IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2014, 21:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esenyurt'ta Türk bayrağı krizi







CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halka hitap edeceği Esenyurt Meydanı'nda bir binaya dev Türk bayrağı asıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir müddet asılı kalan bayrak binanın sahipleri olduklarını söyleyen kişiler tarafından "Belediye ile sorun yaşarız" gerekçesiyle indirilmek istendi. Bina sakinleri ile CHP'li yöneticiler arasında yaşanan tartışmaların ardından dev bayrak binadan indirildi.

İNDİRİLEN BAYRAK MEYDANDA TAŞINDI

CHP liderinin henüz alana gelmediği sırada yaşanan olayın ardından partililer indirilen bayrağı meydanda dalgalandırdı. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, olayla ilgili konuştu.

- "BİNA KAÇAK. SAHİPLERİ BELEDİYE İLE

SORUN YAŞARIZ" DEDİ-
Gökmen, "Esenyurt'ta kaçak bina çok fazla. Bu bina da kaçak binaymış. Onlar da 'belediyeden sıkıntı yaşarız, yarın birgün sorun olur. Bizim binamız olmasın' dediler" diye konuştu.

"BİR PROVOKASYON YOK"
CHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan ise, "Muhtemelen binayla ilgili binada kaçak sorunu var. Dikkat çekmemek için bina sahibinin, bina maliklerinin böyle bir itirazı var. İstemediler. Burası kozmopolit bir bölge, sıkıntılı bir bölge. O yüzden -buraya asmayın- dediler. Bayrağı el üstünde taşımak için getirmiştik. Meydanı kaplamasın diye astık. En son istediğimiz şekilde oldu. Öyle büyük bir provokasyon yok" diye konuştu.

BİNANIN ÜST KATINDA AKP BAYRAĞI SALLANDI
Öte yandan bayrağın indirildiği binanın en üst katından bir süre sonra AKP bayrağı sallandığı görüldü.

Kılıçdaroğlu: "Yüzde 50'nin üzerinde oy istiyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Yüzde kaç, bilmem. Ben yüzde 50’nin üstünü istiyorum. Bu ülkenin bütün vatandaşlarına sesleniyorum; giderken sandığa bir düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oyunuzu kullanın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece’nin ardından Esenyurt’a gitti. Burada vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra otobüsün üzerinden kısa bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı adaylarının geçmişinin temiz olması gerektiği belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adaylarının ayakkabı kutusundan korkmaması lazım. Onun için ayın 10’unda sandığa gideceğiz. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi. Siyasi partiler arasında bir seçim değil. 3 tane aday var,

üçüne de bakacağız, ölçeceğiz, tartacağız ve düşüneceğiz; hangisi Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eder, hangisi bayrağımızı temsil eder, hangisinin itibarı var? Oyumuzu oraya vereceğiz. Bana sorarsanız; 1 kişi var, adı Ekmeleddin İhsanoğlu" dedi.

"HİÇBİR ÜLKE GELİP TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KAPISINI ÇALMIYOR"

"Ortadoğu’yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor" diyen Kemal Kılıçdaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir ülke gelip Türkiye Cumhuriyeti’nin kapısını çalmıyor, ’Bize yardım edin’ demiyor. Ama Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olduğunda, Ortadoğu’da akan kana son verecektir, barışı sağlayacaktır, huzuru sağlayacaktır. Nasıl Mustafa Kemal Atatürk, ’Yurtta barış, dünyada barış’ dediyse, Ortadoğu’da da barış istiyoruz. Müslüman kanı akmasın istiyoruz. Orada da huzur olsun istiyoruz. Çocuklar, gencecik kadınlar öldürülmesin istiyoruz."

"YÜZDE KAÇ, BİLMEM"

"Yüzde kaç, bilmem. Ben yüzde 50’nin üstünü istiyorum. Bu ülkenin bütün vatandaşlarına sesleniyorum; giderken sandığa bir düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oyunuzu kullanın. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişi kirli olan birisini o koltuğa oturtmamalıdır. Vatandaşlarımız o koltuğa oturtmamalıdır. Oraya geçmişi temiz olan birisi, şaibeli olmayan birisi, düzgün bir adam; onlar oturmalıdır. O zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eder o kişiler. O kişi oraya oturduğunda, yani saygın birisi oraya oturduğunda, yurttaşları arasında ayrım yapmadığında, biliriz ki o 76 milyonu temsil eder."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayrağı, esenyurtta, krizi, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bodrum'un mavi bayraklı koyunda 'IŞİD bayrağı' krizi Seth Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2014 14:55
Fransanın terbiyesizliği > Türk bayrağı yerine Tunus bayrağı! Violent Haber Arşivi 1 14 Haziran 2013 11:26
Türk Konsolosluğu'na saldırı / Türk bayrağı ve Atatürk'e büyük saygısızlık yaptı. aLya Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 13:48
Hareketli Türk Bayrakları.Resimli + Yazılı Türk Bayrağı, Gif Arşivi. Sevda Avatar ve Smiley 1 15 Ağustos 2011 11:18