IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

13Beğeni(ler)
  • 4 Post By Melodram
  • 4 Post By Julide
  • 2 Post By müptezel
  • 3 Post By glu

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Melodram
Melodram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Kadınım, o halde varım.
Yazan; Melodram 12 Temmuz 2016, 14:37

Baş not: Ay yazı çok uzun, hiç okuyamam diyenler ''okumadım ama emeğine sağlık'' yazmasın, konuya girip okumaya üşenip merak edenlerde yazının son paragrafını ve notu okusun, olaysız dağılalım. Sevgiler.

Dün gece yaşadığım bir ''sosyal medya tacizi'' olayından sonra, buraya bir şeyler karalamak istedim; çünkü artık bunları çok olağan görmemiz ve kabullenip sinmemiz beni deli ediyor. Yaşadığım şey basit bir olay gibi gözükse de, bunun nasıl sonuçlar doğuracağını ve aslında basit şeylere susarak daha büyüklerine ne kadar fırsat verdiğini hepimiz biliyoruz. O yüzden bu konuyla ilgili iki kelam edip, içimi dökeceğim ama yine bu sadece buz dağının görünen kısmı olacak. Uzatmadan başlıyorum.

50 yaşlarında, sanatsever, doğasever ve dolayısıyla vatansever olduğunu vurgulayan açıklama kısmıyla beni takip edip, ''Selam güzelim, nasılsın?'' yazan bir amca. Güzel olduğumu düşünerek ve genç olduğumu düşünerek yazmış belli ki. İlk mesajını öğlen 4 gibi atmıştı, cevap vermedim, önemsemedim başka şeylerle ilgilendim. Daha sonra, gece 1'de yine bir mesaj. ''Orda mısın?'' diye. Tam da delirmeye ve patlamaya meyilli olduğum bir zamana denk geldi, mesajı okudum ve adamın profiline girdim. Listemde ne kadar kız arkadaşım varsa hepsini takip etmiş. Hemen birkaç tanesine mesaj attım, böyle böyle bir adam var, engelleyin dedim. Onlara da bana yazdıklarını yazmış. Hepimize de aynı saatte atmış, çok profesyonel çalışıyor bu 24 saat online sapığımız. Arkadaşlarımla beraber adama ''Hayır dede.'' cevabını attık, orada olmadığımızı iddia eder gibi ama yaşından başından utanması gerektiğini de yüzüne vurmak istercesine. Cevabı, yine hepimize aynı şekilde ''Yaş kaç ki?'' şeklinde oldu. Bu cevaptan sonra arkadaşlarıma siz bir şey yazmayın diyerek, adamın sorusuna da cevap vermeden ''Listemde takip ettiğin kızları takipten çıkarıyorsun, gece gece kendini ifşa ettirtme, o kızlardan birini takip ettiğini görürsem, seni şikayet eder, tacizlerini ifşa ederim.'' dedim. Açıkçası dişli bir sapık bekliyordum ama öyle olmadı, mesajı attıktan 2 saniye sonra bütün arkadaşlarımı takipten çıkardı, takipten çıkarma hızı da etmesi kadar seriymiş. Tabii bu davranışı sergilemesi onu ifşa etmeyeceğim anlamına gelmiyor, bunu kendisi de anlayacak fakat olayın başka bir boyutu var burada. Bu sapkınlık derecelerinin gün geçtikçe artıyor olması.

