IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 16:56   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Thompson istifa etmeli'!




Yahoo’nun en büyük hissedarı olan Third Point şirketi, internet şirketinin CEO’su Scott Thompson’ı sahte üniversite diplomasını ortaya çıkararak köşeye sıkıştırdıktan sonra istifa talebinde bulundu.

Third Point, Thompson’ın tartışmalı eğitim geçmişi nedeniyle, geçici olarak Yahoo’nun finans kurulu başkanı veya medya şefi görevine getirilmesini gerektiğini savundu.

Yahoo’nun yönetim kuruluna kendi bünyesindeki dört ismi getirmek isteyen Third Point, geçtiğimiz hafta Thompson’ın eğitim geçmişi hakkında yanlış bilgiler içeren biyografisini ortaya çıkarmış ve dün onun istifasını talep etmişti.

Yahoo yönetim kurulu, diploması hakkındaki yalanın ortaya çıkmasının ardından özel bir komite kurarak, Thompson’ın CEO’luğa getirilmesine kadar uzanan “olay ve faktörleri” mercek altına aldı.

Yahoo, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, geçmişte online para transferi şirketi PayPal’ın eBay bölümü başkanlığını yapmış Thompson’ın bilgisayar bilimi eğitimi almadığı bilgisini doğrulamıştı. Sadece muhasebe diploması olan Thompson, internetteki biyografilerinde bilgisayar bilimi mezunu da olduğunu belirtirken, ABD Menkul Kıymetler Borsası’na verdiği belgelerinde de bu sahte bilgiyi kullandı.

YAHOO’DA CEO BELİRSİZLİĞİ
Online perakende şirketi eBay’in CEO’su John Donahoe, dün basına yaptığı açıklamada, “Scott’ın en büyük hayranıyım... Umarım bu sıkıntılı dönemi atlatır” diyerek Thompson’a destek verdi. Donahoe, eBay’in Thompson’ı işe aldığı dönem sunduğu biyografisinin doğru olduğunu belirtti.

Thompson’ın diploması hakkındaki gerçeklerle ortaya çıkan skandal, son beş yıl içinde dört CEO değiştiren Yahoo’da yeni bir yönetim krizi de başlattı. En son kriz, şirketin zayıf gelir artışını güçlendirmeyi öngören planların geleceğini de belirsizliğe soktu.

Thompson, Pazartesi günü Yahoo çalışanlarına e-mail göndererek, yaşananlar nedeniyle özür diledi ve en kısa zamanda başlatılan soruşturmanın sona ermesini umduğunu belirtti. Yahoo’nun CEO’su, kamuya ayrıca bir açıklamada bulunmadı.

“ÖZÜR YETERSİZ”
Third Point’in CEO’su Dan Loeb ise dün Yahoo yönetim kuruluna bir mektup göndererek, Thompson’un özür dilemesinin yeterli olmadığını, diploması hakkındaki gerçeğin ortaya çıkarılmasının üzerinden altı gün geçmesine rağmen “belirleyici bir karar alamadığını” ifade etti.

Loeb, yönetim kuruluna ,şirketin CFO’su Tim Morse’un veya küresel medya şefi Ross Levinsohn’un geçici CEO’luğa getirilmesini önerdi. Loeb, CEO’nun belirlenmesi görevinin ise kendilerinin kuracağı bir kurul tarafından belirlenmesini istedi.

Diploma skandalı, Yahoo’nun hisselerini de vurdu. Şirketin hisse değeri dün altı sent azalarak günü 15.30 dolarla kapadı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Mayıs 2012, 23:39   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Thompson istifa etmeli'!




Bir de böyle sahtekarlıkların sadece Türkiye'de olduğunu atıp tutar bizim ülkemizin insanları.Demek ki sahtekarlık dünyanın her tarafında olabiliyormuş, yalnız şimdiye kadar kimsenin bu bilgileri araştırmamış olması da tuhaf doğrusu.Biz bile bir eleman alırken en ince detayına kadar araştırıp alıyoruz.Bence Yahoo'nun bu durum hakkında bilgisi vardı da muhtemelen bu bilgi hissedarlardan gizleniyordu.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
etmeli, istifa, thompson


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık