IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Eylül 2019, 10:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişisel Gelişim Anahtarı




Başarıyı nasıl gördüğünüz önemli değildir önemli olan hayatınızı nasıl başarıyla devam ettireceğinizdir. Herkes için geçerli olabilecek başarı anahtarlarını size sunuyoruz. Başarılı bir iş evlilik başarılı bir diyet başarılı bir iletişim… Başarı elde etmeyi hedeflediğiniz her konuda kullanabileceğiniz bu anahtarlar hayatınızı tamamen değiştirecektir.

1. Plan yapmak: Plansız olan her şey aslında baştan sona karmaşa anlamına gelir. Başarılı olmak istiyorsanız yapacağınız iş için mutlaka bir plan yapın. Hedefini ulaşmak için izleyeceğiniz yolu önceden planlayın. Diyelim ki eşinizle veya sevgilinizle daha iyi bir ilişkiniz olmasını istiyorsunuz. Bunun için neler yapabileceğinizi düşünün partneriniz neleri sever ne yapmak kendisini iyi hissettirir ilişkinizin nasıl değişmesini nasıl olmasını istersiniz ne olursa mutlu olursunuz ve bunlar gibi birçok şeyi düşünerek neler yapabileceğinizi düşünün. Değişim alanlarını ve neler yapılacağını belirledikten sonra daha iyi bir ilişki ve daha iyi bir evlilik için bir plan hazırlayın. Eğer işinizde başarı istiyorsanız o zaman hesaplarınızı ödemenize yardımcı olacak ve daha çok satış yapmanızı sağlayacak bir plan yapın. Yaratıcı ve yenilikçi bir yaklaşım geliştirin…

2. Odaklanmak: Bir seyahate çıktığınız zaman seyahatin ortasında kendinizi kaybetmeniz ve nereye gideceğinizi şaşırmanız doğaldır. Bu seyahate ne kadar dünden hazırda olsanız başlangıçta yaşadığınız heyecan gittikçe azalır ve karşılaşılan sorunlar ve zorluklarla başlangıçtaki heyecanı unutup neden orada olduğunuzu düşünmeye başlarsınız. Özellikle bir hedefe doğru çıkılan bir yolculuk söz konusu ise başlangıçta duyulan heyecan çok daha kısa sürede yok olabilir. Karşılaştığınız tüm sorun ve zorlukları neden yaşadığınızı ve bunlarla neden boğuştuğunuzu sürekli hatırlamalısınız. En zorlu süreci atlattığınızda bu zaten yolculuğunuzun son ayağı odağı ve dayanma sınırıdır. Bir alkol sorunu çözmek gibi… Başarılı olmak için hedefe yönelik tutarlı bir çalışmaya devam etmek ve ne için efor sarf ettiğinizi hatırlamak gerekir. Her gün hedefinizi tekrar ederek kendinizi ve tüm benliğinizi hedefinize odaklamalısınız ki heyecanınız ve gücünüz her zaman ilk günkü gibi olsun…

3. Görselleştirmek: Altın madalya sahibi tüm sporcuların çalışmalarında kullandığı en etkili tekniktir. 3 yıl içinde işinizde bir milyon lira mı kazanmak istiyorsunuz oturun ve kendinizi paranın içinde yuvarlanırken hayal edin. Çok mutlu olduğunuzu ve ekonomik özgürlüğünüz olduğunu gözlerinizin önüne getirin. Ne kadar iyi göz önüne getiriyorsanız o kadar çok para kazanırsınız demektir. Hayalinizin ne kadar gerçekleşmesini istiyorsanız zihniniz ve hayal gücünüz hedefinize ulaşmakta o kadar yardımcı olur. Zihniniz bir hedefe odaklandığında her şey yavaşça ama kesinlikle doğru yolda ilerleyecektir.

