IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2012, 19:01   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yahoo'nun istifa eden CEO'su: Kanserim!




Diploma bilgisi hakkında sahtekarlık yaptığının ortaya çıkması üzerine görevinden ayrılan Yahoo’nun eski CEO’su Scott Thompson, yönetim kuruluna kanser olduğunu açıkladı.

Wall Street Journal’ın elde ettiği bilgiye göre, birkaç haftadır istifa etmesi yönünde büyük baskıya maruz kalan Thompson, istifa kararında tirod kanseri olmasının etkili olduğunu belirtti.

Gazetenin haberine göre, Thompson kanser olduğunu diploma skandalını araştıran kurulun incelemeri sürerken öğrendi. Yahoo’nun en büyük hissedarlarından Third Point şirketi, yönetim kuruluna kendi üyelerini sokmak için yaptığı girişimler kapsamında, Thompson’un diploma bilgilerinde sahtekarlık yaptığını ortaya çıkarmış, Yahoo’nun görevlendirdiği bir kurul konuyu bir hafta önce incelemeye başlamıştı.

Thompson, kurulun incelemeleri henüz tamamlanmadan, dün yaptığı açıklamada görevini terk ettiğini açıkladı. Thompson, Yahoo dahil bugüne kadar görev aldığı şirketlerin internet sitelerindeki biyografisinde, hem muhasebe hem de bilgisayar bilimi alanında diplomaya sahip olduğunu belirtmişti. Third Point, Thompson’ın sadece muhasebe diplomasına sahip olduğunu ortaya çıkarmış, eski CEO’nun mezun olduğu üniversite bu bilgiyi doğrulamıştı.

ACİL TOPLANTI
Yahoo yönetim kurulu, dün düzenlenen acil toplantıda, kendisine yönelik iddiaları cevaplayamayan Thompson’ın görevden alınmasına karar verdi. Altı aydan bu yana Yahoo’nun yönetim kurulunda kendisi dahil yöneticilerine yer açmaya çalışan Third Point CEO’su Daniel Loeb, alınan kararla büyük bir zafer kazanmış oldu.

Yahoo, Thompson’ın görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada, Loeb ve iki Third Point yöneticisinin Çarşamba’dan itibaren yönetim kuruluna dahil olacaklarını belirtti. Third Point, bu açıklamanın ardından, yönetim kurulunun vereceği kararlara uyacaklarını ifade etti.

Ross Levinsohn, Thompson’ın yerine geçici olarak CEO’luğa getirilirken, kısa bir süre önce yönetim kuruluna katılan Fred Amoroso, kurul başkanlığına getirildi.

10 GÜN SÜREN SAVAŞ
Yahoo, Thompson’ın diploması nedeniyle yaşanan skandala 10 gün dayanabildi. Şirket, eski CEO’sunun sahte bilgi kullandığının ortaya çıkmasının ardından ilk olarak savunmaya geçse de, Third Point’in iddialarını çürütecek bir bir hamle yapamadı.

Thompson’ın mezun olduğu Stonehill Üniversitesi’nin, bilgisayar bilimi dersini Thompson mezun olduktan dört yıl sonra vermeye başladığının öğrenilmesi, Yahoo’nun elini kolunu bağladı.

Third Point CEO’su ve ABD’nin tanınan koruma fonu yöneticilerinden Daniel Loeb, Yahoo’da yüzde 6 hisseye sahip oldu.

Online para transfer şirketi PayPal’ın eski CEO’larından olan Thompson, internetin öncülerinden Yahoo’nun değişimlere ayak uydurabilmesini sağlamakla görevlendirilmişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ceou, eden, istifa, kanserim, yahoonun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yahoo’nun kurucusu istifa etti! Deep Yahoo 0 18 Ocak 2012 14:52