IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

45Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2015, 22:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : Toprak




Sıradaki röportajımızı IF mIRC Scripting Coders'larından @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile gerçekleştirdik.

<Osman> Merhaba İbrahim, Öncelikle yeni yılın şimdiden sana ve sevdiklerine hayırlı olmasını dilerim. Ayrıyetten de röportaj teklifimizi kabul etme nezaketini gösterdiğin için şahsım adına ve IRCForumlari.Net adına teşekkür ederim.

<Toprak> Merhaba Osman, sağol sizinde inşallah, röportaj teklifiniz için asıl ben teşekkür ederim.

<Osman> Teşekkür ederim Toprak.
<Osman> Öncelikle, seni tanımayanlar için Toprak kimdir? Ne işle meşgüldür biraz bahsedebilir misin?
<Toprak> Tabi
<Toprak> İsmim ibrahim, 24 yaşındayım. yeni yılda 25 olarak giricem :P şaka bir yanada yaşlandık gibi hissetiyorum.
<Toprak> Konya'da yaşıyorum. Bir gıda, kozmetik firmasın'da Depo'cu olarak çalışıyorum tabi şu sıralar sayım ile uğraşıyoruz acayip yoğunuz..

<Osman> Seni tanımayanlar için bu bilgi yeterli olacaktır umarım. Ayrıyetten gerçekten Depo'culuk zor bir iş az çok yakınlık duyduğumdan ve zamanında uğraştığım için biliyorum.

<Toprak> Benim işim kolay tabi ilk başlarda baya zorluk çektim ama şuan gayet iyi ve keyifle çalışıyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Şüphesiz bir süre sonra zorluk biraz hafifliyor ancak sorumluluk malesef her zaman için hayatımızda oluyor.
<Osman> Pekala ibrahim, İnternet ile tanışman nasıl gerçekleşti?


<Toprak> Benim hikayem biraz farklıdır.

<Osman> Tabiki seve seve dinlemek isterim. Eminim ki her IRC ve İnternet kullanıcısının güzel bir başlangıcı olmuştur. Seninki de öyledir kesinlikle.

<Toprak> 2008 yıllarında Mısır'a Amcam'ın yanına kalmaya gitmiştim.
<Toprak> Mini leptap vardı amcamın onunla face gibi takılırken birden sohbet sitelerine bulaştım bir sohbet sitesine girdim ve 1,2 gün takıldım ve oradakiler bir programı indirmem gerektiğini ve indirdiğimde yetkili olabileçeğimi söylediler link alıp indirdim.

<Osman> Peki ibrahim, girdiğin sohbet sitesini hatırlıyor musunuz?

<Toprak> Evet sohbetmira.com'du güzel bir sunucuydu ortam filan iyiydi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Anladım bu hemen hemen hangi dönem acaba?

<Toprak> 2008 yıllarında

<Osman> Yani internet ve IRC ile tanışıklığınız 2008 yılından başlıyor

<Toprak> Evet, bulaşmaz olaydım keşke.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Anladım malesef bir çok bu işe girenler şimdi %50si sizin söylediğiniz gibi düşünüyor. Sebebini ise hepimiz çok iyi biliyoruz.
<Osman> Peki ibrahim, O dönem sohbetmira sunucusuna girdiğin zaman ilk olarak almış olduğunuz nick Toprak mıydı, yoksa farklı nickler de oldumu?


<Toprak> Hayır, Toprak nick'i bir abim tavsiyesi ile aldım o dönemde sadece ibrahim olarak takılıyordum
<Toprak> Pek nick değişen biri değilim.

<Osman> Öncelikle nick hususunda 2 konuya değinmek istiyorum müsadenle

<Toprak> Tabiki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Bir dönemler IRC serüveni altında GhoSt ismini uzun süreli olarak kullanıyordun daha sonrasında Toprak olarlak değiştirdin. Eğer özel değilse, bu değişimin sebebini ve size bu öneriyi yapan kişiyi bizlerle paylaşır mısınız?

