IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2015, 12:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulağımız neden çınlar




Birçoğumuz zaman zaman kulak çınlaması yaşıyoruz. Kimi insan “biri beni anıyor” diye kulak çınlamasını geçiştirirken, kimi de yaşadığı çınlama nedeniyle günlük hayatında dikkat bozukluğu, uykusuzluk, sinirli olma hali gibi sıkıntılar yaşıyor.

Bazı durumlarda hayatı çekilmez bir hale getiren kulak çınlamasının tedavisi mümkün. Liv Hospital[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Uzman Odyolog Nur Baykal, maskeleme tedavisi ve psikoterapik yaklaşımlarla çınlamanın nasıl tedavi ettiğini anlattı. Çınlama tedavisinde dünyada yeni bir yöntem olan Tinnitus Retraining Theraphy (TRT) tedavi yöntemini kullandığını söyleyen Uzman Odyolog Nur Baykal, “Psikolojik faktörler çınlamanın algılanmasını artırmakta, hastalarda anksiyete, depresyon ve uyku bozukluğu gibi sorunlara yol açmaktadır. Bu durumda da Psikoterapik yöntemler devreye girerek çınlama her yönüyle ele alınmaktadır.”dedi. Baykal, bu yöntem ile çınlamanın tamamen tedavi edildiğini söyledi.

Çınlama şiddeti ve psikolojik etkileri testle belirleniyor

Liv Hospital Ankara’da çınlama tedavisinde dünyada çok yeni bir yöntem olan Tinnitus retraining Theraphy (TRT) tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Altta yatan pskolojik rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasıyla başlayan tedavi yönteminde çınlamanın şiddeti ve psikolojik etkilerinin belirlenmesi amacıyla bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] odyolojik test yapılır. Bu testler ile çınlamanın kişinin yaşam kalitesini ne ölçüde ve hangi durumlarda etkilediği net bir şekilde ortaya konur.




Şiddet seviyesi 4 ayrı kademede yaşanan çınlamada, kişi, testler sonucunda hangi şiddet seviyesinde ise ona göre bir tedavi yaklaşımıyla ele alınır. Değerlendirme sonucunda kişiye özel olarak ayarlanmış ses üreteçleri, maskeleme cihazları veya terapatik yaklaşımlarla kişiler tedavi edilir. Ses üreteçleri ve maskeleme cihazları çınlamanın daha az hissedilmesini sağlayan kişinin testler sonucunda saptanmış çınlama frekansına uyumlu sinyal üreten küçük cihazlardır.
Beyin bu cihazlarla verilen akustik sinyallere günlük hayatta farkında olmadan yoğunlaştıkça çınlama sinyali gittikçe zayıf olarak hissedilmeye başlanır ve çınlamanın algılanması alışkanlık haline gelerek ve unutuluyor.

Her 10 kişiden 4’ü kulak çınlaması yaşıyor

Ne yazık ki çınlama kişilerin yaşam kalitelerini oldukça olumsuz etkilemekte, uykusuzluk, dikkat eksikliği, sinirlilik gibi farklı rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Herkesin zaman zaman yaşadığı çınlama problemi her 10 kişiden 4’ünde yaşam kalitesini olumsuz etkileyerek uykusuzluk, anksiyete, depresyon, dikkat eksikliği, konsantrsyon bozukluğu, unutkanlık, baş ağrıları gibi problemlere yol açmaktadır.

Kulak kiri önde gelen nedenler arasında

Kulak çınlamasının altında çok basit nedenlerden, yaşamı tehdit edebilecek ciddiyetteki durumlara kadar pek çok mekanizma yer almaktadır. Çınlamanın nedeni pek çok durumdan kaynaklanabilir. İşitme kaybı, kulak kiri, enfeksiyonlar, şeker hastalığı, travmalar, tümörler hatta bazı ilaçlar bile çınlamaya yol açabilir. Öncelikli yapılması gereken altta yatan psıkolojik nedeni çözmektir.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çınlar, kulağımız, neden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulağımız Neden Çınlar? Elysian Merak Ettikleriniz 0 19 Şubat 2014 21:56
Kulak Neden Çınlar YapraK Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 28 Eylül 2009 23:39
Kulaklar Neden çınlar? AnqeL Kulak Burun Boğaz Sağlığı 1 19 Mart 2009 18:13