IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2010, 21:35   #1
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : GemLik




Sıradaki Röportajımızı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
color="red">Gemlik
ile yapıyoruz..


Beston:
ali hoşgeldin

GemLik:
Hoş bulduk mustafa kaan

Beston:
öncelikle beni kırmayıp röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]orumlari.net adına sana teşekkür ederim.

GemLik:
Ben teşekkür ederim böyle bir teklifle geldiğin için
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beston:
senin gibi güzel değerli dostlarımıza güzel teklifler sunmaktan gurur duyarız.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

kısaca bize kendinden bahsedermisin?

GemLik:
Adım ali bir çok arkadaşımız bilir zaten az çok 26 yaşındayım aslen Giresunluyum ama doğma büyüme Gemlikde ikamet ediyorum Harita teknikeriyim bir çok arkadaşımda bunu bilmez şuan çalışmıyorum yakında güzel bir işede giricez inşallah

Beston:
harita teknikerinin IRC de ne işi var desem beni yadırgamazsın dimi hangi rüzgar attı seni buralara?

GemLik:
aslında meslek seçiminden önce IRC ile tanışmamız oldu tabi mesleğimde sırf bilgisaray ile alakalı olması sebebi IRC`den kopamadık nasıl attı sorusuna cevap ise herkes gibi bizde internet kafelerin türkiyede bir ev olduğu gibi bizde oralardan çıkmadık, lise zamanları gibiydi işte yabancı dilimizi geliştirelim diye ICQ gibi programlarla başladık oradan mirc vs. kendimizi çıkmaz bir tutkunun içinde bulduk

Beston:
harita sevdası seni IRC`len tanıştırmış peki IRC sevdasına tutulmuşken mesleğinle ilgilenmeye devam ettinmi?

GemLik:
Evet tabi çalışıyordum da kısa süreli bir askerlik maceram oldu sağlık problemleri nedeni ile yarıda kaldı şimdide daha iyi bir iş imkanı olacak yerler var beklemedeyiz yakında memur olacaz inşallah
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beston:
ne güzel artık senide eskisi gibi IRC de göremiyeceğiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GemLik:
Memur olacağım için sanırım önceki gibi 7/24 saat pc başında olamayabilirim ama yinede akşamları eş dostla sohbetimizi kesmeyiz strees atmak amaçlı yine geliriz..

Beston:
her zaman bekleriz

GemLik:
Senin gibi dostların sohbeti bırakılırmı mustafa kaan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beston:
alicim teşekkür ederim..
Kaç yıldır IRC desin ve IRC de olmak la beraber IRC sana neler kazandır dı ve neler kaybettirdi ?

GemLik:
1998 senesinde ilk girmiştim IRC`e süperonline,adanet,anet gibi meşhur olan sunucular vardı o zamanlar okula bile gitmezdim o derece bağımlılık yapmıştı neler kazandırdı dersem bilgisayar konusunda kendimi çok geliştirmemde aracı oldu mesela bakmadan 10 parmak yazabiliyorum klavyem son derece hızlı pc donanım ve programlarda kendimi geliştirdim neler kaybettirdi , maddi olarak çok kaybım olmadı ama vakit kaybım çok oldu sinir strees oldu ve sanaldaki bazılarını kendimiz gibi gördük bazı arkadaşların kazıkları oldu işte ama ben böyle mutluyum en azından herkese güvenmemizide öğretmiş oldu..

Beston:
hem yararı olmuş hemde zararı sanırım dost kazığı yemek bu zararlardan biri olsa gerek..
şuanda görev yaptığın bir sunucu var kelebek.org da teknik sorumlu olarak görev yapıyorsun ne zamandır kelebek.org da teknik sorumlusun ve bize birazda kelebek.org u anlatırmısın wToprak başta olmak üzere..

