IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2008, 17:00   #1
Çevrimdışı
Can
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Roportaj : Abura




Roportaj serimize Mynet AS Sohbet ve Oyun bölümleri sorumlusu sayin Murat Yavuzkaplan ( Abura ) ile devam ediyoruz.

Can : Öncelikle roportaj teklifimizi kabul ettiginiz icin tüm ircforumlari kullanicilari adina tesekkürlerimizi sunariz.
Can : Sizi kisaca tanimak isteriz. Abura kimdir ? Mynet ile ne kadar süredir ic icedir. Bize kisaca aciklarmisiniz ?
Abura : Merhabalar öncelikle.
Abura : Nisan 2007 tarihine kadar global yayincilik yapan büyük oyun firmalariyla calismis , bu tarihten itibaren de Mynet'te oyun kisminda görevli bir oyun uzmanidir.
Can : Öncelikle sorularima siz yönetimin basina gecmeden önce olan son yönetimle baslamak istiyorum. Ben Mynet'i bildim bileli Cr ( ConferenceRoom ) servislerini kullaniyordu. Mynet'te hic olmadik degisiklikler oldu ve Unreal'e gecis yapti.
Can : Benim sahsi düsüncem mynet egerki yillardir kullandigi sistemi degistiriyorsa cok büyük bir faydasi olcagi düsüncesi ile degistiriyordur.. Fakat benim kullanici olarak gözlemledigim fayda'dan cok bu sistemin mynet'e zarar verdigidir. Sizin bu servislerin degismesi hakkinda ki görüsleriniz nelerdir ? Beklediginiz faydalari görebildiniz mi ? Ve tekrar'dan CR'ye dönme gibi bir düsünceniz var mi ?
Abura : Sohbet servisi benim sorumluluguma verilmeden önceki sürecte yasananlari bilmiyorum. O süreci takip etme sansim olmadi ancak özellikle degisim ve gelistirme calismaları sonlarına dogru benimde yararli olabilecegim düsünüldüğünden danismanlik noktasında entegre edildim.
Abura : Daha sonra kimi sebeplerden dolayi servisin tüm sorumlulugu bana devredildi.
Abura : Mynet sohbet servisinin altyapi degistirme ve gelistirme calismalari esnasında hedeflenen en önemli sey hizmet kalitesini arttirmakti tabii ki. Hizmet kalitesini arttirmak icin servis platformunun gelistirmeye daha acik ve daha müdehale edilebilir olmasi gerekiyordu ki unReal bu konuda CR’dan cok daha iyiydi. Bu sebeple bir gecis gerceklestirildi.
Can : Su anda Mynet'in en yetkili agzindan o zaman 1 daha en azindan sizin yönetiminizde iken Cr'ye kesinlikle dönüs olmuycagini belirtebiliriz degil mi ?
Abura : CR'ye kisa bir dönüsümüz olacak aslinda
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Özellikle teknik tasarim tamamlandiktan ve artık fiili calismalar basladiginda 3 aylık bir süre icin CR'ye geri dönecegiz. Ama sizi temin ederim ki bu son dönüs olacak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Can : Yani 3 aylik bir süre Cr'ye dönüs olcak ardindan tekrar unreal sisteminde devam edilecek ?
Abura : Evet.
Can : Peki mynet'in mIRC girislerinin acilmasinin sebebi neydi ? Eminim ki sizde gözlemlemissindir ki Mynet'in mIRC girisleri acildiktan sonra sunucudaki küfürlü tacizlerde büyük bir sekilde artma oldu. Mynet zaten büyük bir kullanici kitlesini bünyesinde barindiriyor. mIRC üzerinden gelecek kullaniciya Mynet'in ihtiyaci varmiydi ?
Abura : Birkere servis veya ürün ne kadar büyük olursa olsun, her zaman +1 kullanici önemlidir. mIRC girislerinin acilmasi ile ilgili 2 farkli görüs vardi bu projede ve ben acilmasi yönünde oy kullanmistim, dahil edildiğim günden beri de acilmasi gerektigine inaniyordum zira IRC, web ve client harmanidir. Bunlardan birini digerinden farkli isletmeniz durumunda IRC’den baska birsey yapmis olursunuz temelde.
Abura : mIRC girislerinin acilmasi ile kullanicilarin yapacaklarinin sayisi artti ama tabii ki „farkli sekilde eglenen“ kullanicilarimizinda isine geldiginden, istenmeyen durumlar yasaniyor iceride ve bu durumdan en az bu kullanicilarimiz kadar vakti zamanında projenin teknik altyapisini üstlenmis firmada sorumludur.
Can : Bu durumda sahsima mynet sunucusunda küfür edilse ben hakkimi aramak icin mynet sunucusu ile mi irtibata gecmeliyim ? Yani dediginiz cevaba göre hakkimi devlet tarafindan aramaya calissam mynet'i mi sikayet etmeliyim ?
Abura : Hizmeti aldiginiz Mynet oldugundan evet. Yayinciligin zorluklarindandir bu. Isi iyi yapacagini taahhüt eden insanlar gelir, sonra konusulandan farkli birseyler olmaya basladığında hep yayinci tas altinda kalir.
Can : Mynet'in su anda kullandigi sistem olan INSANSIZ YÖNETIM sistemini siz nasil buluyorsunuz ? Size göre bu sistemin aciklari ve arti'lari nelerdir ? Bu sistem ile devam etmeyi düsünüyormusunuz ?
Abura : İnsansiz yönetim aslında bu isin esprisi. Sonucta bu yönetimi gerceklestirecek botlari da insanlar yaratacaklar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İnsansiz yönetim methodu temelinde belki cok daha güclü ve büyük bir kadroya dayaniyor aslinda.

Abura : Düsüncenin cikis noktasi farkli olsa da yine digerleri gibi projelendirdigim İnsansiz Yönetim methodu az önce de belirttigim gibi aslinda tam olarak insansiz yönetim degil.
Abura : Biraz aciklamak gerekirse ;
Abura : Normalde akilli botlar belli periyodlarda gelistirildiklerinde (örnegin; belli flood ve hakaret tiplerine asina scripterlarin özellikle belirli konulara yönelik yaptigi haftalik gelistirmeler gibi) istenmeyen olaylara karsi üstün bir savunma saglayabiliyorlar. İnsanlarin müdehale etmeleri gereken noktalar ise genelde kinaye ve göndermeler üzerine yogunlasiyor. İnsansiz yönetimdeki düsüncem; op-vop-sop-aop-xop-bop gibi onlarca kadro yerine sadece saldiri ve savunma üzerine yoğunlasmis atıyorum 20 kişilik bir ekibin yaratılacak akilli botu sürekli güncel saldirilara/istenmeyen olaylara karsi güncellemesi ve bu sekilde servis stabilizasyonunun saglanmasiydi.
Projenin diger dayanak noktalari ise; insanlar tarafindan 7/24 moderasyonun getirdiği zorluk/stabilizasyon problemlerini ortadan kaldirmak ve yapilacak degisikliği onlarca kişiye anlatmak yerine tek bir akilli botu güncellemek olarak gösterilebilinir.
Abura : Suanda bu sistem üzerine calismalarimiz devam ediyor ve evet, Mynet Sohbet’in gelecegi bu olacaktir.
Can : Peki sistemin gelecegi bu olcak dediniz fakat aklima söyle birsey takildi. Malum Mynet üzerindeki kullanicilarin büyük bir cogunlugu web user'i. Sizde eminim ki benim kadar biliyorsunuzdur ki web kullanicilari IRC komutlari hakkinda pek bilgili olmazlar. Mynet'in yardim verilebilcek bir odasi yok.Dediginiz mantik ile Mynet kanallari botlar tarafindan korunacak peki yardim almak isteyen kullanicilar kimden istedikleri bilgileri edinebilcek ? Sanki dediginiz insansiz yönetim bir bakimdan iyi olsada azami sayida mynet icin bu konuda caliscak insanlarin olmasi gerekli gibi ? Bu konuda bir düsünceniz var ?
Abura : IRCforumlari ve diger forumlara dagittigim bildirgede de belirttigim gibi, bizim birde kullanicilarimızla ilgilenecek bir takımimızda var: Community Management Team (Camia Yönetim Takımı). Bu takimin tamami bayanlardan teskil edilecek ve projenin yüzü olacak aynı zamanda. Kullanicilarin sikayetlerini (ban, kick vs. harici) ve problemlerini dinleyerek onlara yardimci olmaya calisacaklar.
Abura : Bu takimin ayrica projenin soguklugunu kirarak daha insancil görünmesini saglayacagina inaniyorum.
Can : Peki neden sadece bayanlar ? Acikcasi merak ettim. Sohbet sunuculari üzerinde genellikle erkek yöneticiler olur. Bayanlar sunucuya adapte edilebiliyor , bayan yöneticilerde cogunlukta olabilir ama sadece bayanlarin olmasi biraz garibime gitti acikcasi. Bunun sebebi sadece projenin biraz daha insancil görünmesi mi ?
Abura : Hayir. Birkere söyle bir düzeltme yapmaliyiz, bayanlar yönetmeyecek. Onlar yardimci olacaklar. Moderasyon gerektiren islemler haricindeki tüm islemlerde (kanal bilgileri, nick çalınma vb.) sizlerin yardimci melekleri olacaklar. Erkekler bu noktada tabiatlari geregi daha asabi ve dinlemeyi cok fazla beceremiyorlar. Tüm bunlara birde disiligin pozitif elektiriğini yüklediginizde tablo tamamlaniyor.
Can : Kisa bir süre önce IRCforumlari üzerinde sizin tarafinizdan Mynet adina resmi bir aciklama yapilmisti. Open-Social sistemi ile alakali. Eminim ki bu sisteme gecmek icin uzun bir süre belli basli arastirmalar yapmissinizdir. Bu sistem tam olarak oturdugunda Mynet icinde ki gözle görülür degisiklikler ne olcaktir ?
Abura : Öncelikle Open-Social projesinin yürütülmesi halinde gözle görülür en büyük değisikliklerden; kullanicilarin birbirleri ile iletisim kurma esnasında kullanacaklari yöntemlerin artması ve ayrica sohbet üzerinde gercekten istediklerini yapabildiklerinden duyacaklari hazzin artmasi, öte yandan sosyal bir grup, bir halk mantigina sevk ettirileceklerinden mevcut gruplarin birbirleri ve diger gruplarla iletisimlerinde olumlu büyük degisikler olacagini öngörmekteyim.
Can : Peki tüm bunlari gerceklestirirken, Türk IRC dünyasindan bircok insanla tanistiniz ve bircoklari hakkinda bilgi edindiniz. Genel olarak bizlere ne söyleyebilirsiniz ?
Abura : Genel düsünce aslinda cok karmasik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
. Öyle ki; IRC konusunda odakli bekledigimden daha fazla insanla tanistim ancak tuhaf bir sekilde birbirlerine kin ve nefret dolu bir cogu.

