IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2014, 21:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS soruları hangi kitaptan kopyalanmış





Geçen hafta sonu yapılan KPSS sınavındaki sorular tartışılmaya devam ederken, sınava ilişkin yeni skandallar ortaya çıktı. CHP’li vekil Nur Serter’in yaptığı açıklamaya göre, sınavdan önce bazı illerde dağıtılan İsmail Adıgüzel'in hazırladığı "2014-KPSS Tarihin Pusulası" isimli KPSS hazırlık kitabındaki soruların birebir aynısı sınavda soruldu.
Serter açıklamasının devamında, genel kültür testinin yüzde 20’si Atatürk ilke ve inkılaplarından sorulması gerekirken, Başbakan Erdoğan’ın söylemleri ve AKP’ye ilişkin sorular yöneltildiğini; belirtti. AKP’nin 2023 hedefi, Başbakan Erdoğan’ın 17 Haziran’daki konuşmasında tavsiye ettiği Falih Rıfkı Atay’ın “Zeytin Dağı” eseri de KPSS'de sorulan sorular arasında.

Sınavın iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Serter,İsmail Değirmenci tarafından yazılan "2014 KPSS- Tarihin Pusulası" adlı kitaptan birebir alındığı, sınava giren birçok aday tarafından tespit edilmiştir. Bazı illerde sınavdan önce İsmail Değirmenci tarafından yazılan "2014 KPSS- Tarihin Pusulası"adlı kitabın hiç olmadığı kadar çok satıldığı belirlenmiştir.” dedi.
O KİTABIN YAZARI KİM
Nur Serter'in KPSS'de sorular çıktığını iddia ettiği hazırlık kitabının yazarının İsmail Değirmenci değil, İsmail Adıgüzel olduğu ortaya çıktı. Yani, "2014 KPSS- Tarihin Pusulası" kitabının hazırlayan kişinin adı; İsmail Adıgüzel.
İşte Nur Serter’in açıklaması:
"Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta sonu Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapılmıştır. ÖSYM 2014 KPSS Lisans Başvuru Kılavuzunda belirtiği konu ağırlıklarına uymamıştır. Sınavın Genel Kültür testinde %20 Atatürk İlke ve İnkılapları sorulması gerekirken bu kural çiğnenerek AKP iktidarının söylemleri öğrencilere soru olarak yöneltilmiştir.
2014 KPSS’ de sorulan bazı soru örnekleri;
*AKP’nin dilinden düşürmediği 2023 vizyonu söylemi “2023 TURİZM VİZYONU” olarak soru köküne yerleştirilmiştir.
*Diğer bir soruda ise Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan demir yolları ile son yıllarda yapılan çalışmalar karşılaştırılarak ATATÜRK VE CUMHURİYETİN İLK ON YILI KÜÇÜMSENMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.
*Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Haziran’da yaptığı grup konuşmasında tavsiye ettiği Falih Rıfkı ATAY’ın “ZEYTİN DAĞI” adlı eseri soru olarak öğrencilerin önüne gelmiştir.
Bunun yanı sıra KPSS Tarih sorularının bazılarının,İsmail Değirmenci tarafından yazılan "2014 KPSS- Tarihin Pusulası" adlı kitaptan birebir alındığı,sınava giren birçok aday tarafından tespit edilmiştir. Bazı illerde sınavdan önce İsmail Değirmenci tarafından yazılan "2014 KPSS- Tarihin Pusulası" adlı kitabın hiç olmadığı kadar çok satıldığı belirlenmiştir.
ÖSYM Başkanlığı KPSS’de AKP iktidarının sözcüsü rolünü üstlenmiş ve Başbakanın söylemlerini soruların içeriğine taşımıştır. Sanki Devletin kurumlarına değil AKP genel merkezine personel alınacakmış gibi hareket etmiştir. ÖSYM Başkanı Başbakana yaranmak için KPSS’yi bile siyasallaştırmıştır.
ATATÜRK ve İlkeleriniyok saymak Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan hizmetleri küçümsemek ÖSYM başkanlığının haddi değildir.
2014 KPSS sınav kılavuzunda belirtilen soru ağırlıklarının yüzdelik dilimine uyulmaması nedeniyle iptal edilmelidir.
