IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ölü

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2015, 10:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Metin2'nin Yararları




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Metin2'nin insana kattığı şeyler hakkında bir araştırma yaptığımızda bir tane konuda bile yararlardan bahsedilmiyor. Gerçekten bu oyunun hiçbir yararı yok mu? Ya da zararları hep yararlarını bastırdığı için mi karşımıza çıkmıyor? Bu sorulara net cevap getirmeğimizi belirterek yazımıza başlıyorum.

Metin2 oyunu bir online oyun, yani oynadığınız diğer karakterleri bilgisayar değil, normal insanlar yönetiyor. Haliyle sanal bir gerçek dünyada işlem yapmış oluyor. Nedir bu işlemler? Karakterlerle etikileşime giriyoruz. Birçok insanla görüşüp tanışıyoruz ve ne kadar çok insan tanırsak o kadar çok olgunlaşırız. Peki gerçek hayatta bu da mümkün diyebilirsiniz ancak şu anda metin2 oynayan bir bireyin kazanabileceği yararlardan bahsediyoruz. Özellikle pvp server oyunlarının artmasıyla metin2'deki bu etkileşim çok daha fazla arttı. Oyun sayısıyla beraber oyuncu sayısı da arttı ve bir hayli çok insan bu oyunla ilgilenmeye başladı. Karakterleri savaştırmak her kadar şiddete eğilim olduğunu gösterse de savaşı kazanmak için oyuncuların çok çok iyi bir reflekse sahip olması gerekiyor. Bu refleksi oyunu sık sık oynayarak kazanabiliyorlar. Vaktinde basılan bir pot karakterlerini yaşatabilir ya da vaktinde basılan bir skill rakiplerini öldürmelerini sağlayabilir. Bu yönünden stratejik hamleler de önem kazanıyor. Oyunların gelişime etki sağladığı bir gerçek var ortada. Stratejik hamlesi iyi olan bir oyuncu gerçek hayatında mantıklı seçimler yapabilir.

Metin2 sizi sorumluluk sahibi yapabilir. Sorumluluk almanızı ve aldığınız sorumluluğun bilincinde olmasını gerçekleştirebilir. Şöyle: Metin2'de lonca faaliyetleri mevcut. Bir lonca kurabilir ya da bir loncaya girerek görev alabilirsiniz. Görevli veya kurucu olmasanız bile loncada basit bir üye olmanız lonca savaşlarında iyi bir performans sunmanızı gerektirir. Çünkü kurulan bir loncanın amacı savaşları kazanmak ve lonca sıralamasında iyi bir konuma sahip olmaktır. Özellikle metin2 pvp serverlerde kolay gelişim olduğundan loncaların hepsi bu yönde kuruluyor. Amacı bu olan bir grubun, üyelerinin de loncaya karşı büyük bir sorumluluğu bulunuyor. Bu sorumluluk ailenizin sizlerden okulda beklediği performans karşılığında sizin onlara karşı sorumlu hissettiğiniz duyguyla aynı. Her ikisini bir arada götürebilen arkadaşlar ne mutlu sizlere.

__________________

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Nisan 2015, 11:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Metin2'nin Yararları




Yani şöyle aptal saptal oyunlardan günah çıkarmak için olgunlaşma, stratejik zeka, sorumluluk gibi vasıfları da eklemeyi başardınız ya, bravo size. Bu yazıyı kim yazdıysa, onun aklını seveyim ben. Beyinsiz insan bi de utanmadan ikisini bi arada götüren insanı tebrik edip, oyunu iyice nirvanalık boyuta yükseltmeye çalışmış. 10 yaşında çocuğu bilgisayar başına bağlayan, internet cafeleri hınca hınç doldurmalarına sebep olan, havadan, sudan, topraktan, yemeden içmeden, vakitten, derslerinden, ailesinden, dostluktan, sevgiden uzak kalmalarına sebep olan bir oyun için çok terbiyesiz amaçla yazılmış bir yazıdır bu. Küçücük çocukları nelerden uzaklaştırdıklarının farkında değiller. Veyahut kitlesel aptallaştırma gibi bir projeleri var sanırım. Ulan bi insan bilgisayar oyunu oynayarak olgunlaşma amacı güder mi be? Bu kadar mı aşağılık olunmaya başlandı artık yani. Tövbe tövbeeee.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Nisan 2022, 19:26   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Metin2'nin Yararları




Bir yararı olduğunu düşünmüyorum. Vakit geçirmeye yarıyor..

__________________
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
metin2'nin, metin2nin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Metin2'de skandal! Online oyun Metin2'de şifre dolandırıcılığı yaSmin Metin2 1 18 Aralık 2013 21:24
Metin2 Nedir ? - Metin2 Tarihi SeckiN Metin2 0 14 Haziran 2013 09:46
Metin2 Simit nedir, Metin2 Simit nasıl düşürülür KarakıZ Metin2 0 22 Ocak 2012 23:22
metin2 hangi yaratık nerde çıkar metin2 yaratıklar klavuzu metin Sır Metin2 0 20 Ekim 2010 00:49