GemLik:
Aslında şuanda görevli değilim kelebek.org da sebebi ise emekli olma zamanı geldiğini düşünüyorum dediğim üzere iş konusu olacağı için fazla vakit ayıramacağımı düşünerek görevimi bırakmıştım, fakat kelebek.org da olan mecarama gelirsek 6 senedir kelebekdeyim çok hizmetlerim oldu ilk açıldığından beri oradaydım helper olarak başladığım yerde admin olarak görevimi sonlandırdım. wToprak`ın yeri bende çoktur benim öz abim yok ama ben onu öz abim olarak gördüm sohbetlerimiz muhabbetlerimiz bazen anlaşmazlıklarımızda oldu ama ben onun gibi birini tanıdğım için kendimi çok şanslı hissediyorum kendisi adam gibi adam diyebileceğimiz sayılı kişiilerden biri..

Beston:
evet bende bir dönem kelebek.org yönetiminde bulundum ibrahim kişiliğiyle olsun karakteri düzgün bir arkadaşımız..
işten dolayımı kelebek.org u bırakıyorsun yoksa bir anlaşmazlık mı var ?

GemLik:
Her hangi bir anlaşmazlık yok olamazda sadece iş konusu sebebi ile bırakma kararı aldım çünkü eğer ben bir yerde görev alırsam her zaman en iyisini en iyi şekilde yapmayı isterim yani 4/4`lük iş yapmayı seven biriyim ya bir iş tam olacak yada hiç olmayacak bu sebeple bırakma kararı aldım çünkü her hangi bir sorunda sorumluluk almayı istemedim

Beston:
kelebek.org adına üzücü bir durum ama mutlaka yetiştirilmiş arkadaşlar vardır ve bu konuda kelebek.org a destek olucaktır.
sence IRC nereye gidiyor ve gidişatı nedir ?

GemLik:
Aslında dünya genelinde baktığımızda ben herkes gibi karamsar düşünmüyorum IRC öldü bitti can çekişiyor gibi sözlere kulak asmıyorum sadece türkiyede eskisi gibi rağbet görmüyor çünkü türkiyede facebook, msn çıkmadan önce tek insanların buluşma alanı mirc ve sunuculardı ben türkiyede bir DALnet birde Underneti görmeyi çok isterim inşallah bizlerde aramızda husumetleri bırakarak çıkarları kenara koyarak bu IRC tutkusunu alevlendirebiliriz

Beston:
evet dediğin gibi sosyal paylaşım siteleri çoğalınca Mirc e olan ilgi azaldı azalınca insanlar artık sohbeti webden yapmaya karar verdiler. Bundan dolayı irce olan ilgi azaldı birde pasta bölündü artık herkezin sohbet sitesi var.

GemLik:
Evet Önceden herkes kanal açardı şimdi herkes sunucu acıyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beston:
piyasa o kadar allak bullak ki her önüne gelen sunucu açıyor. Senin için IRC deyince en önemli şey nedir?
iyi bir yöneticimi , iyi bir teknik sorumlumu , iyi bir helpermi yada iyi bir codermi ?

GemLik:
Aslında bunlar sırasıyla hepsi önemli iyi bir irc yada iyi sunucu kurmak ve yönetmek istiyorsanız iyi bir helperınız iyi bir coderiniz iyi bir yönetim ve yönetcileriniz olmak zorunda
Daha gecenlerde forumda görmedik mi help kanallarını kiralayanlarını help kanallarını droplayanlarını siz ne kadar büyükde olsanız iyide teknik sorumlunuzda olsa bunlar olmamalı

Beston:
Bu konuda olmazsa olmazlarınız varmı şu olmazsa bu olmaz dediğiniz?
evet bu tarz olayları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde görmemiz mümkün..

GemLik:
Bence iyi bir olmazsa olmazım benim teknik sorumlu bir yerin teknik sorumlusu ne kadar iyi ve becerikli ise oranın işleyişi daha başarılı oluyor.

Beston:
bu konuda size katılıyorum birde web için iyi bir webmaster.

GemLik:
evet öyle
Sen sunucunda ne kadar saldırıyı küfürü vs. kesersen sohbet ortamı o kadar sağlıklı olur.