4. Yeniliklere açık olmak: Evet bir amacınız var ve artık hedefinizi duyularınızla hissedebiliyorsunuz. Bu planınızda değişiklik yapamayacağınız ve hedefinizi değiştiremeyeceğiniz anlamına mı gelir? Elbette ki hayır! Hedefe ulaşma sürecinin en önemli parçalarından biri de çevrenizdeki insanların düşüncelerine ve fikirlerine değer vermek bu düşünceleri hedefinize önemli birer girdi olarak kullanmak ve geri beslemelerle hedefinizi geliştirebilirsiniz. Daha iyi bir nokta fark ederseniz onu tutun ve değerlendirin. Bu düşüncenin planlarınıza ne kadar uyduğunu neyin faydalı olacağını değerlendirin. Hedefiniz aynı kalır ve süreçte değişiklik olabilir. Eğer değişime önem vermiyorsanız kendinizle olan yarışı kaybedebilirsiniz. Son teknolojiyi ve trendleri yakalamanız durumunda hedefinize daha hızlı ulaşacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

5. Davranış her şeydir: Davranışlar gerçekte nerede olduğunuzun ve ne kadar başarılı olduğunuzun en önemli göstergesidir. Hedefinize ulaşma yolunda yolunuza engellerde çıksa her zaman olumlu ve pozitif davranış ve tutum içinde olmalısınız. En başarılı iş adamlarının ortak özellikleri incelendiğinde ortaya çıkan sorunları ve farklılıkları çözmekte hepsinin olumlu tavırlarını korudukları görülmektedir. Davranış her şeydir dediğinizde insanların hedefleri doğrultusunda karar vermeleri gerektiği vurgulanır.

6. Zihin gücü: “Eğer bir istek varsa mutlaka bir yolu vardır”. Bir insanın beyni ve zihni karşısına çıkan her türlü engel sorun problem ve hatayı çözebilir. Stres ve olumsuz duyguların etkilerinden arındırılan bir zihin basit mantık yürütmelerdense reel dünyadan tamamen ayrılan içsel dünyasında önce kişinin hedefleri doğrultusunda yönlendirme ve çözümlemeler yapar.

7. Hayata sıçramak: Bazen zihin gücü afirmasyonlar olarak da adlandırılabilir. Afirmasyonlar kırık kalpleri onarmak ve düşmüş ruhları kaldırmak için çok kullanışlıdır. İnsanlara tam mahvolduklarını yenildiklerini hissettikleri anda afirmasyonlar yardım elini uzatır. Kişi depresyona düştüğünde ruhunu tekrar hayata döndürür. Hiçbir ilaç zihin gücü gibi etkili değildir. Bazı durumlarda hayatı değiştiren bir güçtür beyin gücü.

8. Başarı her zaman aklında olmalı: başarılı olan ve olmayan insanlar arasındaki en büyük fark zihinlerinin başarı ile dolu olup olmamasıdır. Başarı zihinli bir insan her gün günün belirli saatlerini kendi içine yolculuk yaparak geçirir. İsteklerini ihtiyaçlarını hedeflerini amaçlarını odağını yeteneklerini hatalarını değerlendirir. Kendi içine yolculuk süreci zihin gücü kapasitenizle ilgilidir. Kendinizi kırmızı ve yepyeni bir Ferrari içinde düşünüyorsunuz zihninize size onu elde etme yollarını sorarsanız her türlü soruna ve zorluğa karşı ona nasıl ulaşacağınız konusunda zihniniz sizi yönlendirir ve ona ulaşmak için bir plan hazırlamanıza yardımcı olur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anahtarı, gelişim, kişisel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kişisel Gelişim Önemlidir Sanem Kişisel Gelişim 0 02 Nisan 2018 13:03
Kişisel Gelişim Prensipleri Estela Kişisel Gelişim 0 20 Ağustos 2013 19:03
Mevlana' dan Kişisel Gelişim Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 19:37
Kişisel Gelişim Anahtarı Sue Kişisel Gelişim 0 26 Temmuz 2012 15:35
Kişisel Gelişim Nedir ? Lucifer Kişisel Gelişim 0 22 Kasım 2011 08:18