IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Nuh (as)'ın Kavminin Helakı (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/194721-nuh-asin-kavminin-helaki.html)

noLove 05 Nisan 2009 22:19

Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
NUH(AS)'IN KAVMİNİN HELAKI:

Nuh Kavmi Neden Helak Oldu?

Hz. Nuh, Allah'ın ayetlerinden uzaklaşarak O'na ortaklar koşan kavmini, sadece Allah'a kulluk etmeleri ve sapkınlıklarından vazgeçmeleri konusunda uyaran ve bu konuda büyük bir sabır gösteren kutlu bir peygamberdir. Ancak kavmine din ahlakına uymaları konusunda defalarca öğüt verdiği ve onları Allah'ın azabına karşı birçok kez uyardığı halde, onlar Hz. Nuh'u yalanlamışlar ve şirk koşmaya devam etmişlerdir. Nuh kavminin kendilerine yapılan tebliğ süresince gösterdikleri ve Allah'ın kendilerine azap göndermesine neden olan çirkin tavırlar ayetlerde şöyle bildirilmiştir...




noLove 05 Nisan 2009 22:25

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
Allah'a Ortak Koşmaları

"Ve dediler ki: Kendi ilahlarınızı bırakmayın; bırakmayın ne Vedd'i, ne Suva'ı, ne Yeğus'u, ne Ye'uk'u ve ne de Nesr'i."

(Nuh Suresi, 23)


noLove 05 Nisan 2009 22:28

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
Tebliğe Rağmen İnkarda Diretmeleri


"Andolsun, Biz Nuh'u kendi kavmine (elçi olarak) gönderdik, içlerinde elli yılı eksik olmak üzere bin sene yaşadı. Sonunda onlar zulme devam ederlerken tufan kendilerini yakalayıverdi. Böylece Biz onu ve gemi halkını kurtardık ve bunu alemlere bir ayet (kendisinden ders çıkarılacak bir olay) kılmış olduk."

(Ankebut Suresi, 14-15)



noLove 05 Nisan 2009 22:31

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
Peygamberlere Karşı Gelmeleri

"Gemiyi yapıyordu. Kavminin ileri gelenleri kendisine her uğradığında onunla alay ediyordu. O: "Eğer bizimle alay ederseniz, alay ettiğiniz gibi biz de sizlerle alay edeceğiz" dedi."

(Hud Suresi, 38)





noLove 05 Nisan 2009 22:32

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
Peygamberle Mücadele Etmeleri

"Bunun üzerine, kavminden inkâra sapmış önde gelenler dediler ki: "Bu, sizin benzeriniz olan bir beşerden başkası değildir. Size karşı üstünlük elde etmek istiyor. Eğer Allah (öne sürdüklerini) dilemiş olsaydı, muhakkak melekler indirirdi. Hem biz geçmiş atalarımızdan da bunu işitmiş değiliz."

(Mü'minun Suresi, 24)




noLove 05 Nisan 2009 22:34

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
Büyüklenmeleri

"Doğrusu ben, onları bağışlaman için her davet edişimde, onlar parmaklarını kulaklarına tıkadılar, örtülerini başlarına çektiler ve büyüklük tasladıkça büyüklük gösterip-direttiler."

(Nuh Suresi, 7)

noLove 05 Nisan 2009 22:39

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
NUH KAVMİ NASIL HELAK OLDU?

Allah'a ve gönderdiği kutlu peygambere karşı gösterdikleri çirkin cesaret nedeniyle Rabbimiz, Hz. Nuh'a, bir gemi inşa etmesini, çünkü inkar edip zulmedenlerin suda boğularak azaplandırılacaklarını ve yalnızca iman edenlerin kurtarılacağını haber vermiştir. (Hud Suresi, 37) Nuh kavminin inkarda diretmesi sonucu Allah Katından gönderilen tufan ayetlerde şöyle haber verilmiştir:


"Biz, bardaktan boşanırcasına akan bir su ile göğün kapılarını açtık. Yeri de coşkun kaynaklar halinde fışkırttık. Derken su, takdir edilmiş bir işe karşı birleşti. Ve onu da tahtalar, çiviler (ile inşa edilmiş gemi) üzerinde taşıdık."


(Kamer Suresi, 11-13)


"Sonunda emrimiz geldiğinde ve tandır feveran ettiği zaman, dedik ki: 'Her birinden ikişer çift (hayvan) ile aleyhlerinde söz geçmiş olanlar dışında, aileni ve iman edenleri ona yükle.' Zaten onunla birlikte çok azından başkası iman etmemişti."


(Hud Suresi, 40)




noLove 05 Nisan 2009 22:55

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
RESS HALKI:

"Biz zulmedenlere acıklı bir azab hazırladık. Ad'ı ,Semud'u, Ress halkını ve bunlar arasında birçok nesilleri(yok ettik). Biz(onlardan) her birine örnekler verdik ve her birini darmadağın edip mahvettik".

(Furkan Suresi, 37-39)

Ress halkı, Kuran'da "Kuyu halkı, kuyu etrafında yaşayan halk" anlamında kullanılan bir tabirdir. Kur'an-ı Kerim'de "Ve Add, Semûd ve Ress halkı ve bunların dışında kalan bir çok kavimleri (helâk ettik)"

(Furkan Suresi, 38)
şeklinde geçen Ress halkı, Allah'ın varlığını tasdik etmeye davet edildikleri halde bu mesaja kulak vermediklerinden dolayı helâk edilen topluluklar arasında sayılmaktadır. "Onlardan başka Nuh kavmi, Ress halkı ve Semud (kavmi peygamberlerini) yalanlamıştı."

(Kaf Suresi, 12)
diye Kur'an'da anlatılan, peygamberlerini yalanlayan bu zalim kavimlerden biri olan Ress halkı, örülmemiş kuyu halkı anlamına gelmektedir. Kesin olmasa da bu halkın Antakya'da yaşadığı bilinmektedir.



noLove 05 Nisan 2009 22:59

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
TUBBA KAVMİ:

Tubba Kavmi Ne Zaman Yaşamıştır?


"Tubba" Yemen (Himyer) hükümdarları için kullanılan bir sıfattır. Onlar, Sebe kavminin bir boyu idiler. Ad kavminden farklı bir kavim olan Tubba kavmi

(İzzet, Derveze, Tefsir, c.1, s.335) , M.Ö. 115'te Sebe ülkesinde iktidara gelmiş ve M.S. 300'e kadar da iktidarı elinde tutmuştur.






noLove 05 Nisan 2009 23:01

Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı
 
Peygamberi Yalanlamaları

Onlardan önce Nuh kavmi, Ress halkı ve Semud (kavmi) de yalanladı. Ad, Firavun ve Lut'un kardeşleri, Eyke halkı ve Tubba' kavmi de. Hepsi elçileri yalanladı; böylece Benim tehdidim (onların üzerine) hak oldu.

(Kaf Suresi, 12-14)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net