IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

49Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2016, 21:49   #1
Çevrimdışı
KuL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evet Degerli Arkadaslar, Konu Aslinda IRC ile Alakali oldugundan ancak WEB Agirlikli oldugu icin Konuyu Web Dünyasından Röportajlar Bölümüne acmaya karar verdim.

Öncelikle sunu belirtmem gerekiyor, Darren nin ve benim Is Sebebpleri yüzünden, bir türlü Skype veya IRC üzerinden bir araya gelip bir Röportaj yapamadik. Bu yüzden Röportaj icin aklimda olan ve sizinde Merak edeceginizi düsündügüm Sorularimi Darren'e le Mailleserek konustuk.

Farkindayim biraz Kisa oldu, ama Öz oldugu düsünüyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Röportajn asil Soru ve Cevaplari Ingilizcedir, onlari Elimden geldiginde Türkcelestirdim. Birkac Türkce Tercümede Yardimlarindan Dolayi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hocalarimada Tesekkür ederim.

Ayni Zamanda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ede cok Tesekkür ediyorum, kendisi benim Türkceyi daha anlasabilecek Sekile getirip kontrol etdigi icin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KiwiIRC yi bilmeyenler icin diyim, nasil Insanlarin WEB üzerinden Chatlere baglanmasi oluyorsa. Cesitli Uygulamalar ile Örnek: LightIRC, kiwiirc de öyle.
Tek Fark Kiwiirc nin Web tabani daha genis, yani yapabileceginiz seyler daha cok. Kanalda konusurken Resim gibi seyler ekleme gibi.

Örnek Görüntü:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



##################################################
##################################################
################### TÜRKÇE VERSION ###################
##################################################
##################################################

Öncelikle, röportaj teklifimizi kabul ettiginiz icin size sitemiz olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adina tesekkür etmek isterim. IRC ve WEB alanında emek veren Kisiler ile bircok röportaj yaptik ve yapmaya devam ediyoruz.

Ilk Sorumuz ile sohbetimize baslamak istiyorum:


1.) Bize Kendinizi tanitir misiniz? "prawnsalad" kimdir?

Ben aslinda kendi Halinde biriyimdir, interneti sık kullanirim bazi alanlarda gelisim gostermek ve yardimci olabilmek icin fayda almaya calisirim. Okulumu yarida biraktim ve biraktikdan kisa bir süre sonrada kendi Isimi kurup kücük bir Yer actim. intrenet uzeri oyunlar, reklam paylasım siteleri seklinde farkli alanlarda calistik


2.) IRC ile ne zaman tanistiniz peki?

Aslinda IRC'ye gec gelenlerdenim ben, IRC ile tanismam yaklasik 2007 yillarina dayanir. O zamanlar bircok kisiden "IRC" denen seyi duymustum ve gelistirilmesi icin katkida bulunan kisilerinde orada oldugunuogrenmistim. hal boyle olunca bende girdim.


3.) Kiwi IRC Projesi ile ne zaman basladiniz ve neden Isim olarak "Kiwi" ?

Kiwi IRC Projesi ilk basladigimizda aslinda cok kötü gidiyordu, bunun sebebi Web irc üzerine sadece bir Site vardi ve oda acik bir programlama degildi aksine kapali sistem oldugu icin kodlamayi göremiyorduk. Bende böyle birseyin programlamasi acaba ne kadar zor olabilirki diye düsünürken, fark etdikki böyle birseyi open source (acik kaynak) olarak yapmak isteyen kisilerin de oldugunu.

Projemizin uzun bir süre Ismi yoktu, aylar boyunca programlama ile ugrasirken ister istemez stress olunuyor. Peki simdi Kiwi Ismi nerden geliyor diye düsünürsek? ictigimiz onca Enerji Iceceginden geliyor diyebilirim. Her Sabah Programlma yaparken yanimizdan eksik etmedigimiz icecegimiz oluyordu. otobüsde Arkadaslar ile konusurken ortaya Kiwi Ismi cikti. Ve buda Kiwi IRC nin Baslangici olmus oldu.


4.) Kiwi IRC yi Programlamada herhangi bir Yardim aldiniz mi, yoksa 1 kisilik Proje miydi?

Uzun bir Süre boyunca benimle birlikte bir Arkadas daha vardi, bu Projede büyük emegi oldu. Onun sayesinde Projeyi PHP den Node.js ye tasidik ve bircok Islemi böylece daha da kolaylastirdik. Zamanla aramiza baska Gelistiricilerde katildi ve cikan Hatalari bize bildirdi, Cözümde Yardimci oldu, ve Program 20 den fazla Dile tercüme edildi. buda Muhtesem oldu tabiki.



5.) Kiwi IRC Programlamasinda en zor Kismi neydi, ve yaklasik ne kadar Zamaninizi aldi bu Proje?