50 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir adam, tanımadığı kızlara masum gibi görünen bir mesaj atıyor ve bir cevap bekliyor, ''dede'' kelimesini duyduğunda ise yaşını merak ederek, ''çok da küçük olmasın, başımı belaya sokar şimdi bu'' diye aklından geçiriyor muhtemelen. Yaptığı şeyin taciz olmadığını düşünerek, rahatça mesaj atıyor fakat ''ifşa'' kelimesini okuduğu andan itibaren çark ederek, sanki hiç öyle bir şey yapmamış gibi hayatına devam ediyor. Adını kullanmasa bile fotoğrafını profiline eklediği için bu şekilde tanınmaktan korkarak, takipleri geri çekiyor ama öte yandan yine birilerini takip etmeyi ve aynı mesajları onlara atmayı ihmal etmiyor. Attığı mesajların ''selam, nasılsın, yaş kaç ki?'' gibi basit mesajlar olması taciz gibi gözükmese de, taciz ettiğini yazdığım zaman aslında amacının bu olduğunu bildiğinden ödü patlıyor. Türkiye şartlarını düşününce yüksek ihtimalle evli, belki de bir kızı olan adamlar böyle platformlarda elini kolunu sallayarak, cinsel dürtülerine karşı koymadan onlarla ilgilenecek ''genç kızlar'' arıyorlar. Evli olmaması, kızının olmaması da yaptığı şeyi normalleştirmiyor tabii, yanlış anlaşılmasın.

Yine bir diğer olay, kız arkadaşlarımla beraber ani bir kararla pikniğe gitmek istememizle yaşanıyor. Mangalı erkek işi gören zihniyetin olduğu bir memlekette, haliyle 3 kızın pikniğe gitmesi, üstüne bir de mangal yakması, fazlasıyla ilginç geliyor, hem de bizi tacize açık hale getiriyor. Çünkü sen kız başına gidip mangal yakarsan, o kadar erkek içinde tacizi hak ediyorsundur diye düşünüyorlar. Bu düşüncenin ışığında, piknik alanına girer girmez, gözler üzerimize çevrildi. Mangalı çıkarıp yakmaya başlarken, yan masadan bir cengaver gelerek ''Şurayı açın daha kolay olur.'' dedi. Tebessümle karşılayarak, teşekkür ettik ve gitti. Bu arada kadınlar da yanımızdan geçerken alkışlayarak ''Aferin kızlar, aferin kuzularım, ne güzel de yakıyorlar'' diye bizi takdir ediyor, belki de kocaları olmadan böyle bir şey yapamayacaklarını bildikleri için de içten içe hüzünleniyorlar. Mangalı yaktık bekliyoruz başında, kimseyle bir ilgimiz yok, delicesine açız ve bir an önce etleri yemek istiyoruz. Yan masadaki cengaver yeniden geliyor. Aramızdaki diyalog şu şekilde gerçekleşiyor:
Cengaver: Ya bugün de kendime söz vermiştim, mangal yakmayacaktım, dayanamadım.
Ben: Biz yakıyorduk zaten, gelmenize gerek yoktu.
C: Olur mu yaa, mangal erkek işidir, kızlar anlamaz
B: Mangal erkek işi değil, herkes mangal yakabilir siz sadece öyle zannediyorsunuz, kadın işi erkek işi diye bir şey yok (o mangala kafasını gömmek istercesine)
C: Ne demek yok mesela kadınlar araba sürebilir ama lastiği değişebilir mi? (gerçekten bunun bir iş ayrımı olduğunu zannederek soruyor)
B: Gerekiyorsa onu da yapar ama senin dediğin şey bir iş örneği değil, dedim ve ha hö ho gibi anlamsız tepkileriyle beraber masasına geri döndü, tabii gözü sürekli bizim masamızda. Her ne kadar o an için zıt düşsek de, nezaketen pişirdiklerimizden götürdük, çünkü saf bir şekilde insanlığın ölmediğini düşünüyorduk.
Daha sonra diğer bir ailenin olduğu masadan genç bir çocuk geldi, bizim yaşlarımızda. ''Kızlar biz şimdi gidiyoruz, siz de çok durmayın, birazdan burayı sarhoşlar basar.'' dedi ve bizi iyi niyetiyle uyardı, biz de kalkacağımızı söyledik. Canımız da mangalda kahve çekiyor, iki dakikalık keyfimizi de bu sapık bakışları görmeden yaşayalım dedik ama pek öyle olmadı. Önce yan masadaki cengaver, laubali tavırlarla ''kahvem nerde kaldı kızlar ya?'' diye bir cümle kurdu, daha sonra masamızın yanında attığımız kemikleri yiyen köpekleri yatarken gören 3 genç ''bize de böyle baksanız biz de yatarız kapınızda'' dediler. Yetmiyormuş gibi, ileri uçtaki bir masada oturan 8 tane yaşını başını almış adam masayı dikizleyerek, arkadaşlarımın eşyaları arabaya götürdüğü bir sırada yanıma gelerek ''kahvenizden alabilir miyim?'' sorusuna, ''size çıkmaz maalesef'' cevabını almasına rağmen, hiç mi çıkmaz, bir fincan da alamaz mıyız, çıkarsa haber verin gibi cümlelerini sıralayarak yürüdü. O arada yerde duran bir çalı parçasını görüp ''lazım mı bu?'' diyen, muhtemelen o sapıklardan olmayan bir adama patlayarak ''lazım tabii kemireceğim onu'' dedim.
Fincanları yıkamaya gittiğimde ise kahve isteyen adam ve iki arkadaşı daha ''bu saatlerde niye buradasınız ki, dikkat edin'' gibi bir cümle kurdu. O an hayal dünyamda o musluğun mermerine kafasını vura vura parçaladığımı görsem de, cevap vermeden masaya döndük ve başta tebessüm ettiğimiz cengaveri de, tersleyerek alandan ayrıldık. Burada da sorun şu, insanlar birbirine yardım edebilir, o çocuk iyi niyetle bize yardım etmiş olabilir ve insanca karşılayarak biz ona tebessüm etmiş olabiliriz ama bu bizim orada, onun tacizlerine, emirlerine ve laubali hareketlerine müsamaha göstereceğimiz anlamına gelmiyor. Göstermediğimiz için de ''iyi akşamlar'' demeden, oradan ayrıldı. Çünkü kendisine minnet etmemizi ve daha da laubali olmamızı bekliyordu, oysa biz bütün gün onun her önüne gelene küfürler yağdırmasını dinleyerek yeterince müsamaha göstermiştik.

