IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

18Beğeni(ler)

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
oLd
oLd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Post Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.
Yazan; oLd 13 Eylül 2011, 00:51

Herkese selam,

Ilk olarak açmis oldugum; Kendi ülkende; Alamanci. Yurt dişinda TÜRK. adli konuyu umarim iyi bir şekilde okumuş'sunuzdur.

Bu makalem'de ise sizlere; Avrupa'linin Türklere bakis açisini anlatmaya çalisacagim.

Avrupa'linin, Türklere bakiş açıları nelerdir?
ATb = Avrupa'linin, Türklere bakiş açısı <- için kisaltılmıştır.

ATb 1 -> Türklere; cahil, tembel ve eşkiya bakiş açisi.
ATb 2 -> Türklere; sevgi, saygi ve birlik bakiş açisi.
ATb 3 -> Türklere; küçük'de olsa, ülke bölücüsü açisindan bakan toplum.

Yukarida belirtilmiş olan bakiş açilarinin anlatimi:

Avrupali'lar, Türklere neden cahil gözü ile bakiyorlar?

Avrupa'lilarin, Türklere cahil gözü ile bakmalarinin ana nedenlerinden biri olan; Kültür farki'dir. Çünkü herkes bilir ki, Avrupa'li insanlar Türklerden daha rahat hareket eder ve bunlarda pek bir mahsus görmezler.

Sizlere bu konuda küçük bir örnek verecegim:

16 yaşinda'ki bir Türk(müslüman) kizi, okulunda kantin'de Yabanci arkadaslari ile konuşurken konu erkeklere gelir ve Yabanci kiz arkadaslari örnek olarak agzindan şu cümleler çikar: Keşke simdi okul olmasaydi da, sevgilime gidebilir onunla güzel vakit geçirirdim. Digeri arkadaşi ise kiza şu soruyu soruyor: Peki ailesiyle taniştin mi? Nasil birileri, iyi mi?.. Muhabbeti konusurken Türk kizi dinlemektedir. Ve en zor an gelir çatar.

Yabanci arkadaslari Türk genç kizina şu soruyu yöneltir: Senin sevgilin var mi? veya konustugun bir erkek? Türk kizi ise şu şekilde cevap verir: Hayir, benim ailem buna izin vermez ve bende kendim istemiyorum zaten erkek arkadasi. ( 2. cümlesinde 50% yalan söylüyor, mahçup olmamak için )

Tabii ki beklenen áni cevap: Neee?, erkek arkadasin olmasina izin vermezler mi? ne saçma bir şey. Ve yabanci kiz aksam ailesine bu durumu anlatir. Peki Avrupa'li bir aile genellikle bunu çocuguna nasil anlatir?

Avrupa'li bir aile bunu çocuguna 2 şekilde anlatabilir:

şekil 1 -> Türkler, cahil insanlardir. Onlar insanlarla diyalogu kötü ve yerlileri sevmezler.
şekil 2 -> Türkler bu konuda çok hassastir, onlar kiz çocuguna çok önem veriyor ve bunu saygi ile karşilamak gerekmektedir.

Soru: Peki, şimdi ben siz degerli okuyuculara soruyorum: Avrupa'li aile sizce hangi şekil'i seçer?

Avrupa'lilar, Türklere neden tembel gözü ile bakiyorlar?

Az çok Avrupa'lilarin, Türklere neden tembel gözü ile baktiklarini kestirebilirsiniz. Avrupa'li bir genç; gezmekten çok o kiymetli vaktini supermarket gibi yerlerde çalişarak geçirir. Aslinda bunun bir diger sebebi ise; Ailelerin bu kelime biraz abartili kaçsa'da, gaddar olmalidir. Bu sebepten dolayi para konusunda zorluk çikartiyorlar.

Türk genci ise, o kiymetli vakti ile kizlarin peşinden koşar, cumartesi günleri disko'lara gider, alkol, sigara özentiligi baslar. (Avrupa'nin bir çok yerinde cumartesi veya pazar günleri disko olur)
Okul'da dik başli olmalari, ögretmenlere kafa gelmeleri, her Türk genç'in kendisini Cüneyt Tarkin sanmasi.. Avrupa'lilar için geçerli bir sebeptir bize tembel bakmalari.

Avrupa'lilar, Türklere neden eşkiya gözü ile bakiyorlar?

Türk gençleri burada Avrupa'lilara karşi kendilerini Polat, Memati gibi görmelileridir.
Türk genç'i Avrupa'da diskoya gider, Avrupa'li yanlislikla Türk genç'ine çarpar ve Türk genç'ide tabii ki hava atmak için: Sen misin bana omuz atan? mantigi ile dövüşür ise, moreli bozuk ve sokakta yürüyor ve birisi ona öylesine baktiginda: Ne bakiyorsun lan? gel buraya hemen. Mantigi ile yaşarsa, Avrupa'linin Türkleri tehlikeli bir toplum olarak görmesi kaçinilmaz. ( yaş'in yaninda, kuruda yaniyor. )

Avrupa'lilarin, Türklere saygi göstermesi.

Yarisindan çogunun bildiginiz gibi, Türk düşmani olsada bazilarinin hakkini yememek gerekmektedir.

