IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

89Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2018, 10:27   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




IRC Dünyasının Tanınmış Yüzleri Röportaj Serimize Bu Kez Muhabbet.Org Sunucu Sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile devam ediyoruz;


<Mara> Merhaba DonjuaN; öncelikle IF ve kendim adına röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim, Nasılsınız?

<DonjuaN> Tesekkur ederim sayin Mara sizi sormali? Forumunuza, moderator arkadaslariniza ve bilumum tum yonetici arkadaslara tesekkur etmek istiyorum, roportajlariniz arasinda bize de yer verdiginiz icin.

<Mara> Rica ederiz efenim, güzel bir tercih olduğu kanısındayım.
<Mara> Sizi tanımakla başlayalım; DonjuaN kimdir, isminiz yaşınız ne işle meşgulsünüz? Sosyal yaşantınızda nasıl bir insansınız?

<DonjuaN> DonjuaN'in Asil adi Burak'tir. 34 yasindayim, Istanbulluyum aktif olarak çeşitli sektorlerde sirket olarak yatirimizlarimiz bulunmakta, insaat, rent a car, tarim ve turizm sektorundeyiz aile olarak. Sosyal olarak hayli yogun ancak burasi icin kendine bosluk yaratmis aktif bir insanim.

<Mara> Ne güzel, o hâlde IRC/d için bir tutkunuz diyebiliriz sanırım?

<DonjuaN> Acikcasi donme dusuncem hic olmadi su gecen 8 yil icerisinde ancak domainimden kaynakli her sene arayan, soran gerek domaini satin almak isteyen yada bize yonlendir diyen bir cok arkadasim oluyordu(mircturk.gen.tr) whatsappta da mIRCTurk olarak grubumuz da vardi, yaklasik 2 ay kadar evvel tamam aciyorum diyerek mircturk.gen.tr yi aktif ettim ardından muhabbet.org domaini kismet oldu diyelim donus nasipmis
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Mara> Arz-talep olmuş biraz öyleyse
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Mara> Peki o zaman IRC/d geçmişiniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz? IRC/d ile tanışmanız nasıl oldu? İlk hangi sunucu ile başladınız?

<DonjuaN> Cok guzel bir soru sordunuz sayin Mara, IRCd ile ilk munasabetim 1997 yilinda IRCX olan irc.msn.com(microsoft) ile basladi. Ardindan Microsoft kapatma karari alinca rekor.net 'e geçtim 2000 yilinda.
<DonjuaN> Arkadaslarim bayram harcliklari ile abur cubur alirken yada kendisine begendigi bir ayakkabiyi alirken ben ilk domainimi 75$ 'a hiphop.com'u kaydetmis birisiyim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
suan sunucumuzda olan eiries ile o donem ayni yerde yasiyorduk kendisidir bana ilk gosteren diyebilirim (6 yas buyuktur ve elektrik, elektronik, bilisimcidir kendisi)

<Mara> Gerçekten de bir tutkunuz sanırım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Peki hangi sunucularda hangi görevlerde bulundunuz?

<DonjuaN> irc.msn.com da herhangi yetki alma sansimiz sifirdi zaten Microsoft'un kendi personelleri Sysop'luk gorevi yapiyorlardi #zurna kanalinda yada %#Zurna kanalinda @ alabildiysek reset atilmasin diye dua ederdik fakat her gece reset atilirdi o donem IRCx'lere, Kanal kayidi ve nick kayidi bulunmamaktaydi ilk gelen alir mantigi vardi. Rekor.NET de 3 yil'in sonunda Oper olmustum bu arada tabii global
<DonjuaN> kanallarda da @, &, Helper vb. gibi gorevlerde bulunmustum ve sunucu sahibimiz o donem Metin abimiz beni Oper yapmak istemis, oper olarak devam ettim ta ki askere gidene kadar, askerligim donusu sonrasi tarz.gen.tr ve mircturk.gen.tr ile devam ettim sifirdan 500/700 usera ulasmistik o donem guzel bir turkce mirc furyasi vardi onun pesinden ise Geveze.net domainini satin alarak biraz daha buyuduk
<DonjuaN> ardindan benim dedicated'imin HDD'si yandi ve bu islere veda ettim diyebilirim.

<Mara> Dolu dolu bir IRC/d geçmişiniz varmış gerçekten, tebrik ederim.
<Mara> Peki Muhabbet.org son zamanlarda sesini duyurmaya başlayan bir sunucu, amaçladıklarınız ve planladıklarınız nelerdir?

<DonjuaN> Acikcasi ben henuz sesimizi duyurdugumuzu pek sanmiyorum, calismalarimiz cok yeni basladi diyebilirim amacimiza gelince ''Maksat Muhabbet Olsun'' tabii bu isin latifesi Turkiye'nin Muhabbet Sitesi olmayi hedefliyoruz Sesli,Goruntulu,Yazili olarak.

<Mara> Kulislerde konusulmaya başladı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Peki yakınlarda bir proje var mıdır? IF kullanıcılarına özel bir açıklama yapalım ?

