IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Aralık 2014, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vezir Parmağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vezir Parmağı
Yorumlar [0]
Kategori: Tarifler > Yemek Tarifleri > Tatlılar > Hamur Tatlıları &
Etiketler: Geleneksel Tatlılar, Osmanlı Mutfağı, Vezir Parmağı, Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı
Puan: 0.0/5 (0 votes cast)
Geleneksel tatlılarımızdan olan vezir parmağı, hem kızartılarak hem de fırında yapılabilen bir hamur tatlısıdır. Burada kızartılarak hazırlanan tarifini paylaşmak istiyoruz.

Vezir Parmagi2Malzemeler

3 su bardağı su
100 gr tereyağı
2 buçuk su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için

4 su bardağı su
4 buçuk su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için

2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Su ve tereyağı bir tencereye alınıp tereyağı eriyinceye kadar karıştırılır. Un elenip, tuz ve şekerle karıştırılır. Kaynayan suya bir seferde boşaltılarak karıştırılır. Ocağın altı kısılarak 4-5 dakika sürekli karıştırılarak, tencereye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar pişirilir. Hamur arada bir karıştırılarak soğutulur.

Bu arada şerbet hazırlanır; su ve şeker 10 dakika kaynatılır ve limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatılıp ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Hamur soğuyunca yumurtalar teker teker hamura eklenip mikser yardımıyla hamura yedirilir. İrmik ve nişasta eklenip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Eller hafifçe yağlanıp hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanarak parmak şekli verilir.

Hazırlanan hamurlar soğuk yağa atılır. Orta ateşte nar gibi oluncaya kadar arkalı önlü kızartılır. Kızaran tatlılar yağı süzülerek hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince servis tabağına alınır. Kalan tatlıları kızartmak için yağın soğuması beklenir ve hamur bitene kadar işleme devam edilir. Tatlılar ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
parmağı, vezir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vezîR PySSyCaT Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 07 Ekim 2014 01:20
Vezir Kebabı Liaaa Kebaplar Köfteler 0 12 Şubat 2012 02:01
Padişahla Vezir Afrodit Fıkra 0 24 Ekim 2011 23:26
Baş parmağı yerine ayak parmağı System Sağlık Köşesi 0 15 Eylül 2011 20:25
Kral ve Vezir Caddeci Fıkra 0 11 Eylül 2011 06:04