<Toprak> Evet ibrahim nick'inden sonra GhoSt olarak takılmaya başladım ve hiç değiştirmeyi düşünmüyordum ki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hasan abi sana bir değişim yapalım dedi ve ona bıraktım giriş yaptığımda ise Toprak olarak buldum kendimi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Toprak> Aslında güzel bir nick tabi bazı kişiler bayan olarak algılamasa dahada iyi olucak :d

<Osman> Oldukça samimi ve anlamlı bir nick bu nick'e vesile olduğu için de ayrıca @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Hasan) abiye teşekkürlerimizi iletelim.
<Osman> Peki ibrahim, Hosting firmasıyla ilgili çalışmaların oldu. Hosting firmacılığına seni iten sebep neydi? Öneri vesilesi ilemi hosting firmasına girdin yoksa bir başka sebebi var mı?


<Toprak> O konu biraz karmaşık ilk başlarda 1,2 yerlerde destek eleman'ı olarak yardımcı oluyordum.
<Toprak> Baktım bazı sebeplerden ötürü olmuyor ve bırakma kararı aldım.
<Toprak> Sonra dedim ufaktan başlıyım ilerde nasip neyse o olsun dedik ilk açtığım sitem shelldunyasi.net'ti 1,2 sene gitti sonra if'de "idealshell.com" domainini gördüm baktım arkadaşlar bırakmış .net uzantısını aldım bende 2012 yılında regledim o domain üzerinde faaliyetler yapmaya başladım.
<Toprak> Bizim amaçımız eş,dost'a yardımcı olmak. Oldun mu diye sorarsan, bizim insanımıza iyilik yaramıyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Anladım malesef ki bazı konularda vermiş olduğunuz yardımın karşılığını farklı şekilde ve bedellerle karşılık olarak alıyorsunuz ve bu durum oldukça üzücü, ve sizi yapmış olduğunuz işten soğutuyor.
<Osman> Seni çok iyi anlıyorum ibrahim.
<Osman> Biraz önce ilk başlarda bir kaç yerde destek elemanı olarak görev aldığını söyledin. Bu firmalar hangi firmalardı? Görevininle birlikte biraz bahseder misin?


<Toprak> İlk başladığım yer olan Hostbuldum.com'du orada @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile beraber irc destek olarak yardımcı oluyorduk tabi çok eski bir olay
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Anladım açıkcası hosting firmasıyla olan ilişkini ve sunmuş olduğun yardımlara bir kaç kez şahit oldum. Umarım bu iyi niyetini suistimal edenler olmaz.
<Osman> Biraz da şöyle mIRC Script'den bahsedelim, son zamanlarda gerek forumlar da gerek IRC Sunucuları olmak üzere mIRC Script üzerinde kodlar ve yardımlar verdin. mIRC Script merağı nereden geldi? Biraz bahseder misin?


<Toprak> Aslında saldırı hususundan mIRC Script ile alakam oldu diyebilirim ancak yanlış anlaşılmasın Saldırı derken 2009 yıllarda sohbetlive sunucusunda takılıyordum sebep'siz yere "ibrahim" nick'ini yasaklamışlar ve birşey yapmam gerektiğinin farkına vardım sunucuya zarar vereyim dedim ama boş işlermiş tabi.
<Toprak> Sonra aynı sunucuda op olarak devam ettim farklı bir nick ile takılıyordum baktım diğer arkadaşlar boyuna ban atıyor vs. araştırdım filan sonra l4roxyl hasan abinin C-Prot (Socket) bot'una denk geldim mirc'ime ekledim ve hoşuma gitti.
<Toprak> Dedim böyle birşey nasıl yaparız filan sonra bir guard botu buldum ve o botla 7/24 internet'i olmayan bir masa üzerin'de takılmaya başladım nasıl bir fanteziyse
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
if üzerinde ell3t'in socket konusuna denk geldim bir socks iskelet paylaşmış onu mirc'ime ekledim ve nomercy botuna bakarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Sonra mirc.com.tr sunucusunu keşfettim orada takıldım biraz #mirchelp kanalını gördüm ve kanal üzerinden yardım almaya başladım
<Toprak> Sonrasın da sunucu üzerinde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dan yardım aldım sağolsunlar kardeşleri gibi ilgilendiler benle ve mIRC Scripting ile ilgili serüvenim devam ediyor.

