IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2007, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Soru 1 : Özelimde bulunan 12 kişiye " iyi akşamlar " yazıp sunucudan çıkmak istiyorum. Yalnız 10 saniye içinde Sadece bu mesajıma karşılık veren kullancılara, gönderdiğim " iyi akşamlar " mesajını gönderdikten 10 saniye sonra " teşekkürler " mesajnı yazıp sunucundan hangi komutla çıkabilirim ?
Soru 2 : Alternatif nickimi nasıl değiştirebilirim ?
Soru 3 : #MircTurk Kanalının Levels ayarlarının bir kısmı şöyledir. -->> ( Kick : 40) – (acc-list : 40) (akick : 40) – (acc-change : 50). Kanalda access seviyem 40 olmakla birlikte kanalda deop durumundayım. #MircTurk kanalında op olmadan uygunsuz bulunan " ***xi " nickini, banlanmasını sağlayıp " Nickinizi değiştirip kanala ondan sonra girin " mesajı ile atılmasını nasıl sağlayabilirim ?
Soru 4 : Kullanmış olduğum mircde, notice msg larının kırmızı renkte gözükmesi için hangi komutu uygulamam gerekir ?
Soru 5 : #MircTurk, #Oyun ve #Radyo kanallarından, Client tabanlı hangi komutu uyugularsam, bu kanallardan aynı anda çıkmış olurum ?
Soru 6 : a1b2c3 nickini #Muhabbet kanalından 2 dakikalığına banlayıp , "Go Home " mesajı yazdırarak atmak istiyorum. Bunu Client Tabanlı hangi komut ile yapabilirim ?
Soru 7 : "/namesx " yapıyorum "NAMESX Unknown command” cevabını alıyorum. Ama sunucu bilgilerine baktığımda " NAMESX ” komutunun var olduğunu görüyorum. Neden sunucu bilgilerine " NAMESX ” yazmışlar ? Bole bir komut varsa nasıl uygulayabilirim ve uygulayacağım bu komut ne işe yarıyor olacak ? Açıklarmısınız.
Soru 8 : Kaç kanala girdiğimi nasıl öğrenebilirim ?
Soru 9 : Hangi ircd tabanlı komutlar ile özelimi herkeze kapatabilirim. ? Sunucudan kopup tekrar bağlanmam durumunda bu komutlar yine aktif olur mu ?
Soru 10 : Kanalımda access yetkisine sahip 15 kişi var. Wildcards karekterlerini ve ignore komutunu kullanmadan, bu 15 kişininde özelime yazmasını nasıl engelleyebilirim ?
Soru 11 : "/ajinvite on " yapıp otomatik davet edilmem durumunda, direk davet edilen kanala girmiş oluyorum. Yalnız ayrı ayrı iki serverda bulunduğum için, sadece bir serverda bu ozelliğin aktif olmasını istiyorum. "/ajinvite off " yapmam durumunda ne gibi durumla karşılaşabilirim. Sadece bir serverda otomatik invitenin aktif olması için ne yapmam lazım ?
Soru 12 : Kullanmış olduğum nick üzerinde " /ns set kill immed " komutunu uyguladığım halde, sunucuya kopup tekrar bağlandığımda nick şifremi rahatlıkla girebiliyorum. Bunun nedeni ne olabilir ?
Soru 13 : " /ns status nick " komutunu uyguladığım nicklerde "0” değerini alan kullanıcıların özelime yazı yazmasını istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 14 : Kanalıma sadece h , e, l ve p nicklerinin girmesini istiyorum. Bu 4 nickinde kanaldan banlanıp atılması durumunda " e " nicki hariç diğer 3 nickin girmesini istemiyorum. Kanalımda bulunan " r " nickine voice vererek bunu nasıl yaparım ?
Soru 15 : Kayıtlı MircTurk nicki haricindeki tüm kullanıcıların; kanalımdaki banların hepsini sıfırlamasını, hangi komut satırı ile sağlamış olurum ?
Soru 16 : "/ns set kill immed " komutu ile nickimin identify süresini " 0 " yaptım. Kill opsiyonlarında oynama yapmadan, bundan sonra hangi komutları uygursam; sunucuya sonraki girişlerimde, kullanmış olduğum nick online gözüksün ?
Soru 17 : MircTurk isminde bir timer (zamanlayıcı) açıp, her 1 dakikada kendime otomatik ping atılmasını istiyorum. Fakat uyguluyacağım bu zamanlıyıcının, açmış olacağım diğer server pencerelerinden hangisinde bulunuyorsam o pencerede bu zamanlayıcının çalışır durumda olmasını istiyorum. Bu isteğimi hangi komut satırı ile giderebilirim ?
Soru 18 : " /who +cnuh-mas #MircTurk *x* *y* *xy* o eurasia.mIRCTurk.com " komutu ile ne yapmış oluruz ?
Soru 19 : "/who nick " komutunda cıkan bilgi satırında; belirtmiş olduğum nickin en son girdiği kanalın gözükmemesinin nedenleri neler olabilir ?
Soru 20 : Daha onceden açmış olduğum ve aktif olan 32 adet timer (zamanlayıcı) dan, 20 ’den 29 ‘a kadar olanını nasıl görebilirim ?
Soru 21 : Kanalımda bulununan yetkisiz Mircturk nickinin, 2,5 dakikalığına nick değiştirmesini ve konuşmasını istemiyorum. Kanalımda bunu tek bir komutla sadece MircTurk nickine nasıl uygularım ?
Soru 22 : Kanalımda " /mode #kanal +f [3c#C2,5j#i2]:10 " komutunu uygulayıp 10 saniye içinde kanalıma 3 ctcp mesajı gonderilmesi halinde 2 dakikalığına +C moduna 10 saniye içinde 5ten fazla giriş olması durumunda kanalı 2 dakikalığına +i moduna geçmesini sağlamış oldum. Birde 10 saniye içinde 4 taneden fazla nick değişimi olmamasını nasıl sağlarım ? Bu ufak eklenti için hangi komutu uygulamam gerekir ?
Soru 23 : Bulunduğum #Eğitim kanalında yetkili yani accesli olmadığım halde "/mode " komutu ile arkadaşım tarafından koruma (&) verildim. MircTurk nickli arkadaşımın bana telefon açıp 1-2 saat içinde #Radyo kanalında olacağını bildirmesi sonucu ona bir jest yapmak istedim. Bu jest ise kendisinin kanala girer girmez benim tarafımdan op olmasını sağlamam olacağını düşündüm. Yalnız her girene op değilde sadece ona mahsus olsun istiyorum. Timer komutunu kullanmadan, şu anda bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 24 : Özelimde buluanan pencereler ve status penceresi hariç, sadece bulunduğum kanallardaki tüm yazılanları nasıl temizlerim ?
Soru 25 : User sayısı 30 ve kanal ismi 30 harften az olan kanalları en kısa yoldan nasıl listeyebilirim ?
Soru 26 : Client tabanlı hangi komutu uygularsam bulunduğum kanaldaki ban listesini görmüş olurum ?
Soru 27 : Op olduğum #Help kanalında, sadece bir kullanıcı için iki girişi arasındaki fark en az 12 saniye olsun istiyorum ? Chanserv Set komutuna yetkili olmadığım #Help kanalında, bunu nasıl yapabilirim. ?
Soru 28 : ” # " işaretini kullanmadan kanal levels de accessin default değerlerini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 29 : Internet bağlantısının kesildiği veya aşırı derecede zaman aşımına uğradığı zamanlarda " Ping time out " çıkış mesajını alıyorum. Bunu bulunduğum network nasıl anlıyor ? Kısa sürede beni network un dışına atıyor. Nasıl gerçekleşiyor bu durum açıklarmısınız ?
Soru 30 : Sunucumuzda "/version " komutunu uygulayarak bir kanalın maximum ban listesinin 150 olduğunu gördüm. Ama bazı durumlarda bu sayının üstüne cıkıldığını gördüm. Hangi nedenler bu sayının üstüne cıkılmasına sebeb olmuştur. ?
Soru 31 : Kanalımda sadece ilk giren op olabilsin. Ondan sonraki girişlerde bende dahil hiç kimsenin prefix işaretlerinden hiç birini almasını istemiyorum. Yalnız kanal içinde; accessli yani yetkili kişiler chanserv yolu ile kanalda bulunduğu posizyonu alabilsinler. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 32 : Kanalımda 10 saniyede içinde kişi başına 5 msgdan fazla atılmamasını kalıcı bir komutla nasıl gerçekleştiririz ?
Soru 33 : Kanalımdaki yetkili kişilerin kanaldaki yetkilerini , sunucuya kendilerini "/identify şifre " komutunu uygulayıp tanıtan kişilerin almasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 34 : " /ns set info nick " komutunda nick yerine mircturk yazarsam ne gibi bir sonucu alırım ?
Soru 35 : Casper nickli kullanıcı, sahibi olduğum kanala giremesin. Ban komutunu uygulamadan (chanserv banlarıda dahil), CasPer nickli kullanıcının kanala girişini nasıl engellerim. Casper Nickli kullanıcı dışında kanalıma herkez bir şekilde girebilsin. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 36 : Herhangi bir kullanıcının kullanmış olduğum Mirc in versionunu nasıl öğrenebilir ?
Soru 37 : " /who Casper ” komutuna karşılık " * CasPer Hr*
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
:0 ReaL ” bilgisini alıyorum. Bu satır bilgisinde bulunan, 2 adet "*” karekteri neyi ifade ediyor ?
Soru 38 : Şifresini unuttuğum nickin düşmesini bekleyip ve görmek amacı ile belli periyotlar arasında (10 günde bir ) aynı nick üzerinden sunucuya bağlandım. 1 ay sonunda şifresini unuttuğum nickin hale düşmediğini gördüm. Bu neden kaynaklanabilir ?
Soru 39 : #MircTurk , #Zurna ve #Muhabbet kanallarına nick şifremi girdiğim gibi bu kanallara servisler tarafından otomatik girişim sağlansın. Nasıl Yapabilirim ? Bunu Tek bir satırda yapabilirmiyim ? Nasıl ?
Soru 40 : Nickimin url adresini, nickime info komutunu uyguladıklarından görmelerini istemiyorum. Nasıl yaparım ?
Soru 41 : 192.168.44.11 ip adresi ile sunucuya bağlandığımda, sahibi olduğum #ayna kanalındaki yetkilerime , nick şifremi girmeden nasıl sahip olabilirim ?
Soru 42 : #MircTurk kanalında ki (+qa) kipine sahip kullanıcıları bir komut ile listeleme yapabilirmiyim ? Neden Listelerim ? Neden Listeleyemem ?
Soru 43 : Bulunduğum kanalda sunucudaki away olan kullanıcıların listesini alabilirmiyim ? Neden alabilirim ve komut nasıl olur ? Neden listeyememiş olabilirim ?
Soru 44 : Nickinin içinde x geçen, identinde y geçmeyen, nickinin içinde y geçmeyen, identinde x geçen ve hostu zurna olup #zurna kanalında bulunan kullanıcıları nasıl listelerim ?
Soru 45 : Kanalıma " /cs set #ankara mlock +iptKl-nVm 19 ” komutunu uyguladığımda, kanalımda olmayıp kanal dışında bulunan kullanıcı kanalıma mesaj gönderebilir mi ? Neden gönderemez ? veya Nasıl gönderebilir ?
Soru 46 : Sunucudan kopup tekrar bağlanmam durumunda bile, her 30 saniyede bir Geveze nickine whois çekmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 47 : "/ison RealName " yaptığımda kendisinin online olmadığını görüyorum. Kendisi online olması durumunda, status penceresinde "Heyyyyy.. RealName Kankan gelmiş..” diye uyarı almak istiyorum. Bu komutun benim serverdan kopup tekrar bağlanmam durumunda bile aktif olmasını istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim.?
Soru 48 : Bağlı olduğum 3 server sunucusundan da sadece en az 3 haneli nickler ve en az 4 haneli idente sahip kişiler bana ping atmasını istemiyorum. Nasıl yapabilrim ?
Soru 49 : " /identify şifre " yaparak otomatik giriş yapabileceğim en fazla kanal sayısı nedir ? Bulunduğum Sunucu, bu kanalların hepsine girişine izin verir mi ? Neden ?
Soru 50 : Bana kimsenin yazmasını istemiyorum ne özelden ne de başka türlü hiç bir mesaj istemiyorum ama bana öyle bir komut verinki serverdan disconnect olup tekrar connect olsam da bu komut aktif olsun. Nasıl yapabilirim ?

