IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2008, 14:40   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sinema Tarihinin En İyi Giyinen Film Karakterleri




İngiliz sinema dergisi Empire'ın internet sitesi, beyazperdenin en iyi giyinen film karakterlerini seçti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Brad Pitt'in Fight Club filminde canlandırdığı kişilik bölünmesi yaşayan Tyler Durden'ın giydiği kostümler listede birinci oldu.

Tyler Durden, 1970'lerden kalma tişörtler, dar deri pantolon ve ceketler, ilginç renklerdeki kıyafetler, hatta kürkle seyirci karşısına çıktı. Hiç kimsenin giymeye kolay kolay cesaret edemeyeceği bu ilginç gardroptakiler, "bir asinin taşıyacağı" en iyi kıyafetler idi. Karakterle bire bir uyum sağlayan bu giysiler, derginin seçiminde zirveyi elde etti.

Sinema dünyasının en iyi giyinen film karakterlerini canlandıran diğer oyuncular ve filmlerin yapım yılları şöyle:

2- Kleopatra (Elizabeth Taylor) - Cleopatra (1963): Özel yaşamında şık ve gösterişli kıyafetleri tercih eden Elizabeth Taylor, "Kleopatra" filminde de görkemli giysilerle izleyiciyle buluştu. Toplam 200 bin dolara mal olan ve içlerinden 1'i de 24 karat altından yapılmış 65 kostümle Taylor, 2 bin yıl öncesinin güçlü ve ihtiraslı kraliçesini 20. yüzyıla taşıdı.

3- Roger Thornhill (Cary Grant) - North By Northwest (1959): Beyazperdenin centilmeni Cary Grant, bu filmde gri takım elbisesi ve her biri üstün bir işçiliğin sembolü kıyafetleriyle boy gösterdi.

4- Lisa Carol Fremont (Grace Kelly) - Arka Pencere-Rear Window (1954): Monaco Prensesi Grace Kelly, "Arka Pencere" isimli filmde birbirinden güzel kıyafetleri, sade ve şık siyah elbisesi, onları süsleyen incileriyle göz kamaştırdı.

5- Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) - Casino (1995): Listenin beşinci sırasında sinema dünyasının efsane ismi Robert De Niro yer aldı. Gangsterler ve Las Vegas şovmenleri arasında geçen Martin Scorsese filminde De Niro, eşi Ginger'ı canlandıran Sharon Stone ile kamera karşısına geçti. Ancak şıklıkta Stone'u geride bırakan usta aktör, parlak renkler ve değişik kesimlerdeki gangster kıyafetleriyle listeye girdi.

6- Holly Golightly (Audrey Hepburn) - Tiffany'de Kahvaltı-Breakfast At Tiffany's (1961): Sinema dünyasında Grace Kelly kadar asaletin ve sadeliğin bir başka sembolü olan Audrey Hepburn, 1960'ları en iyi biçimde yansıtan giysileriyle seyirci karşısına çıktı. Film, Hepburn'ün özel yaşamında da tarzı olan ve moda dünyasına da benimsettiği siyah, kapri pantolonlar, mini elbiseler ve inci kolyeleriyle hafızalara kazındı.

7- Julian Kaye (Richard Gere) - Amerikan Jigolosu-American Gigolo (1980): Beyazperdenin en iyi giyinen oyuncularından Richard Gere, sinemadaki ilk yıllarında boy gösterdiği bu filmde de şıklığıyla göz doldurdu. Ünlü modacı Giorgio Armani'nin tasarımlarıyla yıllarca sinema perdesinde boy gösteren Gere, filmlerinde de başarılı modacının kıyafetlerini en iyi biçimde taşıdığını gösterdi.

8- Annie Hall (Diane Keaton) - Annie Hall (1977): Beyazperdenin en usta oyuncularından Diane Keaton, "Annie Hall" filminde modada çığır açtı. Haddinden fazla bol kesimli pantolonları, geniş kenarlı, ilginç şapkaları ve yelekleri bir arada giyen "Annie Hall", Keaton'ın başarılı oyunuyla birleşince unutulmazlar arasına girdi.

9- Vivian Ward (Julia Roberts) - Pretty Woman (1990): Julia Roberts'ı henüz 23 yaşındayken tanıtan film oldu "Pretty Woman". İş adamı Edward ile tanıştıktan sonra dünyası değişen hayat kadını Vivian, Roberts'ın yürekleri ısıtan gülüşüyle olduğu kadar birbirinden şık kıyafetleriyle de hafızalara işlendi. Uzun deri çizmeleri, onu tamamlayan mini elbisesiyle Edward'ın oteline gelen, daha sonra genç iş adamının çabalarıyla şıklaşan Vivian, polo karşılaşması izlerken giydiği şık kıyafeti, şapkası ve eldivenleri, Edward ile operaya giderken üzerinde görülen göz kamaştırdığı tuvaleti ve daha birçok giysisiyle 1990'ların unutulmazları arasına girdi.

10- Lt. Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) - Top Gun (1986): Beyazperde, 1986 yılında sinema dünyasının en yakışıklı aktörlerinden biriyle tanıştı. Filmde 24 yaşında olan Tom Cruise, zorluklara meydan okuyan pilot Maverick rolünde genç kızların kalbini fethedetti. Filmde pilot üniformalarının yanında her yanı armalarla dolu bir mont da giyen Maverick, moda dünyasında akım yarattı. Öyle ki, filmden sonra gençler "Maverick montlarını" satın almak için adeta birbiriyle yarıştı. "Top Gun", sinema dünyasına Tom Cruise'u, moda dünyasına da pilot montlarını armağan etti.

Kaynak: timeturk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
film, giyinen, karakterleri, sinema, tarihinin, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sinema tarihihin unutulmaz karakterleri. Sükût Sinema Dünyası 1 16 Haziran 2008 08:31