IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2012, 12:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yandex'in görsel sorgu sayfası yenilendi




Yandex’in görsel öğelerin aranması için geliştirdiği servisi Yandex.Görsel’in arayüzü tamamen yenilendi.


Yeni arayüzdeki arama sonuçları sayfası, sorguya göre sıralanan resimlerden oluşan bir mozaik şeklinde sunuluyor. İsim, boyut, URL adresi gibi aranan resimle ilgili ek bilgiler sadece kullanıcının isteği üzerine gösteriliyor. Söz konusu arayüz değişikliklerinin tamamı Yandex.Görsel kullanıcılarının davranışlarının analizi ve değerlendirilmesi sonucu gerçekleştirildi.

GÖRSEL ARAMA İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yandex Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov, "Son birkaç ay içinde milyonlarca aramayı analiz ettik ve kullanıcıların davranışlarından aldığımız verilere dayanarak, servisin kullanımındaki beş ana senaryoyu inceledik. Birincisi: Kullanıcı belli bir görsel öğeye çabucak bakmak veya nasıl göründüğünü hatırlamak ister; ikincisi: Kullanıcı, belli bir konuda bir çok görsel öğeyi (örneğin araç fotolarını) dikkatlice incelemek ister; üçüncüsü: Kullanıcı, belli parametrelere (örneğin, bir Power Point sunumu için) uyacak birkaç adet görsel öğe arar; dördüncüsü: Kullanıcı bulduğu görsel öğe veya üzerindeki bir nesne hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek üzere ilgili web sitesine gider; ve beşincisi: Kullanıcı, sadece eğlenmek amacıyla çok sayıda farklı görsel öğeyi inceler. Yeni arayüzümüz, bütün bu senaryolara en iyi şekilde uymak amacıyla düzenlendi" dedi.

Yapılan değişiklikler sayesinde, sıklıkla yapılan bazı eylemler için yeni sekmeler açmaya gerek kalmadığından servis artık daha hızlı çalışıyor. Örneğin, yeni arayüz sayesinde bulunan resimlerin büyütülmüş versiyonlarını arama sonuçları sayfasından ayrılmadan görmek mümkün. Arama sorgularını daha net ve ayrıntılı olarak yapmayı tercih edenler ise arama sonuçları sayfasından ayrılmadan gelişmiş arama ayarlarına gidebilirler.

Yandex.Görsel servisi, Yandex web bilgi portalıyla birlikte Eylül 2011'de Türkiye'de hizmete sunulmuştu. Halihazırda, servisin indeksinde Türkçe web'den on milyonlarca resim dahil, toplamda yaklaşık 5.5 milyar adet görsel öğe bulunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
görsel, sayfası, sorgu, yandexin, yenilendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yandex.Com.TR ErKaNs Yandex 0 18 Mart 2012 23:35
Yandex Twitter'la anlaştı! Deep Twitter Haberleri 0 23 Şubat 2012 14:53