IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2008, 11:50   #1
Nickolas
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




Not: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Web sitesindeki verileri PHP ve Apache 'nin son sürümlerine göre tekrar yorumladım.

1. Apache kurulum dosyasını indirme

Öncelikle web server yazılımı olarak kullanacağımız Apache'nin kurulum dosyasını ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - 4.17MB) bilgisayarımıza indirmemiz gerek. Bunun için aşağıdaki adreslerden birini kullanabilirsiniz:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. IIS'nin kapalı olduğundan emin olun

Eğer Windows XP Professional kullanıyorsanız IIS (Internet Information Server) adlı diğer bir web server yazılımı makinanızda çalışıyor olabilir. Apache'yi kurabilmek IIS'yi kapatmanız gerekmekte. Bunun için Control Panel (Denetim Masası) penceresine gidip oradan Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) altından Services (Hizmetler) adlı simgeye çift tıklayarak bilgisayarınızda yüklü olan servisleri görüntüleyebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karşınıza gelen hizmet listesinin sonlarına doğru gelip World Wide Web Publishing servisine sağ tıklayarak Stop'u seçelim. Böylelikle IIS kapanmış olacaktır.
3. Apache Kurulumu

İlk adımda indirmiş olduğumuz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dosyasını çalıştırıyoruz. Karşılama ekranını Next butonuna basarak geçtikten sonra karşımıza lisans sözleşmesi penceresi geliyor. "I accept the terms in the license agreement" seçeneğini işaretleyip tekrar Next butonuna tıklayarak bir sonraki ekrana geçiyoruz. Gelen ekranda Apache hakkında ayrıntılı bilgiler, web adresleri, vs. bulunmakta Next yapıp bunu da geçiyoruz. Karşımıza bu sefer Server Information penceresi geliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şekildeki gibi üst kısımda bulunan 3 tane metin kutusu dolu olarak gelecektir. Bunlar sırasıyla domaininiz, sunucu isminiz ve yönetici mail adresinizdir. Geliştirme amaçlı bir sunucu kurulumu yaptığımız için bu bilgilerin doğrulu o kadar fazla önemli değildir, bu yüzden olduğu gibi bırakıp Next butonu ile devam ediyoruz. Gelen ekrandaki Typical seçeneğinin işaretli olduğundan emin olup devam ediyoruz. Programın kurulacağı varsayılan yer olan C:\Program Files\Apache Software Foundation\ yolunu değiştirmeden devam ediyoruz. Install butonuna basmamızla dosyalar kopyalanmaya başlıyor.
Eğer bilgisayarınızda Windows XP Service Pack 2 yüklü ve dahili Firewall açık ise karşınıza aşağıdaki uyarı ekranı gelecektir. Apache'nin çalışabilmesi için bu pencereyi Unblock butonuna basarak kapatıyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

En son Finish butonuna basarak kurlumu tamamlıyoruz. Eğer her şey düzgün gitti ise ekranımızın sağ alt köşesinde üzerinde yeşil bir ok bulunan Apache simgesi bize web sunucumuzun çalıştığını gösteriyor olacaktır. Yine de çalıştığını gözlerimizle görmek istersek bir web tarayıcısı açarak adres çubuğuna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazarak kurulum ile gelen Apache Test Sayfasını görebiliriz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Not: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresleri de bizi aynı sayfaya, yani web sunucumuzun kökünde bulunan varsayılan sayfaya götürecekti. Burdaki 127.0.0.1 makinemizin IP adresi, test ise makinemizin ismidir.
4. Sunucu kök dizinini değiştirme

Apache kurulumu böylelikle tamamlanmıştır. Web sunucunuzun kök dizini varsayılan olarak C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs olacaktır. Sıkça bu dizin ile işimiz olacağından böyle uzun bir yol zorluklar çıkaracaktır. Bunu daha ulaşılabilir bir klasör yapmak için Apache konfigürasyon dosyası olan C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\conf\httpd.conf dosyasını Notepad gibi bir metin editörü ile açıyoruz. Dosyada CTRL+F tuş kombinasyonunu kullanarak DocumentRoot "C:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs" metnini aratıyoruz veya CTRL+G yapıp 154. satıra gidiyoruz. Eğer web sunucumuzun yeni kök dizinini C:\Apache yapmak istiyorsak bu satırı DocumentRoot "C:/Apache" yapıyoruz (\ yerine / kullandığımıza dikkat edin). Bu satırın biraz daha aşağısında (182. satır) bulunan <Directory "C:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs"> ifadesini de benzer bir şekilde <Directory "C:/Apache"> yapıyoruz. Bu dosyada yaptığımız herhangi bir değişikliğin aktif olması için Apache'yi yeniden başlatmamız gerek.


