IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

66Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 00:20   #1
Çevrimiçi
~ BLaCK_and_WHiTe ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj: Adem




Sıradaki röportajımızı Forum Genel Sorumlumuz Adem ile gerçekleştirdik. Bizi kırmayıp kabul ettiği için teşekkür ediyorum kendisine.

Kişisel bilgiler, IRC Geçmişi, IRC Hakkındaki düşünceler, Forum hakkındaki sorularla röportajı ilerlettik. İşte sizi keyif alacağınız o röportajla baş başa bırakıyorum.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



<SNOOPY> Merhaba Adem röportaj teklifini kabul ettiğin için teşekkür ediyorum forum yönetimi ve kullanıcıları adına. Güzel, zevkli ve yararlı bir söyleşi olacağına inanıyorum.

<Adem> Merhaba SNOOPY, Asıl ben teşekkür ederim bu söyleşiye uygun görüldüğüm için.


<SNOOPY> Kısaca kendini tanıtır mısın, Adem kimdir, ne işle uğraşır, boş vakitlerinde neler yapar?

<Adem> 21 yaşındayım İzmir doğumluyum. İstanbul’da ikamet etmekteyim. Holding'de yönetici olarak çalışmaktayım. Ayrıca; profesyonel olarak kick boks ile uğraşıyorum. Boş zamanlarımda genelde kitap okurum. Sık sık olan, olagelen standartlardan nefret ederim. Harikulade olağandışı şeyleri severim.


<SNOOPY> Adem'in hayatında, özel bir kişi (Aşkı) var mıdır? Varsa; nişan, evlilik gibi düşünceleri bulunmakta mıdır?

<Adem> İşin açıkcası aşk kavramından uzak birisiyim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hayır aşkım yok, Ben aşka yozlaşma devrinden nasibini alan kavramlardan sadece biri olarak bakıyorum işin açıkcası.

<Adem> Belkide bir libidal saplantı. tatlı bir yalan, ademle havvadan kalan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



<SNOOPY> Peki Adem. Internet ve IRC ile ne zaman ve nasıl tanıştınız IRC Geçmişiniz nedir ?

<Adem> Internet hayatına 2000 yılında Okul arkadaşım vesilesiyle başladım. IRC olarak girdiğim ilk yer superonline.com sunucusu idi. IRC'de genelde hep arka planda durmuşumdur, çoğu nick'i tanırım ama onlar beni tanımaz.

<Adem> Tabi bende her bu işe yeni başlayanlar gibi ufak sunucularda başladım birşeyler öğrendim akabinde kendimi geliştirerek global sunucu yönetimlerinde yer aldım.

<Adem> İlk ilgi alanım komutlardı. Helperlikle başladım. Kısacası Teorik olarak değil de o işin bizzat içinde bulundum. Buna müteakiben kendimi dahada geliştirip Telneti öğrendim kendi çabalarımla.

<Adem> mIRCTurk, Sohbet.NET, Zurna.NET Bu sunucularda mIRCTurk'de Superdesk, Sohbet.NET'de kısa bir süreliğine Teknik Yetkili. Zurna.NET sunucusundaysa aktif olarak yönetimde bulundum ve bir süre sonra Teknik Sorumlu olarak yer aldım.


<SNOOPY> Peki Adem, Şimdiki Türkiye IRC'i ile ilgili düşüncelerin nedir? Eskiden nasıldı, şimdi nasıl farklar var; varsa bunlar nelerdir size göre.

<Adem> TR IRC'i eskiden güzeldi 56k modem ile bağlantı kurardık, IRC'in antik çağlarında. Gerçekten takılmanın çok eğlenceli olduğu zamanlardı.

<Adem> Şimdilerde ise, gençliklerin cirit attığı online iğrençlik merkezi tezahürü olan bir hal almıştır. Tabi bu benim görüşüm.


<SNOOPY> Peki Adem. "IRC öldü, IRC bitti" gibi söylenimlere bir düşüncen var mı ?

<Adem> IRC hic bir zaman ölmez, ancak can çekişir şimdiki zaman gibi. IRC bir tutkudur, bir hobidir. antik zamanlarindan bu zamana muadil bir protokoldür.

<Adem> Tabi ki, Msn, Yahoo, skype çok etkiledi IRC i ve büyük bir düşüş ortaya çıktı. Buna birde Facebook eklenince baya bir etkiledi diyebilirim.

<Adem> Fakat şu var eskiden insanların ortamları vardı dostları arkadaşları vardı diye girerdiler şimdilerde genelleme yapmak gibi olmasın ama çoğu insanımız, IRC'i teknolojik geneleve çevirmiştir. Bilinçsiz kullanıcılar özellikle.

<Adem> Bunlarin üstüne birde bu eklenince ortaya çıkan durum insanlarin gözünde, "IRC Bitti, IRC öldü" olur tabi ki.


<SNOOPY> Peki Adem. Yeni açılan IRC sunucuları hakkındaki düşüncelerin ve önerilerin nelerdir ?

<Adem> Eskiden IRC Açmak gerçekten çok zordu. Şimdilerde 20 TL veren kendine IRC sunucusu açabiliyor.

<Adem> IRC'yi canlandırmak adına program ve clientlerin geliştirilmesi gerekiyor bunada kalkıp kimse zahmet etmez diye düşünüyorum çıkarı olmadan.

<Adem> ilk olarak IRC açanların weblerinin göz alıcı olması gerekiyor. Gerçekten bu işi yapacağım diyen kişi google'de kasmalı yada kastırmalı web sitesini. Ayrıca; Güzel bir mIRC Script yaparak kullanıcılarına sunmalı.

<Adem> Bu şekilde olursa IRC sunucusunu bir yerlere getirir azim ederek, hani bir söz vardır ya "taşı delen suyun gücü değil, devamlılığıdır" bu söz anlatıyor demek istediğimi. Bir devamlılık halinde çalışmaları olursa olur birşeyler.


<SNOOPY> Peki Adem. Forum hakkında sorulara geçelim birazda.

<Adem> Tabi ki.


<SNOOPY> Forumda aktif olarak takılan kullanıcılarımızın da merakını gidermek için bu soruyu sormak istiyorum. Moderatör alımları neye göre ve nasıl yapılmaktadır?

<Adem> İlk intiba bizim için çok önemlidir.

<Adem> Emek güzide bir nosyondur. IRC'de her ne kadar sübjektif ve muğlak bir anlamı aydınlatıyor. Zihinlerde tahmin edebiliyorum ama maalesef forumumuzda böyle bir olgu yoktur. Hak edeni hak ettiği yere getiriyoruz.

<Adem> En önemlisi objektif, nesnel, tarafsız düşünce sahibi olanlara özen gösteriyoruz. Unutmamalıdır ki her yönetici bir üst yönetici adayıdır.

<Adem> Analitik izlenimlerimizle takip ediyoruz beklediğimiz efor testinden gecen kullanıcılarımızla irtibata geçiliyor yetkili arkadaşımız tarafından.


<SNOOPY> Yönetimde olmayan arkadaşlarımız forumun yönetiminin işleyişi konusunda merak ettikleri konular vardır, bize biraz forum yönetim işleyişini anlatır mısın?

<Adem> Forum yönetimi sorgulamanın, eleştirmenin açık olduğu bir yönetim kadrosuna sahiptir. Eleştirel bakış açışına kapalı değiliz kimsenin. Saygı, sevgi çerçevesi içerisinde ve forum kuralları normlarına uygun olmak şartıyladır.

<Adem> Forum kurallarına riayet etmeyen Kullanıcılarımızın bireysel özgürlüklerini sınırlandırırız ya da geçici / kalıcı olarak üyelikleri askıya alırız.

<Adem> Bizim için en temel esas Kullanıcılarımızla fikir teatisinde bulunmak. Buna Forum yöneticilerimizde dahildir. mIRCLive.Com sunucusunu açma amacımızda budur.


<SNOOPY> Adem nasıl bir forum yöneticiliğine sahiptir, yeri geldiğinde en yakın arkadaşında kuralları çiğnediğinde işlem yapar mı?

<Adem> Kesinlikle Evet diyalektik düşünmem. Haksızlık sezdiğim ya da düşündüğüm bir konu olursa eğer. Gider gelirim o konunun üstünde dururum. Taki olayı çözene kadar.

<Adem> Bir kişinin mutluluğu veya rahatı için düzenlenmiş bir yönetici düşüncem asla yok, olmayacaktır da. Çünkü hayat adil olmak için özel bir caba harcamaz. Bunu yapanlar insanlardır.

<Adem> En önemlisi de, kalkıp “ben herşeyi biliyorum, ben adil olanın ne olduğunu bilirim” demem asla. Tamamen nesnel olarak düşünür hareket ederim.

<Adem> Kısacası insan zihnindeki adalet kavramındaki literatüründe mümeyyiz olmalıdır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



<SNOOPY> Peki Adem, IRCFORUMLARI.NET hakkındaki görüşlerin nelerdir?

<Adem> IF, insana o anki psikolojik durumuna göre değişik konulara tıklayarak sürüklendiği, yolculuğun hiç bitmediği bir derya halidir.

<Adem> Türkiye'nin en iyi IRC forumu özelliğini her zaman korumuştur.

<Adem> kozmopolit ve vazgeçilmez, olmazsa olmaz dedirten bir mekândır.


<SNOOPY> Peki Adem. Röportajımızın sonuna doğru geliyoruz. örnek aldığın, sevdiğin saydığın, insanlar sanalda var mı ? varsa bunlar kimlerdir ?

<Adem> Evet var. Ornek Aldigim; el33t'dir. Kendisi gercekten tam bir yönetici ruhuna sahiptir.

<Adem> Öz kardeşim gibi sevdiğim saydığım var evet "X". Onun haricinde Ayaz, aLper, esekherif, Emre, SNOOPY bunlarda gerçekten tanımış olduğum değerli insanlar.