Avrupa'lilar, Türkler ile bir çok sektör'de beraber çalismakta, ve Türklerin ne kadar çaliskan, dürüst, kültürüne ve dinine sahip olduklari görmektedir.
Bu sebepten dolayi Avrupa'lilar Türklere güveniyor, ne kadar belki Türklerin fikirleri, kurallarini kendilerine göre uygun, dogru bulmuyorsa'da saygi gösteriyorlar. (En önemlisi olan bu zaten: Saygi.)

- Makale hakkinda sorulariniz, görüşleriniz benim için önemlidir. Eger diyorsaniz ki eger, hayir bu konuda katilmiyorum size. Lütfen belirtin, konu altinda beraber tartişalim, beraber dogruyu bulalim.

- Makale içerisinde sorulmus olan soruya cevap veren arkadaslardan, yanindada küçük bir açiklama yapmasini rica ediyorum.

iyi çalismalar.




Konu oLd tarafından (13 Eylül 2011 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 3003 Yorumlar 12
Toplam Yorum 12

Yorumlar

Alt 30 Ağustos 2016, 21:26   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Milliyetci bir karsi cikis " zaten onlar bizi sevmez" mesele burada basliyor sen adamlarin cografyasinda yasa ama kulturlerine entegre olma, kendi bedevi kulturunu dayat... sonra "zaten bizi sevmezler" Avrupa'nin bir kac bolgesinde tatiller disinda bulunmadim bilmiyorum ama uzun bir sure amerika da, suanda da yani basinda yasiyorum... ne amerika' da ki "newyork"un ghetto'larindan bahsediyorum ... ne de burada bana irkimla alakali hic birsey soylenmedi... Irkcilik insanlarin toplumsal kodlarinda yoktur, bireyseldir... dunyanin neresine giderseniz gidin karsilasabilceginiz bir durumdur... ve bunu "avrupa"li "amerika"li vesair olarak kategorize ederek irkcilik etmis olursunuz bir baglamda... galiba yurt disinda "aile ile yasamak" ile "tek basina yasamak" arasinda fark var... hatta "ogrenci olarak yasamak" bile farkli... sorunun temeli aile bence... Cunku aileleler sanirim korktuklari icin mi? diyeyim bilmiyorum, cocuklarina dayattiklari kendi degerleri, ideolojileri ve gelenekleri ile entegre olamayan bir jeneresyon yaratmislar... burada "Turkiye'yi ucuncu dunya ulkesi zanneden var" denmis orasi yanilmiyorsam Avusturalya... orada hic bulunmadim ama ben Amerikan halki hakkinda bir iki laf soylemek isterim... Bu insanlar, her nasil oluyorsa, dunyadan izole yasamayi basarabiliyorlar. 11 Eylul olayindan once ornegin, halkin %90 i afganistanin nerede oldugunu dahi bilmezken, bu oran 11 eylulden sonra en fazla %75-80 lere dusmus durumda. birakin Turkiye'nin ucuncu dunya ulkesi oldugunu dusunmeyi halkin komik bir bicimde buyuk cogunlugu hala vietnamda amerikanin bir basarisizlik yasadiginin farkinda degiller. Boyle bir sistemde yetisip vietnama gitmis, savasmis pek cok kisinin de savas travmasini cok agir yasamasinin nedeni, o gune kadar inandiklari sosyal gercekligin de cokmesinin sonucudur kanimca. Yani sadece bir savas travmasi yasamamis, tumden bir sistem inanci cokusu yasamislar. Bu halki elestirmeli mi, yoksa oturup onlar icin uzulmeli mi bilmiyorum. Ama bir anlamda ozurluler, yani tahayyulleri almiyor birseyleri. Devlet sistemini halkin kayitsiz sartsiz guveni uzerine kurmus. Guven sarsilirsa, tum kumdan kaleler yikilabilir, ve bunun gerceklesmemesi icin her turlu feda mubahtir mantigi var. Buna ragmen bir aksilik olursa diye de, halk soylenen herseye inanmaya kodlanmis durumda. Soru sormamalari ya da hirlamamalari icin yeteri derecede beslenen bir suru yasam organizmasi... Bu insanlar icin gercekten uzuntu duyuyorum ben.

benim deginmek istedigim nokta, amerikan propagandasi yapmak filan degil, tam tersi duruma humanist yaklasmak. basligi acan arkadasin , "Avrupa`linin, Turklere bakis acisi" mantigi zaten bu noktada onu elestirdigi duruma sokuyor... dogrusu bana gore "gocmen" olmaliydi "Turk" degil...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Eylül 2016, 22:49   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Amele bile olacaksan okumuş amele olacaksın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Kasım 2017, 13:47   #13
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




yillar sonra sirf bu arkadasin makalelerini okumak icin foruma girdim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)) cunku kisa bir sure sonra almanyaya tasiniyoruz hayirlisi bu tur makakeler varsa benimle paylasirsaniz cok sevinirim Sevgilerimleee

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
acisi, açısı, avrupalinin, avrupalının, bakis, bakış, türklere


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakış Açısı Oryantalist Kalemzede Tarih 0 21 Ağustos 2011 17:34
Bakış Açısı Su Serbest Kürsü 0 25 Ekim 2010 23:02
Çok ilginç bir bakış açısı vesselam :))) Nickolas Serbest Kürsü 0 22 Eylül 2007 09:04
Bakış Açısı Süslü123yedek Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 29 Eylül 2006 14:24