IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2015, 22:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hackathon’larda en çok kullanılan programlama dilleri ve API’lar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ChallengePost, ABD’nin en iyi yirmi mühendislik okulunun 18’i dahil olmak üzere, dünya çapında gerçekleştirilen öğrenci hackathon’larının dijital altyapısını sağlıyor. İsmini DevPost olarak değiştiren topluluk, bu vesileyle dün bir hackathon raporu yayınladı. 60 hackathon’da gerçekleştirilen 10 bine yakın proje ile yaklaşık 13 bin 300 hacker‘a ev sahipliği yapan DevPost’un bu araştırması, hackathon’larda kullanılan en popüler programlama dilleri, API’lar, donanımlar ve daha birçok aracı listeliyor.

Katılımcıların etiketlerini esas alan DevPost’un araştırmasına göre, hackathon’larda kullanılan en popüler dil HTML/CSS. Onu JavaScript ve Python izliyor. HTML/CSS’in tam anlamıyla bir programlama dili olup olmadığı tartışmalı da olsa,hackathon’ların özellikle yeni başlayanları kapsadığı düşünüldüğünde kullanılan en popüler dil olması şaşırtıcı değil. Benzer listelerde sıklıkla gördüğümüz Swift, DevPost’un dokuzuncu sırasında.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Katılımcılara favori mobil platformlarını soran DevPost’a göre hacker’ların yüzde 38.2’sinin gözdesi Android. Bundan platformun ücretsiz yayınlama özelliğinin öğrencileri cezbetmeye devam ettiği sonucu çıkarılabilir. Buna karşın iOS’i tercih ettiğini söyleyenlerin oranı yüzde 22.7; Windows Phone ise yüzde 4.9 ile sınırlı. Hacker’ların tamamının bir tercih belirtmediğine dikkat etmek gerekiyor.

İletişim, sosyal, ödeme, coğrafya, müzik API’ları ve uygulama çerçevelerini ayrı kategorilerde inceleyen DevPost her bir bölümdeki en popüler araçları da sıralıyor. Listede sosyal API’larda Facebook ve Twitter; ödemede Venmo ve PayPal; coğrafyada Google Maps ve müzik API’larında Spotify gibi pek de şaşırtıcı olmayan sonuçlar var. İletişim API’larında zirvedeki isin Twilio onu Yo izliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2014-2015 akademik yılında en belirgin trendlerden birinin donanımın yükselişi olduğunu söyleyen DevPost, ödül alan projelerin yüzde 10’unun donanım etiketli olduğunu not ediyor. Hacker’ların bu alandaki bir numaralı tercihiyse Ardunio; onu Myo ve Pebble izliyor. Oculus Rift‘in beşinci sırada olduğu listede Raspberry Pi altıncı sırada yer alıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2014-2015 akademik yılının ikinci yarısında yüksek büyüme gösteren araçlarsa Unity, Intel Edison, Bootstrap, Meteor.js, Flask, OpenCV, Jade, DigitalOcean, Ionic, Wolfram Technologies, Linode, Postmates, Capital One, Blender, Swift ve SQLite.

Hacker’ların tercihleri belirleyici olsa da hackathon’larda sponsorluk etkisini de unutmamak gerekiyor. DevPost’un belirttiği gibi, sponsorluk şirketlerin teknolojilerinin kullanılma şansını belirgin ölçüde arttırabiliyor. Hacker’lar içinse sonuçların genel bir fikir edinmek için yararlı olabileceğini ancak kararlarında belirleyici faktör olmaması gerektiğini hatırlatalım.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
api’lar, cok, dilleri, en, hackathon’larda, kullanılan, programlama, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi programlama dilleri en çok kazandırıyor? SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Kasım 2014 10:14
Programlama Dilleri toXic Programlama 0 03 Nisan 2012 19:47