IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Chelt

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2015, 02:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MINI Nesil Değişikliğinin İlk Örneği: Yeni MINI Clubman




MINI model ailesindeki nesil değişikliğinin devamı yeni MINI Clubman ile devam ediyor. Yeni MINI Clubman, premium kompakt segmentte yenilikçi bir otomobil konsepti olarak eğlenceli sürüş, premium karizma ve MINI tarzı bireyselliği sunan işlevsellik, günlük kullanım ve uzun mesafeli sürdürülebilirliğin kombinasyonunu sunuyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk kez kompakt sınıfın taleplerine göre uyarlanan yeni yorumunda ön çamurluk davlumbazlarındaki havalandırmalar için girişlere sahip güçlü ön bölüm, dört yan kapı ve otomobilin genişliğini vurgulayan omuz çizgileriyle dinamik şekilde uzatılmış siluet, uzun tavan çizgisi ve durum ışığına sahip kırmızı alarm sistemini içeren yüzgeç anten, karakteristik iki parçalı kapılarıyla dikey arka bölüm, Clubman model ibaresi ve entegre yatay lambalar yer alıyor. Metalik Melting Silver ve metalik Pure Burgundy yeni gövde renklerinde sunulan modelde tavan ve dış ayna kapakları beyaz, siyah veya gümüş kontrast renk seçeneklerine sahip.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok yönlülük ve alan açısından bir önceki modele kıyasla fark edilir şekilde daha olgun bir karaktere sahip MINI Clubman'in dış ve iç boyutları MINI 5 Kapı ile kıyaslandığında bile önemli ölçüde daha geniş. Uzunluk 27, genişlik 9, aks mesafesi 10 santimetre arttırılan model, beş koltukludur ve bagaj bölümü 360 litrelik bir hacme sahiptir. 40 : 20 : 40 oranında bölünerek katlanan arka koltuk sırtlığı da sunan otomobilin maksimum saklama hacmi: 1.250 litre.

Tamamen yeni tasarlanmış yaşam alanı incelendiğinde, üst bölümde geniş bir gösterge paneli, direksiyon kolonu üzerinde gösterge gurubu, otomobil, haber/eğlence, telefon ve navigasyon fonksiyonları için bir ekran ve ayrıca LED aydınlatma halkası ile uyumlu şekilde entegre edilen dairesel merkezi gösterge paneli, klima kumanda ünitesi ve merkezi gösterge paneli altında seçim düğmesi göze çarpıyor. Orta konsolda ise elektrikli park freni, saklama bölmeleri, iki bardak tutucu, MINI Controller ve kol dayaması yer alırken, orta konsol ve kapı kaplama panellerinde kaliteli, dekoratif şeritler yer alıyor.

Üç motor tipiyle birlikte sunulacak olan MINI Clubman, 6,2 – 4,1 l/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 144 – 109 g/km ortalama CO2 emisyonuna sahip. MINI TwinPower Turbo Teknolojili sahip yeni nesil benzinli ve dizel motorlar arasında MINI Cooper D Clubman ile prömiyeri yapılacak 4 silindirli dizel motorun (110 kW/150 bg) yanı sıra, MINI Cooper Clubman için 100 kW/136 bg 3 silindirli motor ve MINI Cooper S Clubman için 141 kW/192 bg 4 silindirli benzinli motor yer alıyor.

Ön tekerleklere güç aktarımı 6 ileri şanzıman aracılığıyla standart olarak gerçekleştirilen otomobilde 8 ileri Steptronic şanzıman (MINI Cooper S Clubman ve MINI Cooper D Clubman) ve aynı zamanda 8 ileri Steptronic spor şanzıman (MINI Cooper S Clubman) bir MINI otomobilde opsiyonel olarak ilk kez sunuluyor. 6 ileri Steptronic şanzıman ise MINI Cooper Clubman için opsiyonel olarak sunuluyor. Otomobilde ayrıca otomatik çalıştırma/durdurma ve opsiyonel GREEN mod içeren kapsamlı MINIMALISM teknolojisi de yer alıyor.

Yüksek kalitede süspansiyon teknolojisi sayesinde bir MINI otomobilde görülebilecek en üst düzey sürüş konforu ve markaya özgü go-kart hissi sunuyor. Otomobilin diğer özellikleri arasında tamamen yeni geliştirilen bileşenlerle tek mafsallı yaylı ön aks, modele özel olarak optimize edilen çok bağlantılı arka aks, özellikle geniş tekerlek izi ve ağırlık açısından optimize edilmiş yapı yer alıyor. Üst düzey sertlik sayesinde maksimum çeviklik elde edilirken Servotronic fonksiyonlu elektromekanik direksiyon standart olarak sunuluyor.
Dinamik Çekiş Kontrolü (DTC) ve Elektronik Diferansiyel Kilidi Kontrolü (EDLC) dahil olmak üzere Dinamik Denge Kontrolü (DSC) standart olarak sunulurken, MINI Cooper S Clubman modelinde Performans Kontrolü de yer alıyor. Modele özgü yay ve amortisör ayarı olanağına ek olarak opsiyonel spor süspansiyon ve Dinamik Amortisör Kontrolü de bulunmakta. Standart olarak 16 inç veya 17 inç (MINI Cooper S Clubman) hafif alaşım jantlarla sunulan model opsiyonel olarak 19 inç ebada kadar hafif alaşım jantlarla da sunuluyor.

Ağırlık ve çarpışma açısından optimize edilmiş gövde yapısına sahip otomobilin standart güvenlik özellikleri arasında; ön ve yan hava yastıkları, yan perde hava yastıkları ve tüm koltuklarda 3 noktalı otomatik emniyet kemerleri yer alıyor. Diğer güvenlik özellikleri arasında arkada ve opsiyonel olarak ön yolcu koltuğunda ISOFIX çocuk koltuğu bağlantıları ve lastik basınç göstergesi yer alan otomobil olağanüstü akustik ve titreşim konforu sunuyor.

Kapsamlı sürücü destek sistemleri arasında MINI Head-Up-Display, Park Asistanı, geri görüş kamerası ve kamera tabanlı aktif cruise control sistemini içeren Sürüş Asistanı, ilk frenleme fonksiyonuna sahip çarpışma ve yaya uyarısı özelliği, uzun huzme asistanı ve yol işareti algılama yer alıyor.

Klima, USB arayüzüne ve AUX-IN soketine sahip radyo, Bluetooth telefon hands-free özelliği, otomatik sürüş ışığı kontrolüne sahip yağmur sensörü ve elektrikli park freni kaliteli standart kaplama seçeneğiyle sunuluyor.

Yenilikçi opsiyonel aydınlatma teknolojisi LED gündüz farları ve LED stop lambalarıyla LED farlar, adaptif ışık dağıtımı ve LED sinyal lambasının yanı sıra LED sis lambasını içeriyor.

Modele özgü MINI Excitement Paketi, LED iç ve dış aydınlatmaların yanı sıra otomobilin kapısı açılırken ve kapatılırken sürücü tarafındaki dış aynadan zemine yansıtılan MINI logosu gibi özellikleri de içermekte. İlk kez arkadan aydınlatmalı kapı eşiklerini içeren MINI Yours İç Tasarım Stilleri yüzgeç anten üzerine entegre kırmızı LED durum ışığı dahil olmak üzere alarm sistemini de içeriyor.