Bu örnekleri çoğaltabilir, yaşadığım binlerce şeyi birçok kadın gibi nefes almaksızın sıralayabilirim, hiç bitmeyen bir yazı bile olabilir bu aslında ülkede yaşananları düşününce ama bu kadar olaya rağmen, bu cesareti bu deli cesaretini nereden buluyor insanlar? Benim saç rengime, giydiğim kıyafete, bakışıma, gülüşüme, konuşmama göre benim tacize davetiye çıkardığıma nasıl karar verebiliyorlar. Pembe otobüs, pembe metro gibi uygulamalarla kadınların yaşadığı taciz olaylarını en aza indireceğini sanan zihniyet, bunun daha çok bu olaylara meyil vereceğini göremiyor mu? Real hayatında bütün duygularını bastırmaya çalışıp, sosyal medyada bir insanın attığı fotoğraflara göre ''nasılsa bikinili fotoğraf atmış'' diyerek cinsel ilişki yaşamaya meyillidir diye, cinsellik içerikli mesajlar atmak ne kadar akıllıca? Ya da akıl sağlıkları ne kadar yerinde bu insanların? Akşam 6 civarında, piknik alanında kız başımıza olduğumuz için ''burada ne işiniz var?'' derken, birazdan size biri bir şey yapsa bu aslında sizin suçunuz mesajı vermek isteyen adamlar, neden nefes alıyor hala? Yaşadığımız her şeyde bir kulp bulunuyor ve bir şekilde kadın suçlu çıkarılıyor. Metroda eskiden gözümün içine bakarak beni süzen, ağzımın içine düşecekmiş gibi salyalarını akıtan adamları gördükçe, utanır başımı eğerdim. Göz göze gelmemek için. Şimdi zaman zaman yine kafamı çevirsem de, 20 dakika boyunca kitlenip bakıyorsa bir adam, aynı şekilde gözlerinin içine bakıp ''bir sorun mu var?'' diyebiliyorum. Siz de demelisiniz. Bu hedef göstermekse evet hedef gösterin ama bunu yaşadınız diye de pembe vagon gibi abidik gubidik cinsiyetçi, kadın erkeği daha çok ayıran uygulamalara destek vermeyin. Sizin saat kaç olursa olsun, yer neresi olursa olsun o an orada olma özgürlüğünüz var ve siz o an orada olduğunuz için, bir şeyleri hak etmiş olmuyorsunuz. Biri sizi taciz ettiğinde, dönüp kendinize bakıp, üzerinizi başınızı düzeltmeyin. Sizin giydiğiniz t-shirt sütyeninizi belli edebilir ama bu sizin taciz edilmeyi, tecavüze uğramayı hak ettiğiniz anlamı taşımaz. Evet bunlara dikkat ederek de yaşayabilirsiniz, yaşayın ama etek giydiğiniz için suçluluk hissetmeyin mesela. Bir elbiseyi alırken bile ''bu Ankara'da giyilir mi?'' diye düşünerek, geri bıraktığım çok zaman olmuştur, saçmalıkmış.

