IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 21:19   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu "Terzi" Bildiğiniz Gibi Değil!




''Kral hiçbir zaman çıplak olamaz! Eğer olursa artık Kral değildir!'' fablının bir yansıması olarak Slawomir Mrozek tarafından 1964 yılında yazılan "Terzi", Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu olarak seyirciyle buluşuyor.

1974'ten bu yana tiyatro yaşamını sürdüren Ragıp Yavuz oyunun yönetmenliğini üstlenmiş. "Tiyatro yapmadığımda, bir süre sonra vicdanım sızlamaya başlıyor." diyerek kendini ifade eden Ahmet Saraçoğlu ise "Terzi" rolünde...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BU DÜNYANIN GİYDİRİCİSİ "TERZİ"


"Terzi"nin tehlikeli bir figür olduğunu belirten Ahmet Saraçoğlu, rolüyle ilgili olarak şöyle konuştu: "Oyunda Terzi'nin sembolize ettiği şey müthiş bir erk, müthiş bir güç. Her şeyi yöneten, her şeye kılıf giydiren bir Terzi'den ve bu giydirilmeyle şekillenen insanlardan söz ediyoruz... Terzi'nin o kadar çılgınca amaçları var ki, ona kalsa hayvanları, bitkileri hatta mineralleri bile giydirecek. Terzi'ye göre çıplaklık barbarlık, doğa ise kaos ve karışıklık demek ve bütün bunların düzene sokulması gerekiyor."

Yönetmen Ragıp Yavuz ise oyunu yorumlayışını şu cümlelerle aktardı: "Terzi absürt bir oyun. Elbette kişiler var, ancak bu kişiler süreçleri olan karakterler olarak değil evrensel semboller olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda kesin bir zaman ya da coğrafya yok. Her yer ve her zaman ya da hiçbir yer ve hiçbir zaman olarak algılamak mümkün. Başrol kişisi Terzi, bütün dünyaya "format" atmaya çalışan bir gücün simgesi. Kendi kimliğimizle ve özgürce yaşamını, seçimlerini belirleyen bireyler olmak yerine, dikte edileni, ok işaretleriyle gösterilen yönelimleri yaşamında barındıran insanlara dönüştürülmeye çalışıldığımız bir dünyada yaşıyoruz. Terzi bu dünyanın giydiricisi... Böylesi bir giydirilmeye hayır demenin yolları da var kuşkusuz... Becerebildiğimizce aktarmaya çalışacağız..."

Polonya tiyatrosunun olduğu kadar, çağdaş absürt tiyatronun da dünyadaki en önemli yazarlarından biri kabul edilen Slawomir Mrozek'in 1964 yılında, İtalya'da sürgündeyken kaleme aldığı "Terzi", 19 - 29 Kasım 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sergilenecek.
Sahne tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımı Ayşen Aktengiz, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu, efekt tasarımı Ersin Aşar ve hareket düzeni Yasemin Gezgin'e ait olan oyunda; Ahmet Saraçoğlu, Ergun Üğlü, Gülce Çakır, Emre Karaoğlu, Çimen Turunçoğlu Baturalp, Emrah Derviş Soylu ve Can Tarakçı rolleri paylaşıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bildiğiniz, bu, değil, gibi, terzi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
bugün değil yarın gibi bir "şey"sin sen. PapatyA Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Eylül 2011 13:51
Ben Senin Parmağından Akan "Kan" Değil... Geriye Kalan "Acıyım" Dayanabilecek misin? Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Mart 2010 16:25