IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2014, 23:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi Bitkiye Ne İyi Gelir?




Hangi Bitkiye Ne İyi Gelir?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok iyi bir enerji kaynağı olan mısır vücuda ve zihne enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bağırsakları yumuşatır. Mide şikayetlerini azaltır. Mısır püskülü ise tam bir potasyum deposudur. İdrar söktürür. Böbrek kumlarını ve taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Romatizmalılara çok iyi gelir.

Mahlep balgam söktürür

MAHLEP ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.

Dişlere damla sakızı

DOĞAL damla sakızı, dişleri korur. Ağız için antiseptik özellik taşır. Bu nedenledir ki piyasadaki bir çok diş macunu ve gargara temelinde doğal damla sakızı kullanılır. Damla sakızı bunun yanında göğüs hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Böbreğe çok yararlıdır. Soğuk kaynaklanan dalak ağrılarına iyi gelir.

Böbrek ilacı çam ağacı

ÇAM ağacının kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrılarına iyi gelir. Dikenli yaprakları kaynatılıp balla içilirse, astıma ve karaciğer ağrılarına faydalı olur. Çam filizleri, taze yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse kanı temizlemeye yarar. İdrar söktürüp, metabolizmayı hızlandırır.

Vereme karşı pancar

KIRMIZI pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri
yatıştırır.

Aspir kilo verdirir

YALANCI safran olarak da bilinen aspir bitkisi, kabızlığa giderir. Kolesterolü ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Başta prostat ve göğüs kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Ayrıca, yaşlanmanın etkilerini azaltır.

Radıka taşları düşürür

SEBZE olarak yetiştirilen radıkanın yaprakları salata olarak tüketilebilir. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını gidermekte faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Sarılıkta ve gut hastalığında iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir. Böbrek ve safra taşlarını düşürmeye yardımcı olur.

Avokado cildi güzelleştirir
AVOKADO, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

Soğuğa karşı zerdeçal

ZERDEÇALIN kullanılan kısımları meyveleridir. Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. İltihap gidericidir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Gaz ve idrar söktürücüdür. Soğuk algınlığı ve astımda iyi gelir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitkiye, gelir, hangi, ne, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru Öksürüğe Hangi Bitki İyi Gelir? Amelia Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2014 18:37
Hangi Çorba Hangi Hastalığa İyi Gelir Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2012 17:18
Hangi Mantra Hangi Hastalığa İyi Gelir Liaaa Alternatif Tıp 0 07 Mayıs 2012 11:01
Zehirlenme hangi yollarla meydana gelir? Sır Sağlık Köşesi 0 17 Eylül 2011 12:19
Hangi Masaj Türü Bel Ağrınıza İyi Gelir. System Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2011 11:45