Yine hunharca uzattığım, yazdıkça devam ettirmek istediğim, ettikçe de sinirlerimi bozan bir konunun sonuna geldik. Aslında demek istediğim asıl şey, uzun okumayı sevmeyenler için olsun bu kısım, siz nasıl rahat ediyorsanız, nasıl mutluysanız öyle yaşayın ve çok basit bile olsa, size karşı yapılmış her şeye ses çıkarın. İster herkesin içinde ses çıkarın, ister kendi kendinize, ister bir sosyal platformda ama susmayın. Çünkü kimse kimsenin demesiyle bir şeyi hak etmez.

Not: Belki de bu, kadın hikayeleri serisi gibi bir konu olur, belki de bu forumda da içini dökmek isteyenler olur, bu konularda içinizi dökmeyi ayıp diye de görmeyin; çünkü burada bile böyle olaylarla karşılaştığımızı az çok hepimiz biliyoruz. Sevgiler canım kadınlar, gücünüzün farkına varın.
__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 927 Yorumlar 6
Toplam Yorum 6

Yorumlar

Alt 12 Temmuz 2016, 15:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınım, o halde varım.




Yazının hepsini okudum üşenmedim... benim payıma farklı durumlar düştü... anlatmasam daha iyi çekincelerimden değilde genelleme yapıp insanları kışkırtmak istemem... bi de sene 2016 olmuş hala saçma sapan şeylerin işe yarayacağına inanan tek hücreliler var... Bir kadın olarak bu coğrafya da yaşamak hep zordu artık imkansiza doğru yol alıyor... ayrıca ankara'yı bilmiyorum ama ziyaretimden anladığım kadarı ile "pursaklar" denilen çevrede, her ne kadar ben "porsuklar" diye anmakta israr etsemde o bölgede, evet her şeyi giyemiyormuşsunuz "tecrübe ile sabit" orada neden bulunduğumu, kimde kalmak zorunda kaldığım konusu ise benim evrenle aramdaki "ironi"ye dayanmaktadır... (ki zannediyorum bir cemaat evi olabilir garipti anlatılması zor) murphy ve yasaları "Turk erkekleri" ile birlikte bu yaz bana inanılmaz şeyler yaşatıyolar....

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Temmuz 2016, 16:24   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınım, o halde varım.




Bence konuyu kadın - erkek penceresinden ayırıp biraz daha genel bakmak gerek. Anlatılan kötü olayların bence birincil sebebi ahlaki değerlerin her geçen gün değer kaybetmesi. Tabii sosyal medya gibi mecralar bu tarz işleri kolaylaştırıyor o konuda hemfikiriz ancak temel değerlerini yitirmiş kadın da erkekte sosyal medya hiç varolmasaydı bile bu davranışları sergileyecek başka bir alan bulabilecekti kendine..