<Osman> Oldukça farklı bir konuyla mIRC Script alanına yönelmişsin ve bu alanda kazandığın dostluklar, vermiş olduğun yardımlar gerçekten güzel birşey
<Osman> mIRC Scripting alanıyla pek bilgi sahibi olmadığım için bu alanı pek fazla uzatmayarak sadece mIRC Scripting konusunda hala yardım aldığın kişiler var mı? Yoksa kendini artık gerçekten mIRC Scripting coderi olarak görüyor musun?


<Toprak> Yardım aldığım kişi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağolsun bana "regex"i öğretti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Coder konusuna gelince de, eh yaptığım çalışmalardan dolayı kendimi o sınıfa uygun görüyorum. Tabi kendini coder olarak görmeyenler de kendini kandırmıştır sadece.

<Osman> Anladım bir çok anlam da malesef kendini master coder görmeyenler ancak başarılı iş çıkaranlar var tabiki.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Osman> Peki ibrahim, mIRC Scripting alanında bugüne kadar yazmış olduğun Bot v.s çalışmalardan biraz bahseder misin?


<Toprak> Tabi, ilk başladığım sıralarda bir ŞişeCevirme'ce botu yapmıştım bir kişinin ricası üzerine tabi yardım aldığım noktalar oldu.
<Toprak> Klavye, K-Bot vs derken en son IGS(IRC Giriş Sistem) i botu yapmıştım.
<Toprak> Sunucuya giriş yapan proxy'lere giriş kod soruyordu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
şuan sohbetburada.com sunucusunda aktif durumdadır.

<Osman> Anladım yapmış olduğun IGS botu hakkında bilgi sahibiyim, ancak Webmaster alanıyla ilgilide bir bot yaptığını duymuştum, bu konuda biraz bizimle paylaşır mısın?

<Toprak> WingmaN'ın Webrank botunu güncellemeye uğraşıyordum baktım karmaşık ve işime gelmedi açıkcası kendi zevkim ile bir socks yazmaya karar verdim ve aynı özelliklerle yaptım + olarak ne katabilirim düşüncesi ile IRC üzerinden Wordpress siteye yorum attırmayı düşündüm ve ek özellik olarak onu ekledik.

<Osman> Evet güzel bir çalışma ortaya koyduğunu söylemeliyim açıkcası, Ancak şuan piyasada malesef bir çok kişi bu bota ulaşamıyor var olan sitelerde de çoğu çalışmıyor Botu paylaşma gibi bir düşüncen varmı? Paylaşıyorsan ücretli ücretsiz kısaca bilgi verirsen, botu temin etmek isteyenlerin de bilgisinde olsun


<Toprak> Eski versionu IF üzerinde paylaştım paylaştıkdan sonra herkes kendisi yapmış gibi gösterdi yeni versionunu satıyorum/kiralıyorum. Bu botta ek olarak düşeçek domain'leri listeleyebiliyoruz.

<Osman> Anladım, malesef ki yardım amaçlı verdiğin şeylerin karşılığını art niyet olarak alıyorsun yukarıdada söylemiştim.
<Osman> Umarım hayırlısı olur ibrahim, mIRCScripting alanın da en iyi dediğin birisi var mı?


<Toprak> Benim gözümde TR'de @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

<Osman> Anladım ibrahim, pekala mIRC Scripting alanıyla ilgili son olarak eklemek istediğin birşey var mı?

<Toprak> Yok bu kadar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
teşekkür ederim osman

<Osman> Peki ibrahim, biraz da IRC serüveninden bahsetmek istiyorum. IRC geçmişinle ilgili biraz bahseder misin? Bulunduğun sunucular ve almış olduğun görevler v.s

<Toprak> İlk görev aldığım yer chatalem.net @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zamanı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sonra kelebek.org - siber.net gibi sunucularda Güvenlik Sorumlusu olarak bulundum. En zevk aldığım yer Chatalem.net'di
<Toprak> @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emre abi ile beraber olmak keyif vericiydi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Chatalem ve siber sunucusunu çok iyi hatırlıyorum o dönemler bende orada bulunmuştum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] önerisiyle gerçekten kendisiyle birşeyler yapmak çok güzeldi.
<Osman> Peki ibrahim, şuan olarak IRC serüvenin de ne gibi bir aşamadasın? Şuan hangi sunucuda bulunuyorsun?


