IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Haziran 2017, 18:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En iyi fikirler neden hep banyoda aklınıza geliyor?




Banyo yaparken dünyanın en iyi fikirleri aklınıza geliyor ve zihniniz berraklaşıp hayatınızdaki tüm problemlerin çözümünü buluyorsunuz değil mi? Çünkü temizlik böyle bir şey! Şaka bir yana bu durumun temizlenmekle bir alakası yok. Olay beyninizin rahatlaması ve boşalmasıyla ilgili. Nasıl mı?

Bilinçli olmak ya da olmamak!
Biz bu durumu banyo yapmakla ilişkilendirsek de aslında duş hali bilincimizi serbest bırakıp, otomatik hareketlerle işimizi yerine getirdiğimiz bir eylem. Bu sırada zihnimizden ya hiçbir şey geçmiyor ya da farkında olmadan hayal kuruyoruz. Bu sırada bir şeye odaklanmamış beyin ise birçok farklı noktasını harekete geçiriyor ve her zamankinden farklı işlemeye başlıyor.

Beyinin negatif görevleri

Beyin herhangi bir şeye odaklanmadığında daha önce aralarında bir bağı olmayan sinir ağları arasında bağ kurmaya başlıyor ve bu da yaratıcı fikirleri ortaya çıkarıyor. Bu beynin dikkat ağıyla ilgili nörobiyotik bir süreçte işliyor. İki ana dikkat ağına sahip beyin görevleri negatif ve pozitif olarak ikiye ayırıyor. Bir şeyi düşünmeye odaklanmak pozitif görevlerken, hayal kurmak ve konuyla ilgisiz şeyler düşündüğünüz anlar negatif görevler olarak nitelendiriliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pozitif güzel ama negatif de gerekli

Bugüne kadar bizi biz yapan ve hayatta bir şeyleri başarmamız sağlayan her şeyi pozitif dikkat ağı sayesinde yapmış olsak da yaratıcılık dediğimiz o varoluş nedenimizi ancak negatif görev ağı etkin olduğunda ortaya çıkarabiliyoruz. Bu nedenle o tarafı da beslemek noktasında kesinlikle dikkat etmemiz ve kendimizi bu gibi negatif dikkat ağını etkinleştiren etkinliklere yönlendirmemiz gerekiyor. Aksi halde yaratıcılığımızı ve potansiyelimizi ortaya çıkarmakta zorlanıyoruz.

Araştırmalar da bunu söylüyor
Yapılan bir araştırmada deneklere yaratıcı görevler ve bu görev üzerine düşünmeleri için de birkaç dakika ekstra zaman veriliyor. Denekler bu süre içerisinde konu üzerine düşünmeye başladıklarından ortaya yaratıcı bir şeyler çıkarmak konusunda oldukça zorlanıyorlar. Çünkü dikkatlerini bilinçli düşünmeye değil farklı bağlantıları birbirine kenetleyecek negatif görevlere yani başka şeylere çevirmeleri gerekiyor. Ancak bu sayede beyin yeni bir şeyler üretmek noktasında harekete geçiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu demek oluyor ki kendimize daha fazla sessiz alanlar ve daha fazla hayal kuracak zaman ayırmamız gerekiyor.

Sonuç olarak; yaratıcı içgörü her zaman başarının kalbinde yer alıyor ve bu güç merkezi insanları hem rahatlatıyor hem de hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor. Hiçbir şey ‘eureka’ anının, siz herhangi bir çaba göstermeden bilincinizde uyanması kadar kolay ve güçlü olamaz.

Bunun anlamı, sessizliği geliştirmeden ve her gün hayal kurmadan en etkili hedefinizi keşfetmeniz ve en başarılı işinize ulaşmanız ne yazık ki mümkün değil demek.

Toplumda genellikle, hayal kurdukları zaman insanların kendilerini suçlu ve endişeli hissettiren bir karşı kültür kavramı bulunmaktadır.

Meşgul olduğumuz zaman kendimizi önemli ve üretken biri gibi hissederiz, hayal kurarken de genellikle önemsiz. Fakat başarılı olmak için, yalnızca sessizliği tolere etmeniz yetmez, aynı zamanda geliştirmeniz de gerekir.

hurriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
banyo, banyo yapmak, düşünmek, hayal etmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlilik Teklifi Neden Erkekten Geliyor? Cappy Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Ocak 2015 19:11
Aklınıza Gelen Başınıza Geliyor mu.? Hesna IF Anket Arşivi 24 11 Ocak 2015 14:23