Haklı olarak sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi penceresinden aktarmış olayları, yaşadıklarından gördüklerinden. Fakat zaman oluyor bize de gerek bakışlarıyla gerek konuşma tarzıyla rahatsızlık veren kadınlar oluyor. Ki kadının günün birinde " anne " gibi kutsal bir varlığa dönüşebileceği göz önünde bulundurulduğunda bahsettiğim durum çok daha utanç-acı verici oluyor. Asla bu erkeği haklı çıkartmaz fakat maksatta kimse suçlamak ya da haklı çıkartmak değil zaten.

Demem o ki ; yaşadığımız dönemde ( ahir zaman ) artık bir şeyler raydan çıkma noktasına bu kadar yakınken umarım bu tarz durumlar normalleşmez.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Temmuz 2016, 20:38   #4
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınım, o halde varım.




Yazıya başlamadan önce keywordleri vereyim: kapalı toplum, cinsellik, doğu, ortadoğululuk, islamiyet.

Şimdi, bu keywordleri göz önünde bulundurarak bir şeyler karalamak istiyorum. Öncelikle şunu söyleyelim bu ve bu gibi olayların en temel sebebi kapalı toplum yaşantısı. Bu benim teorim değil ancak sonuna kadar katıldığım bir teori. Kapalı toplum nedir ? sorusuyla karşı karşıya kalabiliriz ancak bu sorunun cevabını Hz. Google (r.a)'a bırakarak yoluma devam etmek istiyorum, Kapalı Toplum yaşantısıyla büyüyen bir birey için birçok şey tabudur ancak bu tabuların cinsel olanlarının kapsamı kendi anası, bacısı ve eşi içindir. Örneğin, bir Çomarland'lı 30 yaşlarında semiz bir çomarı ele alalım, piknikte bacısına birisi bir şeyler sorsun örneğin, lavabo var mı burada gibi bir şey. Sevgili çomarımız önce karşısındakini tartacak eğer karşıdaki kendisinden güçlüyse kardeşini hırpalayacak neden kırıtıyorsun diye yok eğer karşıdaki kendisinden zayıf ve sevgili çomarımızın etrafı kalabalıksa önce karşıdakinin üzerine yürüyecek ve sonra kardeşini neden kırıtıyorsun diye hırpalayacak ancak yine aynı sevgili çomarımız erkek arkadaşlarıyla pikniğe gittiğinde başkalarının kardeşlerini kesecek, onlara dik dik bakacak ve hatta laf atacak çünkü artık kendi namus kapsamından çıktı artık mevzu bahis kendi namusu değil ve hatta ortada artık namus meselesi de yok ortada artık erkeklik meselesi var. Yaptığını çok matah bir şey miş gibi etrafına anlatacak. Bu örneğe istediğiniz ismi koyun istediğiniz mekanı yerleştirin hep aynı sonucu alacaksınız.

Cinsellik bizim toplumumuzun görünen tarafında büyük bir tabu ancak biraz derinlere indiğimizde hiç de öyle tabu falan olmadığını görürsünüz. Köylerdeki ensest ilişkiler, eş cinsel ilişkiler ve tecavüz vakaları önermemi destekleyen şeyler. Bireysel ve güçlüyken ve hatta mevzu kendi namusumuz değilken dünyanın en aşağılık insanları oluyoruz maalesef. Türk insanı bu, hadi biraz insaflı olalım Türk insanın %50si bu. Bakın Ensar olayı, bakın Çorumdaki yurt olayın, bakın bilmem hangi şehirde hangi kıza tecavüz olayı.

