IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   IF Ekstra (https://www.ircforumlari.net/if-ekstra/)
-   -   Yeşilçamın İlk Küçük Oyuncuları Ve Şimdiki Halleri (https://www.ircforumlari.net/if-ekstra/351522-yesilcamin-ilk-kucuk-oyunculari-ve-simdiki-halleri.html)

Hayal 30 Ağustos 2010 15:07

Yeşilçamın İlk Küçük Oyuncuları Ve Şimdiki Halleri
 
Zeynep Değirmencioğlu ( Ayşecik) Kimdir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


1955 yılında İstanbul’da doğdu. Beyazperdeye daha henüz iki yaşındayken “Papatya” filmiyle geçti. Daha sonra “Duvaklı Göl”, “Fırtına” gibi filmlerde, çocuk yıldızı olarak gözüktü. Ama esas ününü 1960’da “Ayşecik” filmiyle yaptı.

“Ayşecik” Türk sinemasında bir çığır açtı. Bundan sonra kendi adından çok bu isimle anıldı.

Çok bilmişlik iyilik yapma duygusu ile yoksulluğun bir araya gelmesinden oluşan tiplemesi, bu tür filmlerin tutulmasında başlıca neden oldu.

Filmleri yurt içinde olduğu kadar, özellikle komşu ülkelerde de aynı ilgiyi gördü. Çeşitli kuruluşların armağanlarını kazanan Değirmencioğlu, senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu’nun kızıdır.

Son yıllarda genç kız rollerine çıkarak sinemadaki ününü sürdürmeye devam etti.

Futbolcu Serkan’la evli ve iki çocuk annesidir.

Çocukluğuyla genç kızlığında onlarca filmde başrol oynayan ve Ayşecik olarak ünlenen Zeynep Değirmencioğlu, dönemin yıldız futbolcularından Serkan Acar ile evlendi. 1974 yılında evinin kadını olmayı seçen Değirmencioğlu, birçok teklif almasına rağmen sinemaya dönmedi. Bugün de film dizi teklifleri geliyor ama o Suadiye de emlakçılık yapmayı tercih ediyor.

Ömer Dönmez ( Ömercik ) Kimdir?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir zamanlar "gönül çocukları" vardı. Yoksa onlar "gönül adamı"nın çocukluğu muydu? Gözyaşları hazır dururdu onların da göz kenarlarında. Hokka burunları, titreyen dudaklarıyla ne kadar masumdular ve ne kadar da bilmiş... Büyümüş de küçülmüşlerdi, üvey anneleriyle uğraşır, yırtık pırtık dolaşır, ama dürüst ve onurlu yaşarlardı. Kedileri, köpekleri, yaşlı amcaları onların her şeyiydi. Bizi "gülerken ağlatan, ağlatırken güldüren" bu çocuklar genellikle "fakir ama mutlu"ydular..

Çocukluğumuzun ev ödevi Kemalettin Tuğcu'nun romanlarından fırlamış, siyah beyaz ekrana oturmuşlardı. Önce Ayşecik'le tanıştık, Türk sinemasının ilk çocuk yıldızıyla. 1960'lı yılların başıydı. Tuğcu'nun aynı adlı romanından Memduh Ün'ün çektiği Ayşecik, sinemada çocuk filmleri dönemini açıyordu. Arkası geldi, Parla Şenol, Nilüfer Koçyiğit, boynu bükük Ömercik, yaramaz Sezercik (Sezer İnanoğlu), Yumurcak (İlker İnanoğlu) ve Afacan (Menderes Utku)..

Bir "Babalar ve çocuklar" sineması başlamıştı. Çünkü bu küçük yıldızların destekçileri prodüktör ya da senarist babalarıydı. Biri dışında, Ömercik; Ömer Dönmez..

Ömercik, 'Ayşecik' Zeynep Değirmencioğlu'nun kuzeniydi. Eniştesi senarist Hamdi Değirmencioğlu tarafından keşfedilmişti. Onun sinemaya girişi de, sonraki yaşamı da diğer "cik"li yıldızlardan farklı oldu. 1975'e kadar pek çok film çevirdi. Renkli yıllar çabuk geçti; gençliğinde, kazalar peşini bırakmadı. Kader onu bir zamanlar hayatını değiştiren, aynı seti paylaştığı, pek çok film çevirdiği Zeynep ablasıyla yeniden buluşturdu: Göztepe'de Zeynep Değirmencioğlu Emlak Ofisi'nde.

Bir zamanların çocuk yıldızı Ömercik şimdi 40 yaşında, ablam dediği Zeynep Değirmencioğlu'nun ofisinde çalışıyor. Hiçbir röportajı kabul etmiyor, "abartıyorlar" diyor. Emlak ofisinde sık sık çalan telefonların arasında bize hayat hikayesini "abartmadan" anlattı.

1959 yılında Adapazarı'nda doğmuş Ömercik. Dedesinin şeker imalathanesi varmış, babasının da şekerleme dükkanı. Henüz 4 yaşındayken eniştesi Hamdi Bey, ailenin tek erkek çocuğu olan sarışın mavi gözlü Ömer'i aldığı gibi, İstanbul'a getirip Ses dergisinin Çocuk Yıldızlar Yarışması'na sokmuş, ikinci olmuş ve sinema da böyle başlamış Ömercik için. İstanbul'a, teyzesinin evine yerleşmiş. Zeynep ikinci ablası olmuş. İlkokul 5. sınıfa kadar yaşadığı bu evle setler arasında koşturup dururken Zeynep ablası hep yanındaymış.

"Hiç çocukluğumu yaşamadım, oynuyordum ama yalnızca filmlerde. 15 günde iki film bitirirdik," diye anlatıyor o günleri. "Türkan Şoray'la, Cüneyt Arkın'la, Ayhan Işık'la birlikte oynadım. Yorulurdum ama eğlenceliydi, yeni kıyafetler, değişik yerler... İyi de para kazanıyordum. Bir keresinde Adapazarı'nda film çekimine gitmiştik, üstümde yine yırtık pırtık kıyafetler, delik bir şapka, set arasında dedemi ziyaret etmeye gidecektim. İstasyondan geçerken elinde bavulu olan bir adam, gel şunu taşı da para vereyim demişti, ben, sen taşı da ben vereyim dedim, kızmıştı bana, hem dökülüyor hem de para istemiyor diye."

Maçka İlkokulu'nda, Marmara Koleji'nde okumuş, arkadaşları "artist" diye çağırırlarmış onu.

1970'li yıllar... Sinemada masal filmleri modası. Shirley Temple'ın Türkiye versiyonu Zeynep Değirmencioğlu "Pamuk Prenses ve 7 Cüceler"i çevirir. "Ayşecik ve Ömercik" dizisi, "Hayat Sevince Güzel", "Özleyiş", "Yuvanın Bekçileri" iki kuzenin birlikte çevirdiği filmlerden.

Ömercik, ilkokul 5. sınıftayken ailesi Adapazarı'ndan İstanbul'a taşınır; Selimiye'ye, Çiçekçi semtine yerleşir. Filmlerden kazanılan paralarla 4 taksi alınır, babası çalıştırmaya başlar. Filmler birbirini izler: "Yuvana Dön Baba", "Artık Sevmeyeceğim", "Tatlı Günler"...

Ne olduğunu anlamadan 15 - 16 yaşlarına gelmiştir bile Ömercik. Ergenlik çağına girmiştir artık, değişen sesini bile tanıyamaz. Gençlik filmleri de yoktur Türk sinemasında, üstelik seks filmleri de gelip kapıya dayanmıştır. "Ömercik" ismi bile sırıtmaya başlamıştır "delikanlı Ömer"in üstünde. Haşarıdır da, tıpkı filmlerindeki gibi. Babasından habersiz, şoförleri kandırıp taksicilik yapar. Bir gün taksinin kelebek camını tamir ederken, görünmez kaza gelip Ömercik'i bulur; tornavida bir yanağına batar, bir alnına, en son da gözüne. Sol gözünü kaybeder Ömercik.

"Bu olay beni çok etkiledi, bir süre bunalıma girdim, neyse sonra Allah'a şükür dedik atlattık. Yaşım büyümüştü, sinemadan da iyice soğudum bu olaydan sonra. Kaza olmasaydı jön olarak devam edebilirdim belki sinemaya," diyor başına gelen talihsizliği anlatırken.

Bir anda perde kapanır Ömercik için, filmler anılardaki yerini alır.

Bir başka eniştesinin yanına gider bu kez Ömer. Kapalıçarşı'da bir dükkanda konfeksiyon işine başlar: "Kendi pantolonlarımı ben dikerim, meslek öğrendim orada, ama bir gün motosikletten düştüm ve 1.5 sene yatmak zorunda kaldım, yürüyemedim. Ayrıldım tabii işten."

Bu arada taksiler satılır, baba emekliye ayrılır. Evin sorumluluğu Ömer'in üstündedir.

"Çok para kazandım, ama yok oldu gitti," diyor hayıflanarak. "Hiç yatırım yapamadık. Yeşilçam nankör, bir yere gelebilmek için çalışıyorsun, her şey bir anda bitebiliyor, yok oluyor. 4 yıl Avşa'da büfe işlettim. Tost, hamburger, meşrubat gibi şeyler. Şimdi buradayım, Zeynep ablamın yanında. Emlakçılık canlı, hareketli bir meslek. Evlenmeye hiç vaktim olmadı, annem ve babamla Selimiye'de oturuyorum hala. Sinemaya pek gidemiyorum, en son gördüğüm film 'Eşkıya'. Şimdinin küçük yıldızlarını da yapmacık buluyorum. Biz içimizden geldiği gibi oynardık. Her gün buradayım. Köpeğim Topak ve muhabbet kuşumla oyalanıyorum akşamları. Zeynep ablamla hiç eskilerden konuşmayız. 94'te Kanal D'de benle ilgili bir program yapıldı. Adı 'Feleğin Sillesi'. İşte hayat hikayem bu, hepsi bu kadar."

Ayşecik filmlerinin yıldızı Zeynep Değirmencioğlu ile akraba olan Ömer Dönmez, Ömercik ismiyle pek çok filmde rol aldı. 1974 te geçirdiği kaza ile tek gözünü kaybeden ve büyük bir yalnızlık yaşayan Dönmez, en son İkinci Bahar dizisinde rol aldı. Dönmez birkaç yıl önce de dolandırıcılık suçuyla hakim karşısına çıkmıştı.

İlker İnanoğlu ( Yumurcak ) Kimdir?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İlker İnanoğlu (d. 20 Ağustos 1965, İstanbul) Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yönetmen Türker İnanoğlu ve oyuncu Filiz Akın çiftinin oğludur.

Sinemadaki ilk önemli rolünü Türker İnanoğlu’nun Yumurcak'da oynadı.İlker İnanoğlu konuşmaya ve yürümeye başladığında soluğu stüdyolarda aldı.Namı yumurcaktır.

Ödülleri

İlker İnanoğlu Antalya Film Festivali'nde En İyi Çocuk ödülünü aldı.

Hayatı

1986 yılında,Türkiye ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İnanoğlu,Biricik adlı bir kızla tanıştı.Ve aynı yıl onla evlendi.Ama ilişkileri uzun sürmedi ve 1988 yılında İlker İnanoğlu, Biricik'ten ayrıldı.Sonra İlker İnanoğlu,Amerika da mastırını yapmak için gittiği Los Angeles da Amerikan eşi Chole'den bir oğlu oldu.Adına Berker Koydular.Daha sonra çeşitli dizilerde rol aldı.2006 yılında Yeşim Salkım ile evlendi.

Sezer İnanoğlu ( Sezercik ) Kimdir?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bir dönemin en önemli çocuk yıldızlarından birisiydi Sezer İnanoğlu…Sezercik olarak ün yapmış ve “büyümüş de küçülmüş” denilen çocuk tiplerden birisi haline gelmişti… Kendisi bugünlerde medyayı farklı bir özelliği ile işgal ediyor…Gazete haberlerinde “Sezercik polisle çatıştı…” ibaresini görünce insan ister istemez şaşırıyor… Bir süre önce de karısı intihar etmişti…

Bir dönemin çocuk yıldızı bu melek görünümlü çocuk şu anda uyuşturucu kullanan ve polisle çatışan bir tipe nasıl dönüştü?Hangi şartlar onu bu hale getirdi?