<SNOOPY> Röportajımızı bitiriyoruz, son olarak bu yazıyı okuyan insanlarla paylaşmak istediğiniz bir düşünceniz var mı?

<Adem> Öncelikle vakit ayırıp söyleşiyi okudukları için teşekkür ederim.

<Adem> IF, yokluğu aratan, varlığı mutlu eden bir oluşumdur.

<Adem> Herkesin değerini bilmesini dilerim. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim. Saygı,Sevgilerimle.


<SNOOPY> Adem bize zaman ayırdığın için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

<Adem> Ben teşekkür ederim. iyi akşamlar.

__________________
BLaCK_and_WHiTe is now known as SNOOPY
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ekim 2011, 03:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




Öncelikle güzel söyleşi olmuş Ahmet ve Adem'e teşekkürler. Sanal alemde tanıdığım adam gibi adamlardan bir tanesidir Adem. İşi düşmeden gelip hal hatır soran nadir kişilerdendir. Kendisine başarılarının devamını temenni ederek her şeyin gönlünce olmasını dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 03:12   #3
X
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




SNOOPY Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<Adem> Öz kardeşim gibi sevdiğim saydığım var evet "X". Onun haricinde Ayaz, aLper, esekherif, Emre, SNOOPY bunlarda gerçekten tanımış olduğum değerli insanlar.

Sende bizim icin oylesin Adem, IRC aleminde deger verdigim az sayidaki insandan birisin, umarim hedefledigin yerlere gelirsin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 10:54   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




Güzel bir söyleyişi olmuş teşekkürler.

Ancak sorulara cevap verirken pek kullanılmayan kelimeleri seçmesine bi anlam veremedim hiçbişeyde anlamadım açıkcası.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 11:04   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




Hem IRC Hemde Forum için Fikirsel ve yaratıcı bir Röportaj. Elinize Sağlık

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 11:12   #6
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




Güzel bir röportaj olmuş bu sefer fazla kısa olmamış,bu yönden beğendim.
Aklımda bir soru kalmadı açıkçası,
İkinize de teşekkür ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 13:58   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




Zaman ayirip okuyan arkadaslara tesekkür ediyorum.



kIL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güzel bir söyleyişi olmuş teşekkürler.

Ancak sorulara cevap verirken pek kullanılmayan kelimeleri seçmesine bi anlam veremedim hiçbişeyde anlamadım açıkcası.

Genel kültürüm ve konusma bicimim bu sekilde.
Kusura bakmayiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 14:09   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




<Adem> Kesinlikle Evet diyalektik düşünmem. Haksızlık sezdiğim ya da düşündüğüm bir konu olursa eğer. Gider gelirim o konunun üstünde dururum. Taki olayı çözene kadar.

<Adem>
Bir kişinin mutluluğu veya rahatı için düzenlenmiş bir yönetici düşüncem asla yok, olmayacaktır da. Çünkü hayat adil olmak için özel bir caba harcamaz. Bunu yapanlar insanlardır.

<Adem>
En önemlisi de, kalkıp “ben herşeyi biliyorum, ben adil olanın ne olduğunu bilirim” demem asla. Tamamen nesnel olarak düşünür hareket ederim.

<Adem>
Kısacası insan zihnindeki adalet kavramındaki literatüründe mümeyyiz olmalıdır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Takdire şayan bir tavır.
----------
Bulunduğum forumların hiç birinde bu kadar iyi bir röportaj okumamıştım daha önce. Sorulara verilen cevaplar, nitelikli bir insanın dilinden,elinden,yüreğinden dökülünce bir başka oluyormuş..
Tebrik ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 14:12   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




SNOOPY Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<Adem> TR IRC'i eskiden güzeldi 56k modem ile bağlantı kurardık, IRC'in antik çağlarında. Gerçekten takılmanın çok eğlenceli olduğu zamanlardı.

<Adem> Şimdilerde ise, gençliklerin cirit attığı online iğrençlik merkezi tezahürü olan bir hal almıştır. Tabi bu benim görüşüm.


Bu Görüşüne Kesinlikle Katılıyorum. Güzel Bir Röportaj Olmuş, Elinize Sağlık.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 14:40   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj: Adem




guzel bir ropartaj olmus..elinize saglık. .
<Adem> Kesinlikle Evet diyalektik düşünmem. Haksızlık sezdiğim ya da düşündüğüm bir konu olursa eğer. Gider gelirim o konunun üstünde dururum. Taki olayı çözene kadar.

sizi hic tanımıyorum fakat bu ozelliginizi uzaktan uzaga farketmistim,if'in ayın bay anketi konusunda.umarım tum guzellikler sizin olur.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
adem, röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adem a.s duasi Sır İslamiyet 0 18 Eylül 2011 20:01
Adem Kalemzede Hristiyanlık 0 21 Ağustos 2011 00:51
ADEM ile HAVVA Süslü Fıkra 1 14 Kasım 2010 19:54
Adem'e 4 talip var atear 1. Lig ve Diğer Ligler 0 09 Haziran 2009 11:14
âdem ve havva BaRoN İslamiyet 0 29 Nisan 2009 22:34