IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2014, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternet sansürü tam gaz devam!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Pew Araştırma Merkezi'nin raporuna göre Türkiye, Pakistan ve Mısır'ın içinde bulunduğu birçok ülke protestoların önüne geçmek için internet içeriklerini engelledi veya filtreledi
Küresel internet üzerindeki baskılar devam edecek ve belirsizliklere yol açacak. Hükümetler istemedikleri sitelere erişimi engelleme konusunda daha çok deneyim kazanacak.

Araştırma şirketi Pew Center, Elon Üniversitesi ile birlikte bin 400 katılımcıyla yürüttüğü ‘İnternetin Geleceği’ raporuna göre gelecek 10 yılda hükümetler interneti düzenlemek amacıyla kısıtlayıcı rolü daha çok benimseyecek, büyük şirketler bilginin serbestliği görüşünü öldürmek için kurumsal açıdan açgözlü bir tavır takınacak. Rapora göre önümüzdeki yıllarda büyük siber saldırıların ve internet suçlarında yeni bir dalganın oluşması beklenmiyor. Ancak araştırmaya katılan uzmanların büyük bir çoğunluğu bu anlamda en büyük tehdidi büyük şirketlerin ve hükümetlerin oluşturacağı konusunda birleşiyor. Pew veri akışını elinde bulunduran Facebook, Google ve Microsoft gibi küresel internet şirketlerinin tehdit unsurları kapsamında olduğuna dikkat çekiyor. Raporda şu tesbitlere yer verildi:

* Türkiye, Pakistan ve Mısır’ın içinde bulunduğu birçok ülke protestoların önüne geçmek için internet içeriklerini engelledi veya filtreledi. Katılımcılar diğer ülkelerin bu ülkeleri takip etmesinden endişe duyduklarını ifade etti.

* Türkiye’de şahit olduğumuz üzere hükümetler interneti kısıtlama konusunda her geçen gün daha da yetenekli hale geldi. Nitekim yeni politikalarla birlikte takip, engelleme ve sansür teknolojilerinin altyapı çalışmaları tüm dünyada hız kazanmış durumda.

* Hükümetlerin internet üzerindeki kontrolünün yarattığı diğer bir endişe ise sansür sürecinin derinleşmesi olacak. Her ne kadar Kanada ve Avustralya çocuk *****grafisinin önüne geçmek için uygulanan filtreleme çalışmaları gibi iyi niyetli sayılabilecek örnekler olsa da hükümetlerin internet özgürlüğünü tehdit eden uygulamaları artacak.

* Gizlilikle ilgili sorunlar 2014’te internet içeriklerinin erişimi ve paylaşımındaki en ciddi tehdidi oluşturuyor. İnternet kullanıcılarını ve dünya genelindeki şirketleri hedef alan siber terör tehditleri artarken bunun 2025 itibarıyla değişmesini beklemek için çok az sebep var.

* İnternet tarafsızlığında sorunlar yaşanma ihtimali gayet yüksek. Paranın siyasi konuşmalara eşit olduğu bir siyasi ortamda birçok şey internet servis ve içerik sağlayıcılarının farklı çıkarları korumak için ne kadar para harcamak istediğine kalıyor. Ne yazık ki günlük kullanıcıların çıkarları çok az korunuyor.

* Çok fazla bilgi problemi yakında çok az bilgiye dönebilir. Bilgiyi filtreleyip daha kontrol edilebilir hale getirmek tam tersi bir etki yaratabilir

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
devam, gaz, sansürü, tam, ınternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternet sansürü uzaydan delinecek! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 23 Şubat 2014 16:37
Google'a Çin sansürü! Zen Google 1 11 Kasım 2012 19:30