IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2016, 00:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nedir bu 'Dünya Bekarlar Günü'?




Dün sosyal medya 'Dünya Bekarlar Günü'nü kutladı. '3 Şubat Dünya Bekarlar Günü' hashtag'i TT oldu. Nedeni bilinmiyor ama kaçırdıysanız üzülmeyin. Dünya, 'Bekarlar Günü' olarak iki farklı tarihi daha kutluyor!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dün Twitter'da çığ gibi büyüyen '3 Şubat Dünya Bekarlar Günü' hashtag'i sayesinde Bekarlar Günü, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde en çok konuşulan konulardan biri oldu.
Neden 'Dünya Bekarlar Günü' için 3 Şubat'ın seçildiğine dair bir bilgi yok. Üstelik, 'Dünya Bekarlar Günü' olarak kutlanan iki alternatif tarih daha var!

İLK TARİH: 29 ŞUBAT
İlk tarih, 29 Şubat. Bu günün İrlanda'da özel bir anlamı var. Rivayete göre İrlandalı iki aziz St. Patrick ve St. Bridget evlenme teklif etme hakkının dört yılda bir kadınlara ait olmasına karar verdi. St. Patrick de 'Bari uzun yıllar kadınların olsun' dedi. 'Evde kalmış kızlara' özgü sayılan, '29 Şubat', zamanla kibarlaşarak 'Dünya Bekârlar Günü' halini almış.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


29 Şubat'ın hesaplanışı ise yüzyıllar boyunca astronomlara saç-baş yolduran bir hadise. Güneş Yılı'nın gün ve haftalar bölümü konusunda sürekli olarak yaşanan sorun üzerine M.Ö. 46'da Jül Sezar, Yunan astronom Sosigenes'in önerisi üzerine bir yılın 365 gün altı saat olmasına karar verdi. Buna göre, bir yıl 365 gün üzerinden hesaplanacak, kalan altı saatler de her dördüncü yıla bir gün eklenecekti.

Ama Jülyen takviminin de bir sorunu olduğu zamanla ortaya çıktı. Bu, bir yılın gerçek uzunluğunun 365 gün altı saat değil, bundan yaklaşık 11 dakika daha kısa olmasından kaynaklanıyordu. Bu 11 dakikalar, yıllar içinde önemli kaymalara yol açtı.
1500'lü yıllara gelindiğinde bu kayma 14 güne kadar çıkmıştı. 1582 yılında Papa 13. Gregorius, o yıldan 10 gün düşürülmesini emretti. Gregoryen Takvimi, bu tarihten sonra zamanla çeşitli ülkelerde benimsenmeye başlayarak bugün yaygın kullanılan durumuna geldi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İKİNCİ TARİH: 11 KASIM

Çin'de ise 'Dünya Bekarlar Günü' olarak 11 Kasım tarihi kutlanıyor. 2015 senesinde Çin'in en büyük online satış sitesi olan Alibaba, 'Dünya Bekarlar Günü' olarak kutlanan 11 Kasım'da büyük indirimler yapmış ve sekiz saniyede 1 milyar dolar satış rakamına çıkarak bir rekor kırmıştı. Çin'de 11 Kasım'da kutlanan 'Bekarlar Günü'nün, 90'lı yıllarda Sevgililer Günü'ne karşı bir akım olarak ortaya çıktığı biliniyor.


hurriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
29 şubat dünya bekarlar günü, 3 şubat dünya bekarlar günü, dünya bekarlar günü, hashtag, twitter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgililer Günü Tarihçesi, Sevgililer Günü Nedir, Neden 14 Şubat Sevgililer Günü PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Şubat 2013 19:18
Dünya süt günü. Sis Tebrikler & Kutlamalar 1 21 Mayıs 2011 20:02
Dünya Tiyatro Günü! Ruj Kültür ve Sanat 0 27 Mart 2011 20:26
Dünya Otomobilsiz Günü Dilara Haber Arşivi 0 22 Eylül 2008 12:57