<Toprak> Fazla bir yerde takılmayı sevmiyorum normalda ama sohbetburada.com üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile beraber yeni bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Şuan için sunucuda #webmaster kanal'ını aktif etmiş bulunmaktayız kısa bir süre zarfında bazı yeni şeyler katıcaz inşallah.

<Osman> İnşallah hedeflediğin şekilde başarılı olursun, 2016 yılı umarım bol hayır getirir.
<Osman> Peki ibrahim, teknik olarak mirc scripting olarak ve hosting olarak yardımcı olduğun sunucular var mı? Varsa hangi sunucular bahseder misin biraz?


<Toprak> Chat.tc var @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Sercan)'ın sunucusu ona yardımcı oluyorum tabi kendisi bu aralar yok o ayrı bir konu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> Anladım Chat.TC alan adı güzel, umarım hedefler hep başarılı olur ircbastard'ı da tanıdığım için eğer şu sıralar yok ise büyük ihtimalle güzel düşünceleri vardır sunucu için ve beyin fırtınası yapıyordur.
<Osman> Ayrıca ibrahim, bir konuda düşünceni almak istiyorum. Bir sunucu açmak istesen ne gibi bir yol izlersin ve kimlerle çalışmak ister en çok neye dikkat edersin?


<Toprak> Bir sunucu açmak istersem ilk baş alan adına önem veririm jenerik olmasına dikkat ederim ve sohbet'i aktif etmeden ilk baş web'ini halletmeye çalışırım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Toprak> Mağlum web sitesi olmadan irc bir işe yaramıyor.

<Osman> Evet web siteni her zaman için güncel ve, arama motoru google'ın istediği şekilde devam ettirmen gerekiyor. İşleyen demir paslanmaz demişler
<Osman> Kimlerle çalışmak isterdin pekala ibrahim?

<Toprak> Şuan aklıma kimse gelmiyor ama kendi alanlarında prof kişilerle çalışmak isterdim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Toprak> Mesala Sky-dancer ile hiç çalışmadık çalışmak isterdim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Osman> @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile çalışmanın keyifli olduğunu söylemeliyim. Vatan.Net de kısa dönem @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] la birlikte çalışma imkanı bulmuştuk.Webden nick kayıt olayınla ilgili.
<Osman> IRC Sunucu açacaklara, bu işe yeni girecek olanlara önerin tavsiyen var mıdır ibrahim?


<Toprak> Evet direk "U" dönüşü yapsınlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yani yol yakın iken vazgeçsinler.

<Osman> Bu düşüncene katılmamak imkansız, sonuçta eskisi gibi değil malesef hiç birşey ama yinede buradayız.
<Osman> İbrahim bir hususu gözden kaçırdım, bu konunun arasına onuda yerleştirmek istiyorum. Sanal'dan yani irc internet camiasından tanışıp gerçek hayatta görüştüğün kişiler var mı? Varsa bu görüşmeleri kısaca bahseder misin?


<Toprak> Evet @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var. Hatta 3'ümüz bir araya gelip Konak sahil'de çay keyfi yapmıştık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Osman> Oh maşallah afiyet olsun çay keyfiniz ve sohbetiniz eminim ki oldukça güzel oluyordur.
<Osman> Umarım dostluğunuz daimi olur hep.


<Toprak> Amin inşallah.

<Osman> Peki ibrahim, Sence IRC ya da mIRC Bitti mi? Bu konuyla ilgili düşüncelerini bizimle paylaşır mısın?

<Toprak> IRC bitmedi ancak mIRC kullanıcısı eskisi gibi yoğun olmuyor web üzerinden girişler daha çoğunluk kazanıyor bu sebebiyle belirli siteler için IRC bitmedi.

<Osman> Anladım düşüncen için teşekkür ediyorum
<Osman> İbrahim senin için en iyi Sunucu sahibi, UnrealIRCd coder, Webmaster, vBulletin coderi, Help, Help founderi v.s alanlarıyla ilgili düşüncelerini alabilir miyim?


