IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By AngeL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2016, 12:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rebiülevvel ayı. Mevlid Kandili (2016)




Mevlid Kandili yaklaşıyor. Bu mübarek günü ibadetler ve dualarla en güzel şekilde eda etmek isteyen İslam alemi, Mevlid Kandili ne zaman araştırmalarına hareket kazandırdı. Yakınlar, akrabalar ve arkadaşlar için duaların edilip, günahlar için afların dileneceği bu günde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum günü büyük bir sevinçle kutlanacak. Peki 2016 yılında Mevlid Kandili ne zaman kutlanacak? Rebiülevvel ayının 11. günü hangi güne denk gelecek? İşte yapılması gereken ibadetler ve tüm detaylar haberimizde

Mevlid Kandili ne zaman sorusu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıt buldu. 2016 yılında Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek sorularını yönelten İslam alemi, Diyanet'ten alınan bilgilerle detaylara vakıf oldu. Dua, ibadet ve akrabalarla paylaşılacak sevinçlerle geçirilecek bu özel gün güzelliklere vesile olacak. Peki Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte bu özel günün tarihi ve yapılacak ibadetler

2016 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?
Rebiülevvel ayının 11. günü olarak bilinen mevlid kandili, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl 11 Aralık Pazar gecesine denk gelecek. Rebiülevvel ayı 1 Aralık Perşembe günü başlayacak
.
REBİÜLEVVEL AYI HADİSİ ASILSIZ MI?
Rebiülevvel ayı ile ilgili kulaktan kulağa gezen, "Rebiülevvel ayının girdiğini haber veren cennetlik olur, cehennemden kurtulur" hadisiyle ilgili yorumda bulunan alimler, İslami kaynaklara göre bu hadisin herhangi bir aslının olmadığı, kaynağı bulunmayan hadislerin geçersiz sayıldığı bilgisi yer almaktadır.

MEVLİD KANDİLİNDE NELER YAPILMALI?
Mevlid gecelerinde toplanarak, mevlid kasidesi okumak, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece, o gecenin şükrünü yerine getirmek müstehaptır. Salihlere elbise ve benzeri hediye vermek, bu geceye hürmet etmek olur. Bunları Allah rızası için yapmak çok sevap olur. Mevlid cemiyetinde, salihleri toplayıp, salevat okumak, fakirleri doyurmak, her zaman sevaptır.

Mevlid cemiyetinde, sadaka, hediye vermek, neşe ve sevinç göstermek, haram karıştırmadan mevlid kasidesi okutmak çok sevap olur. Bu gecede tesbih namazının kılınması, alimler tarafından yapılan diğer bir öneri olarak yer alıyor.

Bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak iyi olur, sevab olur. İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir.

Muazzez Peygamberimizin doğumunu anarken, yalnız mevlid okumak, ilâhiler söylemek ve kandil simidi dağıtmak yeterli değildir. Onun doğumunu anmaktan asıl maksat, evrensel olan risâletini, yüksek ahlâkını, fazîletini, adâlet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımızda uygulama azmini tazelemektir. Yüce Allah’ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yeğane yolu, Hz. Peygamber’in yolundan gitmektir. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulur: “(Ey Muhammed!) De ki: Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” (Âl-i İmrân, 31) Bu ayette de belirtildiği gibi, Allah’ı hoşnut etmek, O’nun Peygamberine uymak ve onu örnek almakla mümkündür.

Peygamberimiz (S.A.V.)'e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okumalıyız. Can ü gönülden, "Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resûlallah" demeliyiz.

ALLAHü Teâlâ'ya tam bir huşu içinde dua ve niyazda bulunmalıyız. Çünkü dua, rahmet kapılarının anahtarı, kulluğun ruhu ve ibadetin özüdür. Yalnızlaşan insanın sınırsız ve sonsuz kudret sahibi olan ALLAH'ın azameti karşısında aczini kabullenmesi, O'na sığınması ve O'na yakarması, ne isteyecekse O'ndan istemesidir. İnsanın yaratıcısına yaklaştığı en vasıtasız andır. Dua, sınırlı, sonlu ve aciz varlık olan insanın, sınırsız ve sonsuz kudret sahibi Rabbi ile kurduğu bir köprüdür, Mevlid-i Mutlak'ı imdada çağırmasıdır. Dua, kulluk esprisi içinde ve sıradan isteme anlamlarının ötesinde, ALLAH Teâlâ'nın Rablık ve ilahlık hakikatine en köklü bir sığınma hadisesidir.

hurriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2016, mevlid kandili, nasıl, ne zaman, nedir, rebiülevvel ayı, yapılacak ibadetler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mevlid Kandili E-Kartları,Mesajları - Mevlid Kandili Resimli,Yazılı Mesajlar.. Sevda Dini Resimler 0 03 Şubat 2012 17:45
25 şubat 2010 mevlid kandili takiLsana İslamiyet 27 25 Şubat 2010 19:42
Mevlid Kandili aLdiana İslamiyet 0 25 Şubat 2010 01:45
MevLid kandiLi konTes İslamiyet 7 10 Mart 2009 07:30