IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2010, 01:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PlayStation'un 15. yılı kutlandı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Playstation denilen cihaz ne zaman girdi hayatlarımıza? Farkıda bile değilsiniz değil mi? Sony Perşembe günü yaptığı bir etkinlikte, Playsation'un 15. Yıl dönümünü kutladı. Peki geçen bunca sene içerisinde neler oldu, gelin birlikte bakalım...

Playsation ilk olarak dokuz Eylül 1995 yılında Kuzey Amerika'da kullanıcılarıyla buluştu. Sonraki seneyse Japon'yadaki oyun severlerle buluşan bu güzide konsol, 2000 yılına kadar oyuncular için büyük bir eğlence kaynağı oldu.

2000 yılının Ekim ayındaysa Sony, yıllar sonra bile ismi akıllardan çıkmayacak olan cihazı; Playsation 2'yi piyasaya sürdü. 128 - bit'lik bir CPU'su olan cihaz "emotion engine" denen bir grafik arabirimi kullanıyordu. Aynı zamanda herhangi bir konsol cihazında ilk kez DVD Rom kullanıldı. Hem DVD oynatıcı hem de CD okuma yeteneğine sahip olan Playstation 2, döneminin orta seviye bilgisayarlarından çok öndeydi. Mayıs 2004 tarihi ile de 100 milyon'uncusu satılan Playstation 2, herhangi bir konsolun ulaşamayacağı bir başarıya imza atmış bulundu.

2005 yılındaysa Sony, konsol piyasasına farklı bir soluk getirdi: Play Station Portable yani namı-ı diyar PSP. Görüntü kalitesini keskin hatlarla veren LCD ekranı, müzik dinleyebilme özelliği, film izleme ve yetmezmiş gibi oyun oynatabilme yetenekleriyle kullanıcılarına bambaşka bir deneyim yaşattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yıl 2006 olduğundaysa Sony bir anda atağa geçti. İçerisinde sabit diski olan, Blu- Ray player destekli bambaşka bir cihaz çıkardı piyasaya. Biz ona kısaca; PS3 diyoruz. Üstün görsel kalitesinin yanında, sonu olmayan indirilebilir içeriğe de sahip olan cihaz, geçtiğimiz yıl çıkardığı slim modelleriyle de göz doldurdu.

PS3 ile de yetinmeyen Sony, 2007 yılında daha ince ve küçük bir PSP modeliyle piyasaya girdi. Ağustos 2008 yılındaysa PSP 3000 geliştirilmiş LCD ekranı ve Skyp uygulamasıyla kullanıcılarına gelişmiş bir cep teknolojisi sundu.

2009 yılında üretilen PSP go ise 16GB'lık veri depolama alanı ile cep teknolojisini bir adım ileriye götürdü. Nitekim PSP go her ne kadar büyük bir başarı elde edemediyse de aynı yıl içerisinde PS2 satışları piyasayı sildi süpürdü. 140 milyonuncu PS2 satışını gerçekleştiren Sony, ürettiği cihazın kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Gününümüze geldiğimizdeyse uzun zamandır üzerinde çalışılan Playstation Move cihazı hepimizi heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu ay içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen cihaz, kullanıcılarını bambaşka bir dünyaya taşıyacak.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
15


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SONY, Playstation'ın yeni versiyon: PlayStation Portable Go (PSP Go) YapraK Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Eylül 2009 22:28