5. Apache'yi yeniden başlatma

Apache'yi yeniden başlatmak için ekranın sağ alt köşesinde bulunan Apache simgesine çift tıklıyarak Apache Service Monitor penceresini açıyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Apache'yi yeninden başlatmak için sağ taraftan Restart butonuna basıyoruz. Eğer bir hata aldıysak httpd.conf dosyasında yaptığımız ayarların doğruluğunu kontrol edip yeniden başlatmayı tekrar deneyin.


Konu Nickolas tarafından (01 Şubat 2008 Saat 12:01 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2008, 12:00   #2
Nickolas
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Php Kurulumu




1. PHP kurulum dosyasını indirme

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gidip Windows Binaries başlığı altından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] linkine tıklıyoruz. Bulunduğunuz coğrafi bölgeye en yakın yansı karşınıza gelecektir, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi. Bağlantıya tıklayarak dosyayı indirmeye başlıyoruz.

2. PHP kurulumu

Dosyayı indirdikten sonra herhangi bir dosya sıkıştırma/açma programı ile (WinRAR, WinZip, vs.) dosyayı C:\php dizinine açıyoruz. Daha sonra bu klasörde bulunan php.ini-dist dosyasının ismini php.ini şeklinde değiştiriyoruz ve Notepad ile açıyoruz. Dosyadaki doc_root = satırına (479. satır) gidip bu satırı doc_root = "C:\Apache" şeklinde değiştiriyoruz. Biraz aşağıda da (486. satır) extension_dir = "./" satırını da extension_dir = "C:\php\ext" şeklinde değiştiriyoruz.

3. PHP'yi Apache'ye tanıtma

Apache PHP'yi iki farklı şekilde çalıştırabilir, ya CGI binary şeklinde (php-cgi.exe dosyası ile) ya da Apache Module DLL şeklinde (php5apache2.dll dosyası ile). Daha iyi performans almak için PHP'yi Apache'ye DLL Module şeklinde tanıtacağız. Apache'ye kurmuş olduğumuz PHP'yi tanıtmak için C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\conf\httpd.conf dosyasına bazı satırlar eklememiz gerek. Bu dosyayı Notepad ile açıp CTRL+F tuş kombinasyonu ile LoadModule diye bir arama yapıyoruz. LoadModule kelimesinin ilk bulunduğu yerin biraz altında LoadModule ile başlıyan bir sürü satır göreceksiniz. Bunların en sonuna gidiyoruz (173. satır) ve aşağıdaki 3 satırı oradaki boşluğa ekliyoruz:


Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2_2.dll" AddType application/x-httpd-php .php PHPIniDir "C:/php"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dosyayı kaydedip Apache'yi yeniden başlatıyoruz. Bu değişiklik ile Apache'ye PHP'yi tanıtmış olduk. Eğer bir sorun yok ise hiç bir hata mesajı almadan aşağıdaki ekran gelir. Pencerinin altındaki PHP/5.2.5 Apache'nin PHP'yi tanımış olduğunu doğrular.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4. PHP'nin çalıştığından emin olma

PHP'nin gerçekten çalıştığını görmek için web sunucumuzun kök dizininde, C:\Apache, index.php diye bir dosya oluşturun ve içine aşağıdaki PHP kodunu yazın ve kaydedin.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
<?php phpinfo(); ?>

Daha sonra web tarayıcınızı açarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gidin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıktı ise PHP kurulumunuz başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

5. Apache'ye index.php dosyasını varsayılan olarak tanıtma

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gittiğimizde dosyamızın ismi index.php olmasına rağmen Apache bu dosyayı açmaz, bu dizin altındaki tüm dosyaların listesini gösterir. Eğer index.php ismine sahip dosyaların varsayılan olarak açılmasını istiyorsak httpd.conf dosyasında bunu belirtmemiz lazım. Bunun için dosyayı açıyoruz ve DirectoryIndex index.html index.html.var satırına (217. satıra) gidiyoruz. Satırı şu şekilde değiştiriyoruz, dosyayı kaydediyoruz ve Apache'yi yeniden başlatıyoruz.
DirectoryIndex index.html index.html.var index.php
Artık [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gittiğimizde otomatik olarak index.php dosyası açılıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2008, 12:04   #3
Nickolas
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MySQL 4.1 Kurulumu