Beston:
katılıyorum..
günümüzde para herşeyin kapısını açıyor paranın olmadığı yer yok malum IRC ortamlarında bile paralar havalarda uçuşuyor. Sence IRC`in içine paranın girmesi doğrumu ?

GemLik:
Aslında ben buna karşı değilim ama söylede düşünmek lazım bu çark dönecek ama nasıl dönecek diye düşünen yok bir IRC sunucunun aylık masrafı nedir diye soran yok ama tabi bu değildir ki help kanalı kiralansın ben karşı değilim ama bir kural bir muntazam içinde gerçekleştirilmeli bu karpuz satar gibi manavlık gibi yapılmamalı

Beston:
çok aşırıya kaçan arkadaşlarımız yok değil artık resmen IRCi para yuvasına çevirdiler.
türkiyede sayılı helperler var sizde geçmişte helperlik yapmış biri olarak sizin için helperlik nedir ?

GemLik:
Helperlık bir sunucunun kalitesini gösteren iyi bir yerdir. Bir sunucunun en önemli yeri oper adminlerinden önce helperlaridir. Helperlık karşılık beklemeksizin sunucudaki kullanıcılara yardım etmeyi amaçlarlar ama ne yazıkkı en hakir görülenlerde onlar oluyor. Önceden eğitim kanalları yoktu biz kendilerimizi geliştirmek için bir birimize sorular sorardık şimdi teknoloji gibi IRCDE gelişti helperler artık irc komutları yayında kendilerini telnet gibi konularda da geliştiriyorlar. Bu bence sevindirici bir olay..

Beston:
evet günümüzde artık herşey değişti ve yenilendi..
mirc konusunda en beğendiğin mirc script coderi kimdir?

GemLik:
Xclusive halil kardeşimin üstüne tanımam tabi CesuryureK hasanıda unutmam çok yardımları oldu bana

Beston:
bu 2 arkadaşımızda gördüğün özellikler neler dir?

GemLik:
XcLusive için sadece şöyle kafandan uçuk bir şey geçsin anında mirc ile kodlabiliyor tabi mirc coderlik özelliği halili 6 senedir tanırım öz kardeşimdir o derece severim beni kelebeğe ilk alan odur helper olarak CesurYürek olsun onun sayesinde tanıdım ve 2 side mirc konusunda türkiyede sayılı kişilerdendir.

Beston:
2 arkadaşımızda bu konuda kendini kanıtlamış sayılı mirc script coderinden birisi..
türkiyedeki sayılı IRC paylafım sitelerinden biri olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için ne düşünüyorsun ve IF ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşırmısın?

GemLik:
IF benim kelebekden sonraki 2. evim gibiydi şimdi kelebeki sonlandırdık ama IF hala evim olarak kalıyor ve kalıcakta.. IF sayesinde çok arkadaş tanıdım çok bilgiler öğrendim teknik olarak öğrendiğim konuların %80-90 ını IFin sayesinde öğrendim. Unrealde Sky-Dancer olsun Anopede ysfm olsun NucLear kardeşimin yeri zaten ayrı realdeki dostlukların kardeşliğin daha üstününü onunla gördüm hepsini IF sayesinde tanıdım IF`de olmakdan mutluyum..

Beston:
Bizde seni IF çatısında görmekten mutluyuz..
Buradan bütün IRC severlere sesleniyoruz ; Türkiyenin en iyi IRC paylaşım sitesinde hepininiz görmek isteriz. Bilgi paylaştıkca güzeldir IF yaşanılınca daha bir güzeldir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GemLik:
evet Türkiyede IRC`e öncülük eden bir yer olduğu tartışılmaz ortada burada olmanın keyfini çıkartın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beston:
Türkiyede mirc e olan ilgi azalınca bir çok sohbet sahibi webe yöneldi Türkiyede en beğendiğin webchat sunucusu hangisi ve en beğendiğin mirc sunucusu hangisidir.?

