IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Smyrna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2015, 10:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge




Samsung, merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’ı Türkiye’de satışa sundu. Tasarımları ve performanslarıyla tüm dikkati üstüne çeken telefonlar, Galaxy S6 ile birlikte benimsediği tasarım anlayışını devam ettiriyor.
Android platformunun bu yılki yıldızlarından Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+, Quad HD çözünürlüklü dev ekranları, yüksek performansları ve hızlı şarj yetenekleriyle göze çarpıyor. Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 edge’in daha büyük versiyonlu bir modeli olarak karşımıza çıkarken çift kavisli ekranıyla göz dolduruyor. Galaxy Note 5 ise Galaxy Note 4’ten çok daha farklı bir tasarım anlayışına sahip. Metal ve cam malzemelerin tercih edildiği telefon çok daha hassas bir S-Pen’le birlikte geliyor. Bugün itibarıyla Türkiye’de piyasaya sürülen telefonlardan Galaxy Note 5, 2.699 TL’den Galaxy S6 edge+ ise 3.099 TL‘den satışa sunulmuş durumda.

Galaxy S6 Edge Plus'ın Tüm Özellikleri
Satış rakamları bazında Galaxy S6'yı bile geride bırakmayı başaran Galaxy S6 Edge bir anda Samsung'un yükselen değeri konumuna gelmişti. Galaxy S6 Edge'e gösterilen ilgi, Samsung'un bu segmenti daha da geliştirmesine temel hazırladı.

S6 Edge segmentinin yeni modeli Galaxy S6 Edge Plus kısa süre önce resmi olarak duyurulmuştu. Samsung'un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 Edge Plus bugün tam hatlarıyla ortaya çıktı.


Samsung Galaxy S6 Edge Plus detaylandırmamıza akıllı telefonun tasarımı ile başlayalım.

Galaxy S6 Plus Tasarım Detayları
Galaxy S6 Egde Plus'ı piyasadaki birçok amiral gemisi modelinden ayıran en önemli özelliği kavisli bir yapıyla gelen 5.7 inç boyutundaki Quad HD teknolojisine sahip Corning Gorilla Glass 4 korumalı Super AMOLED ekranı.

518ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran, Samsung'tan daha iyi bir ekran bekleyenleri biraz hayal kırıklığına uğratsa da piyasadaki türevi telefonlara denk bir performansa sahip.

Genel hatlarıyla klasik Samsung çizgisini taşıyan Galaxy S6 Plus'ın ön yüzünde parmak izi okuyuculu home tuşu ve üst kısımda da 5 Megapiksellik bir kamera yer alıyor. Kameranın detaylarına, kamera özelliklerini anlatırken değineceğim.

Tasarımla ilgili olarak değinebileceğimiz son nokta ise kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmayan arka kısımdaki ana kamera çıkıntısının Galaxy S6 Edge Plus'ta da bulunuyor olması.

Galaxy S6 Edge Plus'ta Apple Alışkanlıkları Devam Ediyor
Samsung, yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 Edge Plus'ta, Galaxy S6 ile kullanıcılarına sunduğu tümleşik yapıdan vazgeçmemiş. Galaxy S6 Edge Plus'ın arka kapağı da aynı Apple modellerinde olduğu gibi tümleşik bir yapıya sahip. Ayrıca, Galaxy S6 Edge Plus'ta microSD desteği de yer almıyor.

Samsung kullanıcıları, firmanın bu tavrından son derece rahatsız olduklarını açık bir şekilde ifade etseler de Samsung, Apple çizgisine kayan bu kararından geri adım atmamış gibi görünüyor.


Daha önce yaşanan sızıntılarda microSD desteğinin bulunmayacağı net bir dille ifade edilmiş olmasına karşın yinede Samsung kullanıcıları firmanın yapacağı resmi tanıtımı umutla beklemeyi tercih etmişlerdi. Fakat Samsung'un resmi tanıtımıyla Galaxy S6 Edge Plus'ta microSD desteği olmadığı da kesinleşmiş oldu.

Samsung'un, Apple'a karşı üstün olduğu temel noktalardan birisi de kullanıcıların bataryalarını diledikleri zaman değiştirebilmeleri ve hafıza desteği olduğundan dahili depolama alanı sıkıntısı yaşamamalarıydı. Bu iki özelliğin Galaxy S6 Edge Plus'ta karşımıza çıkmaması, satış rakamlarına büyük bir handikap olarak yansıyabilir.

Galaxy S6 Edge Plus Teknik Özellikler
Hemen baştan belirtelim. Galaxy S6 Edge Plus donanım alanında öyle devrimsel özelliklerle karşımıza çıkmıyor. Samsung, Galaxy S6 Edge Plus'ta, Galaxy S6 Edge'te kullandığı 8 çekirdekli Exynos 7420'nin iyileştirilmiş yeni bir versiyonunu kullanmış. Galaxy S6 Edge'in işlemci yönünden kullanıcılarını memnun ettiğini düşündüğümüzde, Samsung'un macera arayıp, risk almak yerine rüştünü ispatlamış olan işlemcisi Exynos 7420'yi kullanması isabetli bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus grafik tarafında ise Mali-T760MP8'den faydalanıyor. Oyun anlamında son derece üst düzey puanlar alan bu GPU, Galaxy S6 Edge Plus kullanıcılarını memnun edecek bir performansa sahip.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda RAM kapasitesinin önemini en iyi bilen firmalardan biri olan Samsung, Galaxy S6 Edge Plus'ta 4GB'lık RAM ile karşımıza çıkıyor. 4GB'lık RAM Galaxy S6 Edge Plus'ı türevi modellerden bir adım öne taşıyacak gibi görünüyor.