Abura : Bu gercekten cok üzücü. Söyle düsünün ki; IRC konusunda bilgili insanlar gercekten zor bir dili ögrenecek kadar zeki ancak yine ayni insanlar belli noktalarda toplanmak ve ortak calismak yolunda devam etmedikleri taktirde basarili olamayacaklarini bilemiyorlar.
Abura : Gercekten yeterli bilgi ve tecrübe sahibi olanlar ise genel kitleden gayet kopuk, uzaktan izlemeyi tercih ediyorlar gibi.
Abura : Bence Türk IRC dünyasinin ortaya birseyler cikaramamasinin temel sebebi bu tablo.
Abura : Tek basina birseyler yapmaya calisan ve ortak calismak, basariyi paylasmaktan haz etmeyen basibos bir gruba, sorumsuz ve ilgisiz liderler ekleyip üzerlerine is yapabilen ancak basarisiz örnekleri septiginizde tadi gercekten aci oluyor.
Can :
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Can : Roportajimizin sonuna geldik bu güzel aciklamalariniz icin tesekkür ederim.
Can : Son olarak burdan IRCFORUMLARI hakkindaki düsüncelerinizi ve kullanicilara iletmek istediginiz bir takim mesajlar varsa onlarida alarak roportajimiza son verelim.
Abura : Röportaj icin ben tesekkür ederim. IRCForumlari, Türk IRC dünyasinda bence gercekten muhtesem bir yere sahip suan ve birşeyler olacaksa eger bu alanda, kesinlikle cok önlerde bulunacak. IRCForumlari kullanicilarina gelince; böylesine güzel bir ortamda bulunmanin yetmeyecegini, özellikle su aralar zor günler yasayan IRC alaninda ki tüm aktörlerin yardima ihtiyaci oldugunu ve onlara yardım etmeleri gerektigini ve yapici davranmanin-düsünmenin zor ancak cok daha degerli oldugunu hatirlatmak istiyorum.
Abura : Tesekkürler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