Cevaplar
Cevap 1 : //qme iyi akşamlar. | /close –m | //timer 1 10 /qme Teşekkürler | /quit yada //qmsg iyi akşamlar. | /close –m | //timer 1 10 /qme Teşekkürler | /quit
Cevap 2 : /anick nick
Cevap 3 : //cs akick #MircTurk add ***xi!*@* Nickinizi değiştirip kanala ondan sonra girin… | /cs akick #MircTurk enforce
Cevap 4 : : /color notice 4
Cevap 5 : /leave #MircTurk,#Oyun,#Radyo
Cevap 6 : /ban –ku120 #Muhabbet a1b2c3 Go Home
Cevap 7 : "/namesx " diye bir komut yoktur. Başka şekliyle Komutun asıl kullanımı "/names #kanal " şeklindedir. Bu komut ile kanalda bulunan kullanıcıların, kanalda bulundukları durumları ile listeleme yapabiliyoruz. (sahip olduğu o anki qohva prefixleriyle birlikte.) Sunucu bilgilerine " NAMESX ” in yazılmasının sebebi ise; bir önceki ircd versiyonlarında sadece kanalda bulunan nickler listeniyordu. Yani sahip olduğu prefix ler gözükmüyordu. Bazı ircd versiyonlarında ise kanala ilk girdiği posizyon baz alınıp ona gore listeleme oluyordu. Yani kanal içinde sonradan mode ile aldığı prefixler listelemede göz önünde olmuyordu. Görülüyor ki şimdiki ircd versiyonlarında names komutundaki bu yenilik yüzünden sonuna "X” takısı eklenmiş oluyor.
Cevap 8 : ///say $chan(0) yada $chan + tab tuşuna basılarak.
Cevap 9 : /mode nick +D ve /silence + "Sunucudan disconnect olup tekrar girildiği durumda bu komutlar geçerli olmamış olur."
Cevap 10 : ignore komutunu kullanamadığımız için bunu anca silence komutu ile yapabiriz. Sunucumuzda silence ye ekleyebildiğimiz maximum nick sayısıda; " /version " komutu yapıldığında "SILENCE=10 "olarak gözükmüş olacaktır. Wilcard karekterlerini kullanamadığımızdan dolayı 15 kişiyide özelinizden engelleyememiş olursunuz.
Cevap 11 : "/ajinvite off " yapılması durumunda bulunduğunuz iki serverda da otomatik invite girişiniz engellenmiş olur. "/ajinvite on " yapıldıktan sonra aktif olmasını istemediğiniz serverda " /ignore –i *!*@* " yaparsanız işleminiz gerçekleşmiş olur.
Cevap 12 : Nickinizin kill opsiyonunu pasif hale getirebilecek, nickiniz için access giriş eklenilmiş. Access girişinde aktif olması için secure opsiyonu off durumuna getirilmiş. Yani " /ns set kill immed " komutundan önce nickinizde /ns set secure off ve /ns access add *@* " komutlarını uygulamışsınız.
Cevap 13 : /mode nick +R
Cevap 14 : /mode #kanal +iIIIIev h e l p e r yada /mode #kanal +iIIIIev h!*@* e!*@* l!*@* p!*@* e!*@* r
Cevap 15 : //cs levels #kanal set clear 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1
Cevap 16 : " /ns set secure off " ve /ns access add *@* " komutları ile bunu sağlamış olursunuz.
Cevap 17 : " /timerMircTurk –i 0 60 /ping $me " yada " /timerMircTurk –i 0 60 /ctcp $me ping "
Cevap 18 : Mircturk kanalında; nickinde x geçen, identinde y geçen, hostundan xy geçen, eurasia.mIRCTurk.com linkinden bağlanmayan ircop ve away olmayan kullanıcıları listelemiş oluruz.
Cevap 19 : a- Nick Hiç bir kanala giriş yapmamıştır. b- Bulunmuş olduğu tüm kanallar +s veya +p kipini almıştır. c- nick "/mode nick +p " komutu ile bulunmuş olduğu kanalları gizlemiştir.
Cevap 20 : " /timer2? " komutu ile 20 ’den 29 ‘a kadar olan zamanlıyıcıları listelemiş olurusunuz.
Cevap 21 : /ban –u150 #kanal MircTurk " Kanalınızda yetkisiz bir nicke ban komutunu uyguladığınızda hem nick değişmesine, hemde konuşmasına engel koymuş olursunuz. "
Cevap 22 : /mode #kanal +f [3c#C2,5j#i2,4n]:10 Açıklama : /mode #kanal +f [4n]:10 yapmamız durumunda bir onceki +f modesile yaptığımız uygulamaların geçerli olmamasını sağlamış oluruz. Bizden istenilen eklentinin ancak bir onceki +f modesi ile yapılan parametreler ile birlikte yapılması gerekir.
Cevap 23 : /pop 0 #Eğitim Mircturk
Cevap 24 : /clearall –n yada /clear –n
Cevap 25 : /raw list >29,<31,#*,!#??????????????????????????????*
Cevap 26 : /channel #kanal
Cevap 27 : /mode #help +j 1:12
Cevap 28 : /cs help access levels
Cevap 29 : Server tarafından her kullanıcıya "ping pong ! " mesajı gönderilir. Yani server kullanıcıya Ping (ordamısın) der ve pong ! (burdayım ) yanıtını almaya çalışır. Servisler bunu her kullancıya " /raw ping nick ” yaparak sağlamış olur. "Ping pong” mesajı her 4-5 dakika arasında bir gönderilir. Ircd, bu sürede kullanıcıdan Pong yanıtını alamazsa " Ping time out " cıkış msg ile kullanıcıyı quit ettiriyor.
Cevap 30 : Kanalda Kısıtlı erişim mevcut olması durumunda, yetkisiz kişilerin kanala girip servisler tarafından atılması durumundan kaynaklanabilir. Akick Listesinde bulunan kişilerin servisler tarafından atılmasından kaynaklanabilir. Kanalın access listesinde -100 ve -999 arasında bulunan kişilerin servisler tarafından atılmasından kaynaklanabilir.
Cevap 31 : //cs set #kanal leaveops on | /cs levels #kanal dis q | /cs levels #kanal dis autoprotect | /cs levels #kanal dis autoop | /cs levels #kanal dis autohalfop | /cs levels #kanal dis autovoice
Cevap 32 : /cs set #kanal mlock +f 5:10 , /cs set #kanal mlock +f [5t]:10 ve /cs set #kanal mlock +f [5t#k]:10
Cevap 33 : /cs set #kanal secure on
Cevap 34 : Nickinizdeki bilgi satırını mircturk olarak değiştirmiş olursunuz.
Cevap 35 : //cs set #kanal mlock +i | /cs levels #kanal set invite 0 | /cs access #kanal add casper -1 "/cs invite #kanal " yaparak casper nickli kullanıcı haricinde kanala herkez giriş yapabilir. (-1) access ile casper nickli kullanıcının yetkisi kısıtlanmış olur.
Cevap 36 : /ctcp nick version komutu ile öğrenebilir.
Cevap 37 : Bilgi satırındaki ilk "*” karekterinin anlamı, CasPer nickinin hiç bir kanalda bulunmadığını yada nickine "/mode nick +p” komutunu uygulatıp, bulunmuş olduğu kanalların gözükmemesini sağlamış olmasıdır. Hr in bitişiğindeki "*” karekteri de kendisinin ircop olduğunu bildirir.
Cevap 38 : Nickinizde daha once uygulamış olduğunuz komutlardan kaynaklanabilir. Bunlar ; /ns set secure off ve /ns access add *@* komutlarıdır. Secure opsiyonu off yaparak nickinize tanımış olduğunuz access girişin aktif olmasını sağlamışsınız. Access girişindeki ident ve host kısmı sınırsız olduğu için herhangi bir ident yada host ile nickinizi sunucuya tanıtmış olduğunuzdan dolayi 10 günde bir nickinizi şifresiz ident etmiş olursunuz.
Cevap 39 : ///ns ajoin add #Mircturk | /ns ajoin add #zurna | /ns ajoin add #Muhabbet
Cevap 40 : /ns unset url
Cevap 41 : ///ns access add
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
| /cs set #ayna secure off | /ns set secure off
Cevap 42 : " //mode #MircTurk +q | /mode #MircTurk +a " yada " //mode #MircTurk q | /mode #MircTurk a " , "/mode #MircTurk +qa " şeklindeki listelemeyi yapamıyoruz. Ancak iki komut bir satırda bu işlemi gerçekleştirebiliriz.
Cevap 43 : " /who +a " komutu ile sunucuda away modunda bulunan kullanıcıların listesini alabilmeniz için, en az Sysop_ olmanız gerekir.
Cevap 44 : /who +cnuh-nu #zurna *x* *x* zurna *y* *y*
Cevap 45 : Kanal +i modunda olmasına rağmen +K kipi ile Knock komutunun kanala uygulanmasına izin verilmemiştir. Fakat -n modu ile kanal dışında bulunan kullanıcı "/msg #ankara mesaj” şeklinde belirtmiş olduğu mesaj ı kanala gönderebilir.
Cevap 46 : " /timer -o /whois Geveze " (-o parametresi ile sunucundan kopup tekrar bağlanılması durumunda bile zamanlayıcıyı aktif kılar.)
Cevap 47 : /notify RealName Heyyyyy.. RealName Kankan gelmiş..
Cevap 48 : //ignore –wt *!*@* | /ignore –wtx ???*!????*@*
Cevap 49 : Ajoin Listesine eklenebilcek Maximum kanal sayısı 20 tanedir. "/version " yaparak MAXCHANNELS=12 ve CHANLIMIT=#:12 değerleri ile bulunduğumuz sunucuda girilebilecek toplam kanal adedinin 12 olduğunu görebiliriz. Yani 20 kanalının hepsinide girememiş oluruz.
Cevap 50 : /ignore *!*@*

