IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2015, 21:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Josep Guardiola




Kulüp Kariyeri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Lakabı Pep olan Guardiola kariyerine amatör olarak Gimnàstic de Manresa takımında başlamış ardından 13 yaşında FC Barcelona'nın altyapı kulübü olan FC Barcelona B'ye geçti. Yaklaşık 6 yıl FC Barcelona'nın altyapısında oynayan Guardiola, 1990 yılında profesyonel oldu. FC Barcelona ile La Liga'daki ilk maçına 16 Aralık 1990 tarihinde Cádiz CF ile oynanan maçta çıktı. Defansif orta saha futboluyla öne çıkan futbolcu, 1997 yılında José Mari Bakero'dan takım kaptanlığını devraldı. 1990-2001 yılları arasında FC Barcelona ile ligde 263, toplamda ise 379 maça çıktı. Guardiola, 17 Haziran 2001 tarihinde Valencia CF oynanan lig maçıyla FC Barcelona kariyerini noktaladı.
FC Barcelona'dan ayrıldıktan sonra İtalya'ya geçerek Brescia Calcio ve AS Roma takımlarında oynadı. Ancak burada fazla başarılı olamadı ve Nandrolon testinin pozitif çıkıp 4 ay ceza almasıyla İtalya'daki kariyerine son verdi.
İtalya kariyerinden sonra Katar'ın Al-Ahli (Doha) ve Meksika'nın Dorados de Sinaloa takımlarında oynadıktan sonra futbol hayatını noktaladı.

Milli Takım Kariyeri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Milli takımının formasını ilk olarak 21 yaşında iken 14 Ekim 1992 tarihli Kuzey İrlanda maçında giydi. 1992 Yaz Olimpiyatları, futbol kategorisinde altın madalya kazanırken, ülkesinin 1994 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrolarında da yer aldı. 47 kere milli olup 5 gol atan Guardiola, 14 Kasım 2001 tarihinde Meksika ile oynanan dostluk maçıyla milli takımı bıraktı. Guardiola, ayrıca resmi olarak tanınmayan Katalanya Millî Takımı nın formasını da 7 kez giydi.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Guardiola, futbolu bıraktıktan sonra 21 Haziran 2007'de FC Barcelona B'nin başına geçti, Frank Rijkaard'ın 2007-08 sezonunda kötü bir performans sergilemesiyle FC Barcelona başkanı Joan Laporta tarafından 8 Mayıs 2008'de FC Barcelona'nın başına getirildi. 5 Haziran 2008 tarihinde ise yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Aktif futbolculuk kariyerinde birçok kupa kazanan Guardiola, ilk teknik direktörlük deneyimini Barcelona B’de yaşamıştır. 2008’de Rijkaard’ın Barcelona’dan ayrılmasının ardından Barcelona’nın başına getirilen Guardiola, daha ilk sezonunda kazanabileceği 6 kupayı da kazanarak kırılması güç bir Barcelona rekoruna imza atmıştır. Barcelona 2009 yılında La Liga’da şampiyonluk yaşarken UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de sıra dışı bir performans sergileyerek finalde Manchester United’ı 2-0 yenmeyi başarmıştır. Bu dönem La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra UEFA Süper Kupası’nı ve İspanya Kral Kupası’nı ve İspanya Süper Kupası’nı da kazanan Barcelona Aralık ayında ise, Kıtalararası Kupayı kazanarak 6 kupanın 6’sını da kazanarak ciddi bir başarıya ulaşmıştır.

Pep-GuardiolaDaha ilk sezonunda kazanılmadık kupa bırakmayan Guardiola, 2012 yılında Dünyanın En İyi Teknik Direktörü olarak seçilmeyi başarmıştır. 2009’da elde edilen başarının ardından bir sonraki yıl da ciddi başarılara ulaşan Guardiola, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yari final oynasa da finale çıkma başarısı gösterememiştir. Ancak bir sonraki yıl tekrar final oynayan ve rakibi 2009 yılındaki gibi yine Manchester United olan Barcelona kupaya uzanmayı bilmiştir. 2012 yılında Barcelona kariyerine nokta koyduğunu ve bir daha Barcelona’yı çalıştırmayacağını duyuran Guardiola, Avrupa’nın ve dünyanın en önemli takımlarından biri olan FC Bayern Münih ile anlaşma sağlamıştır.

2013’te Bayern Münih’e imza attığında Bayern Münih, Avrupa’nın bütün kupalarını kaldırmış bir takımdı ve Guardiola’nın takımın başına gelmesi birçok alman otoritesi tarafından eleştirilmişti. Eleştirilere kısmen haklı çıkaran Guardiola, birçok maçı kazansa da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son iki sezondur yari finale yükselse de aldığı farklı mağlubiyetlerle finale veda etmektedir. 2016’da sona erecek olan sözleşmesi Bayern Münih’li yetkililer tarafından uzatılmayacak olan Guardiola, Bayern Münih’le son 1 sezon daha geçirecektir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
guardiola, josep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kupa canavarı Pep Guardiola Mehmet Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 28 Nisan 2015 19:50
Guardiola, Katar yolcusu mu? Seth Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 04 Şubat 2015 18:33