Galaxy S6 Edge Plus'ta, microSD desteğine yer vermeyen Samsung, yeni amiral gemisini 32GB, 64GB ve 128GB'lık üç model seçeneğiyle satışa sunacak.

Galaxy S6 Edge Plus Batarya Detayları
Akıllı telefonların en önemli handikaplarından biri olarak gösterilen batarya konusunda, Galaxy S6 Edge Plus beklenenin altında bir pil gücüyle karşımıza çıkıyor. Sızdırılan bilgilerde Galaxy S6 Edge Plus'ın 4000 mAh gücünde bir batarya ile gelebileceği söylenmiş olsa da, Samsung'un yaptığı resmi tanıtımda Galaxy S6 Edge Plus'ın 3000 mAh gücünde bir bataryaya sahip olacağı ortaya çıktı.



Bu batarya hali hazırda günümüz akıllı telefonlarıyla kıyaslandığında yeterli gibi görünse de, yoğun kullanımda ortaya çıkan şarj sorununu aşmaya çok uzak bir çözüm gibi duruyor.

Samsung, yeni akıllı telefon modellerinde yer verdiği kablosuz şarj özelliğine Galaxy S6 Edge Plus'ta da yer vermiş. Ayrıca Samsung'un gelişim aşamasında olan yeni monitör modelleriyle de uyumlu olan Galaxy S6 Edge Plus, bu monitörlerin ayak kısmına konulduğunda otomatikman şarj olma özelliğine sahip.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Kamera Detayları
Galaxy S6 Edge Plus, 16 Megapiksellik iddialı bir kamerayla geliyor. Otomatik odaklanma, manuel odaklanma, yüz tanıma, otomatik HDR ve panorama gibi özelliklerin bulunduğu kamera 30fps'de 2K, 60fps'te ise 1K video çekebilme özelliğine sahip.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus'ın ön tarafında ise 5 Megapiksellik bir kamera bulunuyor. Otomatik HDR özelliğinin bulunduğu kamerada özel selfie modu da yer alıyor.

Genel Olarak Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Gelişmiş parmak izi okuyucusu sayesinde Samsung Pay ve PayPal ödeme sistemlerinin de rahat bir şekilde kullanılabildiği Samsung Galaxy S6 Edge Plus, donanım yönüyle selefi Galaxy S6 Edge'den çok ileri bir teknolojiye sahip değil.

Galaxy S6 Edge Plus'ın en önemli özelliği, telefonun tasarımına da olumlu bir katkı sağlayan "Edge" yani kavisli ekran teknolojisi diyebiliriz. Android Lollipop 5.1.1 ile satışa sunulan Galaxy S6 Edge Plus, phablet tarzında telefonlardan hoşlanan kullanıcılar için iyi bir alternatif gibi görünüyor..



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Ağustos 2015, 10:39   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge




Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi
Galaxy Note 5, Samsung'un Galaxy S6 ile başladığı yeni tasarım çizgisinden ilham alıyor ve aynı çizgiyi Note serisine getiriyor.

Genel anlamda Galaxy Note 4'ün, Galaxy S6 yenilikleriyle harmanlandığı Galaxy Note 5, Note ailesi için özellikle tasarım açısından yeni bir heyecan.

Galaxy Note 5 tasarım özellikleri
7.6 mm kalınlığında olan Galaxy Note 5, 171 gram ağırlığında. Ön ve arka tarafında Gorilla Glass 4 cam kullanan cihaz, S6'daki gibi yüzde 50 daha güçlendirilmiş alüminyum kasa ve çerçeve ile geliyor.

Galaxy Note 5 ekran özellikleri
Galaxy Note 5, Note 4'e göre sayısal olarak benzer ekran özelliklerine sahip. Yine 5.7 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran ile gelen cihaz, 2K çözünürlüğünde yani 1440 x 2560 piksel çözünürlüğünde. Ürünün PPI değeri ise 518

Galaxy Note 5 donanım özellikleri
Galaxy S6 ve S6 Edge'deki Exynos 7420 işlemcisini birebir Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus modellerinde değerlendiren Samsung, RAM'i 4 GB seviyesine çıkartıyor. Esas deneyimi artıran nokta burada.

Yine Mali-T760 MP8 grafik birimi, 2.1 GHz hızında çalışan 4 adet ARM Cortex A57 çekirdeği ve 1.5 GHz hızında çalışan 4 adet ARM Cortex A53 çekirdeğinin toplamından oluşan 4 çekirdekli Exynos 7420 işlemcisi kullanılıyor.

