IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2013, 14:33   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalp Pili Nedir - Kalp Pili Nasıl Takılır




Kalbimizin içerisinde sinüs düğümü ismini taşıyan küçük 1-2 milimetre büyüklüğünde bir elektrik trafosu vardır. Bu elektrik trafosunun bir şekilde çalışmaması veya elektrik trafosundan çıkan elektrik hatlarının kalbin içerisinde yayılması sırasındaki aksaklık meydana gelmesi, elektrik hattı kopması gibi durumlarda kalbimizin çalışması bozulur. Çünkü trafo kalbi çalıştıracak yeterli elektriği vermez veya verdiği halde elektrik aşağıya geçmez.

Dolayısıyla kalp pilleri gerek trafo gerekse elektrik hatları kopmalarında tedavi amaçlı kalbe değil göğüs içerisine yerleştirilen küçük elektrik kaynaklarıdır. Kalp pillerinin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunların bir kısmı sadece kalbe uyarı verirler, kendilerine önceden belirlenen bir hızda sabit uyarı gönderirler.

Bir kısım kalp pilleri ise hem kalbi dinlerler, kalbin çalışıp çalışmadığını kontrol ederler hem de kalp çalışmadığı zaman devreye girerek kalbi çalışır hale getirirler. Başka bir çeşidi ise geçici olarak kullanılan kalp pilleridir. Eğer bir hastanın iyileşmesini, bu trafo ağrısının geçici olduğu düşünülüyorsa o kişilere geçici kalp pili takılır. Hasta iyileştikten sonra bu kalp pillerinin çalışması durdurulur. Eğer iyileşme ümidi, trafoda bir düzelme umudu yoksa o hastalara devamlı kalıcı kalp pilleri takılmaktadır.

KALP PİLİ NASIL TAKILIR?
prücük kemiğinin altındaki bölgenin steril temizliği yapılır, daha sonra buraya üç dört cm büyüklüğünde bir kesi yapılır. Kalp pilini doktorlar kalbin içerisine değil köprücük kemiğinin altına, cildin altında açmış oldukları kesiğe yerleştirmektedirler. Doktorlar yaptıkları kesinin altına küçük bir cep oluştururlar ve pili buraya yerleştirirler.

Daha önce kalbe uyarıyı veren pille kalp arasında bağlantı yapacak olan kabloları röntgen altında görerek kalbin etrafındaki damarlardan kalbe doğru iletirler. Kalp piline enerjiyi götüren bu kabloların özel uçları vardır.

Kalbin içerisine vidalanılan uçlardır bunlar. İleriye doğru itildikten sonra bu uçların kalbin içerisine doğru olarak yerleştirildiğine emin olunduktan sonra pille onun bağlantısı gerçekleştirilir. Daha sonra açılan kesi dikilir ve dışarıdan sadece hafif bir kabarıklık görülür. Bu pil takılma işlemi bittikten sonra pilin randımanlı olarak çalışıldığından emin olunduktan sonra operasyon bitirilir.

KALP PİLİ OLANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
Kalbinde pili olanların öncelikle taşıdıkları kalp pilinin modelini ve cinsini ezberlemeleri gerekir. Hastalar, yanlarında firmanın veya doktorlarının verdiği kalp pillerinin özelliklerini taşıyan bir kart bulundurmalıdır. Bu kartı hiçbir zaman ehliyetiniz, nüfus cüzdanınız gibi üzerinizden ayırmadan yanınızda taşımalısınız.

Kalp pili olan kişiler mümkün olduğunca metal dedektörlerden geçmemelidir. Mağaza giriş çıkışlarında bulunan dedektörler genellikle kalp pillerine zarar vermez ama fark ederseniz geçmemeye çalışmanız sizin yararınıza olucaktır. Her on kalp pili olan kişilerin 1 tanesinin cep telefonuyla etkileşime girdiği bilinmektedir.

Bu sebepten ötürü eğer kalp piliniz vücudunuzun sol tarafındaysa sağlık açısınıdan sağ kulağınızla cep telefonunu kullanmaya çalışmanız yine sizin yararınıza olucaktır. Kalp pili olanların yüksek gerilim hatlarından uzak durması gerekmektedir. Bunun haricinde manyetik gücü fazla olan büyük motorlarla çok yakın olmamaları gerekmektedir.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalp, nasıl, nedir, pili, takılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone'un pili yetmiyorsa... dreamy Apple 0 17 Kasım 2011 15:22
Pili 3 sene bitmiyor! dreamy Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Kasım 2011 12:22