IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Saint

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2014, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ANAVARZA BAL’DAN SEKTÖRE İKİ YENİ İLK DAHA




Yenilenen yüzüyle bal sektöründeki imajını tazeleyen Anavarza Bal, değişiminin detaylarında tüketiciye verdiği değeri ön planda tuttu. Ürün çeşitliliğinde dünya ile yarışan marka, ‘krem bal’ı sektöre kattıktan sonra ‘toz bal’ için kolları sıvadı ve yeni yatırımıyla 2014 için kendine 40 milyon TL ciro ve 2 bin 500 ton üretim hedefi koydu. Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, ‘toz bal’ yatırımlarıyla birlikte yine sektörde bir ilk olan, Nedim Saban’la temellerini birlikte attıkları ‘Anavarza Çocuk Tiyatrosu’nun kuruluşunu müjdeledi.



Aylardır titizlikle hazırlandığırelansman sürecini tamamlayan Anavarza Bal, doğduğu Anadolu topraklarından, bal sektörünün dünyaya açılan modern yüzü oldu. Geleneksel ama modern, köklü ama yenilikçi, seri ama fabrikasyon olmayan bir anlayışla sektöre Anavarza temellerini atan marka, ambalajından hijyen ve kalite standartlarına kadar bala yeniden itibarını kazandırmak üzere yapılandı.

Avrupa ve dünyada yaygın kullanılan ‘krem bal’ı, geliştirdiği üretim yöntemleri sayesinde Türkiye ile tanıştıran Anavarza Bal, 2014 yılında piyasaya süreceği, yine Türkiye’de ilk olan ‘toz bal’a da önemli bir yatırım yaptı.

Yeni Yatırımlarla 2014’te Hedef 40 Milyon TL Ciro

Ambalajlı bal sektöründe ülkemizde ikinci yenilikçi ürün kategorisini aralayan Anavarza Bal, bu amaçla 450 metrekarelik üretim bandını 12 bin metrekareye çıkardı. Halen Türkiye’nin bal sektöründeki en büyük iki firmasından birisi olan Anavarza Bal, dokuz yıllık hedefini de netleştirmiş oldu. 2013 yılını da 2 bin tonluk üretimle tamamlayan şirket, 2014’te 40 milyon TL ciro ve 2 bin 500 ton üretim, 2015’te 3 bin ton üretim ve 2023 yılı için 5 bin tonluk üretim hedefi açıkladı.

Can Sezen: “Mevcut Satış Gelirimizi İç Piyasadan Alıyoruz”

Şirket adına bir değerlendirme yapan Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen: “2012-2013 bizim için teknoloji, tesis ve markalaşma üzerine yatırım yıllarıydı diyebiliriz. Elbette kısa sürede her şeyi gerçekleştirmek imkansız. Uzun vadeli planlamamızda hedefimizi, 2023 yılında Türkiye’nin bal sektöründe lider markası olmak şeklinde belirledik. Yakın zamanlı projemiz ise Toz Bal üretimi. Bu sene Türkiye’de ilk defa Toz Bal’ı tüketicilerimize sunmuş olacağız. Hedefimizle ile ilgili tüm alt yapımızı gözden geçiriyor ve yeni yatırımlar yapıyoruz. Halen Türkiye’nin tüm lokal zincir marketlerinde ve belirli ulusal zincirlerde bulunuyoruz. Müşteri grup segmentasyonu, perakende ağının genişliği sebebi ile çok sağlıklı yapılamasa da ağırlıklı tüketimin 35 yaş ve üzeri tüketiciler tarafından oluştuğunu biliyoruz. Türkiye şu anda bal sektöründe dünya ile çok zor rekabet edebiliyor. Biz de bu zorlukları yaşıyoruz. Bu sebeple mevcut satış gelirimizi iç piyasadan alıyoruz.” dedi.



Türkiye’de Toplam Üretim 80 Bin Ton, Toplam Bal Satışı 50 Bin Ton

Türkiye’de yıllık yaklaşık 80 bin ton bal üretilirken bu rakamın 50 bin tonu satışa dönüyor. 30 bin tonu dahili tüketimle erirken, toplam bal ve arı ürünleri pazarı yaklaşık 500 milyon TL’lik hacme sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ambalajlı-markalı bal pazarı bu rakamın 200 milyon TL’sini oluşturuyor.

35 Yaş Üstü Daha Fazla Bal Tüketiyor

Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, Türkiye’de6,5 milyonun üzerinde kovan ve 80 bin civarında kayıtlı arıcı bulunduğunu, verimsizlik ve yüksek maliyet arıcılığın birincil sorunları olduğunu açıkladı. Türkiye’de bal tüketim profilini çizen Sezen’e göre çeşit olarak en çok çiçek balı tüketilirken, 35 yaş üstü kişiler daha fazla bal yiyor. Kışın bal tüketenlerin oranı yüzde 82,47’ye çıkarken, halkın yüzde 13’ü bal dışında diğer arı ürünlerini de tüketiyor.

Anavarza Çocuk Tiyatrosu 2014’te Sahnelere Merhaba Dedi

Sosyal sorumluluk anlayışını da, tıpkı balın korunmasına adadığı gibi Anavarza Antik Kenti’ni korumaya, yaşatmaya adayan Anavarza Bal, 2014’e Anavarza Çocuk Tiyatrosu ile merhaba dedi. Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Bölümü’nün katkılarıyla, Anavarza Bal ve Nedim Saban’ın kurucusu olduğu Tiyatrokare işbirliği ile hayata geçen Anavarza Çocuk Tiyatrosu, çocuklara arıların ekosistemdeki hayati önemini, onların dünyasını ve doğanın en kıymetli armağanı balı, ‘Bal Arıları ve Hınzır Ayı' adlı oyun ile anlatacak.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Temmuz 2014, 01:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ANAVARZA BAL’DAN SEKTÖRE İKİ YENİ İLK DAHA




Bir kavanoz bal alana sadece 5 kavanoz bal hediye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)


Yaşasın bal sektörü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Temmuz 2014, 10:56   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ANAVARZA BAL’DAN SEKTÖRE İKİ YENİ İLK DAHA




söz baldan açılmışken bir iki bilgide biz paylaşalım.

Ayçiçeği, Pamuk, Şekerpancarı ve Kanolada Kullanılan Imidacloprid Aktif Maddesi Arılara Büyük Zarar Veriyor.

Ayçiçeği, pamuk, şekerpancarı ve kanolada kullanılan Imidacloprid aktif maddesi arılara büyük zarar veriyor. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin girişimiyle yasaklanan kimyasal ilaç yüzünden bal üretimi yüzde 20 ile 30 arasında azaldı. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, söz konusu aktif maddenin arıların hafızasını bozarak kaybolmasına yol açtığını, bunun da yıllık 20 bin ton daha az bal üretimine neden olduğunu söyledi. Yılmaz, "Arılarımız kayboluyor. Bunda kullanımı yasaklanan tarım ilaçlarının büyük etkisi var." dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anavarza, bal’dan, daha, sektöre, yenİ, İkİ, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anavarza Sevda Tarih 0 20 Nisan 2013 05:50
Bor, Özel Sektöre Açılıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 20:51
YENİ İNCİ’ den Yepyeni Bir Koleksiyon Daha!… Kralice Moda Trendleri 1 18 Mart 2009 20:05