IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Bilge
  • 1 Post By AnsweR

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Kasım 2015, 19:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknoloji insanları yalnızlığa iter mi?




Bildiğiniz üzere son zamanlarda korkunç derecede teknoloji çılgınlığı mevcut. Arkadaş ortamında dahi sohbetler artık sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflar, yazılar vb. şeyler konu olmaya başladı.

Bir mekanda toplanıldığında herkesin elinde bir telefon veyahut tablet ortamdan habersiz öylece oyunlar oynayanlar ve ilgisi sadece orada olanlarla dolu hale gelmeye başladı.

Bu durum kişileri asosyal bir hale sürüklemeye başladı. Cem YILMAZ'ın da dediği gibi "5'i çıktı 6'sı nı verin!" parodisi tam anlamıyla toplumu esir almış durumda, herkesin elinde son model cihazlar ancak yaptıkları tek şey face'de durum güncellemek, yer bildirimi yapmak, selfie çekmek ve bulunduğu ortamda masanın üzerine koyup şekil koymak!

Sizler bu asosyalize durumu ile ilgili neler düşünüyor sunuz?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Kasım 2015, 04:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Teknoloji insanları yalnızlığa iter mi?




asosyalizm ile alakalı olan yeni gelişmiş bir durumdur teknoloji çılgınlığı ve sosyal ağ esiri olma durumu...

aynı durumla bizlerde karşılaşıyoruz, otobüste, cafelerde vb. yerlerde herkesin elinde bir telefon yada tablet ya şeker patlatıyorlar ya başka tür oyunla haşır neşirler. benim en çok tuhafıma giden şey ise yolda yürürken kulaklık kulaklarında, hemde ikisi birden... yahu bir araba gelse korna çalsa, birisi elinden çantasını çekse, dünya yansa umrunda değil...

senin belirttiğin gibi "5'i çıktı 6'sını verin!" durumu hele ayrı bir parodi... ellerindeki cihaz uzay mekiği gibi ama yaptıkları şey selfie çekmek, face'de durum paylaşmak vs...

smart tv'ler var birde. hatta kullanım klavuzlarında felan yazıyor üzerindeki kamera cihazın içerisindeki belleğe sürekli kayıt yapıyor diye belirtiyorlar. ordan seni izleyecek olan kim, amaç ne, neyin kaydını yapıyor habersiz bir şekilde kullanıyoruz ve en mahrem yerine koyuyorsun belki o televizyonu, yatak odana...

telefonlardaki parmak izi tarayıcılar... belki senin parmak izin kopyalanıyor, bir terör olayında kullanılacak ne biliyorsun? bazen çokmu abartıyoruz diye düşünüyorum ama neden olmasın?

elbette face'den arkadaşlarınla yazışmak kolay olabilir, ancak bir insanın bakış açısı 120 derecedir, bilgisayar ekranı yada telefon ekranına baktığınız zaman o açı kadar dünyanızı sınırlamak yerine etrafınızdaki sesleri de neler olup bittiğine de kulak asın...

diceksiniz ki uzak mı kalalım? tabiki kalmayın ama bunları kullanmanın da bir dozu var. ayarı kaçırmamak gerek, herşey için...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Kasım 2015, 09:54   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Teknoloji insanları yalnızlığa iter mi?




hayatımızı kolaylaştırdığı, zamandan tasarruf yapmamıza neden olduğu kadar götürdüğü değerlerde var. hayatımızın içine o kadar girdi ki bulunduğumuz her yerde teknolojinin nimetlerinden faydalanabiliyoruz. belirttiğiniz gibi artık aile ya da dost meclislerinde yüz yüze sohbet etme imkanı bulunamıyor. herkesin elinde bir telefon. facebookta kim ne paylaşmış twitterda trendtopic ne olmuş kaç like almışım eski tatlı sohbetler yerine konuşulanlar bunlardan ibaret oluyor. gençlik yıllarımda chat bağımlılığı vardı insanlar sanal dünyada kurduğu sanal aşklar sanal dostluklar için bilgisayar başından kalkamazdı şimdi bilgisayar başından kalktılar cep telefonundan kafalarını kaldıramaz oldular.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Kasım 2015, 21:22   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Teknoloji insanları yalnızlığa iter mi?




Teknoloji hızlı ve sürekli olarak kendisini yeniliyor. Geleceğin dünyasında da teknolojinin esiri olacağımızı düşünüyorum. Bugün dünyanın bu denli gelişmişlik sebebi tamamen teknoloji. Bilgiye hızlı ve kolay ulaşılır olması ve günümüzde teknolojiye gereğinden fazla adapte olmanın getirdiği zararlar konunun içeriği ile paralel durumda. En azından Türkiye için durum bu şekilde.

Forumda daha önce bununla ilgili birçok paylaşımda bulunmuştum. İnternet'in ne olduğunu anlamaya çalıştığımızda "dünya ile iletişim çok rahat kurulabilecek" sloganını birçok insan duymuştur. Önce interneti keşfettik. Yeni olması sebebiyle ve şuan orta yaş grubunda olan insanlar, çocukluk döneminde internet'in veya teknoloji'nin ne denli geliştiğini anlayabilecektir veya şaşıracaktır bile. Gerçi şuan çok normal karşılıyoruz.

Aslında teknoloji dediğimiz şey bence internet. Bugün akıllı telefonlardan interneti çıkardığımızda gereksiz, işlevsiz bir teknoloji aracı olduğunu idrak edebiliyoruz. Eskiden (Türkiye için teknoloji çok eski değil) cep telefonlarının olması bile bizi asosyal bir hale getirmişti. Şuan ki orta yaş grubunun o zamanlar küçük yaş grubunda olması, telefonlarda bulunan oyunlara şimdiki gibi bağımlı olmamıza sebep olmuştu. Sadece bu değil tabii ki. Okul sonrası veya hafta sonlarını internet kafelerde zaman öldürerek geçirmiştik. Sadece bilgisayar oyunu ve biz baş başa zamanlar öldürdük.

Oysa 2000 öncesi zamanlarını hatırladığımızda şuan daha çok haz veriyor. Daha çok arkadaşlık, çocuk oyunları vs. Hatta mahalle aralarında oynanan sokak futbolu ve akşam 10'lara kadar sokakta oyunlar oynamanın keyfi şimdiki nesilde yok. Teknoloji daha çok aile'de bulunan çocukları esir altına aldığı için monoton bir nesil yetişiyor. Eskiden komşu ziyaretleri olduğundan, arkadaşımızı da göreceğimiz için mutlu olurduk. Şimdi ki zamanda ise komşu ziyaretleri veya akraba ziyaretleri akıllara gelmiyor (çok çok istisnalar hariç).

Aslında teknoloji'nin kültür seviyesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumuzu yaşadığımız zamanlarda ebeveynlerimiz o kadar çok sıkmazdı bizi. Bırak çocukluğunu yaşasın, şimdi oynamayacakta ne zaman oynayacak gibi lafları birçoğunuz duymuşsunuzdur. İyi ki de duymuşuz! Bugün etrafınızda veya yakınınızda ki ailelere baktığınızda çocukları ne kadar sıktıklarını göreceksiniz mutlaka. Genel de teknoloji'den sakınmak için gösterilen çaba ve sadece ders çalışmasına yönelmesi için koyulan kurallar. Bunların hepsi tamamen yanlış diye düşünüyorum.

Çocukların tamamen derslere yönlendirilmesinin ve koyulan kuralların teknolojiye aç bir neslin yetişmesine sebep olduğunu düşünüyorum. Yasak olan her şey tatlıdır. Zararlı olan şeylerin lezzetli olması gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çünkü çocuklar boş zamanlarını idrak edemediği bir akıla sahip olduğu için internet ile geçiriyor ve bu dönemde bağımlı ve bilinçsiz bir kullanıcı haline geliyor.

Oysa ki bugün çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, sosyal aktivitelere yönlendirilmesi (bale, spor, yüzme, satranç vs.) gelecekte teknolojiyi doğru kullanabilecek bir neslin olması demek diye düşünüyorum. Çünkü internet ortamında bilinçsizce geçen her süre, ileride monotonluk ve diyalog sorunu yaşayacak bir nesil anl***** geliyor.

Şuan bile birçoğumuzu teknoloji sıkmış durumda artık. Bir ortamda bulunduğumuzda telefonlara sürekli bildirim mesajları gelmesi zaman zaman birçoğumuzu fıtık etmiştir. 10 muhabbetin 8'inin paylaşımlardan yola çıkılarak yapılması o gün alacağımız keyfin anasını ağlatmıştır.

Örnek olarak bugün herkes facebook hesabına sahiptir. En basit örnek olarak doğum günü kutlamaları. Eskiden bir yerde buluşulur bir kutlama yapılır ve saatlerce sohbetler falanlar filanlar yapılarak o günün güzel geçmesini sağlardı. Bugün artık aramaya, bırakın aramayı mesaj çekmeye bile üşenen (üşenmek değil de artık tamamen teknoloji esiri olmuş olduğundan insanlar) durum var. Saçma bir şekilde yaş pasta resmi ile internet üzerinden doğum günü kutlaması (ne kadar amelece). Siz de düşünüyorsunuz tabi, "canım beni unutmamış, doğum günümü kutlamış, beğen butonu ile teşekkür edeyim bari".

Sonuç olarak; araştırmayan, dinlemeyen, okumayan, sorgulamayan, sormayan, başına buyruk, çok bilmiş, sıkılan, mutsuz insanlar portföyü ortaya çıkıyor.

Her şey kazanılır ancak kaybolan geçen zamanlardır. Her geçen gün 1 gün daha kaybediyoruz hayattan. 5 dk öncesini satın almanız mümkün değil. Birçok insan keşke şu yaşımda olsaydım demiştir mutlaka. Böyle keşke dememek için, zamanı internette değil, gerçek hayatta değerlendirmenizi ümit ediyorum :o

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
insanları, iter, mi, teknoloji, yalnızlığa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalnızlığa alışmalı Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 21 Kasım 2011 14:57
Her kelimem yalnızlığa tutsak. Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 15 Mayıs 2010 23:45
Yalnızlığa Yazıldı! aqlayan_meleq Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 19 Şubat 2008 14:21