IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Gulsum
  • 1 Post By muratt_aziz

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2013, 16:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
mirc7.29




merhaba mirc yeni versiyonu 7.29 çıktı ve bundada karakter sorunu var . kendi form sayfasında gezinti yaptım ve sorunun giderileceği şeyler hakkında bazı bilgiler vermiş ama anlamadım.burdaki coder arkadaşlar okuyup ne demek istediğini bizim anlıyacağımız şekilde anlatabilirmi.

Eğer bazı fark etmiş olabileceğiniz gibi, mIRC yeni sürümü artık kod sayfaları destekler. Bu mIRC artık Unicode uygulama olduğundan ve sadece göndermek ve UTF-8 kodlanmış metin alacaksınız. İdeal olarak, amaç kod sayfaları bir bütün sigara bağımlı olarak IRC yapmak için, herkes her dilde tüm karakterleri görmek mümkün olacak böylece.

MIRC eski sürümleri, her kullanıcı el statüleri / kanal / sorgu belirli bir yazı tipi ve belirli bir dili görüntülemek için codepage pencereler her yapılandırmak, ve bu sadece bu dil için çalıştı vardı. Yeni biri bu kanala kanal, ya da birisi katıldı ve farklı bir dil konuşan, metin kendilerine ve başkalarına çöp gibi görünür. Hiçbiri daha çok gerekli olduğu UTF-8 araçlarının kullanımı. IRC Herkes kod sayfaları herhangi bir işe yaramaz ya Yapılandırmadan olmadan, dil ne olursa olsun, herkes başkasının metin okumak mümkün olacak.

Kod sayfaları ile sorunu kanallar listesi penceresinde en bariz. Kanal listesi penceresi codepage özgü kodlamaları kullanan birçoğu kanal isimleri ve konuları, binlerce listeler. Ancak pencereyi tek codepage kullanarak metin görüntüleyebilirsiniz. Bu, codepage kullanmıyorsanız kanal isimleri veya konular çöp olarak görüntülenir anlamına gelir. Aynı husus, tüm kanal ve kullanıcılar farklı dillerde sohbet sorgu pencereler için geçerlidir.

Bu mIRC v6.35 doğru kod sayfaları işleme görünse, orada yani sadece kanal listesi penceresi gibi bağlamda bir eksikliği nedeniyle yapamaz durumlarda çok sayıda vardır, ve birçok kullanıcı gibi bozuk gibi konular, bildirdin yılda metin ve yanlış kodlamaları,. Bu mIRC tüm önceki sürümlerinde mevcut olan aynı sorunları neden olmadan mIRC v7.1 için codepage desteği eklemek mümkün olmazdı.

Bazı IRC istemcileri hem UTF-8 ve belirli bir kod sayfasını birleştirmek "melez" kodlamaları destekler. MIRC sonuç yana daha karışıklık yarattı olurdu yapsaydı ne yazık ki geçerli olmazdı UTF-8 ve codepage sorunları devam edecekti.

MIRC Unicode sürümü gelişimi sırasında, seçim ya da tüm kullanıcıları etkiler onlarla birlikte gelen tüm kodlama sorunları ile birlikte, kod sayfaları desteklemek ve gelecek yıllar için bu sorunları da sürdürebilmek, ya denemeye devam etmekti UTF-8 için tam hareket ettirerek, bir bütün olarak IRC için, bir kez ve herkes için bu sorunu gidermek.

Ben bu bazı kullanıcılar için bir sorun olacak fark - birçok ağlar / sunucu / codepage özgü kodlamaları kullanan kanallar vardır. Ben 2006 yılından bu yana mIRC tarafından desteklenmiştir UTF-8, yararına yeterince kullanıcıların kod sayfaları uzaklaşmaya ikna etmek için bir teşvik olacağını umuyorum.


Bu mIRC 7.x Unicode değil, kod sayfaları kullandığını açıklar. Konuşurken insanlar hala eski kod sayfaları kullanıyorsanız, o zaman mIRC yeni sürümlerinde düzgün görünmeyecektir. Onlar Unicode (mIRC bile eski sürümleri Unicode etkinleştirebilirsiniz) kullanabilirsiniz sürece, her şey düzgün gösterecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Şubat 2013, 13:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: mirc7.29




Birdizi düzenlemelerin olduğunu Söylüyor
1:SSL sertifikası sağlamalarının artık tüm sertifikalar için servers.ini dosyasında saklanır ve bir sertifika son bağlantıdan itibaren değişip değişmediğini bir uyarı ile görüntüler.
2:/ Help komutu bir arama teriminin doğru konumu göstermediği ile ilgili bir sorun giderildi.
3:/run komutu eski ve yeni windows sürümleri için yenilendi
4:Editbox tampon özelliği geliştirildi
5:/ Vol-v komutu yeni windows sürümleriyle uygun hale getirildi.
6
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
irtakım Hatalar Düzenlendi Diyelim kısaca devamına
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Karakter sorunuyla ilgili çalışmaların olduğunu belirtmiş

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
mirc729


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lütfen Okuyun. Kacak + Mirc7 + Gazetelergazetesi siteleri FiRaRi Link değişimi 19 24 Temmuz 2009 00:28