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Nisan 2007, 09:41   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Sorular
Soru 1 : Bir arkadaşım tavsiyesi üzerine, kanalımda flod yapılmaması için ” /mode #elma +f 2:5 “ komutunu aldım. Bana verdiği bu komutun bir geçerliliği olabilir mi ? Eğer var ise arkadaşım verdiği bu komutu açıklarmısınız ?
Soru 2 : Kanalım olan #ayna kanalına sadece, #Muhabbet kanalında bulunan, “&” ve “ ~ “ prefixine sahip kullanıcıların girebilmesini istiyorum. Kanalıma gelen kişilerin, otomatik voice verilmesini client tabanlı hangi komutla sağlamış olabilirim ?
Soru 3 : “ /ison foryou “ yapıp foryou nickli arkadaşımın online olduğunu öğrenmiş oldum. Kendisine, hiç bir kanala girmeden ve “/query ” penceresi açmadan notice gibi uyarı modunda “selam kanka “ mesajını atmak istiyorum. Bunu şu anki bulunduğum posizyonda nasıl yapabilirim ?
Soru 4 : Bulunduğum kanallardaki pencereler ve status penceresi hariç, sadece tüm özellerimde bulunan yazılanları nasıl temizlerim ?
Soru 5 : Bulunmuş olduğum bir kanalın exceptions , invex ve ban listesindeki ekli kullanıcıların listesini nasıl alabilirim ?
Soru 6 : Kanalda sadece ben varken hangi komutu uygularsam ? Sonraki girişlerde #MircTurk kanalında bulunan kullanıcıların; whois bilgilerinde kanalları gösteren satırda, #MircTurk kanalının ilk girilen posizyonunda olmasını sağlamış olurum ?
Soru 7 : ” /Silence + “ yapıp tüm özelimi kapattım. Ama fikir değiştirip Geveze nickli arkadaşımı koruma altına almak istiyorum, yani sadece o ozelime yazabilsin. Nasıl yapabilirim. ?
Soru 8 : Nickimi access erişim ile tanıtıp, yetkili olduğum bir kanalda (access erişime sahip olduğum) op konumuna geçtim. Bu şekilde kanalın son kullanma tarihindeki satırın değişmesini sağlamış olurmuyum ? Neden ?
Soru 9 : Kanalımın giriş mesajında bulunan yazıyı nasıl kaldırabilirim ?
Soru 10 : Kanalıma, “ h” “e “ “ l” ve “ p “ nickleri ile nickinin içinde sayı karekteri bulunan nickler kanalıma girmesin. Bunu mode komutu ile yapabilirmiyim ? Nasıl yaparım ? Neden Yapamam ?
Soru 11 : Kanalımda, MircTurk nick ine kalıcı olması şartıyla yetki vermek istiyorum. MircTurk nickinin kanalıma +ao kipini alarak giriş yapmasını, yeni kurmuş olduğum kanalımda bunu nasıl yaparım ?
Soru 12 : #Mircturk kanalıma gelen 7. kişi ve sonrasının diğer kanalım olan, #Sohbet kanalına yönlendirilmesini istiyorum. #Sohbet kanalına gelen herkezin, +h (halfop) kipini almasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 13 : Kanalıma ping atılmasını ve sysop_ altı kullanıcıların giriş yapmasını istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 14 : Kanalıma gelen bir kişinin, 1 dakika içinde sadece 1 defa giriş yapmasını istiyorum. Bunu hangi komut satırı ile yapabilirim ?
Soru 15 : “ /whois nick “ yaparak, belirtmiş olduğum nickin whois bilgilerinde giriş yaptığı linki göremedim. Bunu görme imkanım nasıl olur ?
Soru 16 : Sahibi olduğum kanalda; " h " nickine voice, " e " nickine protect (koruma) ve " L" nickine de halfop vermek istiyorum. Ayrıca kanalımda op durumunda bulunan " p " nickinin opunu geri almak için hangi komut satırını kanalıma uygulamam gerekir ? Bunu tek bir komut halinde nasıl gerçekleştirebilirim ?
Soru 17 : Kanalımı +i moduna alıp, identi MircTurk olan kullanıcılarının, bundan etkilenmemelerini istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 18 : X Y ve Z nicklerinin iddle sürelerini tek bir komutla nasıl görebilirim ?
Soru 19 : “/version “ komutunu uygulayıp status penceremde çıkan sununucu bilgilerindeki “ WALLCHOPS “ özelliği neyi ifade ediyor ?
Soru 20 : 1 dakika once uygulamış olduğum “ /timerozelemiherkezekapatiyorum 1 600 /silence + “ komutunda belirtmiş olduğum sürenin dolmasını beklemeden, timer komutunun hemen uygulanmasını, bu zamanlıyıcı kapatmadan nasıl yapabilirim ?
Soru 21 : Kullanmış olduğum nick “ /ns set secure off “ durumunda iken, kulllanmış olduğum nick üzerinde “//ns set kill immed | /ns access add *@* “ komutunu uyguladım. Sunucudan kopup tekrar bağlandığımda ne gibi durumla karşılaşabilirim ?
Soru 22 : Nick şifremi 20 saniyede giremediğimden dolayı guest1524584 durumunu aldım. Enforcer da askıda kalan nickimi hangi komutla enforcer dan kurtarabilirim.?
Soru 23 : “ /raw list >12,<60,C15,T>10,!#*help* “ komutu ile hangi kanalları listelemiş olurum ?
Soru 24 : mIRCTurk sunucusunda, bir kanalda atılabilecek maximum +b,+e,+I sayısı kaçtır ?
Soru 25 : RealNamesi “ MircTurk “ olan yetkisiz kullanıcıların, kanalımda konuşmasını ve nick değiştirmesini istemiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 26 : : Kayıtlı MircTurk nicki haricinde kanalıma gelen herkezin, kanalıma girişlerinde +q (founder) kipini almasını istiyorum. MircTurk nickinin kanalıma girişini kısıtlamadan bunu nasıl gerçekleştirebilirim ?
Soru 27 : Kanalımda akick listesine kaç giriş olduğunu en sağlıklı şekilde nasıl görebilirim ?
Soru 28 : Kanalıma daha önce atamış olduğum successor nickini kaldırmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 29 : User sayısı 15'un üzerinde ve 30'nin altında olan kanallar, 10 dakikadan daha önce kurulmuş kanalları ve son 10 dakika içinde topici değişen kanalları nasıl listeleyebilirim ?
Soru 30 : “/timer “ komutu ile başlatmış olduğum zamanlıyıcıların en sonuncusunu, hangi identifieri yazıp tab tuşuna bastığımda bu değeri görmüş olurum ?
Soru 31 : #help kanalında, Helper.mIRCTurk.com hostuna sahip olmayan en az 5 harfli nickleri nasıl listelerim ?
Soru 32 : eurasia.mIRCTurk.com linkinden bağlanıp #istanbul kanalındaki Network adminlerini nasıl listeleyebilirim ?
Soru 33 : Kayıtlı MircTurk nicki haricinde kanalımın access listesine herkez bakabilsin. MircTurk nicki ise, kanalda hiç bir yetkiye sahip olmadan kanaldan kick yolu ile yetkisiz bir kullanıcıyı atabilsin. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 34 : “ /mode #kanal +beIi * * * “ komutu ile kanalımda bulunan herhangi bir kullanıcıyı kick yapamam durumunda, kanaldan atılan kullanıcı kanala girebilir mi ? Neden giremez ? Neden girebilir ?
Soru 35 : Kısıtlı erişimin mevcut olduğu bir kanalda, “/cs identify #kanal şifre “ komutunu uygulayarak kanalda en yüksek düzeyde erişim kazandım. Kanalda akick yetkisine sahip olan bir kullanıcının ” /cs akick #kanal enforce “ komutundan etkilenip kanaldan banlanıp atıldım. Auto Kick listesinde olmama ve kanalın şifresini girdiğim nickle kanalda bulunmama rağmen, bu enforce komutundan etkilenmemin nedeni ne olabilir ?
Soru 36 : İdentinde “ab” geçenlerin girişini kalıcı olarak engellemek istiyorum. Sadece bu girişine izin vermediğim ” ab “identli kişinin, kim tarafından izin verilmediğine ve ne zaman eklendiğini görmek için hangi komutu kanalıma uygulamam gerekir ?
Soru 37 : Kayıtlı MircTurk nicki haricinde kanalıma gelen herkezin, kanalıma girişlerinde +v (voice) kipini almasını istiyorum. Access listesi boş olan kanalımda, MircTurk nickinin kanalıma girişini kısıtlamadan nasıl yaparım ?
Soru 38 : “ /mode #kanal +bIi * * “ komutunu kanalıma uygulayıp kanaldan birini atmam durumunda, atılan kullanıcının kanala girişine izin vermiş olurmuyum ? Neden ?
Soru 39 : #oyun kanalında; nicki Mt , identi helper olan , hostu foryou olmayan kullanıcıları nasıl listelerim ?
Soru 40 : +o flag ına sahip Sysop ; Realname kısmı, 3 harfli olanları hariç tüm kullanıcıları nasıl listeleyebilir ?
Soru 41 : Serviceslerin saattini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 42 : Kanalımda " /mode #kanal +oo Malthus UnyE " komutunu uyguladğımda, Malthus nickine op verebildiğim halde UnyE nickine vermiş olduğum opu chanserv geri alıyor. Kanalımda bu 1 access li iki nickten UnyE nickine op verememe nedenini nasıl acıklarsınız ? Bu olayda kanalımda hangi özelliklerin aktif olduğunu kesin bir dille soylebiliriz ?
Soru 43 : En az üç harfli nicklerden sondan bir onceki harfi a olanların kanala girişlerini kalıcı olarak kısıtlamak istiyorum. Nasıl yapabilrim ?
Soru 44 : Kanalımdaki auto kick listesinin toplam sayısını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 45 : Kısıtlı erişimin mevcut olduğu kanalımda nick değişen kişilerin kanaldan atılmasını nasıl sağlarım ?
Soru 46 : Kanalımdaki tüm kilitli modeleri nasıl serbest bırakabilirim ?
Soru 47 : Kanalımda topic kilidi off (deaktif) durumunda. Kanalıma atmış olacağım topiciğin, hiç kimse tarafından değişmemesini nasıl sağlarım ?
Soru 48 : Kanalda uygulamış olduğum " /mode #kanal +qaohv UnyE UnyE UnyE UnyE UnyE " bu komutta hemen akabinde " /mode #kanal -qaohv UnyE UnyE UnyE UnyE UnyE " komutunu uyguladığımda, UnyE nickinde voice (+v) kipi haric diğerlerin deaktif olmasının nedeni ne olabilir ?
Soru 49 : Kısıtlı erişimin mevcut olduğu Kanalımda, aop yetkili UnyE nickinin kanala girmesiyle chanserv tarafından atılması bir oluyor. Akick listesinde olmayan UnyE nickinin, "/ns info unye " komutu ile online olarak gözükmesine rağmen kanaldan atılma sebebi nedir ?
Soru 50 : Uygulamış olduğum " /whois nick " komutunda çıkan bilgilerin özel penceresinde çıkmasını nasıl sağlarım ?