<DonjuaN> Yakinda TV'lerde reklamimiz donecek (23 Nisan), web sitemiz an itibari ile kaliteli isimlerin 50 gunluk calismalari ile yenileniyor. Tasarim : Color Media, Coder : Muhammed Erdem

<Mara> Tv reklamı güzel bir proje umarım beklentilerinizi karşılar. IRC/d hakkında son 4-5yıldır özellikle söylenen ve pek destekçisi olmadığım bir söylem mevcut, IRC/d bitiyor, artık son demleri şeklinde bu konuda ne düşünüyorsunuz?

<DonjuaN> Ben kesinlikle bu dusunceye karsiyim gelisen teknoloji ile beraber akilli cihazlar hayatimiza girdi ve cok rahat bir sekilde bu cihazlardan da erisilebiliyor. IRCd aslinda cok ozel bir ortamdir, gornediginiz bilmediginiz adini bile onemsemediginiz nick'i ile andiginiz arkadaslariniza tum duygularinizi, dusuncelerinizi rahatca paylasabilmektir. IRCd aslinda bir nevi terapidir.

<Mara> Güzel bir yaklaşım, pekin neden DonjuaN nicki? Hep bu nicki mi kullandınız?

<DonjuaN> 97'lerde hip_hop nick'ini kullaniyordum o yillarda cartel grubu ile ve bakirkoy civarinda arkadaslarimiz break dance yapiyorlardi, rekor.net ile beraber DonjuaN oldu. Neden DonjuaN acikcasi bende bilmiyorum o an nick kaydetmem gerekiyordu bende kendime bu nick'i yakistirdim ve 18 senedir de DonjuaN diyebilirim.
<DonjuaN> Bu arada sizinle roportaj yaparken yeni sitemizi de yayina almis bulunmaktayim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Mara> Uzun zamandır bu nicki kullanıyormuşsunuz, ne hoş. Ana domainizden mi bahsediyorsunuz?

<DonjuaN> Evet, cogu eskiler beni bu sekilde taniyorlar. Muhabbet.Org
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yeni tasarimimiz.

<Mara> Hemen bir bakayım, kısa bekleteceğim

<DonjuaN> olur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Mara> Çok güzel bir tema olmuş, canalıcı renkleri ve dinamik yapısıyla tebrik ederim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Mara> Devam edelim, IRC/d geçmişinizde dikkatinizi çeken, çalışmalarını beğendiğiniz kişiler var mı aklınızda?

<DonjuaN> Inanin bu konuda 3 kisidir, 3 u de rekor.net de olan Klavye Script'in yapimcisi Lee , rekor.net domain sahibi Sokrates ve AKUMA nick'li rekor.net NetAdminidir.

<Mara> Peki anmış olalım böylelikle kendilerini buradan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Mara> Size göre IRC/d alanındaki beklenti nedir? Yani siz domainlerin beklentilerinizi karşılayıp, karşılamadığını neye göre hesaplarsınız?

<DonjuaN> Simdi cok komplike bir soru geldi soyle diyeyim ucu cok acik, IRCd de elbette istedigimiz muhabbet.org olarak bekledigimiz eski muhabbetleri yakalamaktir. Eskiden cok kaliteli kullanici kitlesine sahipti IRCd ancak yillar gectikce bu kaliteli kesim biraz daha her gecen gun daha da dusmeye basladi ancak burada ben eski o muhabbet lezzetini yakaladigimizi dusunuyorum kendi adima.. Muhabbet.Org
<DonjuaN> domaini basli basina isim olarak benim beklentimi karsiliyor, evlada miras gibidir diyebilirim, yillar gectikce nufus artisi ile beraber domainler de azalacaktir. Tunahan umarim okur mesela sirf kendisinde saniyorum 100+ uzerinde domain var
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dunya da bu gibi kisiler oldukca fazla dolayisi ile domaini aslinda yatirim olarakta dusunebiliriz ancak ulkemiz henuz bunu daha yeni yeni kesfetme doneminde
<DonjuaN> Amerika da yillar evvel madonna.com milyon $'a satilmisti ve bu buyuk haber olmustu ilerleyen donemlerde Turkiyede de bu gibi olaylara taniklik edecegiz geriden geliyoruz fakat durmuyoruz.
<DonjuaN> Bu arada cogu kaliteli Turkce domainin de yurtdisinda oldugunu biliyoruz bunlara ornek verecek olursak sohbet.com , muhabbet.com gibi cok daha fazla var ancak ben bu sektor uzerinden cevap vereyim. Dipnot: Amerikali unlu bir yildizin nikitaylor'un net uzantisi da bana aittir, 1997 registerdir. nikitaylor.net. Uzuldugum aslinda sadece su konudur cok erken Internet ile tanismama ragmen com domaine
<DonjuaN> jenerik olarak denk gelemedim cok pahaliydi gecmiste Domain kayit etmek ancak jenerik olarak farkli branslarda .NET domainlerim bulunmakta.

<Mara> Anladım, Peki en uğraştığınız/benimsediğiniz domaininiz neydi?

