IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2014, 19:30   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Putin yasaları internet devlerini kitliyor!




Rusya'dan gelen bu haber; Facebook, Twitter ve Google gibi internet devlerinin canını çok sıkacak!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rusya uzun süredir internet ile zorlu bir mücadele içerisinde. Nitekim son zamanlarda pek bir sorun yaşamıyormuş gibi görünse de, meğer ülke büyük bir plan içerisinde bugünü bekliyormuş. Konu internet olduğu zaman tıpkı yıllar önceki tutumuna geri dönen Rusya, artık Facebook, Twitter ve Google gibi internet devlerinden, Rusya'dan topladıkları kullanıcı verilerini kullanabilmeleri için, bu verileri ülke sınırları içerisinde bir data merkezinde toplamaları ve ülkenin sansür yasalarına boyun eğmeleri gerektiğini ilan etmiş durumda. Aksi halde, internet devleri, Rusya içerisinde faaliyet gösteremeyecek.

Başbakan Putin, Haziran ayı itibariyle Rus vatandaşları hakkında bilgi toplayan tüm internet servislerinin, elde ettikleri bilgileri yerel bir veri merkezinde toplamalarını zorunlu hale getiren bir yasaya imza atmıştı. Pek tabi bu imza, Avrupa üzerindeki daha demokratik ülkelerde bulunan veri merkezlerini terch eden Twitter ve Google gibi firmaların önüne büyük bir engel çıkarıyor.

Yine de bu durum kısa sürede genel geçer bir yapıya dönüştü zira geçen birkaç aylık zaman zarfından NSA skandalı gibi skandallar nedeniyle, birçok Avrupa Birliği ülkesi, toplanan tüm yerel verilerin yerel merkezlerde, güvenli şekilde depolanması kararı almak zorunda kaldı.

Fakat Rusya'da ortaya çıkan yasanın büyük firmaları etkileyen çok önemli bir farkı var: İlgili internet siteleri, eğer Rusya ile iş yapmaya devam etmek istiyorlarsa, sansür yasalarına uymaları ve tüm bilgileri öncelikle hükümet ile paylaşmaları gerekmekte. Başbakan Putin hakkında ileri geri konuşma, nefret söylemi ve benzeri aşırılıklar, bu şekilde Rusya hükümeti tarafından takip altında olacak.

Her ne kadar internet devleri yerel bilgileri yerel merkezlerde toplamaya başlasa da, bu bilgileri hükümetlerle paylaşmak zorunda değil. Ancak daha önce Çin'in yaptığı gibi, Rusya da artık, bilgilerin hükümetle paylaşılmasını şart koşuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
devlerini, internet, kitliyor, putin, yasaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlerini birbirine düşürdü! Coder Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 19:00