IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2008, 17:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kimdir Bu Khaled Mardam-Bey ?




Biyografi

Mardam Khaled Bey Kimdir ? Who is Mardam Khaled Bey ?Oncelikle mIRC aciliminin ne oldugunu anlamak gerekir. Açılımı (M)ardam Khaled Bey (I)nternet (R)elay (C)hat ‘tir.
Resmini gördüğünüz bu kişi Khaled Mardam Bey. Evet ismi biraz ilginç ama bu kişi yeryüzündeki birçok insanın birbiriyle tanışmasında, çok sıkı dostlukların temelinde ve hatta IRC’de tanışan 2 kişinin evlenmesinde büyük rol oynayan kişidir.
Khaled 1968′de Jordan’ın (Ürdün) Amman şehrinde doğdu. İsminin ilginç olmasının sebebi ise Suriye’li bir babası, Filistinli bir annesi ve Danimarka’lı bir büyükannesinin olması. Ama şuan kendisi bir İngiliz vatandaşı. Çok iyi bir çocukluk dönemi geçirdiği söylenemez. Ama şimdi çok renkli bir yaşamı var. İngiltere de oturuyor ve 1995′te kurduğu mIRC Co.Ltd şirketinde çalışıyor.
Çay’ı seviyor, fakat bir aralar “çay benim hayatım” diyen Khaled eskisi kadar içmiyor. Puzzle oyunlarından ve Calvin & Hobbes çizgi serüvenlerinden hoşlanıyor. Hayvanları çok sevdiği için etlerini yemiyor. O bir vejeteryan ! Kitap okumayı çok seviyor, en son Jostein Gaarder’in Sophie’s World, ve Kurt Vonnegut’un Galapagos isimli kitaplarını okuduğunu belirtiyor.
mIRC Neden Bu Kadar Tutuldu?

Bu programın diğer client programlarına nazaran bu kadar fazla ilgi görmesinin sebebi şüphesiz IRC aleminin en eski ve sade programlarından biri olmasıdır. Her şeyin çözüldüğü nokta ise ayarlanabilir menüleri, kendinize göre yapabileceğiniz çeşitli komutlar,scriptler vs…
Bir mIRC download ettiğinizde biri mIRC(32&16).exe ve beraberinde 3-4 tane dosya görürsünüz. İlk çalıştırdığınızda ise kendisi otomatik olarak birkaç klasör oluşturur. Program ise olabildiğince sadedir. Ufkunuzu genişletmek amacıyla her şeyi sizin yapmanız gerekir. En önemli unsurlardan biri ise inanılmaz küçük boyutudur.
Bu programla yapılabileceklerin ardı arkası yoktur. Her zaman belirli bir çizgide yürümezsiniz aksine kendi hayal gücünüzü zorlarsınız. Bilgisayarınızı ve işletim sisteminizi baştan aşağıya kontrol edebilirsiniz. Web’ten istediğiniz dokümanlara ulaşabilir ve FTP ve Telnet gibi gereksinimlerinizi yazacağınız kodlarla karşılayabilirsiniz. Artık sizinde kendinizi aşma zamanınız gelmedi mi?
Programın amacı ise, teknolojinin bugünkü kadar gelişmediği o günlerde, mevcut Internet’i olan bilgisayar kullanıcılarını dünyadaki diğer kullanıcılarla buluşturmaktı. Çeşitli şirket görüşmeleri, Net Meeting ‘ler vs.. için tasarlanmıştı. Bugün bu amaç, geçmiştekinden pek farklı değildir fakat bugün genelde mIRC programı eğlence ve stres atma aracı olarak görülüyor.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2008, 19:09   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kimdir Bu Khaled Mardam-Bey ?




vay be
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
eyw KİLL sağol

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
khaled, kimdir, mardambey, mirc download, mirc indir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Khaled Mardam Bey - Şok Haber DoqancanPusat Yalan Haber 10 16 Mayıs 2015 19:48
mIRC v6.03 Khaled Mardam-Bey bunun verion çekildiğinde çıkmaması için ne yapabilirim hayalet77 mIRC Scripting Sorunları 22 28 Temmuz 2013 18:27
mIRC'ın Kurucusu Khaled Mardam, Sefalet İçinde Yaşadığı Gecekondudan Veryansın Etti. RoCKeR IF Ekstra 21 26 Nisan 2011 01:34