IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2005, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IRC, mIRC ve Chat Hakkinda Bilmek istediginiz Hersey..




mIRC Ingilizce bir programdir ve su anda diger dillere cevirilmis versiyonlari bulunmamaktadir.Bununla birlikte mIRC'in kullanimi zor degildir. Pek çok tuslarin,özelliklerin ve de fonksiyonlarin kullanimi oldukca kolaydir. Böylelikle komutlari ve ayarlari da..Bütün bu islemlerin ilki mIRC'in kurulumu ve IRC'ye baslangictir.(En zor kismi da sadece bu).

IRC nedir?

IRC(Internet Relay Chat-Internet Aktarimli Sohbet) Dünyanin her yerinden insanlarin katilip konustugu -daha dogrusu yazistigi- sanal bir bulusma ortamidir.mIRC'in kullanimiyla kücük bir program IRC network'ünde bulunan bir servera baglanir.Bütün serverlar birbirine baglidir ve mesajlar bir kullanicidan digerine IRC network'ünde ulastirilir.Bu sayede binlerce IRC kanalinda,yüzlerce IRC network'ünde ya da sadece bir kisiyle özel olarak tartismalara ve sohbetlere ,siz veya onlar dünyanin neresinde olurlarsa olsunlar, katilabilme imkani bulacaksiniz.Bütün insan iliskilerini, düsüncelerini ve meraklarini bulacaksiniz.

mIRC nedir?

IRC'yi kullanmak için Khaled Marmad-Bey tarafindan yazilmis olan kücük bir programa(mIRC) ihtiyaciniz var.mIRC oldukça kullanisli bir IRC programidir.mIRC'i bedava olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden alabilirsiniz.Bu dosyada size onu bilgisayariniza almak(download),yüklemek ve kullanmak konusunda yardimci olacagiz.

IRC'ye nasil katilinir?

Tasalanmayin, size mIRC'in kurulumu ve bilgisayariniza almaniz ile ilgili her türlü bilgiyi verecegiz.Eger daha önceden yaptiysaniz hemen kurabilirsiniz, eger bugün degilse yarin mutlaka.Assagida belirtilen bilgileri okumaya ve takip etmeye baslayabilirsiniz....

Birseyler kacirirsaniz paragrafi tekrar okuyun.Eger ilk seferinde anlayamazsaniz, baska adreslerde de bilgiler bulabilirsiniz.Örnegin; Irc baslangici hakkinda bilgi icin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulunsun ki bu konuda pekcok yardim dosyasi bulabilirsiniz ama simdi burayi okumaniz gerekir.

mIRC nasil bilgisayara alinir(download)?

mIRC kendi kendini bilgisayariniza kuran bir program olarak tasarlanmistir,diger Internet programlarinda oldugu gibi.Öncelikle hangi mIRC yayimini kullanmaniz gerektigini bulmalisiniz.mIRC 16 bit ve 32 bit yayimlariyla bulunmaktadir.16 bit yayimi eski isletim sistemleri icin gecerlidir,mesela Windows 3.1 yada 3.11. 32 bit yayimi ise Windows95,98,2000 ve NT icin gecerlidir.

Bahse girerimki hangisini kullanacaginizi biliyorsunuz. 16 bit icin olan sürümü mircxxs.exe olarak adlandirilmistir."s" harfini gördünüz mü? Bu 16(sixteen)'yi anlatmaktadir.32 bit icin olan ise mircxxt.exe'dir.Burdaki "t" ise 32(thirty-two)'yi belirtmektedir.

Seciminizi yaptiginiza göre simdi download islemine gecebilirsiniz.Internet Gezgincinizi calistirin ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine ya da ilgili diger bir adresine baglanin.Download sayfasina gitmek icin download yerleri ile dolu olan bir link göreceksiniz.Bu degisik download adresleri önemli degildir cünkü hepsi ayni dosyayi vermektedir.Elbetteki size daha yakin bir adresten download etmeniz islemi hizlandiracaktir.Dosyayi harddiskinizde belirlediginiz ve daha sonra kolayca bulabileceginiz yere alin.Sabirli olun, mIRC in download'u birkac dakika sürebilir.

Ya simdi? Kurulum!

Dosyayi aldiktan sonra kurulumuna baslayabilirsiniz.Download ettiginiz dosyayi harddisk'inizde bulun.Bulduktan sonra dosyanin üstüne mouse ile cift tiklayin.Bu kurulumu baslatacaktir.Program size lisans dosyasini okumanizi ve mIRC'i nereye kurmak istediginizi (Destination Folder) soracaktir.Normal olarak C:\mirc\ seklinde kurulum en iyisidir."OK" dügmesine birkac kez basacaksiniz ve en sonunda "Install" dügmesi.iste kurulum isi de tamamlandi. Kurulum programi gerekli seyleri otomatik düzenleyecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Şubat 2005, 18:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
m1rc ilk defa baslatal1m.




simdi mIRC'i ilk defa baslatalim.

Artik mIRC bilgisayariniza kuruldu ve kullanima hazir.Baslamadan önce Internet baglantinizin bulunmasina dikkat edin.Modem'iniz vasitasiyla baglantinizi kurun, tamam? simdi mIRC'in kücük iconunu Start(Baslat) kismindan bulun.Buna tiklayarak programi calistirabilirsiniz.

mIRC ilk defa calisacak ve Ayarlar(Options) menüsü belirecektir.Burda bazi temel bilgileri yazmalisiniz.En basta "Connect" menüsü önemlidir.Diger bölümleri unutup sadece Full Name, E-Mail address, Nickname ve Alternative kisimlarini doldurun;




Full name: (örn: ThE_ReLiC)
E-mail address: (örn: @bizimsinif.gen.ms)
Nickname: (örn: ThE_ReLiC)
Alternative: Eger rumuzunuz kullaniyor ise birtane daha belirtmelisinizki baglanti sirasinda sorun olmasin. (örn:ThE_ReLiC1)
Eger isterseniz baska bir server secebilmenize karsin standart olarak Karisik US DALnet serveri belirlenmistir.Gercek adinizi ve E-Postanizi belirtmek zorunda degilsiniz, kücük "Invisible" kutusunu gördünüz mü? Size tavsiyem bunu aktif hale getirin, yani Tik isareti koyun ki, Server genelinde yapilan aramalarda kimse sizi bulamasin.

iste simdi hersey baglanmaniz icin hazir."Connect to IRC Server" dügmesine tiklayin ve IRC dünyasina hosgeldiniz, Tebrikler!!En iyisi de bütün bu islemleri bir daha yapmayacaksiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilmek, chat, hakkinda, hersey, irc, istediginiz, mirc, mirc download, mirc indir, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhabbet Kuslari Hakkinda Hersey... NefeS Evcil Hayvanlar 1 09 Şubat 2011 17:42
Atlar Hakkinda Hersey Sır Metin2 1 03 Kasım 2010 04:18
pr3 chat sitesinden pr3 sohbet chat ve mirc ^^BöCeK^^ Link değişimi 4 27 Mayıs 2008 10:44