IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2015, 14:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sepultura.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Brezilya gibi üçüncü dünya ülkesinden çıkıp azim ve hırsı ile Dünya metal arenasının tepesine oturan Sepultura ülkem gruplarına örnek teşkil etmeli.

Son yıllarda müzikal olarak geçmiş yıllarını mumla aratsa da siyasi duruşu ve söylemleri ile hala ilk gün ne ise o. 80'li yılların başında metal hayranı dört genç bir Brezilya’nın sahil şehri Belo Horizonte’de bir araya gelir ve Sepultura’yı kurarlar. Kuruluşun hemen ardından Brezilyalı dost gruplar Overdose ile Split EP olarak ‘’Bestial Invasion’’ ı yayınlarlar.

‘’Antichrist’’ ve ‘’Bestial Invasion’’ gibi şarkılar ile dikkat çeken ve hayran kitlesini genişleten grup 1986 yılında kendi albümleri ‘’Morbid Visions’’ yayınlar. Albüm turnelerinin ardından gitarist Jairo Guedez grubu bırakır.

Jairo’dan dolan boşluğu Andreas Kisser ile kapatan grup 1987 yılında ‘’ SCHIZOPHRENIA’’ albümünü yayınlar. Bu albüm ile beraber Sepultura’nın gün geçtikçe artan ünü Brezilya sınırlarını aşar. Avrupa da grubun 30.000 satması ile grup Road-Runner Records un dikkatini çeker ve anlaşma imzalar.

‘’Beneath the Remains’’ albümü ile Sepultura thrash-death arenasına damgasını vurur. Bu başarıda en büyük pay ünlü prodüktör Scott Burns’e aittir. ’’Inner-self’’,Benath the Remains’’ ve ‘’Mass Hypnosis’’ bu albümdeki klasikleşmiş şarkılardan sadece bazılarıdır. Bu albüm turnesinde grup alman thrash grubu Sodom’a eşlik eder.

1991 yılında tekrar Scott Burns prodüktörlüğünde kaydedilen ‘’Arise’’ yayınlanır ve Sepultura ‘nın başarısı katlanarak devam eder. ’’Arise’’, ’’Dead Embryonic Cell’’ ve ‘’Biotch is Godzilla’’ bu albümün hit şarkılarıdır.

1993 yılında İngiltere’de bir şatoda verilen parti ile beraber Sepultura’nın metal müziği, Brezilya folk etkileri ile birleştirdiği albüm ‘’Chaos A.D.’’ yayınlanır. Artık Sepultura metal arenasında bir devdir.

1994 yılında Max Cavalera yanına Fear Factory gitarsiti Dino’yu alıp Nail-Bomb adlı yan proje kurar,bu grupla bir albüm yapar ve Dynamo’da sahne alır. Her açıdan Nailbomb Sepultura hayranları için kült bir grup olmuştur.

1996 yılında Sepultura ‘’Chaos A.D’’ ile başladığı müzikal yolu bir adım daha ileri götürüp Brezilya etkilerini iyice arttırığı albüm ‘’Roots’’ u yayınlar.Albümde en dikkat çeken şarkı Xavantes yerlileri ile kaydedilen ‘’RAMATAHATTA’’ dır.

1997 yılında üvey oğlu Dana’yı yitirmenin acısı ile sarsılan Max, karısı - ki karısı Gloria aynı zamanda grubun menajeridir - ve grup arasında kalır; seçimini eşinden yana kullanır. Herkes ondan Nailbomb’a devam etmesini beklerken o kendine Soulfly’ı kurar.

Bu sırada grup ilk olarak üç kişi devam etme kararı alır ve bir süre o şekilde tura çıkarlar. Fakat Andreas’ın vokal ve gitar işini yürütememesi nedeniyle hard-core kökenli vokalist Derrick Green gruba dahil olur. Beste aşaması bitmek üzere olan albümde hemen vokaller kaydedilir ve piyasaya sürülür. Bu albümde hayranları bir sürpriz beklemektedir. Eski Metallica bassçısı ‘’Hatred Aside’’ şarkısında vokal yapmaktadır. Brezilya folk müziği etkilerinin yanına Japon Kodo davullarıda eklenir.

Bu albümün ardında grup 2001 yılında ‘’Nation’’ ve bu sene ‘’Roarback’’ albümlerini yayınlar. ’’Nation’’ albümünde ‘’Sepulnation’’ şarkısında üyeler olmasını istedikleri özgür,adil ve ütopik bir ülkeyi anlatırlar. Her ne kadar Roots sonrası müzikal olara bana keyif vermeyen bir grup olsa da geçmişi ve siyasi duruşu ile her daim saygı duyduğum ve hayatımın bir dönemine damgasını vurmuş gruptur Sepultura.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sepultura


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Roots Bloody Roots - Sepultura hAte Yabancı Şarkı Sözleri 0 28 Eylül 2014 16:28
Territory - Sepultura hAte Yabancı Şarkı Sözleri 0 28 Eylül 2014 16:28
Refuse Resist - Sepultura hAte Yabancı Şarkı Sözleri 0 28 Eylül 2014 16:27