Bu soruların cevabını geçenlerde Hıncal Uluç da sormuş ama cevap alabildiğini sanmıyorum.Çünkü Türkiye’de gazetecilik; haberleri kopyala yapıştır mantığından ileri gidemiyor malesef…Haber Hikayesi denilen kavramla tanışmak için daha çok beklememiz lazım… Bu arada çocuk yıldızlar nedense bir süre sonra benzer dramlarla karşılaşıyor…Tek istisna Küçük Emrah… Farklılaşarak şöhret yaşamını devam ettirebilen tek isim olarak çarpıyor göze…

Aslında “çocuk yıldızlar”la ilgili ayrıntılı bir inceleme ve değerlendirme yazısına ihtiyaç var diye düşünüyorum. Bunun için de vakit lazım…Yazımı bitirmeden önce , Sezercik’in filmlerinden güzel bir replik ile bitirmek istiyorum…

-sen hasta olma annecim buyuyunce doktoy olacam, sana ilaclay getiyicem, ama tatli ilaclay, igne de yaptiymiycam sana melek annecim…

Emrah ipek ( Küçük Emrah ) Kimdir?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


1971 tarihinde Diyarbakır Ergani'de doğdu ve küçük yaşta şöhret oldu. Uzun süre "Küçük Emrah" olarak anıldı. Sinema ve televizyon dalında 20'yi aşkın film ve bir çok dizi, özel televizyon kanallarında şovlar, dördü amatör olmak üzere 20 albüm çalışması yaptı.
1981 yılında 10 yaşındayken ilk sahne deneyimini okul müsamereleri ile yaşadı.

1982 yılında 11 yaşındayken ilk amatör kasetini yaptı.

1984 yılında 13 yaşındayken 4 amatör kaset ve ilk albümü "Agam Agam" çıkmıştı.

Aynı yıl 2. albümü, "Gülom" çıktı.

1985 yılında 14 yaşındayken "Yaralı" adlı 3. albümü çıktı.

Aynı yıl "Zavallılar", "Boynu Bükükler" ve "Acıların Çocuğu" adlı üç film çevirdi.

1986 yılında 15 yaşındayken 4. albüm, "Boynu Bükükler"i çıkardı.

Aynı yıl "Acı Lokma", "Öksüzler" filmlerini çekti.

1987 yılında 16 yaşında 5. albümü "Ayrılamam"ı çıkardı. Aynı yıl "Ayrılamam", "Merhamet " adlı iki film çekti.

1988 yılında 17 yaşındayken 6. albümü "Selam Sevdiklerime"yi çıkardı. Aynı yıl "Can Evimden Vurdular" adlı filmi çekti.

1989 yılında 18 yaşındayken 7. albümü "Sevdim"i çıkardı. Aynı yıl "Sefiller" ve "Vurmayın" adlı filmlerde rol aldı.

1990 yılında 19 yaşındayken 8. albümü "Es Deli Rüzgar"ı çıkardı. Aynı yıl "Acı", "Es Deli Rüzgar" filmlerini çekti.

1991 yılında 20 yaşındayken 9. albümü "Hoşgeldin Gülüm"ü çıkardı. Aynı yıl "Sevdim" filmini çekti.

1992 yılında 21 yaşındayken 2 albüm birden çıkardı. Albümlerin adı "Sen Gülünce" ve "Bahar Konseri"dir. Aynı yıl "Seninle İlk Defa" ve "Hoşgeldin Gülüm" filmlerini çekti.

1993 yılında 22 yaşındayken 12. albümü "Haydi Şimdi Gel"i çıkardı. Aynı yıl "Sensiz Olamaz", "Yasak Sokaklar 1" ve "Yasak Sokaklar II"yi çekti.

1994 yılında 23 yaşındayken 13. albümü "Sevdim mi Tam Severim"i çıkardı. Aynı yıl "Yalnız Güneş Şahitti" filmini çekti.

Aralık 1994 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitti.

Ekim 1996 yılında Emrah 14. albümü "Narin Yarim"i piyasaya sundu.





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net