IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Adelya
  • 1 Post By Mecnun

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Nisan 2017, 21:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı Çarşaf Böreği




Malzemeler


1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
Yağlamak için;
1 çay bardağı zeytin yağ
50 gram kadar eritilmiş tere yağ




Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı

İçi için malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz.


Yapılışı:

Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin

Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun

Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın

15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın

8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun

Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın

Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin

Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın

Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın

Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin

Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin

Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2017, 02:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ev Yapımı Çarşaf Böreği




Adelya Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler


1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
Yağlamak için;
1 çay bardağı zeytin yağ
50 gram kadar eritilmiş tere yağ

bu kadar malzemeyi öğrenci evinde bulmak zor ki can ;x
ordan bunları yolla sen söz yapacam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
böreği, Çarşaf, ev, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 4 05 Kasım 2014 21:13
Evde Puf Nasıl Yapılır?, Resimli Puf Yapımı Anlatımı, Renkli Puf Yapımı Violent El Sanatları 0 25 Eylül 2014 20:07
Gülen'den çarşaf çarşaf ilan CanDostu Haber Arşivi 0 14 Eylül 2012 17:58
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır Sue Hamur İşleri 0 31 Temmuz 2012 13:25