Kiwi IRC üzerinde zor olan kismi, bircok farkli Agi ile calismak oldu. CÜnki kiwiirc.com bircok farkli Agiya bagli ve her aginin kendine ait Servisleri, farkli komutlari, farkli sinirlamalari, farkli yazi karekterleri, farli sifrelemeleri, ve buna benzer bircok seyi var. Ve düzgün calisilmazsa üstünden kalkmak cok zor oluyor.

Tabi bide ikinci sinif vatandaslari gibi WEB IRC den giren Kullanicilarla ilgilenen Sunucularda var. Hostname Ayarlari ile ilgilenmeyipde, yanlislikla atilan bir kac ban yüzünden büyük ölcüde Kiwiirc den giren Web kullanicilarin etkilenmesi gibi. Ama yavas yavas bu Sorunda cözülüyor.



6.) Kiwi IRC nin ne gibi Özellikleri var?

WEB IRC icin Kiwi IRC en cok özelligi olan client lerden birtanesidir. Renkli Yazidan tut, Kanal Yönetimi, Eklentiler, soundcloud/resim gibi eklemeler bile yapabilirsiniz kanala. Farkli Eklentiler, Temalar, Sifrelemeler, indirip kurabilirsiniz. Mobil ayni zamanda dokunmatik ekran destekli. Tabiki Detayli bilgi icin Siteyede bakabilirsiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



7.) Daha önce okumustum Kiwi IRC ile bir Bölümü, ve Soundcloud üzerinden Link gönderdiginde kanal üzerinden dinleme imkani ciktigini biliyorum. Y0UTUBE de varmi icinde?

Y0UTUBE de ekli tabiki Eklentiler Listemizde, Sadece Y0UTUBE linkini ekle Kanala ve Video Görüntüsü cikiyor. Tiklayipda izliyebiliyorsun hemen.



8.) Suan icin Kiwi IRC Projesinde kactane ücretsiz Yardimcilariniz bulunmakta?

proje ustunde calisan Bircok Yardimcimiz bulunmakta. Ve bircok da Tercüman Arkadasimiz var. Cogu Sitelerde zaten gelistirici Kiwi IRC yi kullaniyor. deneme amacli kullananlarda fazla



9.) Peki suan bu Projenizi kactane Server/Site kullaniliyor bir Rakam varmi?

binlerce Siteye eklenmis Kodlamamiz mevcut ve yüzlerce acik kiwiirc kullanan Sunucu bulunmakta. kiwiirc.com üzerinden kayitda gözebiliyoruz. Ayni zamanda en cok web useri bulunan irc client sunucusu sayilmaktayiz.



10.) Kiwi IRC sizin tek Projenizmi, yoksa yaptiginiz baska projelerinizde oldumu?

Kiwi IRC benim Ana projem diyebiliriz, Ama onu suan kücük parcalara bölmüs bulunuyoruz. Güncellemeler ve kullanimini dahada kolaylastirabilmek icin. Ayni zamanda baska Proje yapipda, icine Kiwiirc nin parcalarini kullanmak isteyenler olursa diye bu daha kullanisli olur. Open Source nin gücü isde !



11.) Suan üzerinde calistiginiz bir Projeniz varmi peki, yada yeni Proje Fikirleri (Tabiki Gizli degilse
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)


Suan icin üzerinde calistigim yine bir IRC projesi var, umarim ilerde bircok kisi tarafindan kullanilacak olacak olan. Gelistirmek isteyen Kisiler icin kullanimi hem kolay hem de eglenceli. Bunun duyurusunuda daha sonra zaten Twitter Sayfam üzerinden bildiricem. Ilgilenenler beni oradanda takip edebilir -> @darrenwhitlen



12.) Son olarak Sitemize ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) söylemek istediginiz birsey varmidir?

Herzaman IRC topluluklarının entegre fikirleri ile yaşıyorum, ve gelipde yükselmek isteyen varsa Yardimci olabilirim.


##################################################
##################################################
################## ENGLISH VERSION ###################
##################################################
##################################################



At first Thank you very much on behalf of our website ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) that you accept our Interview offer. We do a lot of interviews with people who done great jobs on IRC.

Lets start with our first Question:

1.)Can you tell us little about yourself? Who is prawnsalad?



I'm just a guy that uses things online and wish that some things were better. In some cases I can help improve things and that's where my development comes into play. I'd left school as soon as possible to do my own development contracts, landing into small startup-like companies over the years in areas such as online gaming, online advertising platforms and messaging systems.


2.) When did you start with IRC?

I was a late comer to IRC, around 2007 when I first started getting involved. I had heard about this "IRC" thing and many developers using it - so I wanted in.


3.) How did you came to the idea with Kiwi IRC , and why is it called Kiwi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



When Kiwi IRC first started it was purely because there was only one single web based IRC project worth using and it was closed source. I wanted to see how difficult it would be to build a thing and as it turns out, many others also wanted a similar open source project.

The project didn't have a name for a long time though - possibly several months which was becoming frustrating. So where did the Kiwi IRC name come from in the end? Well, that finally came from drinking several energy drinks first thing in the morning and sitting on a bus blurting out different words until one gained an amusing reaction from people around me. Kiwi IRC was born.