32 ve 64 GB dahili depolama kapasitesi olan üründe, microSD kart desteği bulunmuyor.

Galaxy Note 5 kamera özellikleri
Galaxy S6 ile beraber gelişen kamera özellikleri, Galaxy Note ailesine de Note 5 ile gelmiş durumda. Yine 16 Megapiksel çözünürlüğünde OIS destekli ana kamera, f 1.9 diyaframla başarılı işler çıkartıyor.

Fotoğraf ve video kalitesi olarak S6, S6 Edge ve S6 Edge Plus ile aynı seviyede olan Note 5, önceki Note 4 modelinin de biraz ilerisinde.

Ön kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde.



Samsung Galaxy Note 5 ile çektiğimiz fotoğrafları tam ekran görmek için buraya ya da yukarıdaki görsele tıklamanız yeterli...

Galaxy Note 5 batarya performansı
PCMark Battery testinde 5 saat 54 dakika rakamını veren Note 5, 4 saat 54 dakika skorunu alan Galaxy Note 4'e göre daha iyi bir pil performansı gösterdi.

Fakat Note 4'ün 1 senelik bir cihaz olduğunu, bataryanın yıpranma payını ve 1 senelik sistemin çerezlerle beraber daha fazla güç tüketeceğini düşündüğümüzde, genel kullanımda Note 4 ile benzer pil süresi hatta performanslı kullanımda daha da düşük batarya performansı vereceğini düşünüyoruz.

3000 mAh batarya ile gelen Note 5, normal kullanımlarda bir günü görebilecek seviyeye sahip. Fakat çok yoğun kullanımlarda Exynos 7420 ve 2K ekran paneli yoğun güç tüketimine başlıyor ve şarj hızlıca bitiyor.






Galaxy Note 5 artıları
- Android ekosisteminin en güçlü işlemcisi Exynos 7420'yi kullanıyor olması
- 4 GB RAM ve elden geçirilen arayüz ile pürüssüz geçişler ve gelişmiş multitasking deneyimi
- Başarılı ekran
- Çift tarafı Gorilla Glass 4'ten imal edilmiş, şık ve sağlam alüminyum kasa
- 5.7 inç büyüklüğünde bir telefona göre ince tasarım
- Başarılı arka ve ön kamera
- Parmak izi okuyucu ve nabız ölçer gibi detaylar...

Galaxy Note 5 eksileri
- Note ailesiyle beraber bütünleşen microSD kart desteğinin olmaması, bu modele alışkın kullanıcılar için bir eksi olacaktır.
- Galaxy Note 4'e göre mAh cinsinden düşürülen batarya, cihaza yeterli gelse de bütün günü zorlu kullanımlarda da görecek seviyede değil. 5.7 inçlik bir phablet için, 3000 mAh batarya çok da yüksek bir rakam değil.

Galaxy Note 5 fiyatı ve teknik özellikleri
Ekran: 5,7 inç 2560 x 1440 piksel Super AMOLED (518 PPI)
Ek Özellikler: Corning Gorilla Glass 4, S-Pen, Parmak izi okuyucusu, nabız ölçer
Kalınlık/ Ağırlık: 7.6 mm / 171 gram
İşlemci: 2.1 GHz 4 çekirdek ARM Cortex A57, 1.5 GHz 4 çekirdek A7 kullanan Exynos 7420
Grafik İşlemci: MALI-T760 MP8
RAM: 4 GB
Depolama: 32 GB / 64 GB dahili hafıza, microSD kart desteği yok...
SIM: MicroSIM
İşletim Sistemi: Android 5.1.1 Lollipop
Ana Kamera: f/1.9 diyaframlı 16 Megapiksel OIS destekli / 4K @30 FPS, 1080p @ 60 FPS video kaydı
Ön Kamera: f/1.9 diyaframlı 5 Megapiksel / 2K @ 30 FPS video kaydı
Batarya: 3000 mAh

Fiyatı: 2699 TL (32 GB'lık sürüm)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Ağustos 2015, 10:41   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge




Samsung Note 5 daha çok ıphone benzetilmiş geçen gün incelemeye gittim Sıkı bi Samsung kullanıcısıyım seriyi hiç bozmadım fakat Note 5 içerik olarak güzel hazırlanmış hoş fakat ıphone benzetilmesi hoşuma gitmedi ayrı bi çizgisi vardı ikisininde kararsız kaldım alıp almamakta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Ağustos 2015, 15:11   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge




Bende note 4 var
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.
Memnunum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Dik başlıyım çünkü eğilirsem tacım düşer.
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
5, edge, galaxy, note, s6, samsung, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galaxy Note Edge detaylı testte! Swat Samsung 0 03 Aralık 2014 23:19
Samsung Galaxy S6'ya Edge Ekranı SeckiN Samsung 1 15 Kasım 2014 10:39
Galaxy Note Edge'in 11 Farkı! SeckiN Samsung 0 15 Kasım 2014 10:20
Galaxy Note Edge, Dayanıklı mı? SeckiN Samsung 0 15 Kasım 2014 10:10
Samsung Galaxy Note Edge, Güney Kore’de satışa çıktı! Deep Samsung 0 30 Ekim 2014 16:59