<Toprak> En iyi webmaster: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] & @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
<Toprak> En iyi UnrealIRCd Coder : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
<Toprak> En iyi vBulletin coder: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Mehmet 1 numaradır.)
<Toprak> En iyi sunucu sahibi: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]kan şüphesiz, kendisi şuan aramız da olmasa da her zaman için gönlümüzdedir!
<Toprak> En iyi coder: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
<Toprak> En iyi Helper: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

<Osman> Mohikan'ın yönettiği bir sunucu kesinlikle tartışılamaz. Gerçekten çok iyi. Diğer alanlardaki arkadaşlarada buradan başarılarının devamını dileyerekten sana da en iyiler için düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ediyorum ibrahim.
<Osman> IRC serüveniyle ilgili son olarak eklemek istediğin bir husus var mı?

<Toprak> Elbette şu konuyu dile getirmek istiyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bir çok internet üzerindeki husus ticarete dönüştü. Tabi emek karşılığını alanlar muhakkak var ve tabiki bu işe yüklü miktar da para yatırımı yapanlara sonsuz saygımız var
ancak bazı kişiler yatırım yapmadan ticarete dönüştürmesi, ve kişisel tavırlar sergilemesi bir çok şey de bitişlere sebep oluyor. Önerim her zaman örnek bir sunucu olmalıdır ve kesinlikle kişisel hareket edilmemelidir.

<Osman> Kesinlikle katılıyorum ibrahim
<Osman> İbrahim son olarak, IRCForumlari.Net kullanıcılarına ve IRC serüveni kullanıcılarına söylemek istediğin bir öneri tavsiye bilgi var mıdır?


<Toprak> IRC topluluğu içerisinde gerçekten büyük bir forumdur umarım başarılar daim olur. Tüm IRCForumlari.Net kullanıcıların yeni yılını kutluyorum.

<Osman> Düşüncen için teşekkür ederiz. IF Kullanıcılarına adına bende senin yeni yılını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.
<Osman> Tekrar teşekkür ederim, sorulara karşılık verdiğin için İbrahim.
<Osman> İyi akşamlar dilerim, gecen güzel olsun.


<Toprak> Ben teşekkür ederim osman, beni layık görüp röportaj gerçekleştirdğiniz için iyi akşamlar dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Aralık 2015, 22:53   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




Emeğinize sağlık arkadaşlar.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Aralık 2015, 22:54   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




"<Osman> Oh maşallah afiyet olsun çay keyfiniz ve sohbetiniz eminim ki oldukça güzel oluyordur."

Birde sahil animiz vardi.. ;D ibrahimi iyi tanimis olduk tsk.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Aralık 2015, 22:56   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




IrCbaStarD Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
"<Osman> Oh maşallah afiyet olsun çay keyfiniz ve sohbetiniz eminim ki oldukça güzel oluyordur."

Birde sahil animiz vardi.. ;D ibrahimi iyi tanimis olduk tsk.

Yok onu açma kanka o farklı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Aralık 2015, 23:12   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




Keyifle okudum. İbrahim başarılar kardeşim.
Röportaj için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a teşekkürler.

__________________
The Ghost of Christmas Past...

i'm here sometimes
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ocak 2016, 00:21   #6
Çevrimdışı
Set
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




İbrahim ve biz başka birşey demeye gerek yok bence , güzel röportaj her iki tarafa Teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ocak 2016, 00:22   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




Iboo kardeşimm mükemmel keyifle okudum siz ne çevirdiniz sercanla ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Hüznümün en yükseğinden şöyle baksan manzarama gözlerini alamazdın. Gözlerini alırdılar..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ocak 2016, 00:59   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




Elinize sağlık güzel röportaj olmus.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ocak 2016, 04:28   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




Keşke hiç yardımcı olmasaydımda bu sacma alemlere dalmasaydın kardeşim benim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ocak 2016, 18:04   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Toprak




Güzel bi röportaj olmuş

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
röportaj, toprak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Röportaj: X - IRCFORUMLARI.NET SNOOPY IRC Dünyasından Röportajlar 48 09 Nisan 2012 21:19
Röportaj: Düş Rüzgar IF ÜYE Röportajları 46 27 Şubat 2012 21:34