4.) Do you got help with programming Kiwi, our was it a one person project?


For a long while there was one other developer helping out, which thanks to him the project moved from PHP to Node.js which was a good call. As time went on more developers started contributing, submitting bug reports and even translating the whole project to 20+ languages which is fantastic.


5.) What was the difficult thing on Kiwi, and how much time did you spend on this great project?


The most difficult part of Kiwi IRC is working with many different types of networks. With kiwiirc.com being used by thousands of different networks and each one having its own quirks ranging from different services, different commands, different limitations, different acceptable characters, multiple encodings, etc, etc, things can get very messy very quickly if not done carefully.

Then there is the issue of networks handling web IRC users as second class citizens. Not handling hostnames the same as directly connected users or making users using Kiwi IRC stand out like a sore thumb making abuse from a few select users appear larger than it is. This cause issues trying to ban Kiwi IRC users making the abuse appear even more worse. It's a difficult line to be walking and an ongoing issue - but it's slowly getting better.


6.) What are the features on kiwi irc?

For a web IRC client, Kiwi IRC is one of the most feature complete clients out there. From coloured text, channel management interface, inline soundcloud/images amongst many others, plugin support, themes, multiple encodings, mobile and touch screen support. Many can be found on [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



7.) I know that one of the features is soundcloud integration, but is it also possible to add a Y0UTUBE video?

Y0UTUBE is already there
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Just send a Y0UTUBE link and you can click the right arrow to the side to open it up inline.



8.) How many helper do you have, that helps free on this project.

There are a handful of users that now contribute to the project. Many translators and many networks using the development versions of Kiwi IRC for testing.



9.) And do you have a number, of how many server/sites are using Kiwi IRC ?

There are now thousands of custom clients that have been created that can be embedded into websites. With several hundred active networks registered on kiwiirc.com we also have one of the largest network user bases for IRC clients.


10.) Is Kiwi IRC your only project, or have you also made other projects?

Kiwi IRC is my main large project. It is currently being split up into small projects that will actively be maintained making it easier for other peoples projects to include parts of Kiwi IRC too. The power of open source!



11.) Are you working also on a new project right now, or do you have plans for a new project? If yes, is it possible that you tell a little bit about (if its not a secret
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

I am actually working on a new IRC related project that will hopefully be used by many people. Making it very easy for people to develop IRC things in a fun way. I'll be announcing this on my twitter very soon so keep watch for it @darrenwhitlen


12.) Finally do you want to say something to our site ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) ?

I'm always having ideas to integrate other IRC communities, so if one comes up I'll give you a shout
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



#####################
#####################

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Ocak 2016, 23:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




Emegine saglık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [emoji122] [emoji122] [emoji122]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2016, 17:31   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Güneşin ilk ışıklarına vererek umutlarımı
Masal Dünyamın açıp kapılarını
Girdim insan Kalabalığına
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2016, 19:54   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




Adamlar uğraşmış üstüne üstlük open source yapmışlar.. neyse ki üşengeç bir millet olduğumuzdan, bunu kurmayla uğraşmak(!) yerine gidip para verip applet alıyoruz. Güzel bir söyleşi olmuş.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2016, 20:41   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




güzel bir sohbet olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Şubat 2016, 21:33   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




Röportaj için ön hazırlık evresi ve sonrası için emeği geçen herkese teşekkürler. Kısa ve güzel bir röportaj olmuş.

Küçük bir eleştiri yapmak gerekirse Türkçemizi düzgün kullanmaya özen gösterelim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Şubat 2016, 21:51   #7
Çevrimdışı
Ali
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




Çok güzel bi konuşma olmuş kiwi ailesi her zaman güzel işler çıkarmaya devam ediyor başarılarınızın devamını dilerim... Hem if adına hemde kiwi ailesi adına..!

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Şubat 2016, 23:26   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




Siteyi ilk kurduğumda baya hoşuma gitmişti kiwi. Hatta eklenti ve özellik ekleyerek farklı bir tema arayüzü geliştirmiştim. Farklı sebeplerden dolayı vazgeçmek zorunda kaldım ve lightirce geçiş yaptım. Şuan lightirc ile tema ve eklenti değişikliği yaparak kullanıyorum. Eğer bazı noksanları düzelttikleri haberlerini alırsam tekrar geçiş yaparım.

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Şubat 2016, 23:02   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




Ilk ben okumuştum Kul'a bildirmiştim egosu sıfır olan bir insanla görüştüğünü çok güzel söyleşi Khaled ilede bekliyorum bir süpriz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Hüznümün en yükseğinden şöyle baksan manzarama gözlerini alamazdın. Gözlerini alırdılar..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Şubat 2016, 06:42   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KiwiIRC Yapımcısı prawnsalad (Darren Whitlen)




elinize saglık

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
darren whitlen, kiwiırc, kul, lightirc, prawnsalad, resimli ırc, web, web ırc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Darren Bent Derby County'de Seth Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 03 Ocak 2015 17:17