GemLik:
En beğendiğim web chat sunucusu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , mirc sunucusuda irc.kelebek.org dir.

Beston:
TRSohbet.com, sohbet sunucusu kendini kanıtlamış sayılı web chat sunucularından bir tanesidir.

GemLik:
Evet haklarını yememek lazım çok çalışıyorlar web konusunda ekipleri çok iyi inşallah daha iyi yerlere gelirler. Kelebek.org da türkiyedeki en büyük mirc scriptin giriş sunucusudur.

Beston:
Bu konuda sana katılıyorum ama kelebek script in son sürümü hala çıkmadı dimi?

GemLik:
çıkmayacak kelebek script yenilenmez artık ibrahim abi işleri nedeni ile sunucuya gelemiyor scripti yenileyecek vakti bulamaz ancak birisi satın alırsa sunucuyu o zaman alan kişi yeniler.

Beston:
peki öyle birşey varmı ibrahimin gündeminde sunucuyu satma gibi? bir zamanlar çok iyi para verildiğini biliyorum şuanda teklif eden varmı?

GemLik:
böyle birşey şuan gündemde ama bu konuda gelip kendisinin bir açıklama yapması daha iyi olur.

Beston:
yani her an herşey olabilir diyorsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GemLik:
evet olabilir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beston:
peki hayırlısı olsun..
röportajımızın sonuna geliyoruz bu güzel vaktini bize ayırdığın için IF & IRC severler adına sana teşekkür ederim..
IRC`i kötü kullananlar, IRC`i sevenler için ve IF ailesi için birşeyler söylemek istermisin ?

GemLik:
Ben teşekkür ederim mustafa kaan
Söylemek istediğim bir kaç cümle şu şekilde olabilir. IRC`de olsa sanalda olsa dostluklar ve yaptıklarınız her zaman burada kalır yaptığınız iyi şeylerle hatırlanmak istiyenlere tavsiyem budur.

Beston:
güzel düşüncelerin için teşekkür ederiz hayatın da başarılar dileriz. Sağlıcaklı kal..

GemLik:
Ben teşekkür ederim mustafa kaan allah razı olsun hayırlı akşamlar.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Nisan 2010, 21:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Gerçekten gemlik kaliteli ve seviyeli bir insan herşey gönlünce olsun gemlik..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Nisan 2010, 21:48   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Güzel bir Röportaj olmuş keyifle okudum Emeğine sağlık beston, ileriye dönük yapacağın çalışmalarda'da başarılar ali.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Nisan 2010, 22:44   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Güzel Röportaj Emeğine Sağlık Beston . Röpartaj Seçimin Doğru Başarılar Ali.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Nisan 2010, 22:59   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Gerçekten güzel bir röportaj olmuş , iki tarafında zevk alarak yaptığı ve okuyanlarada bunu yansıttıkları bir sohbet ortamı. GemLik başarılarının devamını dilerim.

İyi İF'ler.

__________________
Sonsuza dek özlemimsin Gökçe`m...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Nisan 2010, 23:04   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Akıcı bir söyleşi olmuş, iki tarafa da teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Nisan 2010, 00:12   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




güzel , akıcı bir röportaj olmuş ellerize sağlık arkadaşlar.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Nisan 2010, 00:26   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Merak ettiğim insanlardan biriydi GemLik, tanımış olduk az çok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
röportaj için teşekkür ederim. Efendiliğini gösteren arkadaşlardan. Allah yolunu acık etsin.

__________________
...yoruldum patron! "
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Nisan 2010, 00:38   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Güzel röportaj olmuş, 2'nizede teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Nisan 2010, 01:44   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : GemLik




Güzel ve basarili röportaj icin her iki tarafada teşekkür ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gemlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu yıllar ''GemLik'' Ruj Tebrikler & Kutlamalar 29 12 Şubat 2011 23:29
Gemlik'te ev yandı: 1 ölü Lucifer Haber Arşivi 0 27 Ocak 2010 22:11