<DIR>






</DIR>


Konu Can tarafından (05 Eylül 2008 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Eylül 2008, 17:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Alıntı:
Abura : IRCforumlari ve diger forumlara dagittigim bildirgede de belirttigim gibi, bizim birde kullanicilarimızla ilgilenecek bir takımimızda var: Community Management Team (Camia Yönetim Takımı). Bu takimin tamami bayanlardan teskil edilecek ve projenin yüzü olacak aynı zamanda. Kullanicilarin sikayetlerini (ban, kick vs. harici) ve problemlerini dinleyerek onlara yardimci olmaya calisacaklar.

ilk olarak can hocam yine çok güzel bir roportaj çıkarmışsın benim sadece bir sorum var erkekler asabi falan demiş bayanlar melekler olacak demiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
haksızlık olmuş bence ne melek gibi erkeklerde var hayırlısı mynet için inş daha ii olur kanallar +m almak yerine küfürlerin önüne gecilmeli diyorum

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 17:25   #3
Çevrimdışı
Kan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Ellerinize sağlık, keyif verici bir röportaj olmuş..

__________________
Ben anlattikca insanlar resmimi cizer, konustukca ozumu anlar, tanidikca da ozur dilerler..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 17:37   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Eline sağlık Can. Çok keyifli bir röp. olmuş.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 18:38   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Çok Guzel Ve aydınlatıcı Bir roportaj olmus. Elinize sağlık teşekkürler Can ve abura.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 19:09   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Ben Yinede Bir Şeye Takıldım. Keşke Şunuda Sormuş Olsalardı. Unreal'den 3 Aylık Cr'ye Geçiş Süresi Olacağını Söylemiş Abura Bu Sürede Nick'leri Kanal Db'leri Aktarılabilecek mi Acaba.Geçen Unreal'e Geçişimizde Olduğu Gibi Sıkıntılı Bir Süreç Olacaktır.Kolay Gelsin Şimdiden.
Güzel Bir Röportaj Olmuş Teşekkür Ederim.

__________________
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 19:34   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Meleklere önden:p röp. iyi gibi. Thank You her iki arkadaşlara.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 21:38   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




Röportajda Default'ların mynet-sohbet e ne şartlarda katılıp, ne şartlarda ayrıldıkları sorusunun da eklenmesini dilerdim, 1. ağızdan duymak daha sağlıklı olurdu. Teşekkürler Can.

__________________
Avukatlık ve Hukuki Danışmanlık: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 21:42   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj ; Abura




mynet için hayırlısı olsun her iki tarafada tşk

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2008, 23:26   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Roportaj : Abura




bu forumda bi konuyla ilgili bi sorunum omuştu saolsun aslı hanım baştan sona sabırla dinleyerek konunun çözülmesinde faydalı olmuştu çünkü işini ne yapaıcağını çok iyi biliyordu artı bayanları bu tür yönetim mekanizmalarına söz sahibi entegre olmasını sağlarken görev yaptığı pozisyonunu işinde iyi derecede bilgi sahibi olması artı kapassitesi olması gerekir bayandan helper oper adminastör pozisyonlarına getirirken sırf bayan olduğu için sevgili yakın arkadaş kavramlarının artı torpil çarkının döndüğünü çok fazla sunucularda maalesef döndüğünü görüyoruz bu tür pozisyonlarda üzülmek gerekirse ortamın yozlaşmış dejenere olduğunu görüyoruz sözün özü bayandan oper helper olurmu olur yanlız bilgi fikir ilim sahibiyse olur

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
abura, roportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Roportaj: CoCoRiCo hitman IRC Dünyasından Röportajlar 53 01 Aralık 2021 19:57
Roportaj : X Can IRC Dünyasından Röportajlar 65 22 Ekim 2012 04:28