IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2015, 13:49   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PlayStation 4'ten yeni yazılım güncellemesi




PlayStation 4 oyun konsolu, en son sistem yazılımı güncellemesi sürüm 2.50 bu özellikleri getiriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), PlayStation®4 (PS4™) sistemi için "Yukimura" kod adlı sistem yazılım güncellemesi sürüm 2.50'yi 26 Mart'ta çıkararak heyecanla beklenen ve istenen özellikleri sisteme kazandıracağını açıkladı. Söz konusu güncellemeler arasında, oyunseverlerin oyunlarına hızlıca girip çıkmalarına ve bıraktıkları yerden devam etmelerine imkân veren Suspend/Resume da bulunuyor. Ayrıca, halihazırda güçlü olan sosyal araçlar yelpazesini daha da genişleterek oyun severlerin bir araya gelmesini hiç olmadığı kadar kolaylaştıran PS4 sistemi, böylece arkadaşlar ile oyun oynamak için en iyi yer olarak konumunu daha da güçlendiriyor.

"Yukimura" ile PS4'e gelecek olan önemli özellikler arasında şunlar bulunuyor:

Suspend/Resume ile oyunlara bıraktığınız yerden hızlıca başlayın

Neredeyse tüm PS4 oyunları tarafından desteklenecek olan Suspend/Resume, PS4 sahiplerinin oyun yüklemeye daha az, oyun oynamaya ise daha fazla vakit ayırmasına imkân verecek. PS4'lerini Dinlenme Modu'na sokarak oyunlarını durduran oyunseverler, DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazı üzerindeki PlayStation düğmesine basarak sistemi uyandırabilecek ve bıraktıkları yerden oyuna hızlıca başlayabilecekler.

Sabit sürücüyü harici USB sürücüye yedekleyin ve eski haline getirin

"Yukimura" PS sahiplerinin sabit sürücüyü harici USB sürücüye yedeklemesi ve bu yedeği kullanarak sistemi eski haline getirmesine imkân veriyor. Sabit sürücü verileri arasında, ayarlar, kaydedilen veriler, ekran görüntüleri ve videoların yanı sıra oyun yamaları ve indirilen veriler de yer alıyor.

Arkadaşlarınızı bulup iletişime geçin

PS4 sahipleri artık bağlı hesapları ile Facebook üzerindeki arkadaşlarını da arayabilecekler. PS4 üzerinde arkadaş eklenirken, arkadaşlık ve gerçek isim talepleri de tek adımda birlikte gönderilebiliyor. Güncelleme, kullanıcıların her oyun detayı sayfasına bir "Bunu Oynayan Arkadaşlar" bölümü ekleyerek arkadaşlarının oynadığı oyunları kolaylıkla görmelerine imkân verirken hangi arkadaşların o anda çevrimiçinde olduğu ve oynadığını da gösteriyor. Bir parti yaratma süreci de gerekli adım sayısının azaltılması ile daha da hızlandırılmış oldu. Ayrıca, Yenilikler bölümü de, kullanıcıların o anda arkadaşlarının oynadığı şeyleri görebilmesini sağlayarak aynı oyuna sahip olmaları halinde oyuna katılmalarına veya PlayStation®Store üzerinde daha fazla bilgi edinebilmelerine imkân veriyor.

Kazandığınız kupaların paylaşımı ve kupa listesindeki iyileştirmeler

Sistemin piyasaya sürülmesinden bu yana oyun başında geçirdikleri en etkileyici anları paylaşabilen PS4, her kupa alınışında, "Yukimura" ile otomatik olarak bir ekran görüntüsü çekerek kullanıcıların oyundaki en sevdikleri anları paylaşmalarını daha da kolaylaştırıyor. Güncelleme ile oyuncuların PAYLAŞ (SHARE) düğmesine basarak Facebook, Twitter veya Message üzerinden kupa bilgilerini paylaşmasını da basitleştiriyor. Ayrıca, kullanıcılar artık kupa listelerini "Kazanma Tarihi", "Kazanılmayanlar" ve "Derece"ye göre sıralamasına da imkânı ile yüzde sıfır tamamlanma oranına sahip oyunları listeden çıkartma seçeneğine de sahipler.