Daha fazla konfor ve işlevselliğe yönelik kapsamlı seçenekler arasında MINI'de ilk kez sunulan sürücü için hafızalı ve elektrikli olarak ayarlanabilen koltukların yanı sıra, spor koltuklar ve John Cooper Works spor koltuklar, iki parçalı kapının temassız olarak açılmasıyla MINI Clubman'e özel Konforlu Erişim özelliği (easy opener), 2 bölgeli otomatik klima, koltuk ısıtma, elektrikli olarak açılan panoramik cam tavan, elektrikle ısıtılan ve katlanır dış aynalar, otomatik karartma özellikli iç ve dış aynalar, çok fonksiyonlu direksiyon, 40 : 20 : 40 oranında bölümlenebilen arka sırtlığıyla içeriden yükleme sistemi, römork çeki demiri, MINI Professional navigasyon sistemi, MINI Radyo Görsel Takviye ve Harman Kardon hi-fi hoparlör sistemi yer alıyor.
Motor Tipleri:
MINI Cooper S Clubman:
MINI TwinPower Turbo Teknolojisine sahip 4 silindirli benzinli motor (turboşarj, direkt enjeksiyon, tam değişken supap kontrolü, değişken kam mili kontrolü), kapasite: 1.998 cc, güç: 5.000 dev/dak'da 141 kW/192 bg,
azami tork: 1.250 dev/dak'da 280 Nm (Takviye ile 300 Nm)
hızlanma (0-100 km/sa): 7,2 saniye (otomatik: 7,1 saniye),
azami hız: 228 km/sa (228 km/sa),
ortalama yakıt tüketimi*: 6,3 – 6,2 litre (5,9 – 5,8 litre)/100 kilometre,
CO2 emisyonu*: 147 – 144 g/km (137 – 134 g/km),
egzoz emisyonu standardı: EU6.
MINI Cooper Clubman:
MINI TwinPower Turbo Teknolojisine sahip 3 silindirli benzinli motor (turboşarj, direkt enjeksiyon, tam değişken supap kontrolü, değişken kam mili kontrolü), kapasite: 1.499 cc, güç: 4.400 dev/dak'da 100 kW/136 bg,
azami tork: 1.250 dev/dak'da 220 Nm (Takviye ile 230 Nm)
hızlanma (0-100 km/sa): 9,1 saniye (otomatik: 9,1 saniye),
azami hız: 205 km/sa (205 km/sa),
ortalama yakıt tüketimi*: 5,3 – 5,1 litre (5,3 – 5,1 litre)/100 kilometre,
CO2 emisyonu*: 123 – 118 g/km (123 – 118 g/km),
egzoz emisyonu standardı: EU6.
MINI Cooper D Clubman:
MINI TwinPower Turbo Teknolojisine sahip 4 silindirli dizel motor (değişken türbin geometrili turboşarj, common rail direkt enjeksiyon),
kapasite: 1.955 cc, güç: 4.000 dev/dak'da 110 kW/150 bg,
azami tork: 1.750 dev/dak’da 330 Nm
hızlanma (0-100 km/sa): 8,6 saniye (otomatik: 8,5 saniye),
azami hız: 212 km/sa (212 km/sa),
ortalama yakıt tüketimi*: 4,4 – 4,1 litre (4,4 – 4,1 litre)/100 kilometre,
CO2 emisyonu*: 115 – 109 g/km (115 – 109 g/km),
egzoz emisyonu standardı: EU6.
* EU test döngüsü rakamları, yakıt tüketimi seçilen lastik tipine bağlı.
Dış boyutlar:
Uzunluk: 4.253 milimetre)
Genişlik 1.800 milimetre
Yükseklik: 1.441 milimetre)
Aks aralığı: 2.670 milimetre

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Temmuz 2015, 08:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MINI Nesil Değişikliğinin İlk Örneği: Yeni MINI Clubman




Parayı bulunca böyle bir model düşünebilirim..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
clubman, değişikliğinin, mini, nesil, yeni, İlk, örneği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mini Cooper Clubman 2016 Görüntülendi Desmont Otomobil Haberleri 0 15 Ocak 2015 23:48
iPad Mini Türkiye'deİpad Mini Fiyatı ve özellikleri Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Aralık 2012 21:43
Mini Giymek İçin Mini Hileler Sue Ah Kadınlar 2 16 Mayıs 2012 20:27
Mini Mini Abiyeler, Gece kıyafetleri Ay Ah Kadınlar 0 17 Şubat 2011 12:47
Yeni nesil Mini Cooper Cabrio Collettivo Otomobil Haberleri 0 08 Ekim 2008 02:51