<DonjuaN> mircturk.gen.tr ve geveze.net icin cok mucadele ettim. Geveze.net domainini oldum olasi benimseyemedim (bana satan arkadas aracinin motoru yandigi icin satmisti maslak sanayide idi araci) bana geldikten sonra dedicated'imin HDD'si yandi ardindan da ogrendigim kadari ile bir diger sahibi de vefat etmis sonradan mahkeme karari ile kapanmis o domain uzerinde bi ugursuzluk oldugunu dusunuyorum.

<Mara> ilginç gerçekten de
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Mara> Size göre bir sunucu yönetimine ait temel kriterler ne olmalıdır?

<DonjuaN> 1. Kural kesinlikle paranin gecmemesidir, hiyararsiyi maddiyatin konusuldugu ve maddiyata donen yerde saglamak zordur. Bu benim sahsi fikrimdir, buradan #Sales departmani olan arkadaslarimi/sunuculari tenzih ederek konusuyorum, basarabilene helal olsun. Sahiplenilmesini, benimsenmesini istiyorsan emegin on planda oldugu bir sunucu olmali.

<Mara> Biraz da sosyal yaşantınıza dönelim öyleyse DonjuaN Bey;
<Mara> Hayattaki nihai amacınız nedir?

<DonjuaN> Hayatta ki en nihai amacim, hayatimi sonlandirdigim da guzel anilmaktir, yaptigimiz iyiliklerle goc edip gidebilmektir ve tabii ki guzel bir evlat miras birakmak istiyorum, ulkemize ve topluma yararli olan maddiyattan ziyade manevi olarak miras birakabilmektir bu dunya'ya hayirli bir evlat ile.

<Mara> Çok güzel ifade ettiniz,
<Mara> Ben sizi daha fazla yormayayım, son olarak IF ve IRC/d kullanıcılarına iletmek istediğiniz bir şey var mı?

<DonjuaN> Buradan sizin araciliginiz ile IRCd'ye gonul vermis butun arkadaslarima, kardeslerime, abilerime Selamlar ederim, Sevgiyle Kalin, Muhabbet'le kalin..

<Mara> Vermiş olduğunuz samimi cevaplar adına çok teşekkür ederim, benim için keyifli bir söyleşi, Sizi ve Muhabbet.org u tanımak adına da iyi bir röportaj oldu. IRC/d yaşantınızda başarılar dilerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<DonjuaN> Sevgili Mara, parmaklariniza saglik buraya kadar geldiniz bizimle roportaj yaptiniz, size de tesekkur etmek istiyorum degerli vaktinizi Muhabbet.Org icin de kullandiginiz icin, su kisa omur de zaman en degerli seydir ve siz de bizim icin aslinda sizin icin en degerli olani verdiniz. Saygilar, hurmetler ederim.

__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Nisan 2018, 10:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Güzel bir söyleşi olmuş emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve içtenlikle cevaplar için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a teşekkürler başarılar dilerim.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 10:36   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




girdik sunucuya dün gece, donjuan kardeşimle muhabbet ettik ne var ki 18 yıllık tanıdık çıktık, tesadüfün bu kadarı olur. donjuan tuttuysa bir işin ucunu orada kesin başarı, emek ve kalite vardır. herkesin bu mekana takılmasını tavsiye ederiz, biz bile takılıyoruz düşünün artık !

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 10:37   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Çok güzel dolu dolu röportaj olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik canim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ida yakindan tanimis olduk

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 10:41   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




İnsanın başına ne geliyorsa hep can sıkıntısından geliyor. Şöyle bir icq , msn derken İrc/d içinde buluyorsun kendini Sonra @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi çocuklarla uğraş dur!'

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 10:59   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Emek Varsa Başarı Kendiliğinden Gelir .

Gayet Güzel Söyleşi Olmuş .
Her iki tarafada başarılar dilerim .

__________________
Masallarda bulursun ..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 11:15   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Güzel röportaj olmuş, emeğinize sağlık... @Mara @DonjuaN

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 12:08   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Çok Güzel ve Samimi Bir Söyleşi Olmuş. Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Başarılar...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 12:10   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Emeğine sağlık güzellik, çok hoş bir röpörtaj olmuş..] :* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Fakat `Müzeyyen` bu derin bir tutku.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Nisan 2018, 17:38   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet.Org Sunucu Sahibi Röportaj: DonjuaN




Emeğine Sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , Güzel Bir Söyleşi olmuş.

__________________
Bu ne hatır gönül Bilmemezlik..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
donjuan, muhabbet.org, röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
< Kalbim.Net > ve < Geveze.Org > Sunucu Sahibi - Eternity ile Röportaj Hasan IRC Dünyasından Röportajlar 48 30 Aralık 2021 00:07
Sohbet.ORG & TRChat.Com Sunucu Sahibi TUNAHAN İle Röportaj. SimHa IRC Dünyasından Röportajlar 22 23 Mart 2018 11:26
Delirdik.Net in Sahibi aSLi İle Geçirdiğim Muhabbet tutki Komik Loglar 27 05 Eylül 2009 02:03
Sunucu sahibi abi :) Süslü Komik Loglar 10 02 Şubat 2008 00:29