IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2013, 15:36   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akınsoft Yandex İle Anlaştı!




Uluslararası arama motoru Yandex, Türkiye’de internet kafelerdeki yazılımların yüzde 80’ine hâkim olan Akınsoft ile işbirliği yaptı. Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Bu işbirliğiyle pazar payımızı en az iki kat arttıracağız” dedi.

TÜRKİYE’nin önde gelen yazılım şirketlerinden ‘Akınsoft’ ile teknolojik işbirliği anlaşması imzalayan Yandex, internet kafeler ve kurumsal şirketlerle kullanıcı sayısını artırarak pazar payını ikiye katlamayı hedefliyor. İlk hedeflerinin Türkiye’nin her yerine hizmetlerini ***ürebilecekleri bir yazılım geliştirmek olduğunu söyleyen Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Türkiye’de her 100 kişiden 31’inin adını duyduğu bir marka haline geldik. Yüzde 3 olan pazar payını bu yıl en az yüzde 6’ya çıkarmayı planlıyoruz. İnternet kafelerin yüzde 80’ine hakim olan Akınsoft ile daha fazla kişiye ulaşacağız” dedi.



KURUMSAL YAZILIMDA
Anadolu’da internet cafeler hala yoğun bir şekilde gençler tarafından ziyaret edildiğine dikkat çeken Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ise şunları söyledi: “Biz de bu internet cafelerde kendi yazılımlarımızı kullanıyoruz. İşbirliğiyle birlikte yazılımlarımızda Yandex ürünleri standart olarak kullanılacak. Ayrıca kurumsal şirketlere verdiğimiz yazılımlarda da Yandex arama motoru ve diğer hizmetleri hazır olarak gelecek. Yandex’in bütün servisleri Akınsoft’un müşterileri tarafından kullanılacak. ”


YERELLEŞME HIZLANIR
Son 1.5 yılda Türk internet kullanıcılarının sevdiği ve tercih ettiği bir arama motoru olmayı başardıklarını belirten Mehmet Ali Yalçındağ, yeni hizmetleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yılın ikinci yarısından itibaren şehirlere özel Yandex.Browser servisini başlatarak yerelleşme çalışmamıza hız vereceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle geliştirilen bu servisle birlikte Anadolu’nun kültür mirasını, şehir bazında inceleme imkanı sunacağız. Öte yandan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş için geliştirdiğimiz özel tarayıcı servislerini diğer spor kulüpleri için de uygulamaya alacağız.”


Arama sayısı yüzde 600 arttı
DÜNYADA hiç kimsenin yapamadığı yeni bir arama tekniğini de bu yıl içinde tanıtacaklarına dikkat çeken Mehmet Ali Yalçındağ şunları söyledi: “2012 ve 2013 yıllarının ilk çeyreklerini karışlaştırdığımızda tekil kullanıcı sayısında yüzde 248 oranında artış yakaladık. Aynı dönemde Yandex üzerinden yapılan arama sayısı ise yüzde 600 oranında artış gösterdi. Türkiye’de bilişim teknolojileri mühendislerinin yetiştirilmesine destek olmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Yandex’in Rusya’daki veri arama okulunu Türkiye’de de açmayı hedefliyoruz. Türkiye’de eğitilen gençlerimizin yurtışında da eğitim almalarını sağlamayı amaçlıyoruz.



Kaynak: Hürriyet

__________________
en büyük servet itibardır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akınsoft, anlaştı, yandex, yle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte son iki yıldır oldukça büyüme kaydeden Yandex firmasının Yandex.Disk uygulaması hayLaz Yandex 0 09 Eylül 2013 10:32
Yandex'ten Akınsoft'a Ziyaret hayLaz Yandex 0 21 Ağustos 2013 21:46
Yandex, ‘Yandex.Disk’ten para kazanmaya başladı hayLaz Yandex 0 31 Temmuz 2013 04:17
Yandex Twitter'la anlaştı! Deep Twitter Haberleri 0 23 Şubat 2012 14:53
akınsoft aspandos Bilgisayar Donanımı 0 08 Aralık 2005 16:22