IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2018, 22:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişilerin Davranış Şekillerinden Psikolojilerini Çözebilmenizi Sağlayan 15 Taktik




1. Kötü el yazısına sahip bireylerin zeka seviyesi genellikle yüksektir. Çünkü hızlı düşünüme şeki yazıya yansır ve kötü yazıya sebebiyet verir.

2. Araştırmalar derin ve kısık sesli erkeklerin daha güven verdiğini ve kadınlar tarafında daha çok tercih edildiği saptanmıştır. Erkekler sesi tiz ve yüksek kadınlardan hoşlanırken, kadınlar tersi olarak bas ve derin sese sahip erkekleri beğenir.

3. Her zaman yerinde tavsiyeler veren kişilerin geçmişine dikkat edin. Yüksek bir ihtimalle çok zorlu bir geçmişe sahip olduğu ortaya çıkacaktır. Bu tarz kişiler büyük çoğunlukla güvenilir kimselerdir.

4.18-26 yaş aralığında kurulan arkadaşlıklar büyük çoğunlukla daha sağlam ve uzun süreli olmaktadır.

5. Utangaç kişiler kendilerini hakkında fazla konuşamasalar bile iyi gözlemcilerdir. Etrafınızdaki utangaç kişilerle iyi ilişkiler kurarak onların bu gözlem özelliğinden faydalanabilirsiniz.

6. Karakterini çözmek istediğiniz kişinin, restoran, kafe ve benzeri yerlerdeki görevlilere davranış şeklini iyi inceleyin. Bu durumlar kişinin karakteri hakkında iyi bilgi kaynaklarıdır.

7. Güçlü pişmanlık duygusuna sahip insanlar, başka insanların duygularını ve düşüncelerini anlamada daha başarılıdırlar. Pişmanlık yaşama eşiği düşük olan insanlara genellikle güvenebilirsiniz.

8. İnsan beyni gülümseme hareketi ile kandırılabilir. Yani komik bir durum olmadığı halde yüzünüzü gülme pozisyonuna getirdiğinizde beyninizdeki nöronlar, mutlu olduğunuz zannederek size kendinizi iyi hissettirecektir.

9. Kadınlar bedenlerinde erkeklere kıyasla iki kat acı algılama hassasiyetine sahiptirler. Yani acıyı daha çabuk hissederler ve bu yüzden hassastırlar. Ancak şaşırtıcı biçimde daha yüksek acılara erkeklerden daha uzun katlanabilme yetisine sahiptirler.

10. Beyninizin geceleri aşırı düşünmeye maruz kalmasını engelleyemiyorsanız, kalkıp yazmaya çalışın. Bu, düşüncelerinizi organize edecek ve zihninize rahatça hakim olmanıza yardımcı olacaktır.

11. İyi geceler ve günaydın mesajları saçma gibi görünsede, beynin mutluluk merkezini aktif hale getirir ve sizi istemsiz olarak mutlu eder.

12. Korktuğunuz veya sizi sıkan düşüncelerden kaçmak yerine, kendinizi onları bilerek ve isteyerek düşünmeye zorlarsanız, yavaş yavaş bu düşünceler size rahatsız edici gelmemeye başlar. Buna psikolojide “maruz bırakma terapisi” denir. Kısaca beyininiz pes ederek o düşünceyi bayağılaştırır ve size acı vermeyi keser.

13. Az uyuyan veya çok geç yatan kişiler çoğunlukla fazla düşünmeye veya psikolojik rahatsızlıklara meyillidirler.

14. Bir insanın elini tuttuğunuzda daha az acı ve endişe hissedersiniz. Bu yüzden doğamız gereği acı çeken birine istemsizce elimizi uzatırız. Yakınlık kurmak istediğiniz kişiye dokunma mesafesinde durun ve her fırsatta dokunun bu o kişiyi istemsizce size alıştıracaktır.

15. Zeki insanlar sosyal ortamlarında daha az arkadaşa sahip olma eğilimindedirler. Kişi ne kadar akıllıysa, arkadaş seçimlerinde bir o kadar seçici davranmaktadır.

Filoji

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kişilerin davranış şekillerinden psikolojilerini çözebilme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekran önünde fazla zaman geçirmek psikolojilerini bozuyor Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Ekim 2010 07:09
Başarıyı sağlayan aile YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Mart 2009 03:42