IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2008, 16:43   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Html Temel Komutları




HTML dökümanı hazırlamak için her hangi bir text dosya yazabilecek bir editör olması yeterlidir. Bütün yapılması gereken dökümanı HTML kurallarına uygun bir şekilde yazmak ve de dosyayı ".htm" ya da ".php3" olarak kaydetmektir. Ne derleme ne de ".exe" gibi dosyalara çevirme işlemi yoktur. HTML dosyası hazırdır. Artık tek yapılması gereken hazırlanan bu dosyanın bir internet tarayıcı programı tarafından çağrılmasıdır.

Herhangi bir internet erişim programından bir HTML dökümanının kodlarını görmek istiyorsanız o sayfa üzerinde farenin (mouse) sağ butonuna basınız. Özellikler menüsünden kodu göster (view source) seçeneğini seçiniz. (ya da internet erişim programının göster (view) menüsünden source (kod) seçeneğini seçiniz.)

HTML de program yazılırken her satır bir HTML komutu ile başlar ve de komutun geçerliliği biteceği zaman aynı komut isminin başına "/" konularak tekrar yazılır.

...

Bir HTML sayfası komutuyla başlar ve de sayfa sonunda komutuyla biter. Sayfayla ilgili bilgiler (Başlığı, hangi program kullanılarak yapıldığı...) komutu yazıldıktan sonra verilir ve de bilgiler bitince komutuyla kapatılır. Sayfada gösterilecek bilgiler ... komutları arasında yazılır.

Örnek :

Html öğreniyorum, ilk deneme sayfası

Yukarıda verilen örnek her hangi bir editörde yazılıp, ".php3" ya da ".htm" uzantılı olarak kaydedilir ve herhangi bir internet programından çağrılırsa ekranda "Html öğreniyorum, ilk deneme sayfası" yazısı çıkacaktır. Çalıştırdığınız internet programının başlık kısmında da "Deneme Sayfası" başlığı gözükecektir.

HTML de açıklama satırı şeklinde kullanılır. Yazılan açıklama sadece program satırlarıyla gözükür. Sayfa çağrıldığında gözükmez. Yazdığınız program kodlarının ne anlama geldiğini anlamanız veya başka biri tarafından bakılan kodlarınızın anlaşılabilmesi bakımından bol bol açıklama satırı koyunuz. komutu yardımıyla sayfanın arka rengini, arkaya konulacak resmi, bağlantıların (Hyperlinks) rengini, sayfanın yukarı ve sol tarafa göre konumları belirtilebilir.



Bir komutun yanına eğer varsa parametreler komut kapatılmadan ">" önce verilir. Komut kapatılıncaya kadar bu parametreler geçerliliğini korur.

Background = url sayfanın arka planında bulunacak resmi tanımlamaya yarar. URL (Uniform Resource Locator) resmin adresini gösterir. Bgcolor = color sayfanın arka planının rengini gösterir. Color rengin hexadecimal karsılığı, RGB(RedGreenBlue) değeri ya da rengin ismi olabilir. Bgproperties = fixed sayfanın arka planındaki resmin internet tarayıcısının boyutlarından etkilenmemesini sağlar. Leftmargin = n sayfanın sol kenardan ne kadar uzakta olacağını belirler. Link = color sayfada bulunan bağlantıların (Hyperlinks) rengini belirler. Text = color sayfadaki yazıların rengini belirler. Topmargin = n sayfanın üst kenardan ne kadar uzakta olacağını belirler. Alink = color Aktif olan yani o an seçili olan bağlantının (Hyperlink) rengini belirler Vlink = color Ziyaret edilen bağlantıların (Hyperlinks) renklerini belirtir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Şubat 2008, 20:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Html Temel Komutları




Gracie döküman güzelde altına alıntı yazmayı unutmuşun,Saol yinede


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
html, komutlari, komutları, temel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bazı Html komutları hAte HTML/CSS/JavaScript 0 09 Ekim 2014 04:10
Temel Linux Komutları SeckiN GNU, Linux ve UNIX 0 06 Kasım 2013 11:14
Temel mIRC Komutları Schizo Client 6 13 Eylül 2011 12:41