Bayramlık Meyveli 6 Hamur İşi - IRCForumlari.Net - IRC Sunucu sahipleri ve kullanicilari bulusma noktasi
IF Soru-Cevap
IRCForumlari.Net - IRC Sunucu sahipleri ve kullanicilari bulusma noktasi
  İrcforumlari.Net Site Araçları

Go Back   IRCForumlari.Net - IRC Sunucu sahipleri ve kullanicilari bulusma noktasi Kadınca Yemek Tarifleri Hamur İşleri
SekerShell Hosting Hizmetleri Konusbe.com

Soyle.NetKelebek.OrgforumtutkusuReklam AlanıReklam Alanı



Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2012, 15:57   #1
 
Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09 Ocak 2012
Bulunduğu yer: Mevlαnα Şehri .
Mesajlar: 11.841
Alinan Teşekkür: 7396
IRC Sunucusu: Yok .
WEB Sitesi: .
İlgi Alanı: Yok
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tepkiler: 0
Aldığı Tepki: 0 (0 Mesajda)
Bayramlık Meyveli 6 Hamur İşi


-- Sponsor Baglantı --



Elmalı mini paylar

Malzemeleri

6 milföy hamuru
2 elma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
2 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için
Pudra şeker

hazırlanışı

Elmaları rendeleyip tereyağı ve şeker ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın, ceviz ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Elmalı harcı içlerine paylaştırıp rulo şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine bıçakla derin çizikler oluşturun ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Elmalı mini paylar artık hazır, afiyet olsun.




Elmalı ve armutlu minik keseler

Malzemeleri

2 yufka
1 elma
1 armut
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

hazırlanışı

Elma ve armudun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. üzüm, toz şeker, ceviz içi, tarçın ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Yufkanın birini tezgaha yayıp üzerine ayçiçek yağı sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde daireler kesin. Ortasına hazırladığınız harcı ekleyip kenarlarını ortaya doğru getirip büzün. Isıya dayanıklı iplerle bağlayın. üzerine ayçiçek yağı sürün. önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Elmalı ve armutlu minik keseler artık hazır, afiyet olsun.




Erik reçelli tart

Malzemeleri

7 kare milföy
500 gr mürdüm eriği
1 su bardağı toz şeker
1 parça damla sakızı
1 çay bardağı file badem
1 yumurta sarısı
Pudra şeker

hazırlanışı

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine toz şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. 6 kare milföyü yan yana dizerek dikdörtgen elde edin. Merdane ile inceltip yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine soğuyan erik reçelini yayın. File bademi serpin. Kalan milföyü merdane ile inceltip dar dikdörtgenler kesin. Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Erik reçelli tart artık hazır, afiyet olsun.




Hurmalı ve fındıklı kurabiye

Malzemeleri

1 su bardağı esmer şeker
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı yer fıstığı ezmesi
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
200 gr doğranmış hurma
1/3 su bardağı fındık içi

hazırlanışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Şeker, tereyağı, fıstık ezmesi ve tarçını mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip iyice karıştırın. Küçük kesilmiş hurma ile fındıkları ilave edip karıştırın. Hamuru 1 saat buzdolabında soğutun. Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin ve fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Hurmalı ve fındıklı kurabiye artık hazır, afiyet olsun.




Elmalı bohça kurabiye

malzemeleri

500 gr un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şeker
250 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı için
2~3 rendelenmiş elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi

üzeri için
Pudra şeker

hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı, pudra şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Diğer yanda rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte pişirin. Tarçın ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ceviz ilave edin. Hamuru merdane yardımı ile açın. 5 cm büyüklüğündekareler kesin. Ortasına elmalı harçtan paylaştırıp uçları ortada birleştirilerek bohça şekli verin. önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Elmalı bohça kurabiye artık hazır, afiyet olsun.




İrmikli ve cevizli bisküvi

Malzemeleri

1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı irmik
200 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya

üzeri için
Kakao
Pudra şeker

hazırlanışı

Cevizleri yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak hafif kavurun. Soğuduktan sonra mutfak robotunda un haline getirin. Derin bir kapta tüm malzemeleri iyice yoğurun. Bir saat dinlendirin. Elinizle yuvarlayıp yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. üzerine kakao ve pudra şeker serpip servis yapın.
İrmikli ve cevizli bisküvi artık hazır, afiyet olsun.


__________________
Buğuludur kıyısından yaşamayı seyrettiğim pencerem .




Kadınlar unutmaz, bir kenara yazar .
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
Cevapla

Etiketler
6, bayramlık, hamur, meyveli, İşi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık