IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 22:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Star Wars: The Clone Wars Republic Heroes - Ps2





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyun Bilgileri

Yıllar önce ilk Star Wars serüvenini hazırlarken, herhalde tahmin etmiyordu bugünlere geleceğini George Lucas. Belki onun için sadece bir hayaldi elit yapımcıların arasına girebilmek, sonra Star Wars sayesinde hayali gerçek olacaktı. İlk filmin yoğun ilgi görmesiyle, iki, üç derken çizgi filmleri yapılmaya başlandı, daha sonra video oyunları. Şimdiye kadar birçok bilgisayar oyunu yapıldı bu maceranın, kimisi SW isminin hakkını verdi, kimisi sadece bu markanın ardına sığındı. George Lucas doyamadı SW’ye, şu sıralar Cartoon Network’te yayınlanan animasyon dizisi The Clone Wars’un ‘lacivert hali’ The Clone Wars:Republic Heroes, Krome Studious ve Lucas Arts işbirliğiyle karşınızda.


Galaksi’de Yıldız Savaşları

Elimizdeki senaryo, TV’de yayınlanan The Clone Wars ile oldukça benzer. Bu diziyi de muhtemelen yaşı küçük olan SW hayranları seyrettiği için, yapımcıların amacı da bu hayranlara hitap etmek olsa gerek. Çizgi diziyi seyredenlerin ve sevenlerin oyuna da çabuk ısınacağını belirteyim. Seriyi bilmeyenler için de söylemeliyim, daha ne olduğunu anlamadan kendinizi savaşın içinde bulacaksınız. Bölüm aralarında ekrana gelen videolarla konuya yavaş yavaş hakim oluyorsunuz, ara filmlerin oyundaki yeri önemli, komik diyaloglar ve yaşanan olayların dayandığı temeller hep bu videolar sayesinde açığa çıkıyor.


The Clone Wars’a yabancı olanlar için de güzel bir bölüm hazırlamış yapımcılar, menüde bulunan ‘Databank’ sayesinde Jedi, ‘Clones’, ‘Droids’ ve ‘Villains’ topluluklarına ait önemli karakterleri tanıyabiliyor, oyunda bulunan araçların ve silahların özelliklerini ve hangi grubun elinde olduklarını görebiliyorsunuz. Kim kiminle mi savaşıyor? Onu da söyleyelim;
‘Droids’lere karşı savaşı üstün götüren Jedi’lar ve ‘Klonlar’, son darbeyi indirmek için saldırıya geçmiştir. Fakat ‘Villains’lerin de duruma müdahale etmesiyle savaşın seyri tekrardan değişmiştir. Bu savaşta hem Jedi, hem de ‘Klonlar’dan karakterler kontrol ediyorsunuz. Her bölümden sonra kontrolünüzdeki karakter ve bulunduğunuz bölge değişiyor. Anakin Skywalker, ‘Padawan’ Ahsoka, Captain Rex ve Obi-Wan Kenobi gibi önemli kişileri dönüşümlü olarak kullanıyoruz, bu sayede hem savaşın farklı noktalarındaki durumu görüyor, hem de farklı karakterler kullanarak sıkılma eşiğini yukarı çekiyoruz.


Her bölümde Büyük Jedi Üstadı Yoda, size yardımcı oluyor. İlk başlarda tuş kombinasyonlarını öğretirken, ilerleyen bölümlerde karşılaştığınız düşmanlar ve farklı durumlar nedeniyle size akıl veriyor ve yapmanız gerekenleri söylüyor. Bu yönden oyunun zorluk seviyesi bir hayli düşüyor. Zorluğu düşüren bir başka unsur da haritada bulunan mavi kontrol noktaları, 10 metrede bir yenilenen bu kontrol noktaları, öldüğünüz zaman tekrar oyuna başlayacağınız yeri gösteriyor. Dediğim gibi, 10 metrede bir yenilendiği için ister yüksek bir yerden aşağıya düşün, ister düşmanlarınız karşısında can verin hemen diriliyor ve kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Aynı yerleri tekrar tekrar oynamak zorunda bırakmıyor sistem, fakat işinizi gereğinden fazla kolaylaştırıyor. Bunun da nedeni, yazının başlarında belirttiğim gibi, yapımın daha çok küçük yaştaki SW’cilere hitap etmesi olsa gerek.


Bir bölümde ne kadar düşman avlar veya haritada bulunan mavi ışıkları toplarsanız, aynı oranda puan kazanıyorsunuz. Ayrıca bazen karşınıza çıkan ‘Challange’ tekliflerini kabul ederek daha fazla puan toplama şansını yakalıyorsunuz. Laf olsun diye toplanmıyor elbette puanlar, menüdeki ‘Shop’ seçeneğinden kask, zırh gibi giysilerin yanında yeni silahlar ve kombolar alabiliyorsunuz, her karakterin kendine özel komboları bulunuyor.
Yeni silahlar ve komboların ne kadar gerekli olduğunu bilemiyorum, yapımcılar farklılık olsun diye koymuşlar sanırım. Çünkü karşınıza çıkan düşmanlarınıza iki ışın kılıcı darbesi indirmeniz, ya da 3 el ateş etmeniz yeterli oluyor. ‘Droid’ doğraya doğraya ilerlemekten başka bir şey yapmıyorsunuz, bazen ‘Super Battle Droid’lerin üstüne zıplayıp onları kontrol edebiliyorsunuz, süper dediğime bakmayın, teneke yığınından başka bir şey değiller. Robot işte, bir gram zeka yok, sadece ateş etmeye programlanmışlar. Meydana kabak gibi çıkıp birbirlerinden habersizce ateş ediyorlar, size de bu garipleri avlamak düşüyor. Eğer gerçekten küçükler için yapıldıysa oyun, amaçlarına ulaşmış yapımcılar. Ancak zorluk seviyeleri arasındaki farkı açıp, oyunun hitap edeceği kitleyi genişletmek çok daha mantıklı olurdu.


Grafiksel anlamda da çocuklara hitap ediyor oyun, fakat 5-6 yıl öncesinin çocuklarına. Krome Studios kendisini hiç kasmamış belli ki, çevre kaplamaları kötü diyeceğim çevre yok, haritada zaten özgürlük yok. Patlama efektleri diyeceğim, ne patlaması, bomba bile atmanıza gerek yok. Kamera açısından bahsedemiyorum, nasıl bir açı olduğunu anlamadım. Zaten çatışmalara girdiğiniz zaman kullanışsız olduğunu anlayacaksınız, kamera sabit kalıyor bir süre, siz oynatamıyorsunuz, ilerledikçe değişiyor açı. Günümüzün oldukça gerisinde kalan ve sinir bozan grafiklere rağmen, oyundaki ses efektleri, özellikle ‘Droid’lerin çığlıkları sizi güldürmeye yetiyor. Ayrıca karakter çizimleri, komik diyaloglar ve Star Wars’ın klasikleşmiş müzikleri oyunun artıları arasına giriyor.


Bu Savaş Hiç Bitmez

Sıkı bir Star Wars hayranı veya The Clone Wars takipçisiyseniz, oyunu oynamaktan zarar görmezsiniz. Yaşınız daha küçükse ve kendinize göre başka bir oyun bulamıyorsanız bu oyun size göre. Sizi bir yandan sinir krizine sokarken diğer yandan güldürecek bir oyun arıyorsanız yine doğru adrestesiniz. Eğer bu şartlar size uymuyorsa, bu yazıyı ne ben yazdım, ne siz okudunuz, hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. İki çift lafım da George Lucas’a; hadi tonla para kazanıyorsun da ondan çıkarıyorsun şu Star Wars oyunlarını. E kardeşim bir de şu Outlaws’ı da hatırla da bizim de yüzümüz gülsün, Star Wars’taki gibi düzinelerce oyun da istemiyorum, alt tarafı ikinci bir oyun yahu. Cimrilik etmesen ne olur sanki…



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
clone, heroes, ps2, star, wars


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Star Wars Knights Of The Old Republic eLLya Oyun Hileleri 0 19 Eylül 2013 17:11
Star Wars: The Clone Wars Zen Yabancı Diziler 0 24 Mayıs 2013 23:22
Lego Star Wars III: The Clone Wars KarakıZ Bilgisayar Oyunları 0 10 Mart 2012 18:47
LEGO Star Wars III: The Clone Wars KarakıZ Oyun Hileleri 0 13 Ocak 2012 14:59