Cevaplar

Cevap 1 : Komutun bir geçirliliği vardır. Açıklaması : #elma kanalına, 5 saniye içinde kişi başına 2 mesajdan fazla mesaj atan kullanıcılar, servisler tarafından kanaldan kick yolu ile atılacaktır. (Komutu elma kanalında uygulandığında, “ /mode #elma +f [2t]:5 “durumunu aldığını da görebilirsiniz. )
Cevap 2 : ///mode #ayna +bee * ~c:~#Muhabbet ~c:&#Muhabbet | /avoice on | /avoice * #ayna
Cevap 3 : /describe foryou selam kanka
Cevap 4 : /clearall –q (/clear -q komutu hangi pencerede yazdıysan orda geçerli olur.)
Cevap 5 : ///mode #kanal b | /mode #kanal e | /mode #kanal e yada ///mode #kanal +b | /mode #kanal +e | /mode #kanal +e
Cevap 6 : /mode #MircTurk +b ~c:#*
Cevap 7 : //silence - | /ignore –p *!*@* | /ignore –px Geveze!*@*
Cevap 8 : Nickini access erişimle sunucuya tanıtan kullanıcı, kanalın secure (güvenlik) opsiyonu devre dışı olduğundan kanalda yetkisini almış. Hiç bir şekilde kanal kullanılmış gibi gözükmez ve tarihte bir değişiklikliğe neden teşkil etmemiş olacaktır. Yani kanal /cs set #kanal secure off konumunda olduğu için, ancak nickini şifre ile tanıtan yetkililer bunu yapabilirler.
Cevap 9 : /cs unset #kanal entrymsg
Cevap 10 : Bunu yapamazsınız. “/version “ komutunu uygladığınızda bir kanal için uygulanabilcek maximum kanal kipinin 12 olduğunu görebilirsiniz. Bizden kanala giriş izni istenmeyen 4 nick ve 10 adet sayı karektekteri bulunuyor. Bunun toplamı 14 olup, hepsinin kanala girişini engelleyememiş oluruz.
Cevap 11 : /cs sop #kanal add Mircturk yada /cs access #kanal add Mircturk 100
Cevap 12 : ///cs set #MircTurk mlock +lL 6 #Sohbet | /cs levels #sohbet set autohalfop 0 | /cs set #sohbet leaveops off
Cevap 13 : /cs set #kanal mlock +CO
Cevap 14 : /mode #kanal +j 1:60
Cevap 15 : “/whois nick nick “ yaparak hem iddle süresini hemde giriş yaptığı linki görebiliriz.
Cevap 16 : /mode #kanal +vah-o h e l p
Cevap 17 : /mode #kanal +iI *!MircTurk@*
Cevap 18 : /whois x,y,z
Cevap 19 : /Privmsg ve /Notice mesajlarının, kanalda " ~ & @ % + " eklerini almış kullanıcılara uygulanabileceği anlamına gelir. Yani "/Privmsg (~,&,@,%,+)#kanal mesaj " komutlarının aktif olduğu anlamına gelir.
Cevap 20 : ” /timerozelemiherkezekapatiyorum -e “ komutu ile daha once açmış olduğunuz bu zamanlıyıca belirtilen süreyi bekletilmeden istenilen komut uygulanmış olur.
Cevap 21 : Nickin secure opsiyonu aktif olmadığı için, nick için tanınan access giriş aktif olacaktır. Nick in sunucuya access listedeki girişlerde bağlanması durumunda , Set Kill ayarından etkilenmeyecektir ve kill immed in bir geçerliliği olmıyacaktır. Komutta identify süresi 0 yapılsa bile, Access ile identify süresini sınırsız yapmış oluruz.
Cevap 22 : “ /ns release nick şifre “ (Ghost komutu ile bu askıda kalan nicki alamazsınız.)
Cevap 23 : User sayısı 12’nin üzerinde 60’ın altında olan kanalları, 10 dakikadan daha önce Topici değişmiş kanalları, içerisinde help sözcüğü geçmeyen kanalları listeler. C kipinde herhangi bir parametre belirtilmediği için, herhangi bir işlevi olmayacaktır.
Cevap 24 : “/version “ yapıldığında bu sayının (MAXLIST=b:150,e:150,I:150) 150 olduğu görünecektir.
Cevap 25 : /mode #kanal +b ~r:MircTurk
Cevap 26 : //cs levels #kanal set q 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1 (-1 ile -100 arası bir değer verilse bile olur.)
Cevap 27 : /cs akick #kanal count
Cevap 28 : /cs unset #kanal successor nick
Cevap 29 : /raw list >15,<30,C>10,T<10
Cevap 30 : $ltimer +tab yaparak en son açılmış olan zamanlıyıcının ismini görmüş olursunuz.
Cevap 31 : /who +cn-h ?????* Helper.mIRCTurk.com
Cevap 32 : /who +csm #istanbul eurasia.mIRCTurk.com N
Cevap 33 : ///cs levels #kanal set acc-list 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1 | /cs levels #kanal set kick -1
Cevap 34 : +b ile kanala herkezin girişini engellemiş olursunuz. Fakat +e kipi ile kanalın herkeze açık duruma getirmiş olursunuz. Bu yüzden +b nin bir onemi kalmıcaktır. +e aktif durumda olacaktır. Kanal davetset konumda olup +I ile herkeze açık konuma getirmiş olursunuz. Kanaldan birinin atılması durumunda ise ; +e nin var olmasından dolayı (herkeze) , +b nin hiç bir önemi olmadığından atılan kişi kanala girebilir.
Cevap 35 : Kanalın şifresini kayıtsız bir nickte uyguladığınızdan dolayı, kanal için hiç bir yetkiye sahip olmamış olursunuz. Bu yüzden kısıtlı erişimin mevcut olduğu bir kanalda enforcer komutundan kayıtsız nickiniz etkilenir .
Cevap 36 : //cs akick #kanal add *!*ab*@* sebep | /cs akick #kanal view *!*ab*@*
cevap 37 : //cs levels #kanal set autovoice 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1 (-1 ile -100 arası bir değer verilse bile olur.)
Cevap 38 : Davetsel konumda olan kanalı, +I ile herkezi davet etmiş olursunuz. Ama +b ile kanalı herkezi kapalı duruma getirmiş olup, Invex in geçerliliğinide yitirmiş olursunuz. Kanaldan atılan kullanıcı +b kipi dolayasıyla, kanala giremiyecektir.
Cevap 39 : /who +cnu-h #oyun Mt helper foryou
Cevap 40 : /who –g ???
Cevap 41 : /time chanserv , /time nickserv , /timer memoserv , /time operserv
Cevap 42 : iki access li nickten birine verememe nedenini UnyE nickinin access giriş yapıp kanalın set secure opsiyonunun acık olmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. yani UnyE nicki kanala girişinde nickini identify yapmadan giriş yapmış durumdadır. UnyE nickini yetkisiz görüp opunu geri vermesinin nedenide kanalda secureops opsiyonunun aktif olmasıdır.
Cevap 43 : /cs akick #kanal add ???*a?!*@* sebep
Cevap 44 : /cs akick #kanal count
Cevap 45 : /cs akick #kanal enforce
Cevap 46 : /cs set #kanal mlock +
Cevap 47 : //cs set #kanal topiclock on | /cs levels #kanal dis topic | /cs levels #kanal dis set
Cevap 48 : Kanalda enforce opsyionun aktif olduğunu ve UnyE nickinin kanala girişinde auto voice olarak giriş yaptığını açıklar. Enforce aktif olan bir kanalda sahip olduğu yetkisini kadarını korur. En düşük voice olduğu için ve bu yetkiye sahip olugu için bunun üzerinde kipleri korumaz.
Cevap 49 : UnyE nickinin kanala girişinde access erişimle girişimde bulunmasıdır. Kanalın secure opsyionu acık olması durumunda yetkili UnyE nickinin yetkilerini almasına izin verilmemiş olur. Kanalda kısıtlı erişim mevcut olduğundan girip atılması bir olur.
Cevap 50 : /msg irc whois nick

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Mayıs 2007, 12:22   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Keşke cevaplarını yazmasaydın eğlenirdi kullanıcılar cevaplayarak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Burda &#231;ok bilmiş var sunucu help kanalları bile denetleniyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Mayıs 2007, 12:24   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Eline koluna emeğine sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Mayıs 2007, 13:10   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Alıntı:
talesiN üyüden
Keşke cevaplarını yazmasaydın eğlenirdi kullanıcılar cevaplayarak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Burda çok bilmiş var sunucu help kanalları bile denetleniyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kanka öncelikle bu soruları buraya aktarmamdaki nedenleri söleyim;

1. Bu işe yeni başlayan arkadaşlara ön ayak olsun, bazı konularda bilgilendirmek ve araştırmaya yöneltmesini sağlamaktır.
2. Mircturk sunucusu sınav kanalında sorduğum bu sorulardan bir kaçtanesine bazı forumlarda gördüm ve kime ait olunduğunu bilinmesini istedim.

Bu soruların devamı gelecektir. Client ağırlıklı (komut ve identifiers) 100 tane soruyu yakın zamanda forumda bildireceğim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Haziran 2007, 10:37   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Ellerine Sağlık,Sorularda G&#252;zel Mantıklar Var.D&#252;ş&#252;nd&#252;rmeye Y&#246;nelik..Ezberden &#199;ok Geliştirmeye Y&#246;nelik..Paylaşım İ&#231;in Teşekk&#252;rler
İyi &#199;alışmalar..

__________________
Şimdi Saat Sensizliğin Ertesi..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Temmuz 2007, 21:39   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soru Bankası (Set by UnyE)




Sorular..

Soru 1 : Bulunmuş olduğum tüm kanallardaki topiciğin hepsini büyük harfe nasıl çevirebilirim ?
Soru 2 : mIRC in Abook bölümüne hangi komutla geçiş yapabilirim ?
Soru 3 : mIRC in Abook (Adres Defteri) kısmında kayıtlı olan nicklerden " m " ile başlayan nickleri , #brunch kanalına yazdırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 4 : mIRC in Abook (Adres Defteri) kısmında kayıtlı bulunan nickler ile resimleri olanları ve bu resim dosyasının bilgisayarımın hangi dizininde olduğunu nasıl öğrenebilirim ?
Soru 5 : Kullanmış olduğum mIRC de; bilgisayarımda bulunan Hard Disk'imin (c sürücüsü), type (tip), free (Boş alan), label (etiket) ve size (Toplam alan) seçeneklerini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 6 : Bilgisayarımın " C:\ " sürücüsünün içindeki Mircturk.txt dosyasının büyüklüğünü ve kaç satır olduğunu, kullanmış olduğum mIRC de nasıl öğrenebilirim ?
Soru 7 : mIRC de log dosyalarının tutulduğu dizini ve mIRC klasörünün nerde olduğunu nasıl öğrenebilirim ?
Soru 8 : Bilgisayarımda, içinde *pr* geçen klasörleri mIRC in status ekranına listelemek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 9 : Kanalımda bulunan 4 adet voice li nicki, mirc klasöründe oluşturmuş olduğum kick.txt dosyasında bulunan her hangi bir satır ile kickleyip uzaklaştırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 10 : Bilgisayarımda bulunan " c:\blacklist.txt " dosyasında belirlemiş olduğum nickleri satır satır sıraladım. Bu dosyada bulunan nickleri kanalımın ban listesine nasıl eklerim ?
Soru 11 : Bulunduğum kanalların topiciğinde kaç adet *** sözcüğünün geçtiğini nasıl anlarım ?
Soru 12 : Bulunduğum Mircturk kanalında bulunan kullanıcıların nicklerinde b harfinin kaç defa geçtiğini nasıl anlarım ?
Soru 13 : X kanalında bulunan kullanıcılar y kanalına invite etmek istiyorum. Bunu Nasıl yapabilirim ?
Soru 14 : Kullanmış olduğum mIRC i ne zaman açtığımı, Bulunduğum IRC servere ne zaman girdiğimi ve Bilgisayarımı ne kadar zaman önce açtığımı nasıl öğrenebilirim ?
Soru 15 : $timestamp identifiers inin formatını status penceresine nasıl yazdırabilirim ?
Soru 16 : 5 nolu timer (Zamanlayıcı) da , hangi komut satırını uyguladığımı nasıl öğrenebilrim ?
Soru 17 : Mircturk adında oluşturduğum zamanlayıcının, belirtmiş olduğum sürenin bitmesine ne zaman kaldığını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 18 : Toplam kaç adet zamanlayıcı açtığımı nasıl öğrenebilirim ?
Soru 19 : Bulunduğum kanalda op durumunda iken; hangi komutu kanalda uygularsam , Kanal Nick listesinde bulunan Nickimin üstündeki nicklere +I (Invex) eklemiş olurum ?
Soru 20 : En son uyuladığım zamanlayıcının adını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 21 : 52000000 saniyenin ; kaç hafta, kaç gün, kaç dakika ve saniye denk geldiğini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 22 : Eğitim Kanalında b ile başlayan nickleri notify listeme eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 23 : 15 dakika içinde kurulmuş, 10 dakikadan daha once topiciği değiştirilmiş kanalları ve user sayısı 50 ile 100 arasında olan kanalları nasıl listelerim ?
Soru 24 : Kullanıcı sayısı 15 olupta “ a “ ile başlayan kanalları min max şeklinden nasıl listelerim ?
Soru 25 : Kanalımda “/mode #kanal +e murat “ komutunu uygulayıp, akick listesinde bulunan murat nickinin kanala girişine izin vermiş olurmuyum ? Neden ?
Soru 26 : Kanalıma registersiz nick lerin hiç bir şekilde kanal içinde op olmasınlar. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 27 : Kanal dışında bulunan kullanıcıların, kanalıma info komutunu uyguladıklarında çıkan kanal bilgilerindeki topic satırının gözükmesini istemiyorum. Set komutunu kullanmadan bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 28 : Kanalımda " helper " identine atılan akickin , kim tarafından atıldığını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 29 : Kanalda set komutunu kullanma yetkisine sahip olmayan, 999 access seviyesine sahip yetkili bir kullanıcıyım. Kanal içinde bulunan registerli Mircturk nickine geçiçi op vermem durumunda, chanserv vermiş olduğum bu opu geri alıyor. Bu kayıtlı kişiye kanal içinde op vermek için hangi komutu uygulamam gerekir ?
Soru 30 : Sysop, #mircturk kanalında bulunanlar hariç, sunucudaki tüm kullanıcıları nasıl listeleyebilir ?
Soru 31 : Kanalıma her giren kullanıcı op oluyor. Fakat kanal içinde registersiz bir nicki , deop edip akabinde kendisini op veremiyorum. Vermiş olduğum bu op (+o) u chanserv geri alıyor. Kanal içinde bu kişiye nasıl op verebilirim ?
Soru 32 : Kanalıma gelen yetkili kişilerin, nicklerini identify (şifreli tanıtma) yapmaması durumunda bile kanalımdaki yetkilerini alabilsinler. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 33 : Kanalımıa info çektiğimde, özellikler bölümünde retention yazsının gözükmemesi için hangi komutu uygulamam gerekir.
Soru 34 : /cs info #kanal all komutunu kanalıma uyguladığımda, çıkan bilgi satırlarında kanalıma daha once atamış olduğum email adresini ben bile göremeyim. Bunu hangi komut ile yapabilirim ?
Soru 35 : /cs info #kanal all komutunu kanalıma uyguladığımda, çıkan bilgi satırlarında kanalıma daha once atamış olduğum email adresini sadece ben görebeliyim. Başka kullanıcı kanalıma info komutunu uyguladığında, email satırı çıkmasın. Bunu hangi komut ile yapabilirim ?
Soru 36 : Kanalım bazı levels özellikleri şöyledir. ( q: 50 ) , (Autoprotect : 50 ) , (Autoop : 50 ) , (Autohalfop : 50 ) ve (Autovoice : 50 ) . Kanalımda yetkili olan MircTurk nickinin access erişim seviyeside 50 dir. Bu mircturk nickli kişi kanalıma girdiğinde hangi yetki kiplerini almış olur ?
Soru 37 : Kanal Acces Listesinden 1000 erişime sahip olmama rağmen, kanalda kısıtlı erişim mevcut olduğundan dolayı giremiyorum. Bunun ne gibi bir açıklaması olabilir ?
Soru 38 : Nickime gelmiş en son notu nasıl okurum ?
Soru 39 : Nickime yeni gelmiş notları nasıl okurum ?
Soru 40 : 1 ile 10 arasındaki notlarım ile 15 ve 20 nolu notlarımı önce listelemek sonra silmek istiyorum ?
Soru 41 : Yetkisiz bir kanalda; operatörler tarafından " /mode #kanal +iIbe birisi*!*@* *!*@* ~r:helper " komutu uygulandıktan sonra kanaldan atıldım. Sunucudan kopup tekrar bağlanmadan, bu atıldığım kanala nasıl girebilirim ?
Soru 42 : #Brunch Kanalıma, sadece " /who +cuhn #Mircturk ???* ????* ?????* " komutunda çıkan kullanıcıların kanalıma girmesi için hangi komutu uygulamam gerekir ?
Soru 43 : Kanalıma nickinin ilk iki harfi “MT” , 5. harfi ile sondan 5 harf ne olursa olsun ama sondan 2 harf “MT“ olan nickler,en az 5 harfli ident ve hosta sahip kullanıcları, kanalıma kalıcı olarak girişini engellemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 44 : Bir kullanıcı Mircturk kanalına 15 saniye içinde en fazla 2 adet notice gönderebilsin. Bunu kalıcı olarak nasıl yapabilirim ?
Soru 45 : Kanalıma, sadece Mircturk Networkunda bulununan her hangi bir kanalda +q kipinde bulunan kullanıcıların girişine nasıl izin verebilirim ?
Soru 46 : +T modesini almış Math nickinin away olup olmadığını, who ile başlayıp yada içinde "who" kelimesi geçen komutları kullanmadan nasıl anlarım ?
Soru 47 : Bulunduğum sunucuda irc.mircturk.com linkinden bağlanan bir kullanıcı olarak, irc2.muhabbet.net linkinden bağlanan kullanıcının iddle süresini IRCd tabanlı komut ile nasıl öğrenebilirim ?
Soru 48 : "/ms send KazeeW Merhaba.. " komutu ile KazeeW arkadaşıma mesaj göndermek istediğimde; " Notunuz KazeeW nick'ine gonderilmistir.. " demesine rağmen, sunucuda KazeeW nickine mesajın gelmemesinin nedeni ne olabilir ? (KazeeW nickinin ms info bilgisi şöyledir;-MemoServ- Not limiti: 20. -MemoServ- Yeni not geldigi, yeni baglandiginizda ve ya yeni not gelir gelmez bildirilecek.)
Soru 49 : Kanalımda " <IRC> Facia: selam " yazısı çıkıyor. Kanalımda bu satırın çıkma nedeni ne olabilir ?
Soru 50 : Kanalımda bulunan 999 seviyedeki Mircturk nickine ," /mode #kanal +qao-oaq Mircturk Mircturk Mircturk Mircturk Mircturk Mircturk " komutunu uyguladığımda, Mircturk nicki (-q) ve (-a) konumuna geçtiği halde diğer kipin (+o) chanserv deaktif olmasına izin vermiyor. Bunun ne gibi nedenleri olabilir ? Açıklarmısınız.

Not : 41-50 Sorular, MT HElper Seçme Sınav Sorularıdır.

Cevaplar...

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
Cevap 1 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $comchan($me,0) { topic $comchan($me,%UnyE) $upper($chan(%UnyE).topic) | inc %UnyE } Cevap 2 : /abook (/abook -wncl [nickname] ; w : whois , n : notify , c : control ve l : colors tabs ) Cevap 3 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $abook(0) { msg #brunch $abook(m*,%UnyE).nick | inc %UnyE } Cevap 4 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $abook(0) { echo -a $abook(%UnyE).nick ; $abook(%UnyE).picture | inc %UnyE } Cevap 5 : //say Tip : $disk(c:).type , Boş alan : $disk(c:).free , Etiketi : $disk(c:).label , Toplam Alan : $disk(c:).size Cevap 6 : //say Mircturk.txt dosyasının büyüklüğü (kb) : $file( c:\Mircturk.txt).size , Mircturk.txt dosyasında toplam satır adeti : $lines(c:\Mircturk.txt) Cevap 7 : //say Log dizini : $logdir , Mirc Dizini : $mircdir Cevap 8 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $finddir(c:\,*pr*,0) { echo -s $finddir(c:\,*pr*,%UnyE) | inc %UnyE } Cevap 9 : /timer 4 0 //timer 1 1 /kick #kanalım $nick(#kanalım,$ltimer,v) $read(kick.txt) Cevap 10 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $lines(c:\blacklist.txt) { mode #kanal +b $read(c:\blacklist.txt,%UnyE) | inc %UnyE } Cevap 11 : //var %UnyE 1, %a 0 | while %UnyE <= $comchan($me,0) { %a = %a + $count($chan(%UnyE).topic,***)) | inc %UnyE } | echo -a %a Cevap 12 : //var %UnyE 1 , %a 0 | while %UnyE <= $nick(#mircturk,0) { %a = $calc(%a + $count($nick(#mircturk,%UnyE),b)) | inc %UnyE } | echo -a %a Cevap 13 : //var %n 1 | while %n <= $nick(#x,0) { invite $nick(#x,%n) #y | inc %n } Cevap 14 : //say Mirc in açılış zamanı : $uptime(mirc,1) , IRc Servera Giriş Zaman : $uptime(server,1) , Bilgisayarımın açılış zamanı : $uptime(system,1) Cevap 15 : //echo -s $timestampfmt Cevap 16 : //echo -s $timer(5).com Cevap 17 : //echo -s $timer(mircturk).secs Cevap 18 : //echo -s $timer(0) cevap 19 : //var %UnyE $calc($nick(#,$me,a)-1) | while %UnyE >= 1 { mode # +I $nick(#,%UnyE) | dec %UnyE } Cevap 20 : //echo -s $ltimer Cevap 21 : //echo -s $duration(52000000) Cevap 22 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $fline(#eğitim,b*,0,1) { notify $nick(#eğitim,$fline(#eğitim,b*,%unye,1)) | inc %UnyE } Cevap 23 : /raw list C<15,T>10,>50,<100 Cevap 24 : /list –min 15 –max 15 #a* Cevap 25 : Exceptions listesinde bulunan murat nickli kişinin, sadece kanalda ban durumunda olması durumunda kanala girişi sağlanmış olacaktır. Fakat akick listesinde bulunan murat nickinin girişini, ancak akick listesinden silinmesi durumunda gerçekleşecektir. Akick servisler tarafından gerçekleştiği için +e nin bir geçerliliği olmıyacaktır. Cevap 26 : /cs set #kanal secureops on Cevap 27 : /mode kanal +s yada /mode kanal +p , /cs set #kanal mlock +ps (kanalı +p yada +s moduna aldığımızda info da cıkan bilgide topic kısmı gözükmiyecektir. ) Cevap 28 : /cs akick #kanal view *!helper@* Cevap 29 : Kanalda secureops opsiyonu açık olduğundan; kayıtlı mircturk nickline 1 access bile eklenmesi durumunda, kanalda nicke geçici op verilmesine olanak sağlamış olur. /cs access #kanal add mircturk 1 Cevap 30 : /who -c #MircTurk Cevap 31 : /cs set #kanal secureops off Cevap 32 : /cs set #kanal secure off Cevap 33 : /cs set #kanal keeptopic off Cevap 34 : /cs unset #kanal email Cevap 35 : /cs set #kanal hide email Cevap 36 : Leves de belirtilen özelliklerin değerleri, access değerine eşit olduğu için bu ozelliklerden koruma kipleri olan +q ve +a dan sadece birisini alırsınız. Buda +q kipi olur. Aynı şekilde diğer yetki kiplerinden +o +h ve +v kiplerinden bir tanesi almış olup , +o kipini almış olur. Kanala girşinde ise, +qo kipini sahip olmuş olur. Cevap 37 : Kayıtsız bir nickte kanal için en üst seviye olan 1000 erişimi, kanalı identify (kanala kendini şifre ile tanıtma) yaparak sahip olabilirsiniz. Nickiniz kayıtsız olduğu için, kanalda kullanabilcek hiç bir özellikten faydalanamazsınız. Kanalda sadece drop komutunu kullanmaya yetkili olursunuz. Bu yüzden restricted (kısıtlı erişim) olan bir kanala girişiniz Kabul edilmiyecektir. Cevap 38 : /ms read last Cevap 39 : /ms read new Cevap 40 : //ms list 1-10,15,20 | ms del 1-10,15,20 Cevap 41 : //nick birisi | setname helper | join #kanal Cevap 42 : /mode #Brunch +be * ?????*!???*@????* Cevap 43 : /cs akick #kanal add MT???*???MT!?????*@?????* sebep Cevap 44 : /cs set #mircturk mlock +f 2:15 yada /cs set #mircturk mlock +f [2t]:15 Cevap 45 : /mode #kanal +be * ~c:~#* Cevap 46 : " /userip Math " yapıp burda çıkan bilgi satıranda (
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) + değeri var ise away değil, - değeri var ise away durumundadır. Aynı şekilde " /userhost Math " komutu içinde geçerlidir. Cevap 47 : /whois irc2.muhabet.net nick yada /whois nick nick Cevap 48 : /ms set forward on (Ms info bilgisinde görüldüğü gibi notify kısmında, nickin memo almasını haberder edemiyecek bir engel durum söz konusu yoktur. Sunucuda KazeeW nickine memo gelmemesinin nedenide, gelen memoların mail bölümüne forward lı olmasıdır.) Cevap 49 : Kanalda +u modesi ile +m modesi aktif olması durumunda; Facia nickinin kanala göndermiş olduğu mesaj, Facia nicki ile aynı linkten giren yetkililere " <IRC> Facia: selam " şeklinde gözükecektir. Cevap 50 : Kanalının mod koruması (enforce) aktif durumunda. Mod koruma kişinin access seviyesi, auto seviyesine kadar olanını korur. Burda autoop seviyesini koruduğu için bunun üzerinde olan autoprotect ve q levels seviyeleri sadece founder e bırakılmış durumundadır. Bu yüzden 999 access li MircTurk nicki kanala girişte +o ile girip, sadece bu kip ve altındakilerinde mod koruma devreye girer.



Konu ad3m tarafından (13 Kasım 2007 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Temmuz 2007, 21:40   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Sorular...

Soru 1 : Kanalımda en son banı atan kişiyi, notify listeme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 2 : Kanalımda ilk banı atan kişiyi, watch listeme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 3 : UnyE nicki ile aynı bulunduğumuz kanalları, ajoin listeme nasıl eklerim ?
Soru 4 : Help kanalında bulununan yetkili (+o) kişilerin, help kanalında konuşmadıkları zamanlarını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 5 : Notify listemin hepsini nasıl silerim ?
Soru 6 : Kanalımın exception listesinde, 10. sırda bulunan maskın ne zaman atıldığını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 7 : #eğitim kanalında bulunan tüm invexleri (+I), #help kanalına nasıl aktarabilirim ?
Soru 8 : Mouse kullanmadan, Kanalın nick listesinde bulunan bir nicki nasıl seçerim ?
Soru 9 : Kanalımın nick listesinden mouse ile seçtiğim nicklere, kanalımda voice nasıl verebilirim ?
Soru 10 : +o kipini almamış 3. kullanıcıya, kanalımda +o kipini nasıl verebilirim ?
Soru 11 : mIRCturk nicki ile diğer ortak olduğumuz kanallarda olan kullanıcıların, kanalıma girişlerine engellemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 12 : Notify listemin birinci sırasında bulunan kullanıcın, bana ping atmasını istemiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 13 : Kanalımın Nick listesinde seçmiş olduğum nicklerden, 3. sırada olanını ignore etmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 14 : Kanalımda bulunan halfop nicklerinin hepsine exceptions nasıl verebilirim ?
Soru 15 : Kanalımda +I almış en son nickin, harf uzunluğu kadarı olanına +e vermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 16 : Kanalım topiciğinde, a ile başlayan kelimeleri status penceresine nasıl yazdırabilirim ?
Soru 17 : mIrc imde çıkan beep sesini kapatmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 18 : Başkaları tarafından" /invite nick #kanal " komutu ile , otomatik olarak invite yapılmış olduğum kanala giriş yapıyorum. Bunu nasıl engellerim ?
Soru 19 : Helper identine sahip kullanıcıların kanalıma girdiklerinde, kanalda bulunduğum sürece +o kipini alsınlar. Bunu nasıl yaparım?
Soru 20 : "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
" maskına sahip kullanıcıların, yetkili olduğum #a, #b ve #c kanallarına girdiklerinde voice almasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 21 : "//server irc.superonline.com | server -m irc.mircturk.com | server -m irc.kelebek.gen.tr " komutu ile 3 suncuya giriş yaptım. Kelebek sunucunun penceresinde, MircTurk sunucusunun status penceresindeki yazıları nasıl temizlerim ?
Soru 22 : Özelimde bulunan 3. sırada ki kullanıcya whois cektikten sonra, query penceresini kapatmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 23 : Kullanmış olduğum mIRc en üst (on top) konumundadır. Bunu nasıl kaldırabilirim ?
Soru 24 : Özel pencerelerinde bulunan tüm yazıların hepsini nasıl silebilirim ?
Soru 25 : Kanalımda bulunan " UnyE " nickinin ip bölümüne ban atıp, kanaldan atmak istiyorum. Tek komut ile bu atmış olduğum bu banın, 2 dakika sonra açılması şartıyla nasıl yapabilirim ?
Soru 26 : Özelimde bulunan herkeze action yazı şeklinde nasıl mesaj gönderebilirim ?
Soru 27 : Kanalımın topiciğini, clipboard a nasıl aktarabilirim ?
Soru 28 : Kullanmış olduğum mIRC imde, nick listesindeki bulunan kullanıcıların rengine dokunmadan, kanala mesajında kırmızı rengini alsın. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 29 : Kanalıma ait pencerede; belirlemiş olduğum resim, ekranı kaplamış şekilde gözüksün. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 30 : mIRC imin timestamp formatını, HH:nn:ss şeklinde yapıp aktif konuma geçirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 31 : mIRC imde ki notice mesaj rengini, normal yazı renk ayarına göre nasıl ayarlarım ?
Soru 32 : Özelimde bulunan kullanıcılar arasında, mail adresim ile aynı olan kullanıcıları silence listeme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 33 : #Eğitim kanalında verilen eğitim için log almayı unutan birisi olarak, #eğitim kanalında gerçekleşen yazışmaları nasıl bir dosyaya aktarabilirim ?
Soru 34 : Sunucudan kopup tekrar bağlanmam durumunda bile, her 1 Dakikada bir Mircturk nickine whois çekmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 35 : Kanalıma gelen memo ları, registerli Mircturk nicki hariç herkez okuyabilsin. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 36 : #mIRCTurk Kanalını +i moduna alıp, sadece en az 5 haneli nickler ile en fazla 20 haneli nicklerin girişine izin nasıl verebilirim ?
Soru 37 : " /who mIRCTurk " komutunda, " #brunch mIRCTurk H
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
:0 ... " bilgisini alıyorum. Bu bilgiden çıkan sonuca göre, mIRCTurk nicki kayıtlı bir nick midir ? Bunu nasıl anlarız ?
Soru 38 : Belirtmiş oldğumum nick'in, kullanıcı adı, gerçek adı ve hostu gibi bilgileri tek bir satırda nasıl öğrenebilirim ?
Soru 39 : Kanalıma gelen bir kişinin, 2 dakika içinde sadece 2 defa giriş yapmasını istiyorum. Bunu hangi komut satırı ile yapabilirim ?
Soru 40 : Kullanmış olduğum mIRC den, "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
nasıl girebilirim ?
Soru 41 : #Help kanalında, 6 saniye içinde maximum 3 mesaj atılabilsin. limitin aşılması durumunda, kullanıcı banlanıp ve atılsın ?
Soru 42 : #Mircturk kanalında, en fazla dört haneli nickleri ve away olmayanlarını nasıl listelerim ?
Soru 43 : User komutları hakkında nasıl yardım alabilirim ?
Soru 44 : Kanalımda mIRCTurk nickine ban atmak istiyorum. Fakat bu komutun 2 dakika sonra işlem görmesi için ne yapmam gerekir ?
Soru 45 : Davetsel modunda ve modeleri sıfırlanmış olan kanalıma, kanal dışından hiç bir türlü mesaj atılmasını istemiyorum. Bunu kalıcı olarak nasıl yapabilirim ?
Soru 46 : Nick komutunu kullanmadan, nickimi nasıl değiştirebilirim ?
Soru 47 : /userip Math " komutunu uyguladığım zaman, "Math=
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
" bilgisini alıyorum. Bu bilgi satırında "-" işaretinin, "+" işaretine dönüşmesi için Math nicki ne gibi bir komut uygulaması gerekir ?
Soru 48 : Kanalıma sadece "/setname #istanbul " komutunu uygulayan kullanıcıların girişine izin vermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 49 : " /who xyz " komutunda, " #muhabbet xyz H
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
:0 abc " bilgisini alıyorum. Bu bilgiden çıkan sonuca göre, xyz nicki kayıtlı bir nick midir ? Bunu nasıl anlarız ?
Soru 50 : Ne Userler Var , Bilgili Olup ; Güzel Bir #Help Kadrosuna Girmek Isteyen , Ne Bilgili Helperler var ; Daha Insan Kadrosuna Giremeyen ?

Cevaplar..

Cevap 1 : Kanalda en atılan ban, kanalın ban listesinde birinci sırada ki bandır.($ibl(#kanal,1)) Cevap; //notify $gettok($ibl(#kanal,1).by,1,33)
Cevap 2 : //watch + $+ $gettok($ibl(#last,$ibl(#last,0)).by,1,33)
Cevap 3 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $comchan(UnyE,0) { ns ajoin add $comchan(UnyE,%mircturk) | inc %mircturk }
Cevap 4 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $nick(#help,0,o) { echo -a $nick(#help,%mircturk,o) nickinin #help kanalında konuşmadığı süresi ; $nick(#help,%mircturk,o).idle dir. | inc %mircturk }
Cevap 5 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $notify(0) { notify -r $notify(%mircturk) } | inc %mircturk
Cevap 6 : //echo -a $iel(#kanal,10).date
Cevap 7 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $iil(#eğitim,0) { mode #help +I $iil(#eğitim,%mircturk) | inc %mircturk }
Cevap 8 : /sline #kanal nick
Cevap 9 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $snick(#kanal,0) { mode #last +v $snick(#kanal,%mircturk) | inc %mircturk }
Cevap 10 : //mode #kanal +o $nopnick(#kanal,3)
Cevap 11 : //var %a 1 | while %a <= $comchan(mIRCTurk,0) { mode #kanal +b ~c: $+ $comchan(mIRCTurk,%a) | inc %a }
Cevap 12 : //ignore -t $notify(1)
Cevap 13 : //ignore $snick(#kanal,3)
Cevap 14 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $nick(#kanal,0,h) { mode #kanal +e $nick(#kanal,%mircturk,h) | inc %mircturk }
Cevap 15 : //mode #kanal +e $str(?,$len($gettok($iil(#kanal,1),1,33)))
Cevap 16 : //var %mircturk 1 | while %mircturk <= $wildtok($chan(#kanal).topic,a*,0,32) { echo -s $wildtok($chan(#kanal).topic,a*,%mircturk,32) | inc %mircturk }
Cevap 17 : /ebeeps off
Cevap 18 : /ajinvite off
Cevap 19 : //aop on | aop *!helper@* #kanal
Cevap 20 : //avoice on | avoice *!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
#a,#b,#c
Cevap 21 : /scon 2 /clear -s
Cevap 22 : //whois $query(3) | close -m $query(3)
Cevap 23 : /showmirc -p
Cevap 24 : /clearall -q
Cevap 25 : /ban -ku120 #kanal UnyE 2
Cevap 26 : /qme mesaj
Cevap 27 : //clipboard $chan(#kanal).topic
Cevap 28 : //cnick on | cnick -m1 * 4
Cevap 29 : /background -pt #kanal dosyaadı(mirc klasöründe değil ise, bulunmuş olduğu dizini ve uzantısını belirtmeniz gerekir.)
Cevap 30 : //timestamp on | timestamp -f HH:nn:ss
Cevap 31 : //color normal $color(notice).dd
Cevap 32 : //var %mIRCTurk 1 | while %mIRCTurk <= $query(0) { if $gettok($emailaddr,1,64) = $gettok($query(%mIRCTurk).addr,1,64)) { silence + $+ $query(%mIRCTurk) } | inc %mIRCTurk }
Cevap 33 : //var %mIRCTurk 1 | while %mIRCTurk <= $line(#eğitim,0) { write c:\log.txt $line(#eğitim,%mIRCTurk) | inc %mIRCTurk }
Cevap 34 : /timer -o 0 60 /whois mIRCTurk
Cevap 35 : //cs levels #kanal set memo 0 | cs access #kanal add Mircturk -1
Cevap 36 : /mode #mIRCTurk +ibI ?????????????????????* ?????*
Cevap 37 : Çıkan bilgi satırında, nick ve ident@host kısmın arasında (mIRCTurk H
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) sadece " H " harfi mevcuttur. Buda nickin away olmadığını belirtir. Eğer bu harfin yanında r (register) harfi de olsaydı, kayıtlı bir nicktir diyebilirdik. Bu durumda mIRCTurk nicki kayıtsız nicktir.
Cevap 38 : /userhost nick yada /userip nick
Cevap 39 : /mode #kanal +j 2:120
Cevap 40 : /run -n [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cevap 41 : /mode #help +f [3t#b]:6
Cevap 42 : /who +c-na #mircturk ?????*
Cevap 43 : /helpop ?usercmds
Cevap 44 : /timer 1 120 /mode #kanal +b mIRCTurk
Cevap 45 : /cs set #kanal mlock +inK yada /cs set #kanal mlock +imK
Cevap 46 : /tnick nick
Cevap 47 : "/away " komutunu uygulaması gerekir. Orda ki "-" işareti, kişinin away olduğunu belirtir. "/away" komutu ile "+" işaretine dönüşmüş olur.
Cevap 48 : /mode #kanal +be * ~r:#istanbul
Cevap 49 : Çıkan bilgi satırında, nick ve ident@host kısmın arasında (xyz H
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) sadece " H " harfi mevcuttur. Buda nickin away olmadığını belirtir. Eğer bu harfin yanında r (register) harfi de olsaydı, kayıtlı bir nicktir diyebilirdik. Bu durumda xyz nicki kayıtsız nicktir.
Cevap 50 : Demek ki Çok bilgili olmakla bu iş olmuyor. İyi bir helper Saygılı, Dürüst ve Hoşgörülü olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Eylül 2007, 14:22   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Hakkını nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum hocam, çok sağolasın bugüne kadar yardımların ve bundan sonra ki yardımların için.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ekim 2007, 15:03   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)




Sorularda emegi geçen herkese teşekkür ederim

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
adet, cevap, mirc download, mirc indir, soru, unye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2 Soru ve cevap. Lilith IF Ekstra 5 05 Şubat 2011 14:55
Oyun botu soru dosyasindaki soru|cevap duzenini tersine çevirme (Çözüm) Weise Eggdrop, NeoStats, BNC 0 24 Ocak 2011 14:04
Soru cevap Süslü Ah Erkekler 0 12 Nisan 2008 20:07