1. MySQL kurulum dosyasını indirme

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gidip Windows downloads başlığı altındaki Windows Essentials (x86) satırının sağından Download bağlantısına tıklıyoruz. Eğer karşımıza kayıt formu gelirse isteğe bağlı olarak kayıt olabilir veya en aşağıdan bir yansı (mirror) seçerek kurulum dosyamızı (mysql-essential-4.1.18-win32.msi) indirebiliriz.
2. MySQL Server kurulumu

mysql-essential-4.1.18-win32.msi dosyasını çalıştırıyoruz. Windows altında alışık olduğumuz bir kurulum sihirbazı geliyor karşımıza. Next diyelim ve kurulum türü olarak Typical seçip Next yapalım. Daha sonra Install diyelim ve kurulumu başlatalım. Kurulum tamamlandıktan sonra MySQL.com Sign-Up penceresinden en alttaki Skip Sign-Up seçeneğini seçerek devam edelim. MySQL Server'ı konfigüre etmek için Finish butonuna basalım.
3. MySQL Server konfigürasyonu

Gelen sihirbazda Next butonuna basalım ve Detailed Configuration seçeneğini seçerek devam edelim. Sırayla Developer Machine, Multifunctional Database seçeneklerini seçelim. Kurulumun yapılacağı yeri de değiştirmeden Next butonuna basalım. Decision Support (DSS)/OLAP seçeneğini seçelim ve bir sonraki ekranda da bir değişiklik yapmadan devam edelim. Character Set olarak ortadaki Best Support For Multilingualism seçeneğini seçelim. Sonraki ekranda da bir değişiklik yapmadan devam edelim. Bir sonraki ekranda belirlediğimiz root şifresini iki metin kutusuna da girelim ve devam edelim. Son olarak Execute butonuna basarak konfigürasyonu tamamlayalım. Eğer bir hata almaz isek MySQL kurulumunuz başarılı bir şekilde tamamlanmış olacaktır.
Not: Son adımda belirlemiş olduğunuz tüm ayarlar kaydedilecek ve MySQL hizmeti başlatılmaya çalışılacaktır. Bu esnada bilgisayarınızda çalışmakta olan bir firewall var ise uyarı verebilir. MySQL'in çalışması için gerekli olan 3306 numaralı porta erişime izin vermelisiniz. MySQL kurulumuna başlamadan firewall yazılımınızı kapatarak kurulum esnasında çıkabilecek olası bir problemin önüne geçebilirsiniz.
4. PHP'ye MySQL'i tanıtma

Şu ana kadar yaptıklarımızın hiç birinden PHP'nin haberi olmadı. PHP'ye MySQL'i tanıtmak için C:\php\php.ini dosyamızı açıp ;extension=php_mysql.dll satırına (625. satıra) gidiyoruz ve başındaki noktalı virgül karakterini silip satırı extension=php_mysql.dll haline getiriyoruz ve dosyayı kaydedip kapatıyoruz.
Bir sonraki adım için 2 seçeneğimiz var, bunlardan sadece birini yapmanız yeterli olacaktır. Birincisi, C:\php klsaöründe bulunan libmysql.dll dosyasını sistem klasörünüze, yani C:\WINDOWS\system32 altına kopyalamanız. İkinci seçenek ise Windows'un PATH ayarlarına C:\php klasörünü eklemek. Bunun için masaüstündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine giriyoruz. Buradan Gelişmiş sekmesi altındaki Ortam Değişkenleri butonuna tıklıyoruz. Gelen pencerede alttaki listeden Path isimli değişkeni seçip Düzenle butonuna basıyoruz. Karşımıza gelen küçük pencerede alttaki metin kutusunun sonuna gelip eğer bir noktalı virgül karakteri yok ise bir noktalı virgül karakteri koyup daha sonra C:\php yazıyoruz. 3 kere Tamam butonuna basarak açmış olduğumuz pencereleri kapatıyoruz. Bu 2. seçenek biraz daha karışık olmasına rağmen libmysql.dll dosyası C:\php klasöründe kaldığından dolayı PHP ile ilgili dosyalarınızın bir yerde bulunmasını sağlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Son olarak Apache'yi yeninden başlatıyoruz ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine giderek çıkan sayfada mysql sözcüğünü aratıyoruz. Eğer sayfada mysql sözcüğü bulunuyor ise PHP MySQL ile tanışmış demektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Not: Eğer sayfada mysql bulunmuyor ise bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar deneyin. Böylece Windows yeni eklediğimiz PATH ayarının farkına varacaktır

