IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2008, 13:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Osmanlı Cumhuriyeti'nin" galası yapıldı




Ünlü komedyen Ata Demirer'in başrolünde oynadığı "Osmanlı Cumhuriyeti" filminin galası yapıldı. Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun da rol aldığı filmin galası ünlülerin akınına uğradı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Galayı izlemek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gani Müjde'nin yazıp yönettiği "Osmanlı Cumhuriyeti" filminin galası Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Etkili bir şekilde süren sağanak yağışa rağmen galaya gelen çok sayıda davetli, mehteran takımı ile karşılandı. Galaya, filmin başrol oyuncusu Ata Demirer başta olmak üzere oyuncular Vildan Atasever, Ruhsar Öcal, Sümer Tilmaç, Kerem Kupacı, Ali Düşenkalkar, Belma Canciger Müjde ve çok sayıda davetli katıldı.
Galada salon görevlilerinin, filmde olduğu gibi "ginger" adı verilen iki tekerlekli akülü ulaşım aracını kullanarak görev yapması dikkat çekti. Gala salonuna kırmız halı üzerinde yürüyerek giren Ata Demirer ve Vildan Atasever, oldukça heyecanlı olduklarını belirterek, rol yaparken zorlanmadıklarını söyledi. Yönetmen Gani Müjde ise, filminin tamamen bir hayal ürünü olduğunun altını çizerek, "Bu benim bir hayalimdir. Ben bir hayal kurdum ve onu yazdım" ifadesini kullandı.
2008 yılındaki hayali Osmanlı Cumhuriyeti'nde Ata Demirer, Osmanlı Sultanı 7. Osman olarak seyircinin karşısına çıkarken, Ruhsar Öcal ise Saliha Sultan, Vildan Atasever de padişahın gönlünü çalan Asude karakterini canlandırıyor.
Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Aya İrini, Sepetçiler Kasrı, Karaköy, Nakkaştepe ve Fatih başta olmak üzere 23 farklı mekanda 5.5 haftada çekilen filmde yaklaşık bin 500 kişi görev aldı.
Gani Müjde'nin yazdığı üçüncü, yönettiği ikinci sinema filmi olan Osmanlı Cumhuriyeti'nde, "Atatürk olmasaydı, Kurtuluş Savaşı hiç yapılmasaydı ve Osmanlı hanedanı 2008 yılında hala Topkapı Sarayı'nda yaşıyor olsaydı*" diye başlayıp hayali hanedanlık beyazperdeye yansıtıldı. Günümüze dair uluslararası siyasi mesajların da yoğun olarak işlendiği filmde 7. Osman'ın tahtı bırakıp giderken torununa "Sen kimin torunusun?" diye sorması üzerine torunun, "Fatih, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın torunuyum" demesi, filmin sonunda ise Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Geldikleri gibi gidecekler" sözüne atıfta bulunması büyük alkış topladı.

FİLMİN KONUSU
Avrupa Birliği'nin ve ülkeyi sözde koruma altında tutan Amerikan mandasının bunaltıcı talepleri arasında iktidarsız bir iktidar sürdüren Padişah 7. Osman, kıskanç eşi Bez'm-i Alem Saliha Sultan'dan da iyice bunalıp kendisini musikiye vermiştir. Ancak bir gün başına beklenmedik bir şey gelir ve aşık olur. Saraya gelen restorasyon öğrencilerinden Asude'ye duyduğu bu aşk, Osman Bey'in hem kendisine hem saltanatına bakışını tamamen değiştirir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
galası, osmanlı cumhuriyetinin, yapıldı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Ateşin Düştüğü Yer" Filminin Galası Bursa'da Yapıldı Thetis Tiyatro 0 06 Mayıs 2012 13:10