Geliştirilmiş ve artırılmış erişilebilirlik seçenekleri

"Yukimura", PS4 ile kullanıcı deneyimini kişiselleştirmek için yeni opsiyonlar da sunarak görme bozukluğu bulunan veya el becerisi sınırlı olan oyun severlerin oyun oynayabilmesini kolaylaştırıyor. DUALSHOCK 4 için kişiselleştirilmiş düğme ayarları ve görüntülenen resimleri için zoom ayarı ve tüm sistem fonksiyonları, uygulamalar ve oyunlar için tersine çevrilen renkler de bulunacak. Message ve Party de dahil olmak üzere, grafik kullanıcı ara yüzünün her noktasında, büyütülen metinler de mevcut olurken sistemin tarayıcısı üzerinde kullanım için metin büyütme özelliği de sunuluyor. Daha koyu fontlar ve daha yüksek kontrastlı kullanıcı ara yüzü tüm sistem uygulamaları ile kullanılırken oyun ve üçüncü taraf uygulamaları için geçerli olmayacak.
"Yukimura" ile hayata geçirilen diğer özellik ve güncellemeler ise şöyle:
  • Uzaktan Oynatma ve Oyunu Paylaş: 60 fps'yi destekleyen oyunlarda, kullanıcılar desteklenen cihazlar üzerinde hem Uzaktan Oynatma hem de Oyunu Paylaş için 60fps'nin keyfini otomatik olarak sürebilecekler.
  • Otomatik sistem yazılım güncellemesi kurulumu: Kullanıcılar gelecekteki yazılım güncellemelerinin kurulumunu otomatik olarak yapabilecekler.
  • Alt hesap yükseltme: Alt hesaplara sahip 18 yaş ve üzeri kullanıcılar, PS4 üzerinde doğrudan bir ana hesaba yükselebilecek, sohbet kısıtlamaları kaldırılırken kullanıcıların Cüzdan'larına para eklemesine, içerik satın almasına ve daha fazlasını yapmasına imkân verecek.
  • Onaylı hesaplar: Geliştiriciler, yapımcılar, tasarımcılar ve topluluk yöneticileri gibi oyun sektöründe çalışan profesyonellere yönelik onaylı hesaplar, özel bir işaret ile görülecek.
  • Dailymotion.com: Oyuncular, PAYLAŞ (SHARE) düğmesi üzerinden Dailymotion'a doğrundan videolarını yükleyebilme imkânına sahip olacaklar.
"Yukimura" ile aynı zamanda, PlayStation®Vita sistemi ile akıllı telefon ve tabletlere yönelik PlayStation Uygulaması'na da sistem yazılım güncellemeleri yapılarak güncelleme ile PS4'e eklenenleri tamamlayan özellikler eklenecek. PS Vita güncellemesi sürüm 3.50 ve PlayStation App güncellemesi sürüm 2.50 aralarında metin büyütme, kontrast artırma ve daha fazlasının da aralarında bulunduğu yeni erişilebilirlik seçenekleri ekleyecek. Bu güncelleme aynı zamanda PS Vita'nın Remote Play için 60 fps akıtımı desteklemesini de sağlıyor.

PlayStation hakkında daha fazla bilgi için, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4ten, güncellemesi, playstation, yazılım, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Playstation 4 için yeni bir sistem güncellemesi yayımlandı! RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Kasım 2014 23:29
Playstation 4’ün yeni sistem güncellemesi yayımlandı RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2014 01:26
En sevmediğimiz 5 tür yazılım güncellemesi! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 06 Kasım 2014 01:08
PlayStation 4'ün Yeni Yazılım Güncelleme Planlaması Yapıldı RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 20 Mart 2014 00:33
Xbox One'ın Yazılım Güncellemesi Haftaya Geliyor RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 05 Şubat 2014 23:43