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2008, 22:33   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




Anlatim guzel olmus eline saglik

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Kasım 2008, 22:23   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




sorunsuz olarak kurdum çok teşekkürler. xampp gibi programlarda inanılmaz mysql kasıntılarıyla günlerimi harcadıydım hepsinin ayrı ayrı kurulması daha iyi. çok saol..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Şubat 2009, 14:17   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




Merhaba.
Öncelikle apache ve php kurulumu ile ilgili yaptığınız ve buraya kaydettğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

Ben belki 7-8 defa apache ve php kurulumunu denedim ama sonuç alamadım. Bunun üzerine internetten dednyimli bir arkadaşın bilgilerinden yararlanmaya karar verdim.
Ben sizin yazdıklarınızın paralelinde apache 2.2.11 sürümünü (apache 2.2.11-win32-86-no_ssi) indirdim ve kurdum. httpd.conf içerisinde düzeltilmesi gereken satırların zaten sizin önerdiğiniz şekilde var olduğunu gördüm. PHP yi kurmadan önce apache'ı denedim "error The requested operation failed" mesajı alıyorum. Bunun üzerine httpd.conf'u açıp inceliyorum. Sizin yazdıklarınıza paralel olduğunu görüyorum. Soracak kimseyide bulamadığım için sizi rahatsız ettim.
Bilgisayarımda IIS 5. çalışıyor. Kaspersky çalışıyor, XP'nin FirewallU da elbette aktif. Acaba bu saydıklarımdan bir kısıtlama olduğu içinmi hata alıyorum. Sizin yazdıklarınızın aynısı, Dreamweaver MX kitabının yazarı Jeffrey BRADZELL tarfındanda kitapta yazılmış. Hem apache'ı hem PHP'yi kitapta önerilen doğrultusunda uyguladım yine olmadı.
Bu kurulumu anlatan bir sürü yer var ama hiç kimse kurulum aşamsında IISnin kapatılmasını yazmamış..bu püf noktalarından birisi sanırım. Sizin yadıklarınız , bana göre daha doğru. Bir şey daha eklemek istiyorum. IE7 nin adres çubuğuna localhost yazdığım zaman da apache' ı orada göremiyorum. Fakat program Files içinde var , kurulmuş görünüyor, start deyince hata alıyorum. Eğer bu aşmaları geçersem amatörce bir web sitesi hazırlamaya çalışacağım. Aslında phtoshop ile, dreamwever ile kendim için bir şeyler yaptım. Fakat bir adım daha atmak istiyorum. Ben emekliyim, kitap okumaktan sıkılınca bu işlerle uğraşmayı seviyorum. Lutfen bu konuda yardım edebilirmisiniz ?
Belki bir iki küçük öneri ile php yi bile kurabilirim...
Teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

phpnin son sürümünü ve php installerı da indirdim. Onlar hazır. Bu konudada bir öneriniz olursa sevinirim.
ali kurtar

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Mart 2009, 05:07   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MySQL 4.1 Kurulumu




çok çok tşkr ediyorum gerçekten anlatım süper herkesin anlayabileceği dilde

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Mart 2009, 05:14   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




akurtar Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Merhaba.
Öncelikle apache ve php kurulumu ile ilgili yaptığınız ve buraya kaydettğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

Ben belki 7-8 defa apache ve php kurulumunu denedim ama sonuç alamadım. Bunun üzerine internetten dednyimli bir arkadaşın bilgilerinden yararlanmaya karar verdim.
Ben sizin yazdıklarınızın paralelinde apache 2.2.11 sürümünü (apache 2.2.11-win32-86-no_ssi) indirdim ve kurdum. httpd.conf içerisinde düzeltilmesi gereken satırların zaten sizin önerdiğiniz şekilde var olduğunu gördüm. PHP yi kurmadan önce apache'ı denedim "error The requested operation failed" mesajı alıyorum. Bunun üzerine httpd.conf'u açıp inceliyorum. Sizin yazdıklarınıza paralel olduğunu görüyorum. Soracak kimseyide bulamadığım için sizi rahatsız ettim.
Bilgisayarımda IIS 5. çalışıyor. Kaspersky çalışıyor, XP'nin FirewallU da elbette aktif. Acaba bu saydıklarımdan bir kısıtlama olduğu içinmi hata alıyorum. Sizin yazdıklarınızın aynısı, Dreamweaver MX kitabının yazarı Jeffrey BRADZELL tarfındanda kitapta yazılmış. Hem apache'ı hem PHP'yi kitapta önerilen doğrultusunda uyguladım yine olmadı.
Bu kurulumu anlatan bir sürü yer var ama hiç kimse kurulum aşamsında IISnin kapatılmasını yazmamış..bu püf noktalarından birisi sanırım. Sizin yadıklarınız , bana göre daha doğru. Bir şey daha eklemek istiyorum. IE7 nin adres çubuğuna localhost yazdığım zaman da apache' ı orada göremiyorum. Fakat program Files içinde var , kurulmuş görünüyor, start deyince hata alıyorum. Eğer bu aşmaları geçersem amatörce bir web sitesi hazırlamaya çalışacağım. Aslında phtoshop ile, dreamwever ile kendim için bir şeyler yaptım. Fakat bir adım daha atmak istiyorum. Ben emekliyim, kitap okumaktan sıkılınca bu işlerle uğraşmayı seviyorum. Lutfen bu konuda yardım edebilirmisiniz ?
Belki bir iki küçük öneri ile php yi bile kurabilirim...
Teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

phpnin son sürümünü ve php installerı da indirdim. Onlar hazır. Bu konudada bir öneriniz olursa sevinirim.
ali kurtar

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


bende bahsettiğiniz sürümleri kurdum yaptığım tek fark sadece dosya dizinini C:Apache olarak değiştirmeyip olduğu gibi bıraktım geri kalanları arkadaşın dediği gibi yaptım sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama ufak bir sorun var adres satırına [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazınca görüntülenemiyor hatası veriyor ama ip yi girince [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu şekilde sayfa çıkıyor

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Mart 2009, 09:02   #9
Nickolas
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




kara_ilyas Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bende bahsettiğiniz sürümleri kurdum yaptığım tek fark sadece dosya dizinini C:Apache olarak değiştirmeyip olduğu gibi bıraktım geri kalanları arkadaşın dediği gibi yaptım sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama ufak bir sorun var adres satırına [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazınca görüntülenemiyor hatası veriyor ama ip yi girince [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu şekilde sayfa çıkıyor

Windows Vista SP1 entegreli kurulu bir bilgisayarda bunu yapmıyor. Ben de farkettim. Onun için ben de Virtual Host kullandım.

Mesela [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir başkasının sitesi. Fakat ben bunu localhost gibi kullanıyorum. Eğer bu şekilde birşey yapmak istersen;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
<VirtualHost 127.0.0.1> ServerAdmin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DocumentRoot "C:/Apache" ServerName
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
type="text/javascript" src="https://code.jquery.com/jquery-1.12.0.min.js"> kodunu düzenleyerek httpd.conf 'un en sonuna yerleştir. Daha sonra da

C:\Windows\System32\drivers\etc Klasöründeki hosts dosyasını notepad ile açıp;

127.0.0.1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
127.0.0.1 aurora.com

Bu iki satırı sayfanın sonuna yerleştir

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdığında, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görevi görecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Aralık 2009, 11:09   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apache (2.2.8) - PHP (5.2.5) - MySQL (4.1) Kurulumu




buna phpmyadmin i nasıl kuruyoruz ? Anlatım süper ama bi o eksik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
228, 525, apache, kurulumu, mysql, php


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apache Tomcat Kurulumu ve Eclipse Entegrasyonu aSpeNDos GNU, Linux ve UNIX 0 03 Aralık 2014 23:11
MySQL Nedir ve MySQL C++ Builder Bağlantısı Nasıl Yapılır Swat MySQL 0 01 Temmuz 2014 12:59
Apache, MySQL ve ProFTP Server Kurmak (XAMPP Kurulumu) Silencer GNU, Linux ve UNIX 0 24 Ocak 2010 11:39