IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2016, 00:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CSS Sprite nedir?




CSS kodlamaları konusunda fikir sahibi olmak isteyen insanların en çok ilgisini çeken konulardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. HTML kod biçimleri zaman içerisinde belirgin bir şekilde ilerleme göstermiştir. Web sitelerinin temel yapılarını kodlarken artık CSS dökümü çok daha kolay bir hale gelmiştir. Web sitelerinin kodlamalarının daha hafif olması ve boyut açısından kazanç sağlanması gibi detaylar artık arama motoru botları için çok önemli bir noktaya geldi diyebilmekteyiz.

Sıradan web sitelerinden farkınız olması gerekiyor ve bu nedenle kod sorgularını minimize etmek çok daha yararlı olacaktır. Örnek olarak bazı web sitelerinin birçok klasör içerisinde resim çağırması CSS Sprite kuralları açısından son derece zararlıdır. Bu nedenden dolayı dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu yazımızda da sizlere bu anlamda bilgiler sunmaya çalışacak ve fikir sahibi olmanızı sağlayacağız.

CSS Sprite Nedir?
CSS sprite, web sitenizdeki resimleri gösterebilmek için birçok ayrı klasör kullanmak yerine tek bir alan üzerinden birden çok resmi çağırıp yayınlayarak sorgudan ve boyuttan kazanmanızı sağlayan önemli bir özelliktir.

Bu kodlama özelliği sayesinde web sitenizde ki resim çağırma sorgularını minimize ederek web sitelerinizin daha hızlı yüklenmesini ve çalışmasını sağlayabilme şansına sahip oluyorsunuz. Bu durum aslında SEO açısından da fazlası ile önemli bir gelişmedir.

Google Page Speed kuralları gereğince artık web sitelerinin tamamı ile yüklenme sınırı 5 saniyeye kadar indirilmiştir. Bir web sitesinin geç yüklenmesinde ki en önemli unsurlardan birisi de görseller olduğundan dolayı CSS Sprite konusu bu anlamda çok önemli gelişmeleri beraberinde getirmiştir. Resim dosyalarını tek seferde en mantıklı şekli ile kullanmak çok daha mantıklı ve akıllı bir adım olacaktır. Modern kodlama tekniklerinin en önemli aşamalarından birisi olarak bu özelliği gösterebiliriz.

CSS Sprite kullanımı ile alakalı olarak ilerleyen süreçte web sitemizde en detaylı bilgilendirme yazılarını bulabileceksiniz. Kullanımı son derece basittir ve kısa zaman içerisinde web sitelerinizin açılış hızlarında belirgin bir artışın olduğunu kendi gözleriniz ile görebileceksiniz.

webmasteregitim.net

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
css sprite, css sprite nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Ziraat Bankası Kadınhanı Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:25
Konya Ziraat Bankası Ilgın Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:25
Konya Ziraat Bankası Hüyük Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:24
Konya Ziraat Bankası Hadim Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:23