AKP’nin ve Başbakanın söylemlerinin sorulara yansımasına, Atatürk’ün yok sayılmasına neden olan, ÖSYM Başkanı Ali DEMİR işgal ettiği koltuğu derhal terk etmelidir.8/07/2014
Prof.Dr.F.Nur SERTER
İstanbul Milletvekili
Milli Eğitim, Kültür, Gençlikve Spor Komisyonu Üyesi"
ÖSYM'DEN AÇIKLAMA
KPSS'deki iddialar üzerine sınavdan sorumlu kurum ÖSYM'den açıklama geldi.
O açıklama şöyle:
"ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 5 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen 2014-KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde yer alan tarih sorularının bazı kitaplardan “alıntı” olduğuna dair haberlerin medyada yer aldığına dikkat çekerek, “Gerek sınav öncesi gerek sınav sonrası basılı, görsel ve sosyal medyada yer alan ‘sınavda çıkacak’ ya da ‘sınavda çıkmış’ sorular olarak iddia edilen tüm haberler asılsızdır ve gerçek dışıdır” denildi.
ÖSYM’nin gerçekleştirdiği tüm sınavlarda olduğu gibi, 2014-KPSS Lisans sınavında da soruların, sınav öncesi “Kapalı Dönem” olarak tanımlanan ve her türden iletişim bakımından dünyadan izole edilmiş ortamda, sınavda çıkacak soru sayısından çok fazla sayıda sorudan oluşan bir soru havuzundan rastgele biçimde seçildiğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
“Soru havuzu ise hangi sınav için hazırlandığı asla belli olmayan binlerce sorudan oluşur. Bu nedenle, sınavda çıkacak olan soruların sınav öncesinden bilinmesi söz konusu olmadığı gibi sınavda sorulacak soruların rastgelelik dışında bir plan içinde oluşturulması da asla mümkün değildir.
Sonuç olarak, basında yer alan iddialar asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup, bu türden haberlerle menfaat edinmeyi hedefleyen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.”"
YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA: TAMAMEN TESADÜF
KPSS'deki iddialar üzerine bir açıklama da yayınevinden geldi.
O açıklama şöyle:
Altı Şapka” yayınevimiz tarafından hazırlanan ve basılan; “Tarihin Pusulası” adlı kitabımız; 01/10/ 2013 tarihinde basılmıştır. Bin adet olarak basılan kitap, dağıtım şirketleri aracılığı ile çeşitli kitapevlerinde satışa sunulmuştur. Şubat 2014 tarihinden itibaren de kitap stoklarımızda tükenmiştir.
Kitabın hazırlanmasında temel amaç; “konuları detaylı, en kolay şekilde aktarabilmek ve soru çözme pratiğini geliştirmektir.” Bu amaçla; 412 sayfadan oluşan KPSS “Tarihin Pusulası” adlı kitapta iki bin’e yakın örnek soruya yer verilmiştir.
2014 Kamu Personeli Seçme sınavında 27 (yirmi yedi ) tarih sorusunun içerisinde, 21 (yirmi bir) sorunun kitapta yer alan sorularla benzeşmesi tamamen tesadüftür.
Ortaya atılan asılsız iddalar sonucu, kitap yazarımız İsmail Adıgüzel ve yayınevimiz hak etmediği bir durum içerisine girmiştir.
Odatv.com

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hangi, kitaptan, kopyalanmış, kpss, soruları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS - A Grubu Adayları Hangi Branş Testlerini Çözmeli? Burce KPSS 0 13 Mayıs 2014 19:35
KPSS'de kim hangi sınava girecek PassioN Haber Arşivi 0 11 Nisan 2012 21:13
KPSS soruları hediye olarak gönderilmiş Cemalizim Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 12:03
SKANDAL! KPSS soruları 10 bin dolara satılmış! yoSun YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 02 Eylül 2010 13:05
Google işe alırken hangi soruları soruyor Candy Esrarengiz Olaylar 5 13 Mayıs 2010 17:48