Ortadoğu dünyanın bok çukuru. Bu coğrafyada namus yok, bu coğrafyada şeref yok, bu coğrafyada insanlık yok. Bu coğrafyada nefret var, bu coğrafyada kindarlık var bu coğrafyada haysiyetsizlik var. Yine yukarıda dediğimi yinelemek istiyorum, bireyin kendi başına gelmediği sürece sesi çıkmaz ancak kendi başına geldiğinde konuşmaya başlar bakın Beyşehirdeki Suriyel - Türk kavgası.

İslamiyetle ilgili kısmı uzun hikaye onu bir süre sonra yazacağım.

Türkiye namuslu görünüp namussuzca yaşayan, alçakça yaşayan, hatsiyetsizce yaşayan insanların ülkesi oldu maalesef. Bu insanların ağzında din. Tecavüzcü sayısındaki rekor artıştan dolayı teşekkürler Siyasal İslam.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Temmuz 2016, 21:15   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınım, o halde varım.




müptezel Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bence konuyu kadın - erkek penceresinden ayırıp biraz daha genel bakmak gerek. Anlatılan kötü olayların bence birincil sebebi ahlaki değerlerin her geçen gün değer kaybetmesi. Tabii sosyal medya gibi mecralar bu tarz işleri kolaylaştırıyor o konuda hemfikiriz ancak temel değerlerini yitirmiş kadın da erkekte sosyal medya hiç varolmasaydı bile bu davranışları sergileyecek başka bir alan bulabilecekti kendine..

Haklı olarak sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi penceresinden aktarmış olayları, yaşadıklarından gördüklerinden. Fakat zaman oluyor bize de gerek bakışlarıyla gerek konuşma tarzıyla rahatsızlık veren kadınlar oluyor. Ki kadının günün birinde " anne " gibi kutsal bir varlığa dönüşebileceği göz önünde bulundurulduğunda bahsettiğim durum çok daha utanç-acı verici oluyor. Asla bu erkeği haklı çıkartmaz fakat maksatta kimse suçlamak ya da haklı çıkartmak değil zaten.

Demem o ki ; yaşadığımız dönemde ( ahir zaman ) artık bir şeyler raydan çıkma noktasına bu kadar yakınken umarım bu tarz durumlar normalleşmez.

burda yazılan ile bir altında ki yorum aslında durumu özetliyor... toplum muhafazakarlaştıkca ahlaki değerlerde çöküntü yaşanıyor çünkü muhafazakarlık insan doğasına ters (doyma üreme barınma) bu cepte... yalnız benim anlayamadığım "Anne kutsal"lığı nedir? üreme kodu olan canlılarız netide... önce insan değil miyiz? anne olunca libidomuzda bir değişiklik olmuyor... en azından bilim öyle diyor... Doğa da da hiç bir maymun üredi diye "kutsal" adledilmiyor... kadın da neden durum daha farklı. Bugün bir magazin programında bile "başarılı anne" dediler bir ünlü kişisine. başarılı anne ne demek? benim bu konuda kafam çok karışık...Anneler kutsal varlıklar filan değiller "insan"lar ve öyle kalmalılar... kadının sadece insan olmasını istiyorum ben. ne "kutsal" ne "anne" ne "yollu" ne vs... sadece insan... günün birinde "anne" olacağız diye değil, insan olmanın sorumluluğunun taşınması gerekir bi de "günün birinde anne olmak nedir" belki olmayacağım, zaten toplumsal dinamikler sadece "evlenme. çocuk yapma, ayıplar vs ekseninde dönüp duruyor enteresan bir şekilde ... hem "cinsellık, sekks ayıp hem bunlara odaklı bir yaşam...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Temmuz 2016, 23:00   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınım, o halde varım.




Maalesef hergün binlerce amcanın dedenin taciziyle dolu sosyal platformlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Melodram'cım sabırlı davranmişsın yinede
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Ekim 2017, 10:23   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınım, o halde varım.




okumadım ama emeğine sağlık

__________________
everybody lies.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
sapkınlık, sosyal medya


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